icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

luciemar
7. mar 2011

@kostri Prostě je to s těmi našimi prcky ještě takové jako na houpačce...Když už si člověk myslí, že jsme najeli na nějaký režim...tak tohle 😀 😀 😀 Ale zase to bychom moc zpohodlněly, kdyby to bylo pořád stejné...Musí nás ta mrňata trochu trénovat 😀 😀 😝

haniula
7. mar 2011

@sirael já ani sama nevím... začala jsem to poslední jídlo krmit v ložnici tichu a přítmí a tak na potřetí na počtvrté usla během pěti minut bez breku a řevu... stačilo ji říct "dobrou noc, Markétko" a za chvilku byla tuhá 😀 ... pk se vzbouzela až kolem páté ranní... jednou se vzbudila až ve třičtvrtě na sedm 😕 ... to jsem úplně čuměla...

haniula
7. mar 2011

@kostri no právě... ta si dělá, co chce... tabulky úplně ignoruje... už s tím začla v porodnici a ted jen vesele pokračuje... 😀 😀 😀

misha8
7. mar 2011

@luciemar to poznááám 😀

misha8
7. mar 2011

už som sa dotešila a zasa ten istý problém o 04 hod proste už nechce spať 😠 😠 😠 😠

misha8
7. mar 2011

baby ako na tie šupinky v hlave ??? mám to namazať olejom a dať čiapku,??? umyť až večer??? PORADTE 😲 😲 😲

haniula
7. mar 2011

@misha8 kup si v lékarně Lipobase a pořádně to několikrát denně natírej... trošku to smrdí, ale je pořádně mastný, takže to tu kůži řádně promastí... nám to velmi pomohlo... a určitě nedávej čepku, at se jí nezapaří hlavička.... krém se rychle vsakuje....

vilca
7. mar 2011

@vikaki ano, rodila jsem přirozeně, ale ke konci už doktor začal mluvit o císařském řezu, protože to šlo hodně špatně...jsem ráda, že se malej narodil aspoň o ty 4 dny dřív, protože kdybych třeba ještě přenášela, tak by měl ještě aspoň o půl kila víc, a to netuším, jak bych zvládla... 😅

vilca
7. mar 2011

Ahoj holky, tak Evička se mi z hor vrátila živá a zdravá, navíc s plno zážitky a moc spokojená, s kamarády se tam perfektně vyřádila 🙂
No ale co se stalo včera... Vyšli jsme si celá rodinka do lesa na procházku, Evička zakopla o kámošova psa a spadla na silnici přímo na pusu. Takže si prokousla horní ret, krve jí teklo, jakoby měla vykrvácet, plnou pusu jehličí a všeho, co na té cestě bylo... Když jsem se na ni podívala, jak byla zakrvácená, a řekla jí, ať mi ukáže zuby, tak se mi udělalo zle. Naštěstí o zuby nepřišla... Dneska s ní babička zašla pro jistotu k zubařce a ta řekla, že horní jedničky má trošilinku uvolněné, ale nevypadnou a dáseň by měla být taky v pořádku, dělala jí i rentgen. Akorát jí do zítřka udělají malou dlažku na ty 2 zuby, kterou jí pak máme 14 dní nasazovat na jídlo, aby si je nevyviklala.
Tak jsem si říkala, jaká to byla smůla... Týden na horách se jí při všem tom řádění, běhání, bobování nic nestane a jen přijede domů a už má úraz... Chudinka vypadá hrozně, má ten horní ret oteklej, že je to až srandovní 😅

haniula
7. mar 2011

@vilca ahojky!! chtěla jsem se zeptat, jak ti slouží odsávačka?? je vše v pořádku?? 😉

vilca
7. mar 2011

@haniula jasně, všechno funguje 🙂

haniula
7. mar 2011

@vilca bobek malý!!! to je jak na potvoru!!! ale hlavně, že se jí nestalo nic horšího... třeba zlomená ruka, noha... tak jí to za mě pofoukej...

vilca
7. mar 2011

@haniula děkuju 🙂 No bála jsem se o ty zuby...to by mě hráblo... Ony jí stejně za nějaký dva roky vypadnou, ale i tak...kdyby si nějak porušila tu dáseň, tak by jí pak třeba ty nový mohly růst nějak špatně... A ona je taková hezoučká, tak by to byla škoda... 🙂

knedluska
7. mar 2011

Holky, prosím vás, vím, že už jste to tu hodněkrát probíraly, ale co jste používaly na potničky? Malá je celá osypaná na obličejíku a v lékárně mi řekli, že může jenom sypký pudr. Tak jsem řekla, že ten na obličej asi nebude dobrý, tak jinak prý nic nemají. 😖

kamusek
7. mar 2011

@knedluska My jsme jich měli trošku na hrudníku a to mi řekla doktorka, že mám vzít tyčinku na čištění uší a namočit v lihu, kterým jsem potírali pupík, jak jsme přijeli z porodnice a tím lehce "ťupkat" na špičky těch potniček....POMOHLO 🙂

misha8
7. mar 2011

@haniula a potom si to vyčesala??

kostri
7. mar 2011

@knedluska ja som pouzivala infadolan,najprv umyt prevarenou vodou,utriet do sucha a nakremovat 😉
@vilca to je pech 😒 ale aspon ze sa na horach dobre vysantila a haniula ma pravdu,este ze sa jej horsie nestalo 😉
@misha8 zuzanka nema,ale hanka to ma zas 😠 stara koza 😀 mazem jej to olivovym olejom pred obednym spankom a poobede(teda asi tak 4hodiny to ma na hlave)jej to drhnem trosku hubkou vo vani a umyjem jej vlasy.
@luciemar veru a ked si clovek mysli,ze uz na ne vyzral,tak je to v prdeli 😠 😀

misha8
7. mar 2011

@ajkalc ahoj vy tuším tiež mate reflux prosím ťa ako sa vola ten sirup??? a je na rp alebo sa da kupiť voľne???ja sa bojím dať ten nutriton lebo že moc zapeká a to nás aj bez toho..... ☹

kamusek
7. mar 2011

@kinsli Jestli můžu poradit. Naše malá se taky neuměla vykakat, když jsem jí na večer začala dávat příkrm. Tak mi poradila doktorka, že kdykoliv během dne jí mám dát trošku heřmánkového nebo dětského čaje (koupila jsem od Hippu Aby bříško nebolelo). A opravdu to zabralo. Od té doby se sice stane, že třeba 1den nekaká, ale jinak v pohodě. Protože mateřské mléko je prý i na žízeň, kdežto umělé mléčko ne a proto je z něco větší žízeň a to právě pomůže ten čajík.

haniula
7. mar 2011

@misha8 ne, podráždíš tím tu kůži... malá je už ted úplně redy...

misha8
7. mar 2011

dnes blvkame od rána ☹ ach jaaaaaaaaaaj ☹ ☹ ☹

luciemar
7. mar 2011

@kostri 😀 😀 😀 😀 😀 😝

misha8
7. mar 2011

@haniula @kostri dakujeeeeem 😉

kinsli
7. mar 2011

@kamusek moc díky, když budu dávat sunar tak mu do něj propašuju třeba 30 ml čaje 😉

kamusek
7. mar 2011

@kinsli JJ, určitě to pomůže 🙂

kostri
7. mar 2011

@misha8 a co sa stalo, ze vrackate? 😕 😖
@luciemar to mi pripomina moja starsia vzdy,ze ked si uz myslim,ze mam chvilu klud,tak nemam...totiz ked si konecne sadnem,ze si idem vypit kavu,lebo sa najest,tak mi zahlasi,bud ze chce ist cikat,alebo chce cajik..a ukonci vetu tymto:"no,akujat len cil si si sadla,co?" 😅 😀 😀 😀 ...jak som zacala rodit ,nemam pokoja 😀

sirael
7. mar 2011

@haniula Tak to je super...🙂 Keby sa to tak kazde miminko naucilo...🙂 No budeme aj my trenovat....🙂

haniula
7. mar 2011

@sirael musíš se obrnit trpělivostí... bude na tebe zkoušet kejkle... malá to na mě zkoušela pokaždé... 😀

luciemar
7. mar 2011

@kostri No hezké...jak jsou malé tak jsou chytré ty dětičky...a vyčůrané... 😀 😀 😀

misha8
7. mar 2011

@kostri máme reflux 😒 😒