icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

nikinka1981
21. máj 2010

No ja som teraz štvrtý krát tehotná, mala som 3x MA ☹ naposledy v r. 2002. Teraz sme si povedali, že by mohol byť ten správny čas a ja som vedela rozpoznať kedy mávam ovuláciu, tak to vyšlo na prvý krát.

isabella_fly
21. máj 2010

nooo, ja ako som uz napisala 6 mesiacov 🙂 ale to cakanie stalo za to 😉

majamat
21. máj 2010

mam kamosku, ktore ma termin v septembri a nevolnosti ani moc nemala j napriek tomu schudla uz 12kg. gynekolog je s nej zufaly. caka druhe dieta a aj pri prvom schudla. vzdy bola pevnejsia.

majamat
21. máj 2010

ked sme sa zacali snazit, tak som sa celkom dost pozorovala a aj som mala prejavy, len sa nedalo vylucit, ze islo o pms.

nikinka1981
21. máj 2010

Už vám vidno aj bruška? Lebo ja som pravidelne cvičila vo fitku aj brušáky tie každý deň a odkedy som sa dozvedela, že som teh. tak som cvičit úplne prestala a už len plávam. Bruško mi už trošičku vidno taký hrbolček, ktorý som tam doteraz nemala 🙂

nikinka1981
21. máj 2010

Ja som sa tiež sledovala viacej, ale nejako som celhneď od začiatku mala taký zvláštny pocit, že to vyšlo hneď na prvý krát.

majamat
21. máj 2010

ja som na bruchu mala aj nejaky tuk. mam miernu nadvahu. vcera sme mali v praci na obed fazulu a okrem toho sa celkom dos napchavam, takze niekedy mam brucho tak na nejaky 16tt. neviem to nejak posudit, lebo na zaciatku je maternica dost zakryta panvovymi kostami, ale v 7tt by mala mat uz dvojnasobnu velkost.

melli17
21. máj 2010

ahoj holky
tak já se s váma loučím.Dnes ráno byl test úúplně negativní,tak si počkam na mrchu.Akorát teda nechápu,proč tamty byly pozitivní,ale jak tu některá psala,může se to stát!
Držim vám všem palečky,ať to vyjde a v lednu máte krásný zdravý mimísky 😉
paaaa,mějte se fajn a užívejte těhulkování 🙂

isabella_fly
21. máj 2010

nooo, ja som tiez pevnejsia takze na sebe este asi nic nevidim, co by s tehotenstvom naozaj suviselo a chcem viest zdravu zivotospravu, tak som zvedava kolko mi to vydrzi 🙂

majamat
21. máj 2010

zle som sa vyjadrila. maternica ma dvojnasobnu velkost oproti zaciatku tehotensva. na zaciatku zmekne a mozno sa aj trochu zmensi oproti normalnemu stavu.

nikinka1981
21. máj 2010

Mne včera povedal lekár, že mám trochu zatlačenú vzadu, ale, že to je normálne. Ale okrem toho mi našiel aj cystu na vaječníku ☹ Povedal, že to bábätku nevadí a väčšinou sa vstrebú, ale ak by som mala bolesti mám okamžite prísť...

majamat
21. máj 2010

v 5tt som este nemala take chute ako mam teraz a tiez som sa snazila zdravo. aj teraz sa snazim jest ovocie a zeleninu a ine zdrave jedla, ale chutia mi aj cukriky a rozne maskrty. najhorsieje ked mi je zle, tak vzdy skusim nieco zjest, lebo mam pocit, ze to po najedeni prechadza. potom sa napchavam az moc.

nikinka1981
21. máj 2010

No ja tak isto, keď začnem jesť, tak sa neviem dojesť. Ale napríklad ak mám chuť na sladké, tak si otvorím lekvár a len tak s lyžičkou, čo som nikdy predtým nerobila 😒 Ovocie a zeleninu tú mám v jedálničku zaradenú pravidelne aj k obedu a na olovrant.

majamat
21. máj 2010

mat cystu urcite nie je sranda, ale na druhej strane niektore zeny s nimi ziju cele roky. tak verim tomu, ze mozes mat bezproblemove tehotenstvo. nevyhodou je, ze cysty asi tiez mozu reagovat na zmeny hormonov.

majamat
21. máj 2010

u mna je najhorsie rano. mam odpor k jedlu a neviem co si pripravit na ranajky.

nikinka1981
21. máj 2010

No vraj sa mi to vytvorilo počas tehotenstva. Mala som pred rokom a tá sa mi veľmi rýchlo vstrebala.

majamat
21. máj 2010

tu je link na stranku, kde je vyvoj babetka po tyzdnoch. uz som viac takych videla, ale tu sa mi to zda najlepsie rozpisane. http://www.maminkam.cz/vyvoj-plodu-v-tehotenstv...

nikinka1981
21. máj 2010

To ja tiež, ráno som nebola zvyknutá raňajkovať. Manžel, je ale taký zlatý, že vždy niečo pripraví a ja ,,nasilu" musím jesť, lebo inak by som asi nejedla ráno...

majamat
21. máj 2010

mne dnes celkom pomohlo to kakao. vypila som ho snad pol litra. rano je dolezity cukor. v tehotenstve sa meni metabolizmus a po noci, kedy nic nejeme, by mala byt ranna strava s obsahom sacharidov, ale najlepsie v celozrnnej podobe. aj napriek tom radia tehulkam, zjest rano este v posteli nejaky keksik, alebo cukrik. je to taka prva pomoc.

nikinka1981
21. máj 2010

Prvá pomoc myslíš pri nevoľnostiach?

isabella_fly
21. máj 2010

hej, aj ja som to pocula, aby sme prilis casto nekomunikovali so zachodom 😀

majamat
21. máj 2010

ano pri nevolnostiach.

nikinka1981
21. máj 2010

Ano? Ja som počula, že ešte v posteli by mali vypiť pohár čistej vody. A vraj mätový čaj pomáha utláčať ranné nevoľnosti ak sa pije pravidelne počas dňa.

isabella_fly
21. máj 2010

no, neviem teda, zakial ma to nejak extra netrapi tak nad tym nejak nerozmyslam, ale vraj treba mat cosi na nocnom stoliku pre kazdy pripad 🙂

nikinka1981
21. máj 2010

Mňa to tiež ,,zatiaľ" netrápilo, tak dúfam, že to tak aj ostane 🙂

isabella_fly
21. máj 2010

oki baby, ja musim bezat ucit sa, nech sa vam dari, papa 🙂

majamat
21. máj 2010

isabella ahoj.

nikinka1981
21. máj 2010

Ahoj isabella. Ja sa tiež o chvíľku poberiem učiť sa a to sa mi tak najmenej chce ☹

majamat
21. máj 2010

ja budem musiet nieco zjest, uz ma cyta hlad.

nikinka1981
21. máj 2010

Ja som si dala len ovocie dnes, ale už som opäť hladná...