icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

masinka
27. mar 2011

@bettina vitaj, parada, ze 4 babo 🙂

santerra
27. mar 2011

@masinka Dakujem za radu 🙂 Asi si to predsa len naordinujem 🙂

andelusik
27. mar 2011

@zuzanazuzana zuzana som z Novín, budeme spolu chodiť kočíkovať? 🙂

andelusik
27. mar 2011

@bettyx a prečo si aj Ty nedávaš miesto sprchového gelu tú Linolu? To je iba pre malé deti? 🙂

nelynka18
27. mar 2011

@katy31 no mne pri prvom nebyvalo vobec zle a teraz uz to tiez nastasie preslo 🙂 mas bolesti v podbrusku?ani ja sa neako nesledujem to vzdy rano ked lezim na chrbte a chytim sa brucha tak tam nieco take citim,neviem co to moze byt.... 😒

katy31
27. mar 2011

@nelynka18 občas mám... mala som jeden den, ked som bola na sluzobke a len som sedela na stolicke cely den, vtedy som si aj tu tabletku musela vziat... ale to len take obcasne.. ved sa to tam zvacsuje.. no ja na chrbte velmi nelezim, vraj sa moze zatlacit na nejaku cievu a babatko zomrie.. ze je lepsie na bokoch.. neviem, co je na tom pravdy, ale ja vacsinou na boku lezim a spim. neboj, ak to neboli velmi, nic vazne to nie je.. 😉

nelustek
27. mar 2011

@katy31 kolegina sa na to lezanie na chbte pytala na gyn, a DR jej povedal ze ak sa zene tak dobre spi a lezi tak moze.Ved kolko zien sa v noci zobudi na chrbte to by bolo umrti...
Ja som inak pocula ze ked lezis na chrbte tak babatku sa dostava malo kysliku...neviem

katy31
27. mar 2011

@nelustek no ved o to ide.. ze je malo kysliku... lebo tlacis na nejaku cievu.. neviem.. je to asi individualne.. ono par krat sa mi samej stane, ze ked lezim na chrbte, aj mne sa zle dycha.. ale ja som si zvykla aj pred tym na boky.. ked som cakala maleho, v porodnici som lezala len na boku, lebo malickemu slabli srdcove ozvi a tam som citila, ze zije, ze sa hybe.. na chrbte nie, tak mi to akosi ostalo.. 😕

slniecka
27. mar 2011

Ahojte, dlhsie som tu nepisala, len si vas stale kus citam. Ked pisete o tom spani, tak mne sa spi tiez najlepsie na bokoch, pred tehu som stale spavala na bruchu a v prvych tyzdnoch tehu som na bruchu ani sekundu nevydrzala, normalne som nemohla dychat. Este stale sa spamatavam zo vsetkych zmien, ktore sa vo mne deju, a najhorsie su nevolnosti. Zacnu okolo 10:00 rano a trvaju az do noci, kym neidem spat, no ani raz som nezvracala. Normalne ma to paralyzuje, niekedy uz neznasam vstavanie, lebo viem, ze iba par hodin bez nevolnosti a potom az do noci hruza. Ale vsetci ostatni okolo mna sa z toho tesia, ze to je dobry znak, ze babo sa vyvija. A brusko uz vykukuje, zacnem pokukovat po nejakych tehu nohaviciach. Trochu sa hanbim, ci to nie je prilis skoro nosit tehu nohavice. A hanbim sa, lebo neviem, ci to nahodou nie je tym, ze priberam, lebo jedine co mi pomaha pri nevolnostiach, je dat si nieco do ust a tak jem furt nieco.

michaela18
27. mar 2011

ahojte mamicky cakatelky,ja som sa dnes vratila od polskeho lekara a babo je v poriadku.s manzelom sme velmi stastní.videli sme ako babo hybe ruckami a nozkami.dokonca mame fotku ako natahuje jednu nozicku a vidno mu prsteky na chodidle.az som sa rozplakala ked som to videla,manzelovi tiez vela nechybalo.dufame, ze uz vsetko bude v poriadku a aj nevolnosti coskoro ustupia.

@bettyx ahoj,len sa netrap.na kazdom jednom lieku je napisane ze nie je vhodny pre tehotne ,pretoze ziaden liek nemoze byt testovany na tehotnych a tak nevedia ake moze mat ucinky na dieta.ale ver, ze lekar vie co si moze dovolit.urcite ma skusenost s tymto liekom aj pri inych tehotnych.pravdepodobne doteraz nebol tento liek urceny ako pricina nejakej vyvojovej vady.takze hlavne klud.babo bude urcite v poriadku.a myslim si, ze ked liek neberies dlhodobo tak to nema vplyv na vyvin babetka.urcite nerozmyslaj nad tym ze by si tehotenstvo ukoncila.urcite mas pred sebou este rozne geneticke vysetrenia kde by sa nieco ukazalo aj by nieco.tu v irsku nerobia ziadne takze nam ostava len pozitivne mysliet ze babetko bude zdrave.kopec zien je tazko chorych a musia brat silne lieky pocas tehu a ich deticku su v poriadku.a lepsie zastavit zvracanie liekom ako chudnut,to babetku tiez neprospieva ked nema ziviny.drzim palce nech je vsetko dobre.ja verim ze ano.

zuzanazuzana
28. mar 2011

@andelusik tak ja som zo soblahovskej, tak to nie je daleko...a co ty vies, mozno sa aj pozname z videnia....hihi

zuzanazuzana
28. mar 2011

@bettyx ahoj....aj mne lekar predpisal torecan, ked mi bolo mesiac strasne zle, ale nedavala som si ho, lebo uz aj tak beriem dost liekov....napriklad anopyrin, utrogestan, 3 tyzdne mi pichal pregnyl.....minuly tyzden som mala 2x aspirin C a 1000mg paralenu na migrenu.......a beriem CONCOR 5mg na vysoky tlak a niekto vravi, ze neskodi, niekto ze ano...takze sama neviem....vo stvrtok idem do poradne a budu aj geneticke krvne testy hotove.....bojim sa, ja som uz rozhodnuta ist na amniocentezu!!!!!!!!.......aj neurologicka mi predpisala PLEXXO na migrenu /antiepileptikum/, ze mozem uzivat pocas tehotenstva....tak som si precitala pribalovy letak a tam, ze nevhodne pre tehotne....tak som si ho radsej ani nenasadila...a ty sa ako mas?.....

nelynka18
28. mar 2011

@katy31 ano mne sa teiz spi najlepsie na boku inak ani nezaspim 🙂 pisala som,ze rano ked lezim na chrbate cize ked sa prebudim a este chvilku lenosim cez vikend 😉
@slniecka neboj sa nevolnosti o chvilku zmiznu..... 🙂 aj mne byvalo zle a asi 3 krat som aj vracla,uz som to nezvladla predychat 😀 teraz mam aj viacej energie a celkovo sa citim dobre.....aj mne uz zacina troska rast brusko a ked dlho sedim,v aute alebo tak,tak ma rifle uz tlacia a musim sa rozopnut....ale objednala som si jedny uzasne nohavice su tehotenske,sportove z jemneho materialu a pas cez brusko sa da nosit ovinuty pod alebo natiahnuty cez brusku.uz sa tesim ked mi dorazia 🙂

uhlopriecka
28. mar 2011

@michaela18 gratulujem k takemu krasnemu divadielku 🙂 ja idem v stredu na NT ultrazvuk a bojim bojim, ze co tam uvidim. vacsinou si svoj organizmus dobre poznam, teraz je to taka zahada co sa vo mne deje...dufam, ze bude vsetko v pordiaku, potom podam spravu. ja z poslednej fotecky zatial vidim len cmuhu a DR mi musela vysvetlit kde je zaciatok a kde koniec 🙂 a hybat sa vobec nehybal, ten maly skreculko ale akcia srdiecka bola.
a budes aj v Irsku rodit? je to teraz trosku od veci ale moja kolegyna mala velmi dobre skusenosti s Irskymi nemocnicami, ked tam pracovala... vsetko jej vysvetlili, nedovolili nieco na jej tele vykonavat co by nepochopila a dopredu jej dali instrukcie aby zakrok prebiehal co najhladsie. a napriklad pri porodoch je tam specialna sestra ktora masiruje zene hradzu a tym padom tam zeny pri porode nenastrihavaju...

@slniecka cauki! ja som mala tie nevolnosti velmi podobne ako ty, ani raz som nevracala ale na vracanie mi bolo stale (najviac na vecer) a zistila som ze neustalym pojedanim sa to da zahanat. ale tieto dni konstatujem ze sa to zlepsuje!!! na vecer je stale zle, ale uz mam aj cez den viac energie a nemusim tolko cez den spat...takze aj ty cakaj polepsenie 🙂

bettyx
28. mar 2011

@andelusik ne, neni jen pro malé děti.. já se v něm už taky vykoupala když jsme se s malým cákali spolu.. nehci mu to vyplácávat -mě stačí ta mast když se mi to objeví... 😉

bettyx
28. mar 2011

všem moc děkuji za podporu.. včera obzvlášť jsem zase měla takové nevolnosti že jsem si ten čípek stejně vzala ale hlavně kvůli tomu abych se byla schopná postarat o synka.. ten je teď stejně důležitější -už ho mám, je tu s námi a je na mě závyslý..

bettyx
28. mar 2011

@zuzanazuzana ahoj, bereš toho fakt docela dost, ale tak co -hlavní je že ti to pomáhá a že to můžeš brát... Jako u nás je to teď opět docela silný -od soboty opět ležim, ale včera jsem si už vzala ten čípek protože to nešlo vydržet! Už se těším až to bude vážně pryč -je to k uzoufání.. taky jsem zjistila co všechno můžu a nemůžu jíst a to se posměješ... všechno jídlo smrdí! to je jedna věc, další je, že se mi zvedá žaludek z masa, piškot, pečiva, uzenin, sýrů, nesnesu nic co je na másle, oleji, sádle, ale i vlastní šťáva stojí za to a z ovoce můžu jen kiwi a banán a ze zeleniny okurku a rajský... pak jim jen suchý krupičky a vařený brambory.. dobrý, co??? z pití si můžu dát akorát džusy a to jen tropický nebo rybíz.. a pak že maj ženský chutě.. bych chtěa vidět toho chytráka co ty tabulky vymýšlí...
Jaké novinky máš ty?? 😉 a jak se tak všeobecně daří!

zuzanazuzana
28. mar 2011

@bettyx tak tebe nie je co zavidiet s tym jedlom....mne stacilo ten mesiac...ale ako vies, namiesto toho sa mi vratila migrena....minuly tyzden to bolo hrozne a este vcera ma zacala pobolievat hlava, ale nastastie to zmizlo....desim sa dalsej migreny....momentalne davam pozor na malu 2 rocnu neterku....svagrina vezie mojich dvoch bratov na letisko do budapesti.....boli doma na dva tyzdne, tak bolo super...byvame vsetci v tom istom panelaku....

michaela18
28. mar 2011

@uhlopriecka dakujem a drzim palce na stredu.ano chcem rodit v irsku.s porodmi tu maju zeny velmi dobre skusenosti.ziadne holenie,cievkovanie,klystir.epidural a vsetko je tu pre tehotne zdarma.polohu pri porode si mozem vybrat aku prave chcem.hoci by som aj na hlave stala, tak mi vyhoveju.nosia obcerstvenie pre mamicku aj otecka pocas porodu.dokonca otecko moze byt aj pri cisarskom.a navstevne hodiny neexistuju takze manzel bude moct prist aj odist kedykolvek.je to tu take prirodzenejsie a volnejsie.nemocnica vyzera velmi domacky.nebudem si musiet brat so sebou toaletak,pribor a podobne,hih..na druhej strane je tu starostlivost o tehotne ovela horsia.pocas celeho tehu vas nevysetria gynekologicky pokial ste v poriadku.nerobia sa zadne vysetrenia na geneticke a vyvojove vady,kedze su tu zakazane potraty.ale ja som kludnejsia, kedze je tu ten polsky gynekolog.dufam ze vsetko bude dobre.a ty napis potom po ultrazvuku ako sa mate.urcite budes prekvapena ked uvidis babetko ake uz je velke.je to uzasne. 🙂

nelustek
28. mar 2011

Idem v piatok na sono,myslite ze mi bude vediet povedat co to bude?Moj Dr .robieva aj 4D sono tak by mohol,nie? Najskor som nechcela vediet ,ale uz sa nemozem dockat... 😀

masinka
28. mar 2011

@nelustek par stran dozadu sme tuto temu riesili, v 13 TT je este prilis skoro, aj dievcatka vyzeraju ako chlacekovia 🙂

nelustek
28. mar 2011

@masinka a kedy asi tak mi to povie? Pri prvom mi to povedal v 20 tt,skor som sa nepytala

masinka
28. mar 2011

@nelustek zrejme najskor v tom 20 TT
my sme boli s Diankou na 3 D v 13 TT a nic este nebolo vidiet, potom v 18 doktor tipol ze by to mohla byt baba, ale povedal ze nam nic nezarucuje, v 19 sme to mali potvrdene z genetiky (kedze som bola na amniocenteze). pri Nelke sme vedeli az v 24 TT po 3D ze to bude baba, v 20TT pri morfologickom UTZ sa doktorovi zdalo ze je to chlapcek.

viviem
28. mar 2011

@masinka ahoj, mne povedal moj lekar v 9tt+6, ze to vyzera na chlapceka a vcera cize 12tt+5 mi lekar v centre prenatalnej diagnostiky, na morfologickom ultrazvuku povedal, ze je to chlapcek, aj ked chceme trosku viac dievcatko uz sa to asi nezmeni, ked to tam jasne videl, ale zazrak by som si priala 🙂

viviem
28. mar 2011

ahojte, uz som tu dlho nebola, internet mi stale blbne a uz ma to nebavi...vo stvrtok som bola na odberoch a cytologii v 12tt a v piatok som si bola pre tehu knizku, taka som vytesena, este aj krv mam taku dobru ako nikdy predtym, tehotenstvo mi nejak po zdravotnej stranke prospieva, v nedelu som bola v martine v centre prenatalnej diagnostiky na morfologickom utz a malinke protestovalo, lebo som tam bola 2 hodiny, utz robil na 3x po 20min, kym sa stocilo do idealnej polohy, lekar pomeral vsetko mozne, spocital prstiky, je zdravucke, videl aj pohlavie 🙂 v 12tt+5 malo 69mm tak rychlo rastie...potom pojdem na morfologicky utz a 3D v 20tt, aby sme videli ci je zdravucke a potvrdili pohlavie, aj ked sa uz asi nezmeni, ked sa uz lekari vyjadrili 🙂

14petulka88
28. mar 2011

@viviem Ahoj a kedy ti povedali vysledky z prenatalnej diagnostiky? davala si si urobit aj foto?

viviem
28. mar 2011

@14petulka88 ahoj hned po vysetreni mi lekar napisal spravu na 3 stranach, kde su rozne hodnoty co meral, proste vsetko mozne co sa da vidiet na sone, srdcove komory, predsiene, chlopene, prietok krvi, zaludok, mocovy mechur, mozog, prstiky, stehnove kosti, rozne vzdialenosti, nosova kosticka, proste je toho strasne vela, potom sa tieto veci vyhodnotili a urobil sa pomer aka je pravdepodobnost downovho, edwardsovho, pattanovho syndromu a inych vad...takze som vedela vysledky ihned...on si foto a vsetko ulozil do utz a povedal, ze ked pridem v 20tt zase na diagnostiku, tak mi potom da fotky, teraz sme si pytali ale ze to je zbytocne..

14petulka88
28. mar 2011

@viviem Dakujem za info 🙂 My ideme 5aprila do prenatalneho tak som nevedela, ze co ma caka 🙂 troska sa bojim aby bolo vsetko ok.. Duufam ze aj ja budem mat take stastie a uvidia pohlavie 🙂

viviem
28. mar 2011

@14petulka88 neboj vsetko bude fajn, potom budes mat lepsi pocit, ked budes vediet ako sa ma malinke a hlavne ako detailne budes vidiet miminko, a ked sa bude hybat, rucicky a tak, je to uplne krasne, pocut srdiecko a vsetko je dojimave, uz sa neviem dockat kedy zase uvidim malinke 🙂 ...drzim palce, aby ste sa boli zdravucki 🙂

14petulka88
28. mar 2011

@viviem Dakujem pekne aj ja drzim aby bol drobcek zdravucky 🙂 pri prvej malej som na takychto vysetreniach nebola 🙂 preto som mala trochu obavy 🙂