icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sirael
4. mar 2011

@misha8 Drzim palce, nech to tak je aj nadalej a krasne pribera...😀

kinsli
4. mar 2011

tak jsem odsála 70 ml. jsem fakt spokojená 😀 kojila jsem tak okolo 21:30h. a vysosnul fakt všechno a ještě si dal 40 sunaru 😀

Moc mi pomohl tento 6 týdenní spurt, kojila jsem snad co hodinu-45 min.
před spurtem jsem neměla snad ani 70 ml za 3 hodiny natož za hoďku 😉

lolelole
4. mar 2011

@loola80to je od přítele hezké - myslím, že to těm větším dětičkám moc pomáha 🙂 jinak budeme v dětském cardiocentru

@neposedna děkuji moc za povzbudivé slova 🙂 maličká je fešanda. šikulka že to zvládla takhle malinká, musela si to mít těžký ☹ no držím palce, at sa vám to vyreši jednou pro navždy. Doktor mi říkal, že rekoartace aorty není moc častá...ale hlavně že přiberá a má se dobře 🙂
Ja už jsem dnes klidnější, ted když vím, že už je malý odpojený od ventilace a probraný z umelého spánku je mi hned lépe. Měla jsem hrozný stach z té narkózy ☹ Už bude jenom lépe 🙂
Jinak my jsme byli v těhu na special ultrazvuku na srdíčko kvuli tomu že manžel se narodil s hodně vážnou vrozenou vadou a na nic nám nepřišli...tak to bylo takový nepříjemný překvapení, protože jsme mysleli, že je se srdíčkem malý v pořádku. Ješte mu objevili jednu anomálií na chlopni (má jí jednocípu místo trojcípe), ale zatím to neovlyvnuje funkčnost, tak se to bude jenom sledovat a řešit až to bude zlobit. Tak snad to bude až za hodně dlouho 😖
Mohu se zeptat za jak dlouho po operaci jste byli úplně fit ? A je něco na co musíš dávat pozor ? Má nějaké omezení nebo následky nebo něco na co se mám připravit ?

ajkalc
5. mar 2011

@misha8 do jasli by mal ist od septembra.ale chcem si najst inu pracu,tak uvidim,ci sa mi podari.tak to je ovplyvnene tym.a ci nebude chory a tak.ale najpozejsie potom od januara 2012 pojde urcite.je mi luto ze nebudem moct byt s nim doma.hlavne preto,ze uz bude lozit,behat a vtedy si zacne naplno uzivat zivot.uz vtedy nebude nocne vstavanie,koliky a podobne minusy.a ja vtedy pojdem do prace.ale co uz.mame hypoteku,prerabame dom.a co je to 190 E.a kolko sa plati za jasle?to netusim.apsolutne.

neliq
5. mar 2011

@ellahop bože, to máte super, čo by som ja dala za také spinkanie, my sa budíme každé 2,5 - 3 hodiny a ideme si ruky spapať, aký sme hladný 😅

kostri
5. mar 2011

@sirael http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko... skus napisat laktacnej poradkyni Annag 😉 u nas to tak tiez byvalo,ja som striedala prsko s dudlikom,az sa mala upokojila,trosku si pospala na dudliku,potom uz nebola taka unavena,pekne chytila prsko a napapkala sa a spala 🙂

kostri
5. mar 2011

boli sme na poradni a zuzanka ma 5660gr a 62,5cm 😎 pribrala za 4ztyzdne kilo a narastla 5centimetrov 🙂

kostri
5. mar 2011

@lavazza aj mne mala preferovala len jedno prsko,ale potom si zvykla na obe,treba prikladat na obidve bez vynimky,neposielala som ti uz raz tento odkaz?http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/02/rozdie...

kostri
5. mar 2011

@lolelole 😕 velmi velmi velmi drzime pace!!!!posielame bozteky 😵

kamusek
5. mar 2011

@sirael Dávám jenom večer před spaním. To už ji asi nestačí moje. Nejdřív ji nakojím. Pak okoupu, chvilku je ještě vzhůru a než jde spinkat, tak ji dělám ten příkrm. A pak spí nádherně a je spokojená 🙂

monik1
5. mar 2011

@lolelole moooc držím pěsti, to je hrozné trápení s dětičkama, určitě to všecko dobře dopadne 😵 😵

Holky, moc ráda bych si dala kafčo, nohy na stůl a v klidu si vás dočetla, ale bohužel není čas 😝 Domču vzala babi na prochajdu, tak mám chvíli "veget" že jdu uklidit celý barák 😝
Řekla bych, že ty kapičky Bio Gaia nám celkem pomohly - snad ho to bříško bolí méně, vypadá víc spokojenější. O nočním kojení psát nebudu - dneska jsem vstávala asi 4x a to spí už s náma v posteli. Příkrm vůůbec nechce, takže mu to moje mlíčko asi stačí, ale s tím, že fakt kojím furt 🙄 😔 Dneska chceme jít koupit nový vysavač, tak Domík půjde poprvé do Electrowordu 😀 😀

Hezký víkend všem 😉 😉

lavazza
5. mar 2011

@kostri díky,přikládám na obě dvě,ale z toho pravého pije víc

misag23
5. mar 2011

Tak včera jsme byli na převážení a máme 3,75 kg (minulý pátek jsem to popletla, to jsme měli jen 3,35 kg - nějak jsem sestřičku špatně pochopila 😀 ). Přibrali jsme za týden 400g a byli jsme moc pochváleni. Bohužel už skoro nekojím, ale hlavně že malý konečně přibral a je spokojený. Vyměnili jsme Nutrilon za Nutradefense a s tím jsme taky moc spokojení. Bříško už tak nebojí a i průjem už není takový. Tak snad nám bude vyhovovat i nadále 😉

@vikaki Já mu to teď většinou střídám. Jednou má 60ml, jednou 90ml. Ale rozhodně nedáváme 5x denně, většinou nám to vychází tak na 8x-9x. Já mu toho nechci dávat víc najednou, protože pak část stejně vyblinká. Tak budu raději dávat po menších dávkách vícekrát denně. Doktorka nám včera říkala, že takhle je to v pořádku. Vypije tak 600ml za den a to mu prý i podle váhy vychází.

Můžu se zeptat těch, co už nekojí a krmí z flašky, jak často měníte na flaškách dudlíky? My je máme týden (střídám 3 lahvičky) a přijdou mi už takový vytahaný.

monik1
5. mar 2011

@misag23 ahoj Miško, tak přibrali jste za týden krásně 😉 S tím kojením to je mi líto, že to tak dopadlo, vím, že jsi moc chtěla kojit, ale co se dá dělat a přesně jak píšeš, hlavně, že ja malý spokojený 😉 Já zase nevím jak našeho Domču naučím na flašku nebo prostě jen to, aby strčil do pusy něco jiného než moje prso, to začne řvát jak tur 😔

monik1
5. mar 2011

Každý mi říká, že se to kojení po šestinedělí upraví a přesně dneska máme 6 týdnů, tak čekám na ten "zázrak" 😀 😀 😀 😀

sirael
5. mar 2011

@kostri Dakujem pekne, skusim napisat...🙂

cara.m
5. mar 2011

@kostri krásně roste holčička 😵

loola80
5. mar 2011

@monik1 Nám už je osm týdnů a zázrak se bohužel nekonal🙂 kojení je pořád boj, teda spíš - je vidět, že si to pořád ještě úplně nesedlo - půl dne je mlíka habaděj, pak zas najednou, jako by bylo vypito. Někdy Fanča krásně saje, jindy se tváří, jako by to nikdy nedělala.. Taky čekám na to, kdy se to konečně nějak stabilizuje, protože jinak si to jaro asi moc neužijeme - jak můžu někam vyrazit na dýl, když nemám jistotu, že nebudu nucená někde v parku ždímat kozy hodinu a dítě stejně hladový? :(

cara.m
5. mar 2011

@monik1
@loola80 nechci vám kazit iluze, ale já pořád tak nějak nemůžu nikam vyrazit 😀 protože někdy jí Adík co hodinu, někdy co dvě a někdy co tři třeba 😀 takže nikdy nevím, za jak dlouho bude mít hlad. Ale až bude tepleji, bude to jiné, budu ho moct kdykoliv přikojit, teď je to problém, leda že bych k němu vlezla do fusaku 😀

loola80
5. mar 2011

@cara.m To já když ji dám do kočárku, tak spí jak zabitá, dokud se nevrátíme domů, takže to je vpoho. Ale spíš potom s tím přikojením, jak říkáš - jednou už jsem teda kojila v kavárně, to nějak jakžtakž dopadlo, ale jinak je problém, že Fanča pořád ještě občas blbě saje a já jí musím ty prsa různě mačkat, no fakt se skoro dá říct ždímat🙂) a tohle provozovat na veřejnosti si teda neumim představit. Taky se pořád občas děje to, že u toho usne, ale za pět minut se probudí a řve, přehazuju ji z prsa na prso.. prostě pořád je to boj. Vy už jste ve fázi - vyndáš prso, napije se rychle a efektivně, žádný ždímání, žádný přehazování, a je to? Na to se právě těšim, jestli tohle někdy nastane 🙂

misag23
5. mar 2011

@monik1 Moni, taky mě to mrzí, ale co se dá dělat. Ukázalo se, že toho mlíčka měl před tím opravdu málo a až po příkrmu začal nabírat. Teď jdeme na kontrolu na šesti týdnech, tak to už snad budeme konečně na porodní váze.
Přeji vám, ať se kojení co nejdříve upraví 😉

cara.m
5. mar 2011

@loola80 ehm tak v té fázi nejsme 😀 on totiž doma pije nejraději z fotbalové polohy, teď ho sem tam cvičně kojím v sedě klasicky, ať si zvyká, když někde budeme, ale někdy se vzteká, nejde to tak pohodlně chytit jako u fotbalovky, honím ho s prsem chvíli 😀 takže si kojení na veřejnosti zatím dost dobře nedovedu představit 😀

haniula
5. mar 2011

Ahojte baby, dneska jsem se vrátila od mamky, byli jsem tam na noc. Včera jsme malé nahmatali, že se ji tlačí dva zuby. 😲 ten jeden bude tak za dva týdny venku a to ji byli včera tři měsíce. Snad Vás všecky podočítám, moc mi tu nepiště.
@misha08 v dm plínky nekupujeme jsou moc drahé.

kostri
5. mar 2011

@neposedna pocuj,sak ty popisujes nas den a nasu noc 😨 😀 😀 😀 my sme na tom zhruba tak isto 😉 akurat dnes pospala rano dve a pol hodiny 😕 namiesto tristvrte hodky,tak sme sli von az o pol dvanastej.
inak vecerne zaspavanie sa tiez zlepsilo,dufam,ze to nezakriknem,klopkam,ale uz mala tak velmi a dlho neplace,poplace si sice,ale kratko,potom spinka,po chvili spanku sa zobudi,papa a potom zvycajne uz spinka a tiez sa nam stalo,ze uz aj do tretej 😵 ale len tri noci,potom zas sme sa vratili k staremu-o dvanastej,o tretej,o siestej..alebo ako dnes-o dvanastej,o jednej,o stvrtej,o piatej,o siedmej
kedy mate ist do nemocky?
@sirael slabe mlieko neexistuje,je len vela alebo malo mliecka 🙂

kostri
5. mar 2011

@kinsli dobre sa ti mliecko rozbieha 😵 parada 😎
@monik1 aj tebe pekny upratovaci den 😝 😀 ja tiez v noci kojim aj 4-5krat 😉 len vydrz,to sa zlepsi,a ked nie,tvoje telo si zvykne 😅 😉 volaco o tom viem,hanka vstavala v noci aj sedem krat 😉
@cara.m dakujem 😵 uz si kupovala aj dalsie balenie biogaia?nam teraz konci flasticka,tak neviem,ci mam este kupit dalsiu,ci to bude treba,ci nie? 😕 a mam doma infantdophilus,myslis,ze to mozem davat namiesto biogaia? 😕 a ako sa mate?napis jako papate spinkate atd 🙂 som zvedava
@cara.m 😀 kojim podobne ,kazdu hodku,alebo az za tri...a minule som uz skoro vliezla k jednej kamoske do dvora,ze tam dokojim,lebo mala plackala,ale nastastie sa upokojila 😅 😀 ale uz uz som mala kozu venku 😀
@haniula 😲 zuby??moje nervy 😀 hanka mala prvy ked mala styri a pol mesiaca 😉 v DMke sa daju kupit take zubne"kefky"na konci nie su stetiny ale guma s takymi vyrastkami,hanka to mala,pchala si to do pusinky a tym si masirovala dasienka 🙂

sirael
5. mar 2011

@kostri No to hej, len ja riesim problem, ze okrem vecera, ked mliecko nie je, tak uz aj cez den mame problem, pretoze mliecko je a mala nechce ani za svet...☹

haniula
5. mar 2011

@kostri sestřenka mi to dala... jen to musím najít, kam jsem to mrskla... ☹ okousávala prst mému tatkovi včera... asi ji to strašně svědí... ale nepláče, nehorečkuje ani neprůjmuje.... strašně jsem se divila, že má ve třech měsících rašící zub... a to je narozená předčasně... prostě maras... ta to vše dohání mílovými kroky!!!

Jo a včera jsem si koupila ohřívačku lahví od chicca od jedné paní přes bazar a je perfektní... stála mě jen 290 kč a za 2 min je mlíčko ohřáté a připravené k pití... prodala mi i 3 lahvičky po 20 kč od Mamm o objemu 180 ml... prostě super koupě!!!

haniula
5. mar 2011

@lolelole juj! tak to je hooodně nepříjemné!!! držím pěstičky, at se vše spraví!! malý je určitě bojovník a zvládne to!!!

kostri
5. mar 2011

@sirael pisala si Annag IP?

sirael
5. mar 2011

@kostri Aha, ja sa zatial snazim precitat tu stranku co si poslala link, su tam zaujimave veci.....