icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

masinka
23. mar 2011

@nellynka diky za tip na knihu, uz ju mam doma, celkom zaujimava, len skoda ze je po cesky aj s ceskymi realiami (ohladom MD a tak)

nelustek
23. mar 2011

@nelynka18 Naposledy som vazila 50kg na dalsiu poradnu idem 13.4. tak sa potom odvazim.Som zvedava kolko budem mat.Ako casto sa vazis raz za mesiac?Inak 28kg to si mala teda dost,ako dlho si kojila?Kojenim sa dobre chudne 🙂 ja som kojila 13-14 mesiacov

nelynka18
23. mar 2011

ja sa vazim kazde rano hned ako sa zobudim,nejak som si to zauzivala 🙂 no dost veru len ja som bola aj dost zavodnena a opuchnuta a aj vela plodovej vody a aj maly mal 4 kg 😅 a za 3 mesiace po porode som to zhodila a kojila som 3 mesiace lebo sa mi mliecko casom stracalo ☹

zuzul1310
23. mar 2011

@berus222 mám alergiu (celiakiu) a beriem antihistamiká Rupafin, brala som ho pri Dankovi počas celého tehu a teraz keď už viem čoho sa mám vyvarovať tak ho beriem naozaj len veľmi príležitostne, ale pri prvom tehu som ho brala každý deň. Je určený aj pre tehotné a zaberá j môjmu otcovi na alergiu (peľ) .

berus222
23. mar 2011

@zuzul1310 nevies, ci sa da normlne kupit bez predpisu?

lucy56
23. mar 2011

@enrikad to som rada ze nie som sama, mne sa to zdalo dost skoro na brusko a hlavne nemala som vobec a potom behom par dni naraz,

inak mam otazocku baby, mavate niektora take pichanie v podbrusku, lebo ja som bola v praci a tam musim stat a nosit tazky kufor a potom ma intenzivne v kratkych intervaloch pichalo v podbrusku, dnes som sa koli tomu dokonca z prace pytala domov, lahla som si a uz je dobre

nelustek
23. mar 2011

@nelynka18 Tak na to vsetko si nevazila az tak moc.Ja som pribrala 22 a Nelka mala porodnu vahu 2.970 ,kde to vsetko bolo... 😀

lea1333
23. mar 2011

ahojte babule tak ako sa mi mate???dufam ze ste vsetky v poriadku!!! 😉

nelynka18
23. mar 2011

@nelustek no ale zas som sa vedela aj pekne doslova nazrat 😀 takze tie kilecka navyse nebola len plodova voda 😀 no teraz ziem jednu zemlu a mam dost 🙂 uvidime som zvedava ci sa moje chute a moj apetit zmeni....

nelynka18
23. mar 2011

@lucy56 mne sa to stava ked sa moc namaham,hlavne hlavne ked sa s niecim natahujem.... nebudes to mat tym kufrom?

opatmama
23. mar 2011

@lucy56 Nevim či to tak ma byt, ale mna tiež sem tam pichá, hlavne ked dlho sedím v aute, alebo sa natahujem s detmi, dokonca nedavno som mala takú silnú kontrakciu že už som myslela že je zle, trvala skoro 5 min. v kuse a nie a nie prestať bolieť, lekár mi povedal, že sa nám vraj tie brušká takto roztahujú a ak sme už predtým boli tehotné tak o to viac to cítit lebo to vraj ide všetko rýchlejšie. ale myslím že ked to povieš v poradni nič tým nepokazíš :o)

masinka
23. mar 2011

@lucy56 ja som dnes isla do roboty pochvalit sa ze som tehu, od autobusu to mam tak 100 m a tak ma pichalo v podbrusku nalavo, ze som sa tam ledva doplazila. inokedy ma viac pichava na pravej strane, toto ale bola fakt sila. tiez som teraz poobede lezala a preslo to.

co sa velkosti bruska tyka, tak cez vikend ma manzel odfotil v plavkach - nech vidim ako rastiem - a bola som zhorozena - v 11 TT mam podstatne vacsie brucho ako som mala v 19 ked som cakala Nelku. Ak to bude takto pokracovat, v 40 tt budeme musiet vyburat dvere aby som mohla ist do porodnice

bettyx
23. mar 2011

@zuzanazuzana teda musim zaklepat -dnes ráno mi bylo trochu špatně, ale dobrý!
Celý den na tebe myslím, jestli tě to už přešlo -kór když si nemůžeš na to nic vzít.. moc ti přeju aby to bylo už v pohodě...

santerra
23. mar 2011

@lea1333 Ahojky , tak celkom dobre sa mame zajtra idem ku dokimu , som zvedava na mimco 🙂 A ty ako sa mas? Citiš sa uz lepsie dufam 🙂

uhlopriecka
23. mar 2011

@lea1333 cauki! rada ta znovu pocujem, dufam ze oddychujes s vylozenymi nohami a este nechodis do prace... nahnala si mi strach! a otvor si dobre cervene vinko za nas vsetky dnes vecer 🙂
ja som vcera skoro odpadla ked som na gatkach zase hnedy vytok nasla, bezala k lekarke a ta mi znovu predpisala duphaston. nastastie to bolo jednorazove ale bolo mi potom dost zle a brusko aj podbrusko bolelo este celu noc. tak uz neviem ci si to aj spolu s tym hrozitanskym strachom nezhorsujem :( - hned som si na vas vsetky spomenula, ktorym to teraz nevyslo.
ale s Dr sme vyratali ze to mozu byt naznaky menzesu, ktory by aj chcel prist, no nemoze...nastastie...
dnes som zlepsenie nalady korunovala zakupenim prvej tehotenskej vecicky - sukne 🙂

bettyx
23. mar 2011

Holky, nevim jak u vás na Slovensku, ale tady v čechách se máme tak bezvadně! teď jsem si přečetla že nám zase zvyšují poplatky! před pár dny se schválilo že nám zvýšili DPH na 17,5%... ještě před pěti lety to bylo 5%... pak nám zavedli ty poplaty co máte u lékaře taky.. nejdřív 30korun u Dr. a pak 60korun v nemocnicích za den, pak nemocnice zvýšili na 100kč a teď jsem si přečetla že u Dr se zaplatí 50 a v nemocnici 200.. docela síla.. u nás je životní minimum 7600 a mateřský máme 3800 po 9měsících a mzdy snižují -manžel teď přišel na vejplatnici o 5000.. nájmy u nás nejdou pod 6000 a to bez poplatků.. Nástup na důchod odložili na 62let a návrh byl na 70 u žen a 72let u mužů, ale to už jim neprošlo a teď ještě vymysleli důchodovou reformu že pokud si každý občan nebude celý život ukládat měsíčně min. 4000 na nekrytý účet v bance, tak nebude mít žádný důchod i přes to, že celý život ze mzdy odvádí sociální pojištění na důchod -prý dostanou jen sociální přísěvek a to je těch 3800.. na důchod se dá spořit jen v tom nekrytém fondu a prý když banka krachne, tak lidi nedostanou nic 😢 ..pak ještě řekli že to nebude věc dědickýho řízení, že v případě úmrtí peníze propadnou státu -ale tohle jim prý neprošlo -řikaj to lidi, ale nikde o tom neinformovali oficiálně.. Taky to máte takhle dokonalý?
A ještě musím říct že mateřská je nízká prý kvůli tomu aby ženský chvátaly zpátky do práce a zvýšení poplatků je z důvodu že ho neplatí děti a důchodci... jo a porodný vyplácí už jen prvorodičkám a to jen těm který nemaj s partnerem dohromady 21000 za měsíc, takže to dostane strašně malinko ženských

zuzanazuzana
23. mar 2011

@bettyx akurat som sa vratila z pohotovosti...a mam este vacsiu depku...proste bolesti su neuveritelne a doktorka mi este vynadala, ze preco som zostala tehotna s takou tazkou migrenou....tak som odchadzala aj minuly rok, ked mi ina doktorka robila predoperacne na IVF...drzala ma tam 2 hodiny a stale krutila hlavou nad mojimi diagnozami a radila mi, nech si premyslim tehotenstvo.....som zufala!!!!!!!!!! a to nemam podla mna nejake hrozne diagnozy

zuzanazuzana
23. mar 2011

@masinka no citala som clanky, ze niektore zeny aj 2 tyzdne v kuse prenasledovala migrena!...hroza....

michaela18
23. mar 2011

@monnika ahoj ,dakujem za pomoc.len ja zijem v irsku a tu nemozem nikde zohnat homeopatika.snad niekde zozeniem.dnes som za tym behala po tvojom prispevku.si zlata.vdaka este raz

jani74
23. mar 2011

@zuzanazuzana zuzi hmm, to mi je ľúto s tou mrchou migrénou - aj ao ich až také našťastie nemávala ale pri prvom tehu som si užila tiež aj niekoľkodňové, tak som sa teraz pýtala čo môžem na zmiernenie - vraj môžem Paralen. Neviem skús mne pred 3 týždňami o niečo zmiernil a na druhý deň to prešlo celkom.

michaela18
23. mar 2011

@lucy56 ahoj.,ja mam tiez pichanie v podbrusku.uz asi 2 tyzdne.niektore dni vobec a potom aj 2 dni v kuse.niekedy je to dost silne ale lekar mi povedal ze to rastie babo,maternica a aj upony na svaloch sa natahuju.takze je to normalne.ale prvy krat ma to velmi vylakalo.

jani74
23. mar 2011

@zuzul1310 zuzi som rada, že včerajšok prešiel. A nádherné fotečky 3D si mala. Aj my máme Matejkove - na jednej vyplazuje jazýček. Teraz uvažujem, že pôjdem do Hlohovca tam robia aj 4D.

michaela18
23. mar 2011

@zuzanazuzana to co za krava lekarka.ona nema co komentovat tvoje tehotenstvo.je to len a len tvoje a manzelove rozhodnutie.normalne som sa nasrala.nadavam na irske zdravotnictvo kvoli vedomostiam ale aspon sa spravaju milo ku kazdemu.tu plati.pacient nas pan.nejaka hlupana riadna.ved prognoza migren v tehotenstve je vacsinou dobra a praveze sa znizuje ich frekvencia.takze tehotenstvo ti mohli aj odporucam na jej odburanie.moja drzim palce nech sa ti to uz nevrati

michaela18
23. mar 2011

@lea1333 ahooooj.ako sa mas?dufam, ze uz ti je lepsie na dusi.

bettyx
23. mar 2011

@zuzanazuzana to byla ňáká zapšklá, necitelná ženská! Jak tohle vůbec může říct? co je jí do toho jestli budeš, nebo nebudeš mít děti! Je placená za to aby se ti pokusila pomoct od bolesti a ne aby ti kecala do života a ještě ti působila bolest na duši.. takový nenávidim! Jak tě může soudit?! navíc takhle.. nic si z ní nedělej, taková ženská ti nesahá ani po kotníky! Jen si to miminko opatruj -zkus navštívit tu svou neuroložku jestli by nevěděla o něčem co můžou i těhulky a na tu pipku zapomeň... -třeba ti to miminko záviděla! možná že je kde jak chytrá, ale taky by se měla naučit jednat s pacienty -to se určitě těšila jak se o noční vyspí..

lucy56
24. mar 2011

@bettyx ja len ze na slovensku vacsinu veci co pises mame uz davno zavedenych, zila som chvilu v CZ a mali ste veru super ceny na potraviny, aj vsetko omnoho lacnejsie ako u nas, my mame momentalne DPH 20%, poplatky u lekara su aj ked nie oficialne ale skryte, chcu ich aj zoficialnit, dochodkova reforma frci podobne ako u vas uz viac ako 3 roky, najmy su strasne a platy male, jediny rozdiel je ze u nas to robili vlady postupne, tak nie sme potom schopni ist ani protestovat lebo ved ked nam to postupne zdvihaju tak to az tak necitime... aspon sa tak slovaci tvaria, vy cesi mate super ze sa aspon burite proti tomu

lucy56
24. mar 2011

@nelynka18
@opatmama
@masinka dakujem za odpovede, ste ma ukludnili, urcite sa opytam doktora na poradni,ale idem az 4.4. a zas s kazdou malickostou im tam lietat nechcem, inak aj mna to pichalo aj za volantom, lebo do prace cestujem a nie malo km, ked mi auto nadskocilo na jamach ktore su vsade

nelustek
24. mar 2011

Poradi mi niekto nieco na kiahne? Dcera sa v noci tak vysypala ... ☹ chcela by som jej pomoct stale sa skrabe,na tvari ich ma hadam viac ako desat.......... 😢 ja jej na to davam PSILO-BALZAM,ale sa mi zda ze to nepomaha.Tekuty puder sa ze uz nepouziva ,ale rozmyslam uz aj nad nim

nelynka18
24. mar 2011

@nelustek ahoj nas maly mal v januari kiahne spolu s deckami mojej kamosky.ja som pouzivala kvapky fenistil proti svrbeniu a kupel v takej fialovej vodicke(nazov uz neviem,predpisala mi to lekarka a lekarnik mi to pripravi.boli to take fialove krystaliky,ktore sa rozpustili vo vode a maleho som tym oblievala) kamoska pouzivala puder.nam sa to zahojilo asi o 3 dni skor,pretoze tato vodicka nevysusovala ako puder a nepretrvavali dlhodobe chrasty. skvely vynalez 😀 malemu nevznikli jazvycky a za chvilocku bol fit 🙂 no urcite chod k lekarke a spomen jej tieto fialove krystaliky.....

berus222
24. mar 2011

@nelustek tiez viem, ze sa pouzivaju fenistilove kvapky, aby ich to nesvrbelo. nechcete sa prist k nam hrat? zhaname kiahne este skor ako sa narodi druhe mimco.