icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kysek
23. apr 2011

jo abřicho mi vylezlo na začátku čtvrtého měsíce..tak nějak se úplně vyvalilo, u Kubína až do šestýho nebylo nic vidět🙂

nelynka18
23. apr 2011

@kysek ahoj,tak vitaj.s tym bruskom je to u mna naopak.u maleho som mala uz v 3.mesiaci brusko a teraz pri druhom mi brusko vyskocilo,ze je vidno na mne,zo som tehu az teraz vlastne par dni dozadu.takze uplne naopak.ja by som radsej chcela dievcatko ale niekedy mam taky pocit,ze to bude chlapcek.ale to by ani nevadilo,nas maly si hrozne zela bratceka 🙂

kysek
23. apr 2011

no jo, můj muž už si je jistý, že to bude druhý kluk🙂, prý se mu do baráku hodí ještě jedny chlapské ruce...a nepotřebuje k tomu ultrazvuk🙂
Já si pohlaví nenechám říct, mám ráda překvapení a taky chci napínat manžu🙂, já za první tři měsíce nic nepřibrala, ale mám zdravou váhu, mimi má z čeho brát, klidně by to mohlo zůstat až do porordu🙂

kysek
23. apr 2011

koukám, že tady bude mím hodně holek mimi v tom rozmezí 10 až 20 říjen🙂, tak to budou dobrý vzkazy až ten týden udeří🙂)) povezou nás jednu za druhou🙂

reanda
23. apr 2011

tak z vyletu asi nic nebude, zrejme sme chori :( muz uz od rana postenava a strieka si vselico do krku a teraz zaspal.. ja uz sice pokasliavam par dni, ale ani som si toho nevsimala, ale teraz ma uz tiez zacina nejak divne skriabat v hrdle a necitim sa najlepsie... ach jo, to mi este chybalo, byt zase chora.. buduci tyzden mam ist na krv na tie AFP, dufam, ze to ta choroba nejak neovplyvni, ze mi vyjdu zle vysledky 😒

@kysek, ja mam vychodziu vahu 80 kg 😔 takze brucho bolo aj bez tehotenstva, len uz teraz dufam konecne zacne byt tehotenske 🙂

natalii6
23. apr 2011

@kysek ahoj a vitaj 😉 vidim ze mame rovnako stare deticky a este sa narodili v rovnaky den 😀 to mas super ze byvas v dedine a ten les to je parada cisty vzduch a pohoda 😉

nelynka18
23. apr 2011

@kysek no to zas ja taketo prekvapka nemusim.mam rada ked si mozem veci naplanovat a nachystat vybyvicku.pri malom som tiez vedela,ze to bude chlapec a tak som sa aj trosku podla toho nachystala.samozrejme,ze tie velke veci ako kocar a hlv.vybavicka bolo v neutralnej farbe ale nasli sa aj chlapcenske 😀 pri malom som mala 58kg a teraz mam 62kg zaciatocnu vahu.tak mozno aj preto mi brusko teraz vidno neskor pretoze som v pase trochu sirsia 😒

zuzul1310
23. apr 2011

@uhlopriecka držím pakce na 3Dčku, bude to super zážitok a presne ako píšeš, keď sa niečo spýtam lekárky tak mi povie že ona nerada počuje keď niekto niečo číta na internete pretože nie je odborník, ale na druhej strane inak by sme nevedeli takmer nič, česť výnimkám.
@reanda to áno, budeš ešte ľutovať za časmi keď si mala malé alebo takmer žiadne bruško 🙂 ale zasa je to fajn a rýchlo to skončí, čím budeš bližšie k pôrodu tým rýchlejšie poletí čas, aspoň u mňa to tak bolo.
@kysek ahoj, vitaj, tiež mám rovnaký pocit, prvé tehotenstvo som prežívala každý deň, intenzívne, čítala som články, rozprávala sa s bábätkom v brušku, žila som len tehotenstvom, teraz si často ani nespomeniem cez deň že som tehotná, na seba a na bábo mám čas až večer keď si idem ľahnúť a to spí krpec vedľa mňa takže s bábom toho veľa nenarozprávam 😀 , ale zasa už vieme čo nás čaká. Čo bude horšie ako pri prvom to bude odchod do nemocnice a týždeň bez našich pokladíkov, toho sa bojím viac ako pôrodu samotného (teda v mojom prípade CR)
@nelynka18 Aj my sme boli včera v ZOO, ale v Maďarsku v Gyori, tá je taká menšia, ale zasa pekná, radi tam chodievame.
@kysek s tou váhou sme na tom podobne, momentálne mám 75 kg, to som pribrala dve kilá odkedy som tehu. Prvého máme tiež syna a podľa 3Dčka aj druhý bude chalan 🙂 hoci naša túžba bola princeznička už prvý krát a žiaľ ani teraz to nevyšlo, ale hlavne aby bolo zdravé, na inom nezáleží. Tiež by som mala mať plánovaný CR 13.10 🙂
@nelynka18 Náš malý si tiež praje bračeka 🙂 a tiež som mala pri prvom oveľa skôr bruško ako teraz, teraz ten kto nevie že som tehu to na mne ešte nevidí, pri Dankovi som už mala o takomto čase brucho ako v piatom šiestom mesiaci 🙂

nelynka18
24. apr 2011

@zuzul1310 no to by sme my mali dost daleko.uz ked sme sli do BA(a to sme sli po dialnici) tak nas maly ledva vydrzal... my radi chodievame do ZOO lesna v CR tam je krasne vela zvierat,dobre sa tam prechadza a je tam pekne.tak na mne do nedavna tiez nebolo vidno ze som tehu.to v 16tt sa mi tak vypucalo 🙂 tak a teraz v takom obtiahnutejsium triku to pekne vidno....

zuzul1310
24. apr 2011

@bv_alexandra Ja idem k Doc. Rusnákovi robí na Kramároch a nepotrebuješ doporučenie, môžeš sa objednať sama, ja som dostala od mojej lekárky len tel. číslo a objednala som sa a išli sme, samozrejme nejaké peniaze do obálky osm dávala, ale inak je to myslím hradené poisťovňou takže oficiálne sa za to neplatilo.
@nelynka18 My máme BA 100 km a máme problém že malému býva zle v aute, takže dosť na figu, Gyor máme od nás len okolo 35 km, to ešte sme schopní zlvádnuť, ale chystáme sa aj do BA, len sa trocha obávam ako to zvládneme, ale skúsime a teraz nás najviac láka Budapešť (tiež od nás 100 km) tam je okrem ZOO aj veľké akvárium. V BA ma najviac láka Dinopark 🙂 takže tam chcem ísť skôr pre vlastné potešenie, keďže neviem či to už bude krpca baviť 🙂

bv_alexandra
24. apr 2011

@zuzul1310 wau to je super na neho mám dokonca ešte aj vizitku robil mi konizáciu pred pár rokmi. Tak skúsim zavolať po sviatkoch 😉

eronika
24. apr 2011

Ahojte, tak ja mam uz veru tiez dost velke brusko. Oproti prvemu tehotenstvu by som povedale, ze take 2 mesiace popredu. Ja to mam s priberanim tazsie - mne sa podarilo za prvy trimester schudnut 6 kil ☹ a zatial som pribrala len 0,5 kg 🙂 . Tak mi tvrdia, ze vyzeram ako spageta s velkym bruchom, ale snad to rychlo dobehnem. Podarilo sa aj niektorej z Vas schudnut viac ako 5 kg?

nelynka18
24. apr 2011

@zuzul1310 dinopark je pekny,kvoli nemu sa oplati ale este krajsi je v karlovych varoch....nasemu malemu sa to pacilo,mozno to zaujme aj vaseho 🙂 .ano o budapesti som pocula aj my mame naplane sa tam ist pozriet....ak by ste medzi casom tam sli daj vediet ake to tam je

bv_alexandra
24. apr 2011

@zuzul1310 zuzul prosím ťa a teda nepotrebujem odporučanie od môjho dr? a chcela som sa ťa opýtať ak pojdem na ten morfologocký tak potom už nemusím isť na 3D? zatial som totiž nedočítala aký je v nich rozdiel a tak.vdaka 😉

zuzul1310
24. apr 2011

@bv_alexandra 3Dčko je skôr pre potešenie, morfologický UV je na diagnostiku, vidno na ňom orgány a kosti bábätka, vidno chlopne srdiečka, je možné zmerať dĺžku kostí a tak podobne, len pre porovnanie, už som to sem dávala aj predtým a písala som o tom, pridávam ti fotky z môjho prvého tehu, tie "farebné" sú z 3Dčka tam je krásne vidieť bábätko, tváričku, črty tváre, je vidieť na koho sa podobá, ako vyzerá, na morfologickom, to je ten čiernobiely vidieť bábo "zvnútra" aby sa potvrdilo že je úplne zdravé a nemá žiadne vývojové vady, podľa dĺžky kostí ti tam aj spresnia termín pôrodu.

kysek
25. apr 2011

ahoj holky,

tak už máme za sebou velikonoční pondělí a rodinné návštěvy, jsem docela vyfluslá, ono stačí, když malej vypadne ze svého stereotypu a je po pohodě, tři dny byl takový naruby a teď spinká a odpoledne už budem spolu sami, tak snad se trochu vrátíme do pohody🙂 A jak vy a velikonoce? Nám po letech vyšlo počasí, sluníčko, tplo, skoro májová nálada.

kysek
25. apr 2011

jo, taky mám břicho tak o dva měsíce dřív vylezlé🙂, zítra jdu na krev a budou to posílat na genetiku, ale vzhledem k mému věku mi to určitě vyjde trochu rizikově, už i u Kubíka mě poslal na speciální ultrazvuk, teď jsem zvědavá, jestli mě požene,když ten první screening v prvním trimestru vyšel dobře

Taky má obavy kam s Kubíčkem až budu v porodnici, sice babička si ho užije a ráda, ale stejně, není zvyklý tam být často, ani bych to nechtěla, taky mi bude po něm smutno, ale je to ještě daleko, já zatím nosím starý vytahaný věci, těhotenský kupovat zatím nechci, bo 25. týden je daleko🙂pořád to ještě beru tak nějak opatrně..

kysek
25. apr 2011

No,přiznám se, že jsem ten 3D ultrazvuk odmítla, nechala jsem si jen to základní vyšetření, i tak to bylo za 450 kč, a dokonce jsem nechtěla ani fotku a doktor na mě koukal jak na exota🙂, no řekla jsem mu, že chci jen vědět, jestli je to ok, přijde mi to jako zlodějna chtít za fotečku 50 kč a za určení pohlaví 100 kč...no jsem prostě exot 🙂

duska88
25. apr 2011

ahoojte, ja som dnes objavila tuto temu tak sa pridavam..do klubu oktobroviek 🙂 ...a vsetkym babenam prijemne tehotenstvo... 😎 ja mam zatial termin porodu vyratany na 10. 10. a som z okolia GA, takze budem rodit v Galantskej porodnici...budem velmi rada ak sa tu este nejake tehulky z okolia najdu a ozvu sa.. 🙂 prajem vsetko dobreee

kysek
25. apr 2011

a vaši chalani si budou brát dovolenou..vy, co budete rodit podruhé?

gianni
25. apr 2011

ahojte,tak ja som predsa skončila na inzulíne,od štvrtka si pichám 3x denne,zatial mi ten cukor aj tak nejde dole ☹

jana0706
25. apr 2011

@kysek ahoj, vitaj, ja mam tiez termin 13.10 🙂 ale bude to nase prve babo, uz sa nevieme dockat

misickab3
25. apr 2011

Ahojte...chcem sa opýtať(asi skôr tých, ktoré ste už kojili), ešte je to asi skoro, ale zisťujem si teraz veci ohľadom kojenia a zaujímali by ma vaše názory a typy na dobré mastičky na prsia počas kojenia- proti popraskaniu a tak... 🙂 už dopredu ďakujem....

lawli
25. apr 2011

@misickab3 Ahoj ,ja zo svojej skúsenosti ti poviem len toľko ,že so nič také ku kojeniu nepotrebovala...ale je to individuálne. Ak som pri prerezavaní zúbkov cítila podráždené bradavky (častým kojením) ,tak mne najviac pomohlo si po kojení stlačiť prsník ,aby sa trochu mlieka dostalo von a mliečkom potrieť aj celý dvorec....Kojím ešte aj teraz no už len tak obdeň ,čiže sa to pomaly ale isto zastavuje...maly asi pochopil ,že stačilo...je mi to aj trochu ľúto 😢 krásny pocit byť takto s drobcom spolu a ta chvíľka je (bola) ☹ len naša...... 🙂

lawli
25. apr 2011

@duska88 vitaj a prajem krásne tehuľkovanie 😉

lawli
25. apr 2011

@kysek s tou dovolenkou to asi tak bude u väčšiny...môj manžel asi tesne pred termínom pôjde na zber jablk (na tri týždne) do Talianska...tak fakt netuším ako to dopadne 😒 ale snáď nejak bude... 🙂

zuzinr
25. apr 2011

@zuzul1310 no neviem nic o tom ze by lekari mali proviziu z odberu pup. krvi, moj dr. (teda sestricka) mi len dala letaky a dr. pri tom ani nebol a ani pri porode, tak neviem. No ja si urcite dam pup. krv odobrat mam uskladnenu aj pre obidve deti tak uz musim nejako peniazky nasporit aj pre toto tretie, by som si velmi vycitala keby sa nahodou nieco stalo a bolo by ju treba ze by som akurat tomuto 3 nedala odobrat. Co viem aj surodenecka krv je vzdy lepsia ako hladat darcu, pri urcitych ochoreniach. Ved ked uz vieme minat na ine, sporit detom na uctoch atd. tak aspon toto detom chcem dat, ved clovek nikdy nevie a ten vyvoj ide do predu, takze kto vie na co vsetko sa bude dat v buducnosti pouzit, len dufam ze ju nikdy nebude treba ale je to pre mna a moje deti aspon taka poistka. To je moj nazor samozrejme, viem ze kazda z nas moze mat iny 🙂

zuzinr
25. apr 2011

no tak my sme po velkonocnej dovolenke uz doma, nastastie pocasie nam super vyslo, deti si uzili prechadzok a aj bratrancov kedze sme boli s mojou sestrou a bratom s rodinami a aj ja som si aspon troska oddychla. No mne brusko uz vyskocilo riadne zatial ho mam najvacsie, ked ho porovnavam s predchadzajucimi tehotenstvami. V sobotu som mala prvy leky kopanec az som sa normalne zlakla 🙂 Svagrina mi chytila brucho ze ako rastiem a v tom taky kopanec hned pod pupkom ze som sa az musela prehnut, tak neviem ci sa to malemu pacilo alebo nie ze ho chyta aj niekto iny 🙂

natalii6
26. apr 2011

dobre ranko tehulky..tak uz mame po sviatkoch a pekne sa aj skoncili aspon tu v BA dazdom 😒 dnes rano som dostala taky krc do lytka az som si musela zahryznut do ruky aby som nekricala od bolesti a zase mam problemy z nohami ako pri prvom tehotenstve(nastastie este nie take hrozne)zacina to tak ze mi z nohy vyzaruje teplo a potom ma rozboli noha az zacnem kryvat ☹ neviete mi poradit co by som mohla uzivat ked mam taketo problemy?pri prvom tehotenstve mi robili vysetrenia zil a este nejake ine ale nic mi nezistili .
@duska88 ahoj a vitaj medzi nami a krasne tehulkovanie

zuzul1310
26. apr 2011

@zuzinr neviem, mala som taký pocit len preto, že pri každej príležitosti sa všetci pýtajú na pupočníkovú krv, žiaľ, finančne si to dovoliť určite nemôžem keďže som na materskej a priateľ z jedného platu platí celú réžiu, hypotéky a všetky poplatky. Beriem že je to dôležité a časom bude uplatnenie ešte väčšie, ale žiaľ poznám veľa mamičiek ktoré si to z rovnakých dôvodov dovoliť nemôžu.
@kysek veď práve, na všetkom zarábajú, na mamičkách a malých deťoch najviac, ja som mala 3Dčko vybavené po známosti takže som zaň neplatila pri Dankovi som platila 1500 Sk za 3Dčko aj s DVDčkom, bolo to fajn, ale chápem ťa že keď už jedno dieťa máš tak tie výdavky prehodnotíš 🙂 keďže aj ten môj je taký "nenáročný" 🙂 . Aôe zasa do BA na morfologický tiež ideme a to tiež nebude zadarmo ale je pre mňa dôležité vedieť že dieťatko bude v poriadku a to mi nikto nevie povedať s takou istotou ako práve tam, takže si to radšej zaplatíme aspoň pre ten pokoj na duši.
@duska88 vitaj a aj tebe príjemné bezproblémové tehulkovanie 🙂
@kysek priateľ si chce zobrať dovolenku, ale ja nechcem, radšej nech si vezme dovolenku keď budem doma z nemocnice s krpcom alebo nech si ju nechá na Vianoce, u mojich rodičov sme s Dankom každý deň, takže tam je vlastne tiež doma, má tam detskú izbu a moju mamu má veľmi rád, nebude preňho problém zostať s ňou cez deň a večer budú s tatinkom doma, je zvyknutý že ho priateľ dáva spinkať takže to by tiež malo byť v poriadku a ja by som chcela mať nadštandardnú izbu takže ma budú môcť kedykoľvek prísť navštíviť (len aby bola jedna z nich voľná 🙂
@gianni to ma mrzí s tým inzulínom, držím palce nech sa to čo najskôr zlepší.
@zuzinr aj ja už čakám na poriadny kopanec nech cítim drobca tak naozaj 🙂 super že ste na sviatky trocha vypadli preč, my sme boli v ZOO v piatok, u mojej babky na dedine v sobotu tam sa malý vybehal na dvore, nedeľa obed u svokrovcov, no a pondelok klasika Veľkonočný.
@natalii6 ahoj, to by som tiež rada vedela, mám rovnaký problém, z ničoho nič ma rozbolí noha a krívam, po nejakom čase to samo od seba prejde ale je to naozaj bolestivé. Inak u nás tiež prší, aj včera doobeda chvíľu popŕchalo, ale potom sa vyčasilo, dnes to na vyčasenie sa nevyzerá ☹