Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
tak babenky uz mam potom , velmi som sa bala ale koniec koncov som to zvladla v pohode, musim povedat ze personal na klinike bol vyborny sestricky nesmierne mile a ustretove , som rada ze je potom len mam v sebe pocit ze odisiel kusok aj zomna . Cakaju ma dalsie vysetrenia a o babo sa mozme pokusat o pol roka . len som bola prekvapena ze to poslali na histologiu o tyzden vysledky .
@nellynka raz som citala taky clanok a tam bolo to piskanie pri kasli, tak preto mi to tak napadlo. A kedy budete mat vysledky? drzim palceky nech je malinka cim skor zdravucka 😉
@natalii6 no si predstav, tak aj u vas prsalo??? 😀 😀 😀 😝 😝 😝 aj vam pekny dnik s drobcom, segra 😀 😀 maly akurat vstava, mna boli hlava ako kona, ideme sa obliec a trosku von, uz konecne neprsi, dufam, ze ani u vas 😉 no sikulka s tym zubarom a EKG, kedy si sa objednala u zubara? alebo ta prednostne zobral, ze si tehu?
@katja23 drzkaj sa, som rada, ze to mas za sebou aj s prijemnym personalom 😉 mam pocit, ze to vzdy posielaju na tu histologiu, ze preco sa to stalo...
@lucy 56 ja som bola dnes tiez u lekara, ale tlak mi nemeral, ani moc este nechcel, bral mi krv a robil sono - prvykrat cez brucho a babo nam tiez podrastlo (24 mm co zodpoveda 8+6, podla terminu som 9+0 tak je to vraj ok), idem si tusim zmerat tlak (som od nasich na Vianoce dostala tlakomer, ako keby tusili ze budem tehotna), lebo som nejaka malatna..
@jana86 ahoj aj ja som povodne z PO.
@katja23 ahoj,ja som tiez z PO.dlho som tu nebola.len ti chcem napisat ,ze je mi to luto.a prajem vela stastia do dalsieho zivota.nech to dalsie tehotenstvo dopadne stastlivo. 😉
@viviem sorry, ale mala som cisarák a hrozné to vôbec nie je....aj druhý bude cisarák.... nezažila si pôrod ani casarák tak prepáč ale je dosť ťažké zhodnotiť to....
inak tiež mávam nevoľnosti rovnako ako ty skôr poobede a večer, ráno ešte ako tak rozchodím a s tou školou držím palce nech sa podarí 🙂
@lenuska20 neboj rodičia sa tešiť budú....rovnako ako ty si nevedia predstaviť aké je to mať vnúča....ty nevieš aké bude mať dieťa, len to tušíš, bojíš sa či to zvládneš a tak a oni sú na tom rovnako. Ja som na tom bola prvý krát podobne. 1.decembra sme s priateľom začali žiť v spoločnom byte a v januári som už bola tehu. Navyše priateľ mal tesne pred rozvodom takže to bolo "zaujimavé" . Mame som to povedala hneď keď mi vyšiel pozitívny test a otcovi keď mi to potvrdila lekárka. Mama veľmi city neprejavuje preto to s ňou bolo ľahšie ale zasa sa o mňa dosť bála keďže som mala problémy a bolo to veľmi milé. Čakala som že otec bude skákať meter dvadsať a on bol z toho naopak úplne mimo, nevedel sa s tým vyrovnať. Ale keď videli malého v nemocnici tak sa všetko obrátilo o 180 stupňov tešili sa, zbožňujú ho a dali by za malého aj život. Naozaj si potrebujú iba zvyknúť. Neboj sa bude to super, len to chce čas. Druhé tehu už prijali úplne inak, najmä otec sa už teraz veľmi teší na druhé vnúča. Som jedináčik a viac vnúčat mať nebudú takže sa tešia že aspoň dve 🙂 .
@masinka diky za tabuľku si šikula 🙂
@jani74 ja sa s Dankom snažím tiež niekedy hovoriť po anglicky a tiež preberám s ním veci čo sa učí na angličtine keďže týždeň je dosť dlhý čas, ale som rada a teším sa že ho to baví, určite ho v tom budem podporovať. Tieto detičky sú veľmi vnímavé a je to lepšia forma ako drviť sa na strednej slovíčka a mať z toho hlavu v smútku a stresy z učiteľky.
@skybaby ja som bola po cisaráku rovnako, jeden deň cisarák po 24 hodinách na nohy a potom už fungovať riadne aj s bábom, hoci ešte som ho nemala na stálo, ale nosili ho každé tri hodiny, najhoršie som znášala stresy s kojením, nemala som mlieko, mala som zápal pľúc ktorý som dostala dva dni po CR a sestričky na mňa hučali že sa nesnažím kojiť. V noci som nemohla spať lebo som sa dusila, antibiotiká mi nemal kto predpísať, homeopatiká nezaberali vôbec, malý len chudol a aj keď ho začali prikrmovať tak stále snaha o kojenie malý bol maličký, nechcel sa prisať keď sa snažil piť tak po 5 minutách zaspal sestričky ho nasilu budili, proste stres ako nikdy. V nedeľu nás pustili, v pondelok so išla k obvovodnej, zakázala mi kojiť, dala mi najsilnejšie antibiotiká na zápaľ pľúc, malý krásne začal priberať z umelého mlieka a všetci sme boli spokojní Inak rodila som so spinálkou takže som cítila keď malého vybrali aj plakať som ho počula aj ukázať mi ho priniesli ešte na OP a priateľ ho držal v náručí hneď po pôrode aj fotky máme.
@katja23 Super, že to máš za sebou a držíme palce aby bol druhý pokus úspešný 🙂
Ja som dnes doobeda trocha upratovala, u nás pršalo takže vonku sme neboli, poobede mi malý spal pol hodinu takže hrôza, teraz sa s ním hrá drahý, ale asi skočíme von keďže už neprší.
@zuzul1310 no naši vedia aké to je mať vnúča, lebo už majú 4....ale tak viem, že potrebujú čas a zvyknú si, dakujem za povzbudzujúce slová 🙂 len sa cítim nejak taká sama, ale to je možno len nejaký moj blbý pocit 😒
u nás tiež dnes pršalo, vlastne ako keby také malú krúpy padali...dúfam, že im aspoň tá predpoved na víkend vyjde a bude pekne... 🙂
@zuzul1310 tak to som rada, ze cisarak nie je hrozny...to som mala iba take informacie od mamy, ona take zeny odcudzuje, ze nevedia co je to porodit dieta...mama je taka zastarana, proste hroza sa s nou rozpravat, som jedinacik ako ty a rodicov starsich o dve generacie...este nevedia, ze som tehotna, nocna mora pre mna povedat to mame...obdivujem ta, ze vsetko v pohode zvladas 🙂 ....verim, ze tie nevolnosti nebudu pocas celeho tehu
@lila13 tak ja tu asi odpadnem aj mna dneska boli hlava ale nie je to nieco co by sa nedalo vydrzat 😉 😝 vcera som volala ze sa chcem objednat a ona ze ci nemozem prist dneska lebo sa jeden odhlasil no nezober to 😀 😀 😀 a mesiac pred porodom mam prist este raz lebo tehotne maju narok 2x pocas tehotnosti 😉
ahojte dievcence. tak ja sa hlasim s tehuknizkou 😀 😀 😀 a prvou foteckou 😀 😀 tesime sa
caute baby ako sa mate ja som tu dnes cely den nebola tak vas idem precitat! 😉
@natalii6 hihi, sila s tou hlavou 😀 😀 a to si dobre dopadla s tou zubarkou, by som sa mala aj ja objednat, ona ma dost dlhe cakacie doby... aby som to stihla este raz potom pred porodom 😝 ozaj a kam chodis k zubarke, lebo ja do ruzinova k bartonikovej, by ma piclo keby ta ista 😀 😀 😀
@zuzanazuzana ja tiez neviem,ale asi skor nie,pri prvom som nemala vyba´veneho nikoho a teraz by som chcela aby isiel aj mnazel k porodu,tak si myslim ze on ich ta´m da do laty,keby ma nechali trapi sa 😉
babenky este sa vas opytam , neviete ako dlho budem na pn po tom cisteni ? veduca sa ma dnes pytala resp pisala aby som sa cim skor vratila do prace , troska ma to zarazilo ale viem ze mi chce pomoct aj aby som na to nemyslela ale mi pride divne aby som po tyzdni od cistenia nastupila do prace hoc ma moja robota bavi
Tak dnes sme dostali tehotensku knizku, ale v pondelok na hrozi nemocnica na 2-3 dni, tak mi drzte palceky nech sa tomu vyhnem 🙂
@lea1333 Co sa tyka toho cisarskeho rezu, tak pri "plnej" penazenke a len lokalnom uspati by sa to mozno dala nejako ovplyvnit. Pri celkovej anesteze ti to potrebne ani nie je, pretoze sa preberes uz az na izbe. 🙂
No s tou nemocnicou, je to tak, ze som v sobotu zacala vracat, no a od zaciatku tehotenstva som schudla uz 4 kila, tak ak sa to do pondelka nezlepsi (dostala som capiky), tak ma caka "super vyziva priamo do zil". 🙂 😀
@kucminka tak pri synovi som mala stastie, ze som mala lintnera, tak hadam budem mat aj teraz stastie na dobreho lekara a tiez bude priatel pri porode

@viviem ja ani nekombinujem nic cudne,nemam nejake specialne chute, horsie je ze proste nemozem ostat hladna, a ked vecer uz nechcem jest tak ako som zvyknuta je mi zle od hladu,mam kyselinu a snazim sa nic si nedat aby som nebola jak slon,mam uz teraz riadnu nadvahu