Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@vilca Stačí najet na stránky DM drogerie a tam je babyclub (nebo tak nějak se to jmenuje) a tam se zaregistorvat! A budou ti chodit domů kupónky na slevu na dětské zboží. A můžeš si i nechat poslat kartu, na kterou zbíráš body za nákup a pak si za ně vybereš další slevy na normální běžné věci. Ale nevím jak je to s tou kartou, to se možná musíš zaregistrovat na nějaké prodejně (mám už ji strašně dlouho, tak už ani nevím, jak jsem to dělala 🙂 )
@misha8 ahoj, jo točí se mi doleva, jen když paseme, nebo je na rameni, ale když leží, tak se jen tak mrkne na levo ale prostě spí a kouká na hračky z leva.. ale už jsem ji to upravila na levo - hrací deka je otočena tak aby na nás koukala z leva, pak jsem ji tam dala hračku se zrcátkem, a na pravou stranu jsem ji dala polštář, a neotočí se mi na pravo.. dneska ráno mi teda drží a dokonce na 30 min. i usla na levo.. takže to časem určo bude v poho..musím na to dávát pozor..
@kamusek ahojky,no právě že od té doby co jí dávám široké balení tak ji večer na bok nemůžu dát.. ale od středy jsem se nervla a říkala, že na noc ji budu dávat široké balení od 4hodiny jak krmíme, at ji můžu dát na boček aby měla hlavičku nalevo.. už jsem ji upravila hrací dečku, tak aby měla vše nalevo a na nás koukala taky na levo... má tam i hračku se zrcátkem, tak vím, že to děti zaujme, tak snad tomu taky pomůže... nechci aby pak měla nějaký problém, či šišatou hlavičku - děkuji za rady... musím si dávat ted větší pozor.. prostě vše zleva... přes to vlak nejede.. 😀
tak včera měla naše princezna 2 měsíce.. to snad není pravda jak to letí.. koukala jsem se na video jak byla maličká v porodnici a už to není takový maličký drobeček.. je dlouhááá jak 14 dní před výplatou 😀 to bude asi po tatínkovi.. 😉
@kinsli téééda ty ale umíš nakupovat.. 😀 to je krááásna cena.. no neber to za tu cenu... a Vojtíšek je s Nutra spokojený.. my dobíráme Nutrilon, a už teda nemá takové bolení bříška.. myslím, že to bylo tím, že jsem si třeba dala trošek čokošky.. a to si dám tak 2 kostičky denně..nevím zda to může být tím, ae je fakt že ted jsem to teda vynechala 3 dny a malá je v klidu.. tak díky ní přestanu i sladké papat...😀
@kinsli ty brdo, to si vybrala celou DM.. ale tak vezmeš pleny a hned je 1000 Kč.. ☹ já jsem se kukla kolik mám bodíku, a počkám si na těch 150.. už mi do nich moc nechybí a taky pak budu lítat na slevy.. zatím jen využívám tu novorozeneckou knížku.. tam jsou taky krásné slevičky.. každá sleva je ted super.. (a jak nám dají mimi věci do 20 DPH no to bude super ☹ )
Už jste tak velcí, my ted vyřadili už vše 56 a najeli jsme na 62, a jsou nám trošiček větší, ale ta za pár dní nám budou akorát.. a kor když ji dám široké balení, tak má dupku tak na vel. 68.. 😀
@misha8 ja pouzivam sypany harmacek.a tym zalievam mliecko.a popri babetku by som urcite nemohla robit.praca to bola narocna.navsteva drogerii a inych prevadzok,dohliadanie na vylozenie tovaru,skladove zasoby v prevadzkach,reklamacie,vystavenie na predajniach,stojany,vyklady......a je toho vela.denne som pracovala aj 12 hod.a mesacne som najazdila 5000 km.takze jasne,ze nerobim.cele dni som vela cestovala a komunikovala s mnozstvom ludi,tak tazko mi bolo zo zaciatku na materskej.nedostatok spanku nebol az taky bolestny.skor socialna izolovanost,kedze clovek vacsinou teraz trci doma.ale dufam,ze teraz zacne svietit slniecko a uz sa tesime aj s inymi maminami,ako budeme cele dni kocikovat,chodit plavat s babatkami a vsetky ine uzasne veci.len nech je uz teplucko a clovek moze stravit vacsinu casu na cerstvom vzduchu.
Vcera vecer,cca o 22hod. zasa po hodinovom boji a nedostatku mlieka som spravila sunar a malinka mi vypila 150ml!!! A spinkala ako dudok az do piatej do rana...😀
@misag23 a kolko ma filipko kg? Mne sa zda pre mesacne dieta 60 ml strasne malo.tolko pila Lukia 3 dni po porode.....Lebo vsade sa pise,ze na 4-5 kg dietatko treba 5 krat denne 120 ml/ 4 odmerky mlieka....Ja som to uz sama zbadala,ze ked dam menej ako sa doporucuje,mala sa castejsie budi a je castejsie hladna...vecer okolo 20-21 hod jej dam 4 odmerky na 120 ml a spi potom az do 4 hod.rana.....ak po mliecku tak okolo 21 hod.zaspi....a to ju kupavam nie vecer ale rano....vraj je lepsie vecer,aby babo v noci lepsie spalo...ale nam je na vecer uz tak strasne ospala,ze pri kupani zaspavala a plakala.Tak ju kupem bud rano alebo poobede,ale tak ci tak,skoro cely den prespi...no,ale to fakt zalezi od dietatka 🙂
Ahojte dievcata, dlho dlho som sa neozvala, stahovali sme sa, potom ma navstivila poporodna depresia, co nebola ziadna sranda. Ale uz je to hadam lepsie, ale akonahle je nieco ze pridu nejake problemi alebo stresove situacie, stale mam pocit ze to zvladam tazsie ako predtym.
Citam vas sem tam a tesim sa ze sa mate fajn a babatka pekne rastu.
Ja som bola s Rebeccou vcera u lekara mala ma 5100 g a 57 cm. Mam s nou problem s pokozkou, lebo ju ma strasne strasne suchu, som skusala vsetky mozne kremi a oleje ale stale to bolo horsie. Vcera doky povedal ze to vyzera na ekzem alebo alergiu, tak v pondelok ideme na testy na mlieko a este nejake ine, ani presne neviem ze co vlastne, tak sa uvidi. Dostali sme aj specialny krem a aj na kupanie. Nemate problemi s tymi strupkami na hlavicke?, mala to ma dost nepekne, aj na to sme vcera dostali kremik. Inac myslim ze vsetko fajn, mala si dviha hlavicku uz v podstate od narodenia a kuka a smeje sa na svet.
Tak drzim palceky a hadam sa ozvem castejsie
ja som dnes mierne vytesena,lebo sa mi zda,ze mam viacej mliecka ako som mavala doteraz,aj mala lepsie papa...asi to stalo za to zabojovat,no nechcem to zakriknut,este sa posnazim a uvidime
@stanulka551 ahooj,no tak to asi neni sranda s tou depresiou,mna nastastie nenavstivila,akurat sa mi zacali burit hormony,asi ze sa blizim ku koncu sestonedelia a mam vseliake chute 😀 ........inak stanka ja som sa ako babo narodila s ekzemom na tvaricke a na rukach...to na tvaricke mi preslo,ale na rukach mi to az do 18 rokov ostalo=nic prijemne poviem ti 😖 Teraz sa mi to obcas vyhadze pri struhani zemiakov od skrobu,aj teraz trochu mam,neviem z coho,ale len na jednom prste......dost mi pomahal odvar s fialky trojfarebnej,ale inak co sa kremov tyka,nic nezaberalo,len polsky FLUCINAR....ak by si isla do polska=skus kupit ......Lukia mala tiez zozaciatku strasne suchu pokozku=pridavala som jej do vanicky olejcek,aby sa premastil kazdy kusok na tele...teraz uz nema,len na tvaricke okolo obocia a na koreni nosa=medzi ocami....dnes som to skusila natret sudokremom
@stanulka551 jéé!! malá váží stejně jako ta naše a to máme dnes 3 měsíce 😀 😀 😀 ... neboj, vše se spraví... my taky bojovali s ekzémem a snad je už pryč... měli jsme taky takové škaredé šupinky a boláky ve vláskách... dostali jsme Lipobase a je to redy... malá je úplně kouzelná a nádherná!!!! a je straaaaaašně šikovná!!!
@stanulka551 ozaj rebecca je krasna .....mimochodom male nam maju priblizne rovnake miery 😀
mrknete sem ja se u toho strasne nasmala 😀
http://www.galeriemarina.cz/jarnickova/blog/mil...
Můžu se vás zeptat kdo kojíte? Taky vaše mimčo preferuje spíš jedno prso?Příjde mi to už od porodnice.
ahoj holky, moc vas všechny po delší dobe zdravím. U nás se všechno hrozne zkomplikovalo. Před 2 týdny nás vzali do nemocnice kvuli tomu že malý hodně zhubnul (to jsou ty moje pokusy s plným kojením bez příkrmu ☹ ) , do toho se mu vrátila žloutenka a aby toho nebylo málo objevila se vrozená vada srdíčka a zúžení aorty 😢 Ted je drobec 2 den po operaci na jipce, snad ho brzy prelozi na jine oddelení abych mohla být s ním. Reknu vám že mi v živote nebylo tak mizerne jako v posledných dnech. Kdyby to šlo tak se hned nechám řezat místo něho 😨 Ale malý je bojovník, veřím že to všechno zvládne. Držte nám palce a teště se z každého dne 🙂

@verca84 Já jsem to vyřešila tak, že přes den se jí snažím stimulovat na tu druhou stranu, než se pořád otáčí a docela jí to jde. V postýlce i na přebalovacím pultu jsem jí dala hračky taky na tu stranu a doma všem přikázala, aby na ni i z té strany volali a tak 🙂 A na noc jí dávám když usíná nabok. Taky na tu stranu. Docela si tak zvykla a nevadí ji to a přijde mi, že naboku i klidněji usne. Tak uvidíme, jestli se to zlepší 🙂