Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@14petulka88 ahoj 🙂
ja soom si pri prvom tehu a aj teraz kupovala olej z DM pre tehulky. BAbylove - Mama sa to vola. Mne brusko nepopukalo, no podla mna to aj preto, lebo som nemala velmi velke. Je to asi geneticke. Neviem nech poradi ten kto ma viac skusenosti 😉
@14petulka88 mne popukalo 2 tyzdne pred porodom. teraz sa natieram kremom z dm. ale som spolahnuta na to, ze ked mi popraskalo pri prvom, pri druhom uz nepopuka. mne uz viac ani nemoze 😅
Ahojte, tak máme za sebou 1. poradňu - máme 3,3cm a krásne nám bilo srdiečko! Ale som mala velikánsky strach 😔 Drobček bol skrútený do klbka a spinkal. Juj až mi slzička vyhŕkla 😀 Máme aj tehu. knižku a termín pôrodu 5.10. Ďalšia kontrola 5.4. na veľkom sone kde sa budú robiť merania.
Inak stále mi nebrali krv a nebolo treba ani moč 😕
Juj ale som vytešená - idem si ľahnúť k Matejkovi 😉 Držte sa!
@berus222 🙂 no taktiez mi to tak tesne pred porodom popukalo a mastila som ho cele tehu jak salena :D
Najviac ma dozralo ze kamoska ktora sa o to vobec nestarala, nema na bruchu ani jednu ciarku 🙂 no tak asi si kupim tiez nejake kremy a budem sa modlit aby mi viac nepopukalo 🙂
@14petulka88 strie su zial predovsetkym zalezitost genetiky, aj ked natieranie bruska urcite nicomu neublizi. Netreba sa nechat zbytocne nalakat reklamami, mazat staci obycajnym lacnym olejcekom alebo kremikom, drahe kremy nie su zarukou ze strie mat nebudes, to uz je asi lepsie zacat si setrit na nejaku laserovu kuru potom po porode. Hlavne kedsa mazes, netreba zabudat aj na prsia a zadok.
Moja mama mala 5 kilove dieta a strie nema, ja som to nastastie po nej zdedila a po dvoch detoch som tiez bez strii na bruchu, mam ich iba trochu na prsiach - tam je predsa len tensia koza- narastli mi velmi rychlo z A/B na D/E - pri Nelke som sa mazala Vichi kremom proti striam (stal vyse 800 Sk), pri Dianke lacnym ElastiQ a bolo to o tom istom, akirat ten drahsi krajsie vonal.
@masinka No tak to je jasne ze drahe kremy sa neoplatia... Moja mamka tiez nema ziadne strie, tie co mi ostali po malej sa celkom stiahli a skoro vobec ich nevidno... No uvidime budem sa natierat, a ked sa zrobia, tak to prezijem 🙂 Hlavne nech su nase fazulky zdrave 🙂
@masinka si zlata, ze si si nasla cas a chut urobit taku tabulku.sikulka.a pevne verim, ze uz z nej nikto neubudne.radsej nech pribudne. 😀
@michaela18 dakujem za pochvalu... ked som mala nakazane lezat a oddychovat, tak som si hladala nejaku zabavku aby som nemala cas mysliet na to, ze mam problemy.... radsej by som s babami behala po vonku, no ale vsetko zle je na nieco dobre 😉 no len nech nas uz len pribuda, lebo mam nakoniec aj z tohoto depky 😖
@nellynka dik za typ na tú knihu, dúfala som že tam je aj naša predajňa v KN, ale nie je, hoci tiež majú logo Predeti.sk takže to sa budem musieť niekedy vybrať do Zámkov aby som ju dostala, ale zaregistrovaná už som 🙂
@jani74 super, že všetko dobre dopadlo, bodaj by už všetky správy boli takéto pozitívne 🙂 Gratulujem
@14petulka88 tiež som používala ElastiQ , ale striám som sa nevyhla, ale keby som ho nebola používala tak sú možno horšie, aspoň to som si povedala ako útechu 🙂
Dnes som volala svojej lekárke, lebo včera som si vybavila to NT sono (meranie krku plodu) a volala som lekárke tak povedala že mi to tiež vie spraviť, nie je žiadny problém, stačí na to klasický ultrazvuk, len musí byť dobre nastavený ale že bežne to nerobieva lebo jej za to nikto neplatí, teda poisťovne myslím a že preto to nerobieva, ale že ak to chcem tak to nie je problém spraviť a mám jej to len pripomenúť keď prídem piateho do poradne. Teším sa lebo nemusím ísť k inému lekárovi 🙂 Super že je konečne pekné jarné počasie, Danielko mi spinká , ale o chvíľku sa zobudí a poobede pôjdeme zasa von.
nasla som zoznam najpopularnejsich mien co sa davali minuly rok
http://najmama.aktuality.sk/clanok/226324/extra...
takze sice sa nam pacila Sofia, asi budeme vymyslat dalej, staci ze ked na ihrisku zavolam na Nelku, otoci sa polovica dievcatiek a rozbehnu sa ku mne 2 psiky....
Este by som sa chcela spytat, ci niektora z vas bola v 12tt alebo ide na skrining (vyvojove vady)?
@14petulka88 myslíš Downov syndróm, alebo niečo iné?
@zuzul1310 Je to vlastne Centrum prenatalnej diagnostiky a ano v 20tt robia aj na downou syndrom
@14petulka88 pri prvom som bola v 20tom týždni na morfologickom UV, tam všetko možné merali a tiež sa jednalo o vývojové vady, na inom som nebola.
ahojte tak mala sa dnes vyhadzala.Dostala kiahne ☹ Celkomm sa bojim lebo ja som ich nemala .
@zuzul1310 A nevies mi povedat kolko asi stoji fotka keby som chcela z 3D utz?
@14petulka88 sestra tam bola dnes na morfo v 20tt a za fotku platila 10 eur.... ja tam idem 6.4. na NT a hned sa objednavam na morfo na 20tt
@katy2 Dakujem za info 🙂
Ahojte, tak sa ku Vám pridávam 🙂 som práve v 11tt a piatok ideme na prvý ultrazvuk veľmi sa teším 🙂 predpokladaný termín mám na 13 októbra 🙂 akurát čo ma trošku dosť trápi je, že som už druhý týždeň chorá, síce teraz je to už lepšie ale stále kašlem a jedujú ma hlieny ☹
no a ja som si ešte urobila jednu radosť 😉dostala som sa poobedie ku kaderníčke a konečnééé mám poriadny účes a normálne sa páčim sama sebe, bo už som bola neskutočne zúfalá zo seba 😀 a moja kaderníčka ma veľmi milo prekvapila - tiež čakajú v septembri bábo a to sa tiež snažili poriadne dlho. Tak sme sa vytešovali, že budeme spolu kočíkovať 😀
mne sa páči v prípade chlapca Jakub - ale neviem keďže je na prvom mieste a tiež radšej brušku hovorím princeznička 😀Tak som dnes oči vypliešťala na ten malinkatý monitor na sone a porovnávala či to bude chlapec alebo dievča - porovnávala som so sonom Matejka ale neviem 😀ale asi to bola predsa princeznička 😀
No a môj Dr. nerobí odber na určenie pohlavia vraj si mám počkať na sono ☹
@jurcova Ahoj, vitaj, ja mam tiez termin 13.10 🙂 ultrazvuky uz mam za sebou dva - v siedmom tyzdni (na potvrdenie gravidity) a na prelome deviateho a desiateho - to sa uz drobcek aj hybal, bolo to skvele.. Teraz som objednana az 4.4. na prenatalnu diagnostiku.. Cakas prve babatko?
Baby ja som od poobedia dva krát vracala, je mi stráááášne zleeee a to som si myslela (už zasa) že to už prešlo. Trasie ma zima, žalúdok pláva a je mi príšerne. Len som vás prišla kuknúť a idem spinkať, snáď sa to zlepší. Kým so toto stihla dopísať tak som bola znova vracať....už dosť....už nech je október 😒 utešujem sa tým že kým vraciam tak je drobček ok. Pekné sny kočky a
@nelustek strašne strašne strašne ti držím palce aby ste to zvládli a aby si ty kiahne nedostala.
@14petulka88 Ja som pri prvom za fotky neplatila lebo som platila 1500 Sk za DVDčko, mám dve DVDčka jedno z 34 týždňa a jedno z 34t ýždňa. Tu len tak na ukážku dve fotky môjho Danielka z 3Dčka.

ahojte.... mozme sa kvam este pridat? 😵
patrim do inej temy... no vas tu citam skoro stale ked mam moznost zapnut si pc.
Termin mam 30septembra, no podla mna budeme urcite oktobrovi 😉