icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

bettyx
11. mar 2011

@zuzanazuzana ahoj, děkuju za optání -za nic to nestojí 😖 .. je to furt šílený.. ani jsem tu teď nebyla -furt jen ležím a snažim se spát.. jestli to bude trvat do konce prvního trimestru, tak se mám na co těšit, když končíme 6tt.. Jinak včerejšek!! opět den D a malej si hezky hrál, tak jsem to ještě ráno zatáhla a vzbudil mě takovej divnej pocit hroznýho ticha a i přesto, že máme všude zábrany, tak malej utek!! byl to příšerný šok, tak jsem začla běhat po baráku, volat a koukat do všech pokojů a mistr se vůbec neozval! no, vylez dvě patra po schodech -ještě v pyžamu a byl u švagrový v koupelně a tam se maloval jejími líčidly!! bylo to neskutečný štěstí že byl úplně v pořádku!!
V pondělí na tebe budu moc myslet i se za tebe těším! zase uvidíš svého drobečka 😀 ..
Jinak u tebe už je vše v pořádku?? úplnym pořádku?

jana0706
11. mar 2011

@lenuska20 dobre ranko 🙂 pozeram ze sa tu dnes uz riesia porody a porodnice...mne to pride este strasne daleko, ale tiez sa nad tym obcas zamyslam...inak je to hanba ze zrusili vsetky male porodnice v BA, ostali len tie tri mamutie ustavy ktore ani vsetky porody nestihaju...je z toho taka pasova vyroba...o nejakych alternativnych moznostiach (napr. spominany porod do vody) ani nehovoriac...

lea1333
11. mar 2011

@uhlopriecka ja budem byvat v ba?ty kde presne?

lea1333
11. mar 2011

@jana0706 presne ten isty nazor mam na to to cele co sa deje!!!a v ba nie je ziadna mala porodnica????

lea1333
11. mar 2011

@renatkas a to si teda v kolkom tyzdni ked 21 ti povedia uz pohlavie ja som bola dnes na krvi ale az v niakom 16t t mi budu robit dawnov syyndrom....

uhlopriecka
11. mar 2011

@jana0706 veru, veru...ja vlastne uz niekolko rokov sledujem prestavbu porodnice u Kocha, a nevyzera to ze by to mali skoro dokoncit... ziadne info na nete. ale zase, na oktober by to snad stihnut mohli 🙂 casu este dost.

@lea1333 cauki - ja som zo sirsieho centra BA a 99% budem rodit na kramaroch. aj ked tiez si myslim ze este predcasen o tom hovorime. zatial je mojou metou prezit prvy trimester 😀

@renatkas ano - vidim ze to vypocitava podla datumu poslednej MS. ale termin porodu zhruba sedi. mne gynekologicka povedala ze oni to vypocitavaju den poslednej MS minus 3 mesiace (28 dnove) plus 7 dni ...tazka matematika 😉

lea1333
11. mar 2011

@uhlopriecka aha no ja sa budem nachadzat na karadzicke a rodit asi na antolskej....ruzinov ma moc zle ohlasy!!!aj kamosky co rodili v ruzinove ze uz nikdy v zivote!

jana0706
11. mar 2011

@lea1333 co som ja pocula tak nie je ziadna, na ruzinov som ani ja nepocula nic dobre.. kamoska tam pred par mesiacmi chytila infekciu do rany po CR a musela tam ostat dva tyzdne...a zo spinavych sprch ma doteraz rany na prstoch na nohach...proste hnus...

lea1333
11. mar 2011

@jana0706 fuha ne....ale antolska je aspon cista a ked si zaplatis nadstandart tak ze vraj moze byt aj muz na izbe s tebou!a kramere to neviem moja mamina tam rodila ale pred 20rokmy 😀 a ona tam bola zdravotna sestra ale ze super stasostlivost a to bolo pred 20rokmy tak teraz ako to tam je neviem!asi budem rodit doma a hotovo 😀 😀 😀

bibi13
11. mar 2011

@uhlopriecka aj ja budem rodiť na kramaroch.. mám to najbližšie..

masinka
11. mar 2011

ja idem na Antolsku, mam to odskusane a nemozem sa stazovat 🙂 na Kramaroch som bola 2 dni kvoli amniocenteze a rodit by som tam nechcela.

mam novu fotecku, fazuliacik je este o den vacsi ako ma byt, tak sa vytesujem 🙂

lea1333
11. mar 2011

@masinka jej krasny maly cloviecik!!!ja idemm na druhy ultrazvuk 22.3. a dufam ze tiez budem mat foto uz maleho cloviecika! 😉

zuzul1310
11. mar 2011

@lea1333 aj to sa dá 🙂 rodiť doma, len je to riziko, ale vraj sa to už dá vybaviť aj u nás

lea1333
11. mar 2011

@zuzul1310 no ja tym ze budem mat cisarak tak to asi nepripada do uvahy ale asi by som to ani nechcela neviem ale minule davali taku reportaz o ceskych porodoch a to sa neda porovnat robila tam aj niaka slovenka porodnzu asistentku a sama sa cudovla ake krasne porody maju v cechach na rozdiel od slovenska!!!je to strasne ako keby sme boli 100rokov za opicami ale pocula som ze sa dobre rodi aj v dunajskej strede!

zuzul1310
11. mar 2011

@masinka krásna fotka, gratulujem, dúfam že v stredu už aj ja budem mať konečne fotku 🙂
Dnes je deň pes, Daniel je ako z divých vajec, už zasa, termín náročné dieťa ho vystihuje na 120 percent. Sám sa nedokáže hrať, to proste vôbec, absolútne nehrozí, má plnú izbu hračiek aj sa s nimi vie hrať, ale len keď niekto pri ňom sedí. Stále potrebuje mať niekoho pri sebe s kým by sa rozprával, s kým by sa hral, proste 24 hodín pozornosti. V noci spí so mnou, nalepený na mne, poobede keď som ho dala spať tak mi 13 krát vyšiel z izby až som si k nemu nakoniec ľahla a zaspal za 10 minút. Som zúfalá, psychicky vyčerpaná a zdeptaná z neho a keď budem mať dve takéto detská tak si asi hodím mašľu 😒

zuzul1310
11. mar 2011

@lea1333 Dcéra jedného známeho žije v ČR, je lekárka a porodila v ČR dve deti a tiež vravel ten známy že super, klasická izba (nie nadštandardná) bola vybavená polohovateľnou posteľou, TV, DVD player, proste na úrovni. Chcel jej totiž zaplatiť nadštandard tak ho tam zobrala že načo platiť keď už toto je lepšie ako u nás nadštandardná izba. S tou dunajskou to neviem, ale to je pre mňa od ruky a tých pár dní prežijem nejako snáď aj tu. Už som to raz prežila tak viem čo ma čaká (nie že by som sa bála menej 🙂 )

lea1333
11. mar 2011

@zuzul1310 ja si myslim ze prvorodicky to maju horsie nevieme do coho ideme!a ty si kde rodila? 😉

jana0706
11. mar 2011

@lea1333 podla mna z BA je najlepsia ta antolska...mam kamosky a zname co tam rodili a nestazovali sa...akurat kamoske zaplatil muz nadstandard a ked za nou prisiel po porode na izbu tak sa zacal rozculovat ze to na akej je izbe ved jej zaplatil nadstandard a ona ho s usmevom usmernila ze ved to je ten zaplateny nadstandard 😀 ale kamoska bola na obycajnej izbe a vraj ok, inak mne na antolskej pred par rokmi vyberali klin z ruky po zlomenine a bola som spokojna...bolo tam cisto a personal bol velmi prijemny...takze toho cisaraku by som sa tam asi neobavala..

bibi13
11. mar 2011

@masinka ja som rodila na Kramaroch a podla mna fajn.. bolo tam čisto, milý personal.. a kraasna fotečka.. 😵 😵

zuzul1310
11. mar 2011

@lea1333 v Komárne
Ja viem do čoho idem a bojím sa rovnako, riziko je tam stále či ide o CR alebo klasický pôrod a teraz už mám zodpovednosť za syna, bojím sa aby sa niečo nestalo, bojím sa ako to vydržia doma sami, ako zvládne malý odlúčenie a podobne čo prvý krát nebolo, takže je to ťažké aj prvý krát aj potom neskôr.
U nás prebieha plánovaná sekcia takto. Termín som mala na pondelok 13.10, v nedeľu po obede som nastúpila do nemocnice, príjem, príjimacia správa, vstupné vyšetrenie, potom na izbe, tam chodili sestričky pre papiere a kadečo sa vypytovať, ako sa dieťa bude volať, vypisovali papiere a tak. Malá večera, potom už od pol noci ani jedlo ani pitie až do sekcie. Ráno prišla sestrička že oholiť, ale to si samozrejme spravíš doma, takže len skontrolovala a odišla, brali mi o šiestej ráno krv kvôli aktuálnym výsledkom, dostaneš aj injekciu na upokojenie, sestrička spravila v kúpelni prečistenie čriev teplou vodou takže potom na WCko, keď som mala toto za sebou tak som čakala kedy ma odvezú na pred OP, tam už bol aj priateľ, tam mi napichli infúzku, na OP mi dali katéter (vývod) pichli mi do chrbta spinálku a potom začal cirkus že rýchlo rýchlo ľahnúť a makáme, otvárame, kým účinkuje spinál, chvíľu som mala pocit že nevládzem dýchať, ale dali mi niečo do infúzky a zasa to bolo ok. Lekári a sestričky sa bavili o dovolenkách, rezali rezali, nestíhali odčerpávať plodovú vodu lebo som jej mala tak strašne veľa takže plávali 🙂 , zrazu tlak a cítila som že vybrali malého, zahlásili čas narodenia 9.30, malý plačkal, dali ho sestričkám z novorodeneckého, povedali mi že je to chlapec. Potom zašívali, to som len počúvala rozhovor o tých spomínaných dovolenkách. TO mi pripadalo najdlhšie elbo malého som ešte zatiaľ nevidela a bála som sa či je ok keď ho nenosia, ale potom ho priniesli ukázať ešte na OP, potom ma dokončili a odviezli na poOP, tam bola baba po úplnej narkóze a tá tam stonala a kňučala a liezla mi na nervy. Bola mi zima tak mi priniesli paplón, prestávala účinkovať spinálka tak som sa bavila tým že som hýbala prstami na nohách a sústredila som sa na to pokiaľ si už cítim nohy. A potom prestal účinok a BOLESŤ!!! tak som povedala že už to strašne bolí tak mi dali do infúzky niečo od bolesti a zasa bolo dobre. Potom ma previezli na izbu, kázali veľmi veľa piť aby ma nebolela hlava tak som veľa pila, telefonovala, dostali sme obed, po obede priniesli maličkého a potom ho každé tri hodiny nosili. Po 24 hodinách od sekcie vybrali katéter a išla som do sprchy so sestričkou. Upozorňujem že vložka nestačí!!!! Uterák bol celý krvavý a ešte aj chodba lebo uterák pretiekol, takže preto treba podložky na postel a hrubé vložky a uteráky. Sorry za detaily ale ak chceš vedieť ako to chodí tak to bez toho nejde. Potom je to už každú hodinu lepšie a lepšie aj s tým chodením aj bolesť aj celkový stav....

masinka
11. mar 2011

@bibi13 ako ja proti Kramarom nemam nic konkretne, len tak subjektivne kedze som bola aj u nich aj na Antolskej, tak Antoska sa mi paci ovela viac - uz len to ze sme mali kupelnu na izbe a nie spolocnu sprchu na chodbe. a nemala som nadstandard, postel sa da polohovat aj na normalnej izbe, televizor je podla mna uplna zbytocnost, kukas na babo alebo spis (pri druhej som za tyzden v porodnici stihla aj knihu precitat 🙂, tie peniazky radsej miniem na babo

masinka
11. mar 2011

@lea1333 o cisarskom su tu nejake temy, treba pohladat ak chces silou-mocou vediet co ta caka. ja som pred prvym porodom nic take nestudovala, pri druhej mi tiez slubovali normalny porod... teraz viem ze to bude sekcia a viem do coho idem a prilis nadsena tym nie som... blazena nevedomost 🙂 kazdopadne ked sa inac neda, tak je sekcia to najlepsie riesenie, ale je to velka operacia na rozdiel od porodu ktory je prirodzeny a na ktory je zenske telo prisposobene, takze len z "kozmetickych dovodov" aby som nemala dole stichy by som si to ja osobne robit nedavala. ale ked niekto na tom trva a ukeca aj lekara, tak je to jeho vec. A co sa tyka porodov doma, moze to byt prijemnejsie ako v nemocnici, ale po mojich skusenostiach by som to tiez neriskovala - mala som uz 10 hodin kontrakcie, bola som na 10 cm otvorena, len sa cakalo kedy zacnu tlaky... odrazu zacali blbnut ozvy, behom 5 minut som bola na stole a Nelka vonku... keby sa to stalo doma, kym by prisla sanitka, Nelka by sa udusila.... a pri porode vo vode tiez asi nemas pasy na brusku, takze bohvie ako by aj nieco take u nas dopadlo.

lea1333
11. mar 2011

@zuzul1310 dakujem za podrobny popis 😀 ale ako aj si ma nastrasila predstavovala som si to inak a ty si mala aj priatela tam?a preco si mala cisarak?

lea1333
11. mar 2011

@masinka ja nechcem porod cisarakomale pri mojej diagnoe sa ine asi dat robit neda ja sa liecim na epilepsiu a nemozem zevraj tlacit tak pre to to tak je! 😉

zuzanazuzana
11. mar 2011

@renatkas ty si ides dat urcit asi pohlavie z krvi za co sa aj plati, vsak? kolko to prosim ta stoji? a v ktorom tyzdni sa to presne robi?

zuzanazuzana
11. mar 2011

@kucminka a kedy mas termin? mozno sa naozaj stretneme na porodnici!! predtym som byvala na ulici 28.okt. a to som videla do okien porodnice....

zuzanazuzana
11. mar 2011

@zuzul1310 tak tebe vychadza pekny parik a mne zase chalan...ten moj pubertalny syn ma privadza do nepricetnosti......uplne ma na haku skolu

zuzanazuzana
11. mar 2011

@bettyx tak to naozaj musel byt sok, ked si nemohla najst maleho....nastastie dopadlo vsetko ok.....mne bolo zle cely mesiac a uz je fajn....sem tam ma napina, aj zvraciam, ale to je uz v pohode...dnes som normalne zjedla aj bryndzove halusky!!!! tak hadam budeme mat dievky, ked nam byva takto zle, ale ja si myslim , ze to bude chlapec aj podla kalendara, aj podla doktora jonasa, tak uvidime....prajem ti naozaj, aby ti bolo co najskor najlepsie

lenuska20
11. mar 2011

@jana0706 určite je to ešte skoro, ale tiež nadtým premýšlam, hlavne ked čítam niečo v novinách o pôrodniciach....

bibi13
11. mar 2011

@masinka no ja som mala nadštandart.. na normalne izbe by som to nevzladla.

@zuzul1310 ako čítam tvoj priebeh cisaraku, tak čumim.. ako myslím s tým, že ti dali papať po cisaraku? kamoška nejedla tuším 24 hod. ked nie viac.. a malu videla až na druhý den.. mala si to "fajn".