icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kysek
26. apr 2011

jo, těhu oblečení nemám, čekám na 25. týden🙂, do tý doby mám jedny letní rifle, pár volných kratas pod kolena a trika po svým muži🙂

bibi13
26. apr 2011

@lea1333 jejda, ty si prišla o maličké.. to mi je luto.. prepáč, nedočítala som..

@kysek fuu, mna to tiež sakramentsky bolelo zo začiatku kojenia.. ale ako si napísala, potom si na to prsia zvykli..

zuzaxa
26. apr 2011

@nelynka18 Ahoj! Aj ja už cítim, tak asi 2-3 dni, už som bola smutná a vystrašená, že stále nič, ale už to je určite ono. Moja malá by už chcela cítiť kopanček bračeka, ale ešte je to slabunké, ešte by to necítila. A k sviatkom, aj ja som poriadne unavená, vo švrtok som mala písomnú časť štátnice y angliny, a zatiaľ spravila som, len o mesiac ešte ústne, v piatok sme upratovali, v sobotu som tu mala kamošku naj naj naj z Prahy, a večer sme boli na kávu do pol jednej v noci a v nedeľu sme išli k svokrovcom popolievať sa všetci, muž je zo 4 detí, a je nás tam 9 dospelých a 7 detí, teda riadna kopa, grilovali sme a oslavovali, muž mal meniny Marcel a už aj malý Marcelko v brušku, tak som skoro ráno vstávala a ešte vypekala, a včera sme mali ešte pár polievačov a poobede návštevu až do večera, a potom sme ešte vybehli k našim a zase do noci hore. Chvalabohu už je po sviatkoch. Zajtra idem bývalé kolegyne do školy pozrieť, a stále niečo, už by som chcela leňošiť a nevstať z postele aspoň jeden deň. Aj teraz, že idem si zdriemnuť a už ma malá na prechádzku volá, tak sa pôjdeme vyvetrať trošku.
Inak aj mne už vyskočilo bruško, aj sa bojím odvážiť, koľko som cez sviatky pribrala.

zuzaxa
26. apr 2011

@zuzinr Aj ja by som tomuto bábätku chcela dať odobrať pupočníkovú krv, teraz aj bola taká putovná akcia kvapky krvi aj v mlynoch boli do štvrtku, ale ja som tam nakoniec nestihla ísť pozrieť. Dalo sa tam zaregistrovať aj s nejakou zľavou okolo 50 eur. Teraz budú v iných mestách, v časopise Mama a ja som to čítala. Pri dcére som ani nevedela asi, že to existuje. Študovala som na výške a vtedy som bola jediná zo všetkých kamošiek tehotná, a nemala som sa s kým ani poradiť, teraz to je iné,teraz mám okolo seba toľko poradkýň, že niekedy až priveľa informácií, hihihi! A aj tu na koníku, si naštudujem alebo sa poopytujem. Ale pri kojení využijem všetky, malú som kojila 7 dní, bola som psycho tak veľmi som chcela a tak zle to dopadlo, som ho stratila skôr ako prišlo, popraskané bradavky, bolesť, zápal, horúčky, ATB..a potom pri odsávaní mlieko nikde. Je mi to ľúto, bývali sme s našimi a mamina moja hneď nevadí dáme mlieko, teraz sa tak ľahko nevzdám, aj keď už teraz sa bojím ako to zvládnem,ale veľmi chcem, a už bývame sami , tak si do toho nedám kecať. Ty si určite dlho kojila obe deti a pôjde Ti to aj teraz.

lea1333
26. apr 2011

@bibi13 nic v pohode sak to je uz mesiac a pol...ja som silna...

lea1333
26. apr 2011

@reanda ok budem sa snazit odkazem!

zuzinr
26. apr 2011

@lea1333 hovori sa ze cim viac 2 v datume narodenia dietata, tym je citlivejsie, mozem to potrňvrdit z vlastnej skusenosti, syn sa mi narodil 22.2.2004 a je to taka nasa citlivka, este aj teraz a to uz ma 7 rokov 😀 ale hlavne aby boli zdravi 🙂

zuzinr
26. apr 2011

@zuzaxa no Matuska, prveho som ani ja az tak dlho nekojila. Kojila som 3 mesiace, potom som musela zacat prikrmovat lebo nepriberal a stale len plakal a pri tom som mlieko mala no ale ako som zacala prikrmovat tak samozrejme za 2 tyzdne sa mliecko uplne stratilo. Tiez som bola z toho nestastna. Pri Natalke som si povedala ze budem kojit aspon min. tych 6 mesiacov a bola som presvedcena ze to bude vsetko ok a aj bolo Nati som kojila do jej 19 mesiacov bez akychkolvek problemov, zapalov prsnika, poproňsakanych bradaviek, nic. jedine co bolo kym sa za 2 dni v porodnici naucila prisat - ale to je normalne, a od vtedy ziaden priňoblem a preto si hovorim ze aj toto 3 budem len kojit - podla mna vela robi aj psychyka a netreba sa vobec nad tym zamyslat proste byt jednoducho presvedcena ze ti to pojde bez problemov :-/ a keby aj nagňňhodou nie tak sa nic strasneho nedeje ale na to nemysli, ja len ked si predstavim ze co zase budem prve 3 mesiacejest, ked skoro nic nebudem moct aby to malinke nezduvalo, ale vydrzime 😀

duska88
26. apr 2011

@lea1333 tiez sa pridavam a prajem vela stastiiicka 🙂 ja sama oslavujem narodky 2. februara 😎

duska88
26. apr 2011

@katulka74 noo tak ja asi teda pockam do toho 24 tt a potom pojdem na 4D 🙂 ale najradsej by som uz hned teraz..neviem sa dockat

lea1333
26. apr 2011

@duska88 jej tak vam vsetkym dakujem ale neverim tomu ze to vyde a hned na prvy krat po mrche!!!budme realisti....ale priala by som si to!len hlavne aby som necakala zase 9mes ako pred tym!

natalii6
26. apr 2011

@duska88 bud rada ze nemas ziadne problemy co sa tyka krcov alebo bolesti noh a dufam ze ostatne ta tiez obidu 😉 ako zatial je to neporovnatelne lepsie tak dufam ze to horsie nebude..pri prvom som opuchnute nohy nemala iba ked som odchadzala z nemocky som mala problem si nieco aj obut 😉 ale inaksie som nejake klasicke bolesti co sa tyka tehotenstva nemala a ani teraz nemam 😉 jedine odkedy mi robili tu AMC tak sa stale obavam aby sa nieco nestalo
@berus222 je to velmi neprijemne ked dostanes taky krc ale zaujimave je ze na lavej nohe mam krcove zili a problem mi robi prava noha 😠
@viviem citam ze si uz bola na morfologickom a ja som si myslela ze sa chodi len v 20tt tak som ztoho jelen 😀 ..drzim na zajrajsom utz prsty a aby sa babatko ukazalo v plnej parade 😉
@bibi13 gratulacia k chlapcekovi 😉 zatial co som si vsimla tu prevazuju chlapci tak dufam ze ja budem na opacnej strane 😀
@bv_alexandra ja idem na norfologicky uz 10.5 a tiez do pertzky ale nevedela som ze tam maju aj 3D tak sa skusim este doobjednat...kolko to tam stoji nevies nahodou?
@lea1333 jej ahoj ja som tu dlhsie nebola a ked som sa sem dostala zistila som co sa ti stalo...som rada ze si v poriadku a dufam ze si coskoro najdes zase 2 ciarky a budete stastny 😉 ides byvat do BA ci ostavas u mamy?
@reanda skoree uzdravenie 😉 ja som na konci prveho tehotenstva dostala virozu a bola som totalne znicena som myslela ze to ani neprezijem

chavallee
26. apr 2011

Októbrovky, pozdravujem!
len veľmi rýchlo som nakukla, sviatky sme si krásne užili, ale je treba doháňať v práci...

K pupočníkovej krvi: Ja som Jankovi dala odobrať a urobím tak u každého ďalšieho bábätka, ktoré porodím. Naprvý pohľad je to drahé (cca. 850 € v 2/2009, plus 50€ ročne poplatok) Avšak: Mám u každého dieťatka jedinú príležitosť, ktorá sa opakovať nebude... a suma je relatívna... Ja len ročne na seba aj na manžela za životnú poistku dám podstatne viac. (a to nie je poistka na šetrenie, ale na poistenie rizík). Tak nemám o čom uvažovať. A mrzí ma, že niekto túto príležitosť zavrhne iba kvôli "otravnému" prístupu lekárov... My to platíme z príspevku pri narodení, ktorý pred pár rokmi ani nebol... kočík, či výbava sa dajú zohnať lacnejšie , prípadne drahšie neskôr... My sme našťastie už vybavení 🙂 V každom prípade je to absurdne vysoká suma a verím, že sa časom zníži.
Prajem krásne poobedie, baby!

bv_alexandra
26. apr 2011

@natalii6 ja idem do femme sro morfologický stojí 25 a kedže tam absolvujem aj morfo aj 3D tak 3D ma výjde na 35€ inak vraj stoji 45€

nelustek
26. apr 2011

@duska88 ahoj mame spolocny termin 😀

lea1333
26. apr 2011

@natalii6 ahoj sme zatial tak striedavo aj tu v ba aj u nas v ivanke.no bohuzial nam to nevyslo!bolo to strasne kto nezazije naozaj nevie!ale teraz uz je dobre a verim tomu ze co skoro budu 2ciarky 😉 a vy ako?

duska88
26. apr 2011

@natalii6 no ved aj som..a dufam, ze ma to obide 😀 ...co je AMC?

duska88
26. apr 2011

@nelustek ahooj 🙂 je som rada, ze sa niekto nasiel.. 😎 ..odkial si ?

nelustek
26. apr 2011

@duska88 no ja som z Puchova daleko od Galanty 😉
vies uz co budes mat?

duska88
26. apr 2011

@nelustek daleeekoo...nie este neviem, hadam uz na dalsej kontrole bude vidno..chcela by som chlapceka 🙂 ..a ty vies??

peta_k
26. apr 2011

Caute kocky, pisete, ze uz citite pohyby babatiek, pri prvom tehu to asi pride neskor, ci?Ja mam pocit, ze ani bruso nerastie... ale pred tyzdnom bola kontrola, babo sa metalo ako dive a ja som tam hiiiikala ako nenormalna 🙂... Inak chodievate teraz na farbenie vlasov alebo kozmetiku? V sobotu mam svadbu, bola som sa farbit a na hlbkovom cisteni pleti, tak hadam je to ok? Neviete ci sa mozu v tehu lepit umele mihalnice?

zuzaxa
26. apr 2011

@lea1333 Aj ja Ti držím palce, aby bolo všetko ako má byť, nemá zmysel to siliť, uvidíš bábo príde, hlavne nech je zdravé a všetko OK, ani na dátumoch nezáleží. A máš pravdu, kto to neprežije, nevie o čom to je, a v srdiečku tá bolesť zostane na celý život, aj keď čas lieči. Ja som si tým prešla, len s tým, že mi museli robiť cisársky a to sme sa tak skoro snažiť nemohli, a z toho som bola úplne psycho, chcela som hneď a zaraz byť opäť tehotná, ale postupom času som si uvedomila, že pôjdem sama proti sebe, aj tak sme nedodržali odstup čo nám lekári kázali, a mám z toho aj trošku obavu, ale dúfam, že už bude všetko OK, ale povedala som si, že do konca roka vydržím, a vydržala som, posledná mrcha bola 27.12.2010.
Prajem Ti veľa síl, určite ťa to posilnilo, a veľmi Ti prajem aby sa Ti podarili dve čiarky čo najskôr. CMUK 🙂

nelustek
26. apr 2011

@duska88 zatial neviem,ale zajtra idem do poradne a ak mi bude robit sono tak hadam uz povie..pri dcerke mi to povedal v 20 tt.Mne to je uplne jedno,len nech to uz viem 😀 manzel vravi baba a dcera by chcela dve..dievca aj chlapca 😀

nelustek
26. apr 2011

@peta_k ahoj ja som prve citila v 18 tt a teraz druhe som tak okolo 15 tt .Jeden den ho citim a potom aj tri dni nic a potom znova.Ale naisto si poviem ze to bolo ono az ked to bude na 100% kopnutie.Toto je len take bublinkovanie 😉

zuzaxa
26. apr 2011

@nelustek To je krásne, ale celkom tvojej malej rozumiem, keby bolo na mne čo to má byť, tiež by som sa nevedela rozhodnúť, dievča by som chcela,lebo už jedno mám a vedela by som do čoho idem, a chlapček ma láka, lebo to som ešte nezažila. A na sone povedali chlapček, tak sa teším, že ideme do niečoho nového!!!!
A ty by si čo chcela, aby Ti povedal? Držím palce, ale neboj už to uvidí!!!!!!

duska88
26. apr 2011

@nelustek 😀 ..ja sa tiez uz neviem dockat...ze co to teda bude...uz som aj kopu oblecenia krasneho ponachadzala aj kociky pozerala, no nemozem zatial nakupovat..chcem potom podla farby...ale minule mi to uz nedalo tak som kupila nejake body v takych neutralnych farbach 😀

stanka25
26. apr 2011

Dnes sme dostali tehu knizku, babatko sa riadne hybalo, uz sa tesim ked ho budem citit. Termin nam posunuli na 1.11.11 ale uz ostanem tu s vami ved to moze byt aj skor, nie?

lea1333
26. apr 2011

@zuzaxa jej dakujem no tak ty si si urcite prezila horsie ako ja to ta naozaj obdivujem a prajem vela zdravicka lebo to je najdolezitejsie!!! 😉

nelustek
26. apr 2011

@zuzaxa asi som na tom ako ty..je mi to jedno ale tiez by som to chapca mozno viac a mozno menej.Budem chciet to co mi povie Dr. 😀 lebo naozaj neviem... v tomto pripade by tie dvojicky bodli 😀

nelustek
26. apr 2011

@duska88 ja uz mam tiez zopar novych veciciek..od svagrinej.Ta sa priam vyziva v nakupovani detskych veci.