icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

neposedna
6. mar 2011

@vilca ja ma tiez chvilu klud, som zvedava dokedy 😒

ajkalc
6. mar 2011

@misha8 akurat citam,ze vy uz tak pekne buvate.a to ste ako dokazali?

cara.m
6. mar 2011

@haniula Děkujeme 😀 Jak jste je oslavili vy? 😀

cara.m
6. mar 2011

@haniula letí to šíleně že?

haniula
6. mar 2011

@cara.m letí to hrozně!! my jsme byli mojich rodičů... koupila jsem ji kousátko z DM ve tvaru rybky z gelovými ploutvičkami... u našich se měla jako královna!! celý den se nosila na rukách a chovala se... takže si to náramně užila... jen mě večer malém omylo, když můj tatka zjistil, že se jí tlačí zuby... pěkně ho rafla do prstu 😀 ... a vy???

markysek2
6. mar 2011

@cara.m no u nás to zatím většinou schytala právě ta stěna , ale už jsem mu jednou řekla, že doufám že příště se trefí na svou hlavu 😀 😀 😀

sjussi
6. mar 2011

tak devcata ja padam udivem.Maly dneska a vcera kdyz sem ho kolem 8 dala do postylky tak se chvilku mlel a sam usnul,vcera sice az v 10 ale dnes uz kolem 9.Keeez by nam to vydrzelo.A to si sam vyzadal-najedl se a kdyz sem ho chtela kojit dal tak brecel,tak si rikam asi nechce(po precteni toho clanku 😀 )tak sem ho nosila a dal se brecet a tak se ho dala do postylky a dala mu dudlik tak se uklidnil,sice sem mu ho asi 3 sla nahodit ale usnul ani nevim jak.to by byla paraaada kdyby mu to zustalo ale moc tomu neverim

kinsli
6. mar 2011

@cara.m gratulace k 3 měsíčninám 😵

sjussi
6. mar 2011

@cara.m taky gratulujeme 🙂

kinsli
6. mar 2011

@ajkalc moc prosím o radu, Vojtíšek kaká sám jen MM, na noc má sunar a ten nevykaká. Co přidáváš do mlíčka?? Já tu ted visím na odsavačce abych mu odsála i mlíko na noc, aby se konečně vykakal. Už nebyl tak 2 dny ☹

misha8
6. mar 2011

@kinsli skús mu dať aj čajík potom ked mu dávaš sunar 😉

misha8
6. mar 2011

@ajkalc no nechcem zakríknuť 😅 ale to posledné krmenie jej dam viac UM my papame 100 ml cez den potom jej dam 120ml uložím do postieľky a buvame síce mame o 1 papanie menej ale určite ju nemienim budiť 😵

misag23
6. mar 2011

Holky, můžu se zeptat, jaké očkování jste dávali (nebo budete dávat) proti pneumokokům? Synflorix nebo Prevenar? A nechávali jste očkovat proti rotavirům? Já se pořád nemůžu rozhodnout. Čtu tady celý večer diskuze a mám z toho v hlavě ještě větší zmatek ☹ Děkuji moc za rady.

haniula
6. mar 2011

@misag23 ahoj!! já očkovala rotaviry, protože jsem se s nimi setkala a je to hodně nebezpečné... a na ty pneumokoky jsem dala očkovat synflorix... malá očkování snesla úplně v pohodě... žádné horečky, průjmy, nic...

misha8
6. mar 2011

@misag23 ahoj ja som sa rotavirusy rozhodla očkovať , už máme jednu vakcinu za sebou ,ešte náš čaká jedna , prebehlo to bez nežiaducich účinkov 🙂 výhoda: pije sa , nevýhoda: platí sa dosť ale prevážilo to že krpček je predčasniatko , mala MM len 2 mesiace , takže neviem aký bude imunitný system , máme reflux takže to travenie je predsa len oslabené toto zavážilo PRE 😉

haniula
6. mar 2011

@misha8 ona měla MM jen asi 3 týdny, pak měla spíše UM... takže taky s tím imunitním systémem to nebude dobré... ale malá zvládla vše dobře...

misha8
6. mar 2011

@haniula sú to naše šikulky bojovníčky 😵 😵 😵

sirael
6. mar 2011

@haniula @luciemar @cara.m - juj to vase zaspavanie vam zavidim.... kedy ste ich to tak krasne naucili? My sme malu aj dve hodiny kolkokrat uspavali, v postielke sama ani za svet zaspat, tento posledny tyzden bol najhorsi, bola hore aj 5-6 hodin, az potom uz len odkvacla a bolo a dnes konecne spi od osmej - sama zaspala vedla mna na gauci, teraz sa len napapala a spinka uz sama v postielke....😀

sirael
6. mar 2011

@sjussi Jeeeej, uz velmi dlho som sa takto nenasmiala...🙂

cara.m
7. mar 2011

@sirael my začali se samostatným uspáváním ve dvou měsících a týdnu

luciemar
7. mar 2011

@sirael My začali s tímto uspávacím rituálkem ve dvou měsících... 😉

luciemar
7. mar 2011

@cara.m Tak jelikož se malý v těch sedm napapal jen maličko, tak byl v půl jedné vzhůru a hladovej, že si cucal rukáv 😀 Pak ještě v půl páté....tak to dohnal. No, pak ho vzbudil manžel před šestou, když se vypravoval do práce. Řval v kuse asi půl hodiny, nevím proč...prdíky neměl, prso nechtěl...prostě blbý ráno, no. Teď usnul, tak to zas trošku rozhozené...Ale byla to síla - musela jsem ho mít na rukách, jak jsem se ho opovážila položit do své postele (natož do jeho !!! 😲 ), začal ryk !!! 😀 😀 😝

cara.m
7. mar 2011

@sirael Začaly jsme totiž s Luckou stejně 😉 🙂

@luciemar nooo tak přesně v tyhle doby jsme vstávali my, až na to že od půl páté už nechtěl spát 😀 tak ho pak tatínek uspal hopsáním na balonu a ale až po dlooouhé době, pak na chviličku usnul a v sedm už vstával. Teď už je unavený, houpu ho v košíku ale spát ne a ne

ellahop
7. mar 2011

my sme mali perny vikend.. mali sme krst, potom sme spali u nasich, v nedelu rano sme zas isli k svokrovcom, este sme s malym boli aj v tescu a vecer k nam prisla moja sestra a doniesla nam vecicky 3 az 6 mesiacov..a hrazdicku... no a maly.... vecer plakal plakal a plakal.... tak sme ho okupali a teda nech si die lazkat v postielke to iste... plac .... uz bol tak unaaveny,, ze si nevedel sam so sebou poradit. 😒 nakoniec zafungovalo babatkovanie.. a to.. zavinovacka, na ruky, ukolisat... a zaspal okolo 8smej....v zavinovacke, co sa nam uz davno nestalo... aj som ich uz chcela odlozit ale jednu si urcite necham pre pripad, ze bude treba ukludnovat.... 😉

luciemar
7. mar 2011

@ellahop Tak takovéhle dny také známe. Měli jsme jednou den plný různých návštěv, jezdili jsme sem a tam a malý neměl ani chviličku, aby se trochu vyspal. Pospával tak po půl hoďkách, a to většinou jen v autě. Pak už byl k večeru tak přetažený, že nemohl usnout a řval a řval. Takže vím, že i když někam jdeme, tak musím dát pozor na to, aby se mohl prcek někde pořádně vyspat, protože pak splácíme daň 😀 😝 😝

kostri
7. mar 2011

@haniula no ja naozaj odpadnem,ked jej tie zubaky vyjdu 😕 😵 juuuj,podarene dieta 😵 predcasniatka by mali byt pozadu a Marketka to porusuje 😀 osoba jedna 😵
@cara.m @luciemar tiez som zaviedla ritual,zuzanka chodi spavat po siedmej hodine(skusala som ju ukladat aj neskor,ale bezuspesne,place tak ci tak)cize papa tak o siestej,o siedmej sa kupe,potom este trochu cucne a kedze pomrnkava a nic nezabera,dame pusu tatinovi a ideme do postele(nespi v postielke)a to sa spusti ten plac a nepomaha ani nosenie na rukach ani prsko,ani nic,len lezi,ja ju tlapkam po rituske,moj spev bohuzial nie je pocut 😅 takze uspavanka nehrozi 😅 asi po piatich minutach sa ukludni a zaspinka,asi po hodinke sa zobudi a napapa sa,zaspi..to je cele 🙄 no a ten plac je niekedy trojminutovy a niekedy aj polhodinovy 😔 ☹ ale skusala som ju uz dat aj spat pred kupanim,aby nebola moc unavena na jedenie,skusala som ju uspat v satke,skusala som ju mat chvilku pri nas pri telke...proste skusala som uz vselico,ona sa na chvilku ukludni,ale ten plac v posteli proste "musi byt" ☹ ☹ ☹

ajkalc
7. mar 2011

@kinsli ako som uz pisala,tak ja zalievam mliecko harmancekovym cajom.nie granulovanym,ale sypanym.tie granulovane obsahuju mozno 2 % harmanceka 😠 😠

kostri
7. mar 2011

@sjussi ta moja zaspava presne tak isto,akurat ze si tu chvilu v posteli odplace a potom tiez chodim davat dudlik,az kym nezaspi,no ona este sa este potrebuje dopapat tak kolo deviatej,kedze papa predym o siestej naposledy a potom uz prsko po siedmej(po kupani )velmi nechce
stale neviem prist na to,preco tak place ked ju ulozim 😠 😠 😠 hnevam sa sama na seba 😠 😠 😠
mozno ked uz budeme vo svojom a budem ju moct ukladat do postielky s hrackami,do prijemejsieho prostredia.....mozno potom uz plackavat nebude 😔

kostri
7. mar 2011

@luciemar zuzanka ozuzlava plienku v noci ked je hladna 😀 zacne sa mrvit,mrnkat a ked zaznem,tak ju najdem jak ocmuchava a olizuje plienku 😅 a my sme mali tiez blbe rano dnes 😒 zvycajne sa zobudi o siedmej a o osmej po napapani a prebaleni este zadrieme ale dnes sa zobudila o siestej(od druhej 😕 🙂 )zaspala tak o pol siedmej,spala do pol osmej..o pol devietej som ju ulozila a reeeeeeev 😕 tak som ju dala na prsko este na chvilu,polozila,zas reeeeev 😕 tak trochu som ju ponosila,zas dala na prsko,polozila a odisla,no este asi tri krat som jej bola dat dudlik,inokedy zaspi za chvilku

kostri
7. mar 2011

@ellahop malinky mal asi vela vzruchov tak bol rozruseny co? 😒 ale zvladla si to super 😎