Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m letí to hrozně!! my jsme byli mojich rodičů... koupila jsem ji kousátko z DM ve tvaru rybky z gelovými ploutvičkami... u našich se měla jako královna!! celý den se nosila na rukách a chovala se... takže si to náramně užila... jen mě večer malém omylo, když můj tatka zjistil, že se jí tlačí zuby... pěkně ho rafla do prstu 😀 ... a vy???
tak devcata ja padam udivem.Maly dneska a vcera kdyz sem ho kolem 8 dala do postylky tak se chvilku mlel a sam usnul,vcera sice az v 10 ale dnes uz kolem 9.Keeez by nam to vydrzelo.A to si sam vyzadal-najedl se a kdyz sem ho chtela kojit dal tak brecel,tak si rikam asi nechce(po precteni toho clanku 😀 )tak sem ho nosila a dal se brecet a tak se ho dala do postylky a dala mu dudlik tak se uklidnil,sice sem mu ho asi 3 sla nahodit ale usnul ani nevim jak.to by byla paraaada kdyby mu to zustalo ale moc tomu neverim
Holky, můžu se zeptat, jaké očkování jste dávali (nebo budete dávat) proti pneumokokům? Synflorix nebo Prevenar? A nechávali jste očkovat proti rotavirům? Já se pořád nemůžu rozhodnout. Čtu tady celý večer diskuze a mám z toho v hlavě ještě větší zmatek ☹ Děkuji moc za rady.
@misag23 ahoj ja som sa rotavirusy rozhodla očkovať , už máme jednu vakcinu za sebou ,ešte náš čaká jedna , prebehlo to bez nežiaducich účinkov 🙂 výhoda: pije sa , nevýhoda: platí sa dosť ale prevážilo to že krpček je predčasniatko , mala MM len 2 mesiace , takže neviem aký bude imunitný system , máme reflux takže to travenie je predsa len oslabené toto zavážilo PRE 😉
@haniula @luciemar @cara.m - juj to vase zaspavanie vam zavidim.... kedy ste ich to tak krasne naucili? My sme malu aj dve hodiny kolkokrat uspavali, v postielke sama ani za svet zaspat, tento posledny tyzden bol najhorsi, bola hore aj 5-6 hodin, az potom uz len odkvacla a bolo a dnes konecne spi od osmej - sama zaspala vedla mna na gauci, teraz sa len napapala a spinka uz sama v postielke....😀
@cara.m Tak jelikož se malý v těch sedm napapal jen maličko, tak byl v půl jedné vzhůru a hladovej, že si cucal rukáv 😀 Pak ještě v půl páté....tak to dohnal. No, pak ho vzbudil manžel před šestou, když se vypravoval do práce. Řval v kuse asi půl hodiny, nevím proč...prdíky neměl, prso nechtěl...prostě blbý ráno, no. Teď usnul, tak to zas trošku rozhozené...Ale byla to síla - musela jsem ho mít na rukách, jak jsem se ho opovážila položit do své postele (natož do jeho !!! 😲 ), začal ryk !!! 😀 😀 😝
@sirael Začaly jsme totiž s Luckou stejně 😉 🙂
@luciemar nooo tak přesně v tyhle doby jsme vstávali my, až na to že od půl páté už nechtěl spát 😀 tak ho pak tatínek uspal hopsáním na balonu a ale až po dlooouhé době, pak na chviličku usnul a v sedm už vstával. Teď už je unavený, houpu ho v košíku ale spát ne a ne
my sme mali perny vikend.. mali sme krst, potom sme spali u nasich, v nedelu rano sme zas isli k svokrovcom, este sme s malym boli aj v tescu a vecer k nam prisla moja sestra a doniesla nam vecicky 3 az 6 mesiacov..a hrazdicku... no a maly.... vecer plakal plakal a plakal.... tak sme ho okupali a teda nech si die lazkat v postielke to iste... plac .... uz bol tak unaaveny,, ze si nevedel sam so sebou poradit. 😒 nakoniec zafungovalo babatkovanie.. a to.. zavinovacka, na ruky, ukolisat... a zaspal okolo 8smej....v zavinovacke, co sa nam uz davno nestalo... aj som ich uz chcela odlozit ale jednu si urcite necham pre pripad, ze bude treba ukludnovat.... 😉
@ellahop Tak takovéhle dny také známe. Měli jsme jednou den plný různých návštěv, jezdili jsme sem a tam a malý neměl ani chviličku, aby se trochu vyspal. Pospával tak po půl hoďkách, a to většinou jen v autě. Pak už byl k večeru tak přetažený, že nemohl usnout a řval a řval. Takže vím, že i když někam jdeme, tak musím dát pozor na to, aby se mohl prcek někde pořádně vyspat, protože pak splácíme daň 😀 😝 😝
@haniula no ja naozaj odpadnem,ked jej tie zubaky vyjdu 😕 😵 juuuj,podarene dieta 😵 predcasniatka by mali byt pozadu a Marketka to porusuje 😀 osoba jedna 😵
@cara.m @luciemar tiez som zaviedla ritual,zuzanka chodi spavat po siedmej hodine(skusala som ju ukladat aj neskor,ale bezuspesne,place tak ci tak)cize papa tak o siestej,o siedmej sa kupe,potom este trochu cucne a kedze pomrnkava a nic nezabera,dame pusu tatinovi a ideme do postele(nespi v postielke)a to sa spusti ten plac a nepomaha ani nosenie na rukach ani prsko,ani nic,len lezi,ja ju tlapkam po rituske,moj spev bohuzial nie je pocut 😅 takze uspavanka nehrozi 😅 asi po piatich minutach sa ukludni a zaspinka,asi po hodinke sa zobudi a napapa sa,zaspi..to je cele 🙄 no a ten plac je niekedy trojminutovy a niekedy aj polhodinovy 😔 ☹ ale skusala som ju uz dat aj spat pred kupanim,aby nebola moc unavena na jedenie,skusala som ju uspat v satke,skusala som ju mat chvilku pri nas pri telke...proste skusala som uz vselico,ona sa na chvilku ukludni,ale ten plac v posteli proste "musi byt" ☹ ☹ ☹
@sjussi ta moja zaspava presne tak isto,akurat ze si tu chvilu v posteli odplace a potom tiez chodim davat dudlik,az kym nezaspi,no ona este sa este potrebuje dopapat tak kolo deviatej,kedze papa predym o siestej naposledy a potom uz prsko po siedmej(po kupani )velmi nechce
stale neviem prist na to,preco tak place ked ju ulozim 😠 😠 😠 hnevam sa sama na seba 😠 😠 😠
mozno ked uz budeme vo svojom a budem ju moct ukladat do postielky s hrackami,do prijemejsieho prostredia.....mozno potom uz plackavat nebude 😔
@luciemar zuzanka ozuzlava plienku v noci ked je hladna 😀 zacne sa mrvit,mrnkat a ked zaznem,tak ju najdem jak ocmuchava a olizuje plienku 😅 a my sme mali tiez blbe rano dnes 😒 zvycajne sa zobudi o siedmej a o osmej po napapani a prebaleni este zadrieme ale dnes sa zobudila o siestej(od druhej 😕 🙂 )zaspala tak o pol siedmej,spala do pol osmej..o pol devietej som ju ulozila a reeeeeeev 😕 tak som ju dala na prsko este na chvilu,polozila,zas reeeeev 😕 tak trochu som ju ponosila,zas dala na prsko,polozila a odisla,no este asi tri krat som jej bola dat dudlik,inokedy zaspi za chvilku

@vilca ja ma tiez chvilu klud, som zvedava dokedy 😒