Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@motylik08 ... 😀 😀 ..no hej bývame..tak vlastne priateľ je rakušák..a spolu bývame od augusta minulého roku...hej máš rada Viedeň, chodievaš tam??nie lekárovi chodím tu na sk, mám strašne dobrého gynekológa, takže som nechcela zasa vo Viedni hľadať, a myslím, že tu aj zostanem rodiť.. 😉 ..ale inak lekárske služby sú tam v pohode..aspoň podľa mojich skúseností, už som tam bola aj u praktického lekára, u zubára, gynekológa, na pohotovosti 😀 😀 ..a v pohodičke, ja som zakaždým natrafila na dobrých aj milych lekárov..
babeny už ste určite pozerali detské kočíky.. 😀 vybrali ste nejaký pre drobca?? ja už hľadám, kukááám a vyberám 2 týždne..no a dnes som konečne našla ..ale ďaľšia dilema..sú 2, od tej istej značky tak sú si dosť podobné..a teraz si neviem vybrať.. 😀 😀 kuknite a poraďte..ktorý sa vám páči viac..budem rada 😎
http://www.malvik.sk/Kociky/kociky-kombinacie/C... v čiernom prevedení
http://www.kinderwagen.de/Kinderwagen-14t/Chicc... v rovnakom prevedení ako na obr.
@duska88 ahoj,len ta chcem upozornit na tie masaze ale over si to este u lekara.pre tehotne su len specialne masaze,klasicka moze vyvolat predcasny porod alebo potrat.to viem.urcite pri tom nesmies lezat na bruchu.viem to lebo moja mamka je maserka.tak si davaj na to pozor.dufam ze som ta nevystrasila.radsej sa opytaj gynekologa.
@motylik08ahoj,vitam ta medzi nami.super, ze nas tu takto este stale pribuda 🙂 aj tebe krasne tehulkovanie
@michaela18 jeeminenko..to faakt??a ja som bola na klasickej..nejako pred mesiacom tuším u maminej známej, ona je fyzioterapeutka a masérka..ale som hovorila, že som som tehu....a masáž mi spravila, síce nie ako obvykle..o dosť jemnejšie, a v kratšom čase ako sa normálne robí..sa ma pýtala, že či mi nebude nepríjemné ležať na brušku..a ja, že nee..a nespomínala, že by som nemohla..tak neviem
@motylik08 to hej 🙂 u nas sa to tak vola,tam prezivas prvu dobu porodnu kde stonas 😀 tak ja som si aj zakricala to hej 😅
@duska88 aha....a to budes rodit tam ci tu na slovensku?no jasne my sme mali tiez najskor jednoizbak a ked sa maly narodil isli sme do trojizbaku a teraz nakoniec prerabame chalupku nedaleko od mesta 🙂 sme taky stahovavy vtaci 😀
@duska88 ja osobne chiccu moc nefandim kvoli tym maly kolieskam,zda sa mi to take nestabilne aj v zime po snehu neviem kamoska s nim nema moc dobre skusenosti,hlavne kvoli tomu snehu.ale sak ak sa ti paci 🙂 ja mam vybrany austin coletto 4 http://www.vasesuperkociky.sk/www-vasesuperkoci... mam ho aj v albume 🙂
@nelynka18 ja tuho rozmyslam. bud kupim (pouzivanu) vanicku na quinny speedi (sportak mam), ale nikto nepredava v tej fabre a ta vanicka je strasne kratka, takze s fusakom pocitam tak na 3 mesiace pouzivania, co je malo, alebo pokukavam na klasiku hlboky dema- teraz pure. mam ho aj v albume. a ten cely novy stoji asi tolko, co pouzivana vanicka na quinny
@berus222 hm to s tou vanickou je blbe nakolko sme oktorbrovky.ja som tiez tak vyberala teraz hlavne podla velkosti vanicky a od austina ta vanicka patri k najvacsiim....mozno by aj ta dema bola lepsia.... 🙂
@bibi13 😀 hadam nie no,ja som sice maleho prenasala ale tak ako druhorodicka to pojde rychlejsie,dufam 😉 aha takze tiez sa chystas kupit kocar skor ci nechas si to az na koniec?
@bibi13 tak sme na tom rovnako ani ja sa neviem dockat a nas maly ani nehovorim 🙂 jemine keby som aj ja sla skor aspon o par dni.....musi to byt fajn....ja som mala termin 8.8. a maly sa narodil 16.8. takze vyse tyzdna som cakala a potom nakoniec vyvolavacka a vsetko sa spustilo velmi rychlo a hned to velmi bolelo,no hruza 😝 teraz by som brala nieco take prirodzenejsie 😀
@bettyx ahoj....tak dnes som bola na genetike, 11.5.idem na amnio....strasne vela informacii....ale vysledky su na hranici a a downov syndrom mi vysiel 1/290...radsej nepozeram ani na nete.....viem, ze vysledky byvaju skreslene a hovorila, ze to sa nejaka bielkovina vysetruje a preto to nie je na 100%, lebo sa to moze tykat mojho oragnizmu a nie priamo plodu.....tak aspon budem vediet na com sme a na 100% budem vediet pohlavie
@nelynka18 ja som mala termín 21.4. a maly prišiel na svet 7.4. rano o tretej mi praskla voda, o štvrtej sme prišli do nemocnice, trošku ma pobolievalo brucho, o desiatej ma začalo bolieť všetko, hlavne kríže, o jedenastej už ma bolelo všetko svinsky a o 12:33 sa maly narodil.. bolesť teda bola riadna a ta hodina aj pol sa mi zdala ako večnosť, ale stalo to za to.. a hlavne ta ulava po pôrode.. odviezli ma na izbu, ja som sa usmievala ako slniečko, sama som prešla na postel, potom som sama šla na wecko a do sprchy.. sestričky na mna pozerali ako puk..
@bibi13 tak to bolo super,parada 🙂 aj ja tak chem.....dnes som s motylikom o tom pisala....ze sama som sla do sprchy aj na vecko este v ten den a ze sestricka sa na mna uskrnali.ako ja som bola po porode fit len som vela spala ale inka to bolo ok....mne zacali slabe bolesti o desiatej a o dvanastej silne ale to mi uz dali epiduralku,no a maly sa narodil o tretej.akoze nebolo to najhorsie ale keby som teraz zacala rodit sama od seba ani by to tak nebolelo zo zaciatku.doktor povedal vtedy,ze to boli preto lebo mi ho vyvolali a ze to vlastne nema pomaly spad bolesti ale hned sa do toho vhupne....takze mat tak prirodzeny porod som rada 🙂
@zuzanazuzana držím palce, aby bolo babatko zdravé. treba veriť.. ozaj, možno blbá otazka a samozrejme odpovedať nemusíš, ale čo by ste robili, keby nedaj bože nebolo babatko zdravé?
kočky prikvitla som z decembroviek ale chcem sa len opytat ci vam nieco pomahalo aby ste vsetko co zjete opat nevratili spat 🙄 ?
@nelynka18 hej, tiež som počula, že ked je vyvolavačka, tak je to horšie.. mne na konci pichli injekciu, že proti bolesti.. 😀 ked som sa pýtala sestričky, či to prestane bolieť, povedala, že nie, ale že to urýchli pôrod.. 😝 😀 a po tej injekcii som predychala ešte asi dve kontrakcie a už som šla na kozu.. a všade hovoria, že ked si zakričíš, tak ti to pomôže, mne zakazala kričať pri tlačení.. ale musela som dlhšie tlačiť..

@duska88 ale tak čosi ešte vydržím, predsa aj peniažky treba a tiež sa chystáme prerábať domček tak potom budem doma, keď budeme začínať aby som mohla maľovať, umývať a byť akčná 🙂 už sa neviem dočkať 🙂, fíha ty alebo vy bývate vo Viedni bomba, ako Viedeň veľmi obľubujem, chodíš tam aj k lekárovi? Aké sú tam služby čo sa týka zdravotníctva?