Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
Krásny deň prajem ! Aj ja sa pripájam do témy k "októbrovkám" . Prajem všetkým krásne chvíle a zdravé bambulky 🙂
@lucka1371987
@anita12 Blahozelam!!!!! Držím palce aby sme to všetky dotiahli do úspešného zdravého konca!!! 😀
@lucka1371987
@anita12
Vítam vás dievčence a prajem príjemné tehulkovanie 🙂
@lucka1371987
@anita12
ahojte aj ja vas tu vitam....v ktorom tyzdni ste? ako sa citite? 🙂
ahojte dakujem pekne za privitanie ja som v 11tt a mam bezproblemove tehotenstvo nezvraciam a ani si niekedy neuvedomujem ze som tehotna kedze nemam ziadne extra tehotenske priznaky,tak dufam ze neskorsie nepridu a takto sa mi aj lahsie pracuje.len som mozno trocha viac precitlivela a samozrejme si to doma troska odnesie moj chlap ale drzi sa statocne asi si uvedomuje ze je to len hormonmy.uz nech to rychlo ubehne do toho oktobra termin mam 16teho tak uvidime 🙂 a ake mate vy tehotenstvo?
@lucka1371987
@anita12
ahojte vitame vas tu,pekne nas pribuda.len tak dalej. 🙂
Tak nevím holky.. asi se distancuji, protože moc nenosím dobré zprávy.. jsem furt příšerně nervózní, protože každý den špiním a dnes opět krvácení, ale břicho mě nebolí, nic.. na pohotovost nejedu -už jsem tam byla a ten doktor mi více méně řek že si to vymýšlím, ale když několikkrát za den peru ve studené vodě spodní prádlo a ikdyž jsem v 9tt tak nosím vložky častěji jak během měsíčků, tak to přece nemůže být můj výmysl a ani to nebude jen tak... můj obvodní řek že na UZ vidí odlučování sliznice, ale lůžko je v naprostém pořádku a že to můžu mít z kojení, tak jem přestala kojit je to pomalu 14dní a situace se nezměnila... jsem z toho nešťastná! bojím se špatnýho konce.. můj manžel druhý dítě nechtěl -ne teď... říkal že nejdřív za pět let a to byl prvotní plán že děti budou od sebe dva roky a nakonec kdyby se na mou stranu nepřiklonila příroda, tak bych těhotná nebyla.. Beru to jako veliký dar! ale strašně! strašně se bojím...
@lucka1371987 vitaj, tak to ti trochu zavidim ze ani nevies ze si tehotna...ja mam termin 13.10. a nastastie mi zle nebyvalo, ale mam uz niekolko tyzdnov ten pocit "zaludka na vode" a som priserne vycerpana...vsetko ma rychlo unavi... takze sa uz neviem dockat druheho trimestra ktory je uz predo dvermi - vsetci hovoria ze vraj vtedy budem mat energie na rozdavanie 🙂
ahojte dievcata ako sa mate ? ja sa davam uz vypisat z PN potrebujem uz madzi ludi .Cakaju ma este vysetrenia ale verime ze coskoro sa nam zacne dalsie tehulkovanie a uspesnym koncom 🙂 Velku doveru vkladame do dovolenky 🙂 Prajem spokojne a bezproblemove tehulkovanie , aby som si mohla pozriet fotecky drobcekov 🙂
@nelustek tie krystáliky by mali byt hypermangán alebo pangamin, tiež som to použivala pri malej, mala kiahne v 4rokoch, hlavne na tváry. v prvom rade som jej dala rukavičky na ruky, fenistil síce zaberá a používajú ho skoro všetky maminy ale ak ho budeš diatatu davat coskoro si nanho vytvorí obranu a počkaj v lete ked prídu moskyty alebo nebodaj nejaká alergia potom vám už barz čo nezaberie. radšej mu uvar žihlavový čajík na desinfekciu krvy, kiahne rýchlejšie odýdu a na vyrážky by som striedala pytiol a nechtíkový krém. pytiol vysusí a nechtík odstráni chrasticky bez jazvyčiek. prajem vám vela šťastia a mala rada, aby boli jazvyčky uplne neviditelné vyhybajte sa priamemu slniečku.
@bettyx jáj držím ti palce aby všetko dopadlo tak ako si praješ, hlavne sa nestresuj to ti nijako neprospeje, ved mas doma spokojne babatko ktore ta potrebuje nie? okrem toho spinenie v tomto období tehotenstva je normálne z dvoch dôvodov: normálne by si v tomto čase mala mat nasledujúcu menštruáciu a telo potrebuje nejaký čas na prisposobenie novému stavu, a druhá vec aj ked menej príjemná a to mi povedal lekár ked som prvá krát potratila: ak sa tak telo rozhodlo je to len zo zdravotných dôvodov plodu alebo teba. a fakt je to nakoniec tak že čo sa má stat to sa aj tak stane. a s tým kojením si podla mna nemusela prestávať, ved si vlastne napriek tomu aj tak otehotnela. mimochodom medzi mojimi detmi ak všetko dobre dopadne bude tiež päťročný rozdiel a už teraz je to dosť velká záťaž, staršie deti sú síce samostatnejšie ale je s nimi o to viac starostí o čo menej fyzickej práce, takže podľa mna ideálne vekové rozdieli neexistujú a pokial tvoj chlap nie je výnimka že ostáva na materskej namiesto teba, v konečnom dôsledku si aj tak užíva s detmi hlavne to príjemné a ked trošku podrastú bude rád že ste si to najnáročnejšie obobie "odbili" skor.
nech to dopadne akokolvek prajem vela zdravíčka tebe a tvojej rodine :o) 😵
@zuzanazuzana zuzi som rada, že tá potvora migréna Ťa konečne pustila.
@lucka1371987
@anita12 vitajte 😉 Teším sa s Vami, to je krásne hneď dve nové tehuľky 🙂
my sme mali s Matejkom krásny dník - doobeda v rámci prechádzky sme stretli škôlkarov ako išli hádzať do potoka Morenu tak sme sa k nim pridali, Keď som tak videla Matejka ako ide so škôlkarmi až mi stislo srdiečko a tlačili sa slzičky do očí-môj drobček už bude škôlkar a jedna etapa sa nám skončí 😨
Poobedie nám volala riaditeľka zo škôlky, že môžeme prísť podpísať rozhodnutie o prijatí do škôlky - takže v septembri nastupuje, hmm. Strávili sme skoro celý deň vonku aj v záhradke 🙂
@jani74 no ja idem az o tyzden 31.3. uz by som mala dostat aj knizku, tak som zvedava co male ako podrastlo. No tie testy neviem ci robi niekto v nitre, nejako som tomu nevenovala pozornost, ja si asi pockam co mi povie doktor, ved mne je to uz teraz v podstate jedno co to bude 🙂 Ale okolo 20tt sa chystam do bratislavy k Cunderlikovi na morfologicke sono, bola som unho aj pri Natalke a az on mi suverenne povedal ze to bude baba, ale chcem ist k nemu hlavne koli tomu ze patri medzi najlepsich odbornikov na sono na slovensku, tak aby som bola kludnejsia. Ozaj uz ti brali aj krv na tie tripple testy? Tie sa tusim robili v 16tt ale sestra mi hovorila ze vraj po novom sa robia uz okolo 12tt tak teraz neviem.
@zuzinr nie mne nebrali ani krv a nechcela sestrička ani moč čomu sa čudujem, lebo pri prvom som už tuším nosila 😕 Idem len 5.4. na sono do MC (či ako sa to teraz volá) na merania. Ako si sa dostala k tomu Čunderlíkovi?Ja som sa viac menej rozhodla, že nepôjdem na amnio a radšej si dám urobiť všetky možné testy a vyšetrenia aj si priplatím ak treba (bojím sa amnio a nedokázala by som už niečo podniknúť keby niečo nebolo v poriadku ale na to ani nemyslím - je a bude všetko len a len ok!).
@zuzinr mne v bratislave doktor vysvetloval ze sa okolo 12 tt robia Papp testy spolu s NT meranim a potom sa to v 16tt vyhodnocuje s dalsimi testami ktore sa robia az vtedy...ja som este pod rakuskym zdravotnym systemom a tam sa tie testy robia inak - vsetko v 12 tt (volaju to kombinovany test a vraj to nie je uplne to iste ako na Slovensku)...tak som sa nakoniec rozhodla pre Rakusko pretoze tam dostanem tie vysledky este v ten isty den a odpadne cakanie a dalsie testovanie v 16 tt...v Rakusku potom este robia nejaky specialny screening organov okolo 20-23 tt, to sa asi robi aj u nas...blbe je akurat ze sa za tieto specialne vysetrenia musi platit (su na dobrovolnej baze, nie je to povinne a hradene poistovnou ako na Slovensku)..
@jana0706 to je ono.. už třikrát jsem byla u svého obvodního a ten se jen zeptal jak to vypadá a pak už se k tomu nevyjadřoval -jen řek že to může být důsledek kojení a že viděl na UZ to odloučení.. nic víc... a na pohotovsti se podivovali z čeho jako usuzuju že mám krvavé výtoky a krev a nabídli mi hospitalizaci kvůli nevolnostem a rychlému hubnutí... a tím to všechno bylo ukončený..
@opatmama Já vím... co se má stát se stane, ale jestli se má stát to že o to miminko přijdem tak to snad pro boha nemusí být tak zdlouhavý! jsem z toho totálně vyřízená.. od 28. února se to nezastavilo.. každý den špiním... jen dva dny od toho února jsem na prádle nic nenašla.. jinak bez vyjímky každý den a docela v dobrym množství... a tohle už je asi čtvrté krvácení které mám.. je to na palici -už se těším až bude všechno za mnou... tak nebo tak
@bettyx cauki, a ty chodis s tymito vecami k obvodnemu a nie ku gynekologovi? a nedali ti lieky na "udrzanie" tehotenstva? ja beriem od prveho priznaku spinenia Duphaston (gestagen - pohlavny hormon), este aj teraz.
a myslim ze je cas na zmenu lekara. to krvacanie podla mna treba riesit. drz sa!
@bettyx mna tiez napadlo ze preco nejdes ku gynekologovi, dal by ti nieco na udrzanie plodu, duphaston beru baby a ascorutin, ten si mozes kupit aj sama v lekarni, je to nieco ako vitamin ,je tam sice pisane ze je nevhodny pre tehule,ale skoro kazdy gynekolog ho dava, on totizto nejako stahuje cievy ci co

ahojte pripajam sa k oktobrovkam mne urcili termin na 16oktobra tak si to plne uzivam a vsetkym buducim mamickam prajem co najkrajsie chvile s nasimi bambulkami v brusku 🙂)