Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@lenuska20 nemyslela som to len tak že nevedia aké je to mať vnúča, ale potrebujú sa zmieriť s tým že ich dcérenka bude mať bábätko 😉 Neboj sama nie si a bude to stále len lepšie 🙂
@viviem rodičom to radšej povedz ak im to nedajbže povie nejaká ukecaná "susedka" tak to bude ešte horšie lebo z toho budú smutní, hlavu hore a choď do toho, v najnovšej mama a ja je o tom super príbeh ako sa kočka bála rodičom povedať že je tehu a odkladala to a potom to ľutovala, lebo rodičia sa o ňu začali strašne starať a rozmaznávať ju keď zistili že čaká bábätko 🙂 Budeš to mať aspoň za sebou a povieš im to ty....neodkladaj to 🙂
a čo sa týka CR: Kamoška chcela rodiť za každú cenu klasicky, dostala bolesti presne na termín, prvé dieťa, otvárala sa, bolesti boli vraj neznesiteľné ale to posúdiť neviem, prestala sa pri 4 cm otvárať a bolesti stále, trápila sa 7 hodín a potom narkóza a CR, takže si vytrpela nie len CR ale aj klasický pôrod. Ja som mala plánovaný CR z zdravotných dôvodov, ale aj keby som nebola mala zdravotné dôvody aj tak by som bola mala plánovaný CR. Jazvu mám takú ako sa používajú pri plastike z jedného stehu ešte aj gynekologička bola prekvapená že mám "protekčnú" jazvu 😀 . bola som počas celého zákroku pri úplnom vedomí, snúbenec bol so mnou tesne pred tým na predoperačnom a potom sme sa stretli keď ma odvážali zo sály. Ja hlboko obdivujem ženy ktoré rodia klasicky, ja tú odvahu nemám, neviem si predstaviť že by ma zašívali tam dole, že by som bola celá potrhaná a ešte niekedy by som mala mať sex.... ja viem že to je normálne ale ja si to neviem ani predstaviť takže CR je podľa mňa v pohode, hoci niektoré baby prežijú aj pôrod za hodinku a sú úplne ok. Moja mama porodila jediné dieťa (mňa) za hodinku a mala minimálne bolesti, ale ja sa bolesti bojím. Inak pri CR máš tiež bolesti po zákroku a myslím že si to tiež svojim spôsobom vytrpíš takže by si o nič neprišla 🙂
@katja23 no ja som bola po cisteni doma tri tyzdne...sam doktor povedal, ze mozem zostat aj dlhsie, aby som sa dala psychicky dokopy...
@lenuska20 podla mna stari rodicia ked "dostanu do ruk" male babatko tak budu z toho uplne hotovi bez ohladu na to kolko uz maju vnucat 🙂 mozno je to ine ked ma dievca pred maturitou, ale ty si uz vydata tak co...moji rodicia este vnuca nemaju tak sa nevedia dockat - treba povedat ze som ich nechala dost dlho cakat kedze uz mam 30...
@eronika aj ja som dnes dostala teh. knizku spolu s novou fotkou, ma hlavne tesilo u lekara ze mi ukazoval na ultrazvuku ako sa (mini)babo hybe, bolo to strasne zlate..
@berus222 cau berus! citam, citam, tusim ta tu nikto neprivital! tak sa privitame navzajom 🙂 ja by som mala tehotensku knizku nafasovat v utorok, ked dovtedy neskolabujem :D idem aj s mojim muzom, tak dufam, ze na mieste zas neskolabuje on 🙂
@jana0706 cauki, ja uz mam kristove roky, bo sa nam 3 roky nedarilo. to som tu asi najstarsia rachetla! ale prisaham, ze vyzeram na 25 😀
aj ja sa tesim na fotecku, a ultrazvuk...uz buduci tyzden!! zda sa mi to uz tisicrocie, ked je cloveku zle, dni sa vlecu ako naschval...
@uhlopriecka neboj, nie si najstarsia, ja mam 36 a najde sa tu par este starsich
@berus222 gratulujem k tej knizke....ja uz mam fotecku a dufam, ze uz aj ja dostanem knizku pondelok
@uhlopriecka ja mam tiez kristove roky a tento rok uz bude aj po nich, takze urcite tu nie si najstarsia rachetla 🙂 A odkial si?
@zuzanazuzana dakujem - fiha, zrazu sa citim ako pubertiacka :D prosimta porad mi jednu vec, ten "(11.tt)" co mas pod svojou hlavickou znamena 11. tyzden od poslednej menstruacie? ak ano, tak tebe to vychadza este na oktober? ja sa v tych skratkach a poctoch stracam... ale podla krasnej stranky, co baby inde na fore spominali: http://www.pregnology.com/due-date.php?o1=1&cyc...
mam termin 10.oktober. idem pozriet do mojich nastaveni...
@zuzinr cauki 🙂 ja som z BA - som tu snad sama? 😲 dufam, ze nie...
@jana0706 no ja síce nemám pred maturitami, ale pred štátnicami, takže tiež to mám teraz divoké 🙂 ja viem, že budú a teda že aj sú šťastný, len som si myslela, že to dajú trocha viac najavo...myslela som si, že aj sestra mi bude radiť, pomáhať, no zatial nič...možno neskôr, len som z toho trocha smutná...
Predstavte si kočky, že dnes som nevracala, normálne nechápem a v kútiku duše dúfam že už to tak zostane a už mi bude len a len lepšie 🙂 a to som dnes dosť dlho pri notebooku a vôbec mi to nevadí. Poobede som mala síce zasa žalúdok ako na vode, ale prešlo to bez väčších problémov. Už nech to takto zostane 🙂 . Ja idem k lekárke v stredu a viem presne ako sa to hrooooozne vlečie. Neviem sa dočkať že uvidím drobčeka a hlavne chcem počuť že je všetko ok po tých nešťastiach čo sa tu odohrali. Neviem sa dočkať mať v ruke fotečku a tehu knižku, ale neviem kedy ju dostanem, budúci týždeň by som už mala byť v 10tom týždni, ale oficiálne som tehotná asi o týždeň kratšie takže veľkosť by mala zodpovedať iba deviatemu. Už nech je streda......
@uhlopriecka určite tu nie si sama blaváčka, je ich tu kopa 😉
@lenuska20 Nebuď smutná, možno chcú počkať kým to bude ISTEJŠIE, možno sa boja aby sa niečo nestalo a tak sa boja aj sa tak naozaj tešiť. So sestrou sa predsa môžeš porozprávať aj ty a povedať jej ako sa cítiš, určite ťa pochopí a povie ti prečo ti neradí, možno je to len preto lebo si myslí že by ti to vadilo. Najlepšie je nájsť si kamošku čo je tiež tehu. My sme s kamarátkami otehotneli prvý krát naraz a tak sme rodili s odstupom dvoch mesiacov (jedna kamoška v júly, druhá v auguste a ja v októbri) bolo to super a aj kočíkovať sme mohli spolu 🙂 Teraz som tehu len ja, ale už to vnímam inak, mám plno iných starostí s drobcom takže sa na tehu neupriamujem tak ako vtedy. Hlavu hore a nebuď smutná 🙂
@uhlopriecka toto mi vyratalo tu, ale aj podla teh.kalkulacky to mam takisto....to je podla poslednej menstruacie.....ale podla sona budem mat termin asi o tyzden neskor, ale to si zmenim az ked budem mat teh.knizku
@zuzul1310 tak to je super, ze ti je uz lepsie....aj u mna....aj ja sa neviem dockat pondelka, lebo rada by som mala nejaky oficialny termin porodu.....naposledy mi to len tak povedal, ze mi vychadza 13.10., ale zatial mam termin podla posl. menstruacie
@zuzul1310 našťastie kamošku, ktorá je tehu mám, ona má termín začiatkom septembra, takže sa bavíme 🙂 ja mám so sestrou niekedy zvláštny vzťah, je odo mňa o 15 rokov staršia, takže ani nečakám, že budeme mať nejaký dokonalý vzťah...a možno je to naozaj tým, ako píšeš, že až kým to bude istejšie, potom sa budú tešiť, lebo stať sa môže ešte hocičo, aj ked sa snažím nemyslieť na zlé, niekedy sa tomu ubrániť neviem...
@uhlopriecka ja som tiez blavacka, ale momentalne uz vlastne zo Stupavy...
@lenuska20 neboj skolu dokoncis a nic ti neutecie, aj rodicia to tak zacnu vidiet...ono je vzdy nieco, clovek riesi skolu, pracu, byvanie atd. a potom sa obcas stane ze tu spravnu dobu prepasne..
@zuzanazuzana 13.10 som narodená ja aj Danielko a ak to vyjde tak budem mať plánovaný CR tiež 13.10 🙂
@lenuska20 ja viem, tiež sa snažím myslieť pozitívne, ale človek stále počúva negatívne informácie a správy a tak sa nedá niekedy ubrániť nevhodným myšlienkam. Verme že to bude ok a rodičia ti tiež dajú najavo že sa tešia.
@zuzanazuzana ja mam vypocitany termin na 13.10., dnes mi ho zapisali aj do teh. knizky, tak uvidime ako to vide...inak s tymi negativnymi spravami mate s lenuskou20 pravdu, aj ja sa snazim mysliet pozitivne ale obcas s tym mam problem a premozu ma obavy..
inak pre mna bol zlomovy ten dnesny ultrazvuk...ked som tam videla to drobne stvorenie si len tak spokojne "hoviet" a dokonca sa trosku hybat tak to bol taky zablesk stastia a nevedela by som si predstavit ze by sa nieco zle mohlo stat...
@lenuska20 áno plánovaná sekcia, keďže aj prvý bol CR tak nebude problém, pri prvom pôrode som mala vybaveného primára, teraz to chcem riešiť rovnako, len musím naškrabať z materskej peniažky a bude to fajn. Ale veľmi mi to prvý krát pomohlo, sestričky aj lekári sa úplne inak správali. Sestričky prišli že "Pán primár sa pýtal či ste v poriadku a či vám netreba dať injekciu od bolesti, alebo prišiel primár sám pozrieť, stálo to za tie peniaze. Sestričkám každý deň dezerty a čokolády a kávy, to mi naši nosili pri každej návšteve. To zasa pomohlo že keď mi bolo veľmi zle zobrali malého na noc k sebe hoci sa to nerobí.
@jana0706 super, tak aj ty 13.10. neuveriteľné 🙂
@zuzul1310 no tak to si mala super starostlivosť, ja som si tiež chcela vybaviť lekára, ale v nr sa to nedá, teda aspoň tak som čítala v novinách...a určite viac aj tebe pomôže, ked sú na teba milí, ako ked je niekto protivný a ty máš pocit, že ho len otravuješ. a kde budeš rodiť?
dobre rano tehulku 😉
@lila13 ahoj segra 😀 😀 😀 co ty mas zubarku v Ruzinove ale nekecaj aj ja 😝 len tentokrat sa nezhodneme ja mam Hermanovu 😉 ja ked som sa inokedy objednavala do mesiaca som bola objednana ale ved ked sa budes objednavat povedz ze si tehotna a urcite ta zoberie skor 😉
@lea1333 ja ked som isla na cirarak tak som sa pytala ci mozem mat aj muza pri sebe a oni ze ano ale nakoniec neisiel lebo nechcel vidiet ako by ma rezali
@eronika @berus222 gratulujem ku knizke a eronika dufam ze sa vyhnes tej nemocnici
@uhlopriecka ahoj nie si tu najstrarsia aj ja mam 36 ako zuzanazuzana 😉 este som ta tu nevidela tak vitaj..z ktorej casi BA si? lebo aj ja som z BA
@jana0706 ze je super ked mozes vidiet svoje babo este v brusku ako sa hybe to moje je asi nejake hyperaktivne lebo sa tak strasne hybalo ze ho nebolo mozne odmerat 😀 a este nam aj zdvihlo rucicku tak to bol super pocit 🙂
@zuzul1310 ja som nemala zidneho dohodnuteho doktora a bola som spokojna s celym operacnym personalom a aj zo sestrickami na sestonedeli okrem jednej a jedine s cim som nebola spokojna bol pristup ku kojeniu da sa povedat ze ziadny a preto to tak aj dopadlo ☹ 😠 ja som im miesto cokolad nosila noviny lebo moj muz robi v tlaciarni 😀 😀 a som rada ze ti vcera bolo dobre a dufam ze to tak aj ostane
@lenuska20 neveim ci si kupujes casopis mamaaja tam kazdy mesiac pisu o Slovenskych porodniciach a tam sa dozvies co v ktorej je dovolene a kde co ponukaju pozri si na nete www.sprievodcaporodnicami.sk 😉

@lea1333 No, a aj vracias? Ak nie, tak to je asi tym. Pretoze pri prvom tehotenstve som tiez schudla 4 kila a nikto to neriesil, ale vtedy som nevracala.
Ja som mala indikovany cisarsky rez od zaciatku, ale mna sa nikto nepytal ako ma maju uspat - automaticky mi dali celkovu anestezu 🙂