Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzanazuzana hej hej.. čítala som, preto sa ťa pýtam.. ja som mala nejaké divné výsledky z krvi, ale celkovo to vyšlo ok.. teraz idem na morfo, a dufam, že bude všetko ok.. ale ja by som si určite postihnuté babatko nenechala.. viem, že je to kruté, ale ja proste na to nemám, aby som sa o takéhoto človiečika starala.. 😔
@zuzanazuzana Držím palce na amnio, aby bolo všetko OK. Je to ťažká otázka čo Bibi13 myslí, ja som sa našťastie nemusela rozhodovať, všetko bolo zle, a bábatko naše by sa nenarodilo, samovoľne by to skončilo tak max do 25 tt, preto ma lekári šikovali na prerušenie, ale keby som sa mala ja rozhodnúť, neviem je to hrozne ťažké, tiež si myslím, že viac nie ako áno, ale rozhodovať sa, že naozaj, koniec, nezvládla by som to. Muž má v rodine postihnuté dievča,jeho sesternici dcéra, už má 13 rokov, a keď sa narodila povedali, že sa dožije max 5 rokov. Lenže ona je iba telesne a mentálne je úplne zdravá. A to je hrozné všetko si uvedomuje, ona má taký syndróm, také niečo ako svalová dystrofia, no strašné voľačo. Ja ju chodím učiť anglinu, a je tak šikovná a inteligentná, že ma niekedy tak prekvapí.
Baby radšej na zlé ani nemyslime, je to len poplach a všetko bude OK!!!
@nelynka18 K tým kočíkom, pekné ste si povyberali. Ja som už minulý rok bola hotová z toho Casualplay, a asi mi to zostalo, len pokukávam po nich. Ale kúpila by som si aj použitý, pol roka alebo trištvrte však to nie je vôbec zničený, len som nenašla. A asi čierny. A ešte som videla v časopise taký, že Giordani. Pri dcére som mala taký Steggi s obrovskými nafukovacími kolesami, bol obrovský, taká veľká krava. Lenže vtedy som nechodila na aute, a teray som autom denno denne, a preto chcem taký menší, spratnejší, a určite s autosedačkou čo pasuje na ten podvozok, však hádam nejako tú zimu prežijeme.Malá je teraz ako sloník, ale ako bábatko nebola hneď buchtička.Nakoniec sme skončili pri bugine, mala som Cam polohovateľný, a ten bol fajný. A ten chicco som videla u nás dva také na sídlisku, a tie kolieska tak zvláštne hrmocú, akoby boli strašne tvrdé a nepružné. A keď som vždy kočíkovala 8 rokov dozadu, hrozne som túžila mať Peg Perego, ale teraz neviem moc sa mi už nepáčia tie nové modely. Chcem sa popozerať aj naživo po obchodoch, zatiaľ len na nete. Ja po toľkých rokoch sa neviem ani rozhodnúť čo ich je teraz toľko takých moderných a krásnych a hlavne veľa ich je.
@zuzanazuzana ahoj, budu na teba moc myslet! strašně ti přeju aby všechno bylo v pořádku.. je to strašný strach tohle.. já jdu na testy zítra (vlastně už dnes) a taky se bojím aby mi pak nevolali abych přišla znova.. se Štěpánkem mi takhle volali a já nebyla u telefonu -no hrůza a když jsem to zjistila, tak se mi chtělo brečet, protože mi sestřička řekla že mi zavolá jen kdyby nebylo něco v pořádku.. no a teda naštěstí se stalo že v laboratoři zaměnili vzorky a volala abych dorazila na odběr ještě jednou! je to hrozný strach, ale ono to vyjde a v říjnu budeš chovat uzlíček štěstí! 😎
@bibi13 aky odrb 😀 ja som zase pocula,ze pri tlaceni sa nema kricat lebo energia potom ide aj na to.ze lepsie je nekricat a vsetku energiu sustredit na tlacenie.a potom si vyber 🙂 mne tiez povedali aby som nekricala a aby som zavrela oci a vsetko dalo do tlacenia......no aj tak mi to nepomohlo musel mi pomoct doktor.synator bol dost velky a este mal aj pupocnik okolo krku,ktory ho trosku brzdil.tak potom doktor mi zatlacil na brucho a bol vonku 😀
@zuzaxa hej casualplay je pekny....ja tiez teraz stale pouzivam auto a preto som zhanala maly,spratny ale s väcsiou vanickou.no a tento moj mi tak sedi.....ja som sa tiez nevedela rozhodnut ale jedna mamicka mi ponukla austina za super cenu a kocik bol pouzivany asi 3/4 roka.....vanicka pol roka a sportak asi mesiac....takze som nevahala a dohodli sme sa.tiez si uz nepotrpim na novom....pri prvom sme kocik pouzivali rok a potom kupili golfac.maly nam v kociku nechcel byt ked sa naucil chodit a ten golfac bol stale v aute ked sme sli niekam dalej.ale na beznu prechadzku pri baraku sme chodili peso 🙂 takze uvidime kolko budeme pouzivat tento druhy 😀
dobré ránko 🙂
@bibi13 ahoj, ten tvoj sa mi aj celkom pozdáva 😀 😀 , na taký som na nete ani nenatrafila ..len sa mi nepáčili tie farebné kombinácie, ja by som chcela tmavomodrý ak bude chlapec, ak dievča tak čiernočervený alebo čiernobiely..budúci týždeň idem popozerať do obchodov, tak uvidím..možno sa mi ten čo som vybrala na nete ani naživo páčiť nebude a padne mi do oka nejaký iný.. 😀
@nelynka18 ahoj 😎 , no myslím, že už nebudem vymýšľať a zostanem rodiť tu..ale naisto neviem..nechcem už teraz lekára meniť a tak..ešte uvidím 😉 ..jeé ja som na dome vyrastala..aj my sme chceli ísť na domček, len tam je dosť ťažké nájsť nejaký šikovný a za primeranú cenu...ale po nejakom čase pôjdeme určite..ak sa nám bude dať..niekde za mesto na dedinu 😉
dobré ranko..
@nelynka18 môj Alex bol drobec a aj som rada.. neviem ako by som vytlačila velkého chlapa.. teraz to pekne dohnal.. myslím tie kila..:D
@duska88 presne, treba popozerať aj na živo.. aj ked teda ja som nevidela ani prvý ani teraz tento druhý kočík.. len cez net.. ale risknem to.. bexu som si pred tým vybrala dobre, tak dufam, že sa teraz nesklamem..
čo sa týka tých kolies na chiccu, suhlasím s @zuzaxa.. Kamoška ma kočík od chicco a poviem ti, išla ako s furikom, ked prišla ku mne na návštevu.. tu cesty bohviečo nie su.. takže treba aj na to pozerať.. povedala, že by už taký kočík nechcela.. treba si odskušať..
@duska88 ved aj ja som sa narodila na dedine aj moj muz ale pocase sa nase rodiny prestahovali do PB.....ja som sa narodila v Banovciach nad Bebravou a tam sme zili na dedine.......bol to osud,ze sme sa s muzom takto stretli 😀 ved aj nam to trvalo 4 roky kym sme zohnali a teraz este prerobit a som spoko.....keby sme to tak stihli do narodenia mimi bolo by to uuuuuuplne najlepsie 🙂
@bibi13 dufam,ze aj ja budem mat teraz drobca lebo prvy bol narodeny ako uz mesacny 😀 podla tabulky je zatial male mensie o par mm tak hadam to nepredbehneme 😀 a s tym kocikom chicco s tebou uplne suhlasim,koliecka su na prd 😒
@bibi13 aj ja idem o dva tyzden 17 a ty?tesim sa velmi budem kukat ako blazen 😀 dufam,ze sa nerozplacem 😅 hej,hej su aj drahe a aj tie vanicky su malinke.ale zase moja svagrovka si teraz kupila chicco a tvrdi,ze su tam velke kolesa(este som ho nevidela).ja som ju odhovarala ale ze vraj su velke.v nedelu k nim ideme tak som zvedava 😕
@motylik08 neboj, porod vobec nie je taky strasny a uz vobec nie ako v americkych filmoch 🙂 jasne ze tie posledne kontrakcie bolia samozrejme kazda to zvlada inac (kazda mame iny prah bolesti) a niektore si pomahaju aj tym ze kricia (to si podla mna ale neuvedomuju, myslim ze to nerobia naschval - teda ja som zatial ani pri 1 nekricala tak to si len myslim 🙂) a ked si pomyslis ze pri tym poslednych kontrakciach ze uz len par ich bude a uvidis dietatko tak to urcite zvladnes a uvidis hned ako sa malinke narodi aj zabudnes na tie bolesti 🙂
@nelynka18 no ja som prveho syna porodila za 4 hod. od kedy som prisla do porodnice a to som isla len na kontrolu, nic mi nebolo a doki hovori ze ved vy za chvilku rodite, tak ma hned poslal na porodnu salu, na vzdycharni som nebola ani pri dcere tiez som hned isla na por. salu. Pri Matuskovi ten sa narodil 13.10, ked ma previezli na izbu aj to som sa s nimi vadila ze ja prejdem sama nemusia ma vozit ale nedali si povedat 🙂 tak som sa hned isla osprchovat a o 17 hod. uz som mala krpca pri sebe, som si ho bola pozriet a sestricka sa ma pyta ze ci ho uz chcem mat pri sebe a ja ze ano🙂 Pri Natalke tu mi dali az na druhy den rano, lebo v tom obdobi ked sa narodila tak bolo strasne vela porodov a bolo plne 6nedelie tak nas davali po porode na gyndu takze tam mi malu ani nemohli dat.
@zuzanazuzana neboj vsetko bude dobre, drzim palceky a kedy ides na to amnio? Aj ti povedali ze za kolko budes mat vysledky?
ahojte, dnes som zavitala na tuto stranku prvykrat a celkom po potesilo, ze je tu aj tato tema spolocny termin 🙂 ja mam predpokladany termin 18.10. ako tak citam, cakate niektore na vysledky testov. Ja mam nastastie tripple testy za sebou a s vybornym vysledkom (teda tak mi to okomentovala sestricka do telefonu,ked mi volala 🙂) dalsiu kontrolu mam 23.5 u svojho doktora a 3.6 idem na 3D.
drzim vsetkym palce na testy nech vsetko dobre dopadne 🙂
@bibi13 no vsetko je diskutabilne a nikdy nevieme ako sa clovek zachova zrovna v danej situacii, ked sa bude musiet rozhodnut.....ja verim, ze v takej situacii nebudem......obdivujem mamicky, ktore si nechaju take deticky.....co som sa starala o chlapca, tak maval velmi casto epilepticke zachvaty a za tych 11 rokov som si na to nezvykla, vzdy mi bolo potom strasne zle....to bola o neho 24 hod.starostlivost!!!!!v ustave som robila v triede s najtazsim postihnutim.....no uz dost!!!!! radsej uz pisat iba o peknych veciach
@zuzinr baby vy mi tu pisete same rychle a bezproblemove porody,aj ja chcem 😀 skvele no....mna keby to chyti doma tiez by som sa neponahlala do nemocky len ja som uz tyzden pred porodom bola v na oddeleni 😝 velmi by som si priala keby som to mala ako vy co mu to tu opisujete....tak hadam tento raz to bude tak 😉
@shafqa ahoj,ja mam tiez uz vysledky za sebou a nastastie su OK 🙂 ja idem teraz 17 a potom sa s dokym dohodneme a idem na 4D veeelmi sa tesim,uz som drobca 2 tyzdne nevidela a je mi smutno 🙂 ake mas zatial tehotenstvo?
@zuzaxa dakujem....verim, ze bude vsetko ok!!!!!! ved tak dlho sme na neho cakali!!!!!
@bettyx tiez ti dakujem za slova......kazdy si musi ten strach prezit, inac to nejde....zase to netreba brat na lahku vahu....ale pozitivne myslenie len pomoze.....a to, ze mam vysledky na hranici zapricinil aj moj vek.....
@zuzinr na amnio idem 11.5. a vysledky budu za tri tyzdne....takze zaciatkom juna budeme vediet na com sme.....a aspon budem vediet na 100% pohlavie, lebo tam podrobne vsetko vysetruju a musia vediet aj pohlavie....teraz to so mnou ani neriesia...ale ved niektore mamicky vedia az v 7.mesiaci, ked nie je vidno na sone....a pri synovi sa mi stalo, ze mi povedali, ze dievcatko a posledny mesiac, ze chlapcek
a urychlene vysledky do 3. dni stoja 240 euro a este k tomu nevysetria vsetky choroby, niektore dodaju az po troch tyzdnoch....takze uz radsej pockame
Ahojte 🙂
Ja som bola na AFP testy dnes, vysledky budu do tyzdna.... Dopredu ocakavam pozitivne vysledky, tak to bolo aj v 1.tehu.... 😔 Co narobim, u mna vek hra v tomto velku ulohu.... Som objednana v 20tt (2.6.) na morfo uzv u jedneho z najvacsich odbornikov na prenatalny skrining, verim mu, ze nic neprehliadne. V minulom tehu vsetko poriadne prezrel a upokojil ma, ze je vsetko v poriadku a mame zdravu hanicku 😉 Tak verim, ze teraz to bude mat ten isty scenar.... 😵
Vsetkym prajem negativne vysledky a zdrave babetka 😵 😵 😵
ahojte ja vas velmi nestiham ale teraz cchem trosku reagovat
@zuzanazuzana ja som mala v prvom tehu riziko razstepov 1:50 takze dost desive cislo, ale isla som na amnio a teraz mame doma zdravu babulky .... ale ak ti mozem odporucit, po amnio som bola tyzden PN a doma som poctivo lezala
@katy2 si predstav ze ja som tiez ratala so zlymi vysledkami, rokov tiez uz nemam najmenej 😀 no ale cuduj sa svete vysledky su dobre a normalne ma to zmiatlo 😀 ale tiez idem tu v BA k super odbornikovi na uzv v tom 20tt, a aj prvotrimestrovy skrining bol ok, tak hadam bude vsetko v pohode 😉
@nelynka18: zatial v pohode, nevolnosti na zaciatku velmi intenzivne celodenne, ale dalo sa to prezit 🙂 a teraz ani neviem,ze som tehu, kebyze mi nerastie brusko 🙂
no ja som mala posledny ultrazvuk robeny na predposlednej poradni (v marci), ale zase sa mi zda, ze uz ho krpca zacinam citit (co je u prvorodiciek v 17-tom tyzdni dost neobvykle vraj) ale tiez sa mozem mylit 🙂
@shafqa takze uz si zacinas tehu uzivat,co? 🙂 brusko uz teda mas?aj mne vyskocilo zo dna na den v 16tt.....ale mozes drobca citit...asi citis take prevalovanie maleho,ze?my sme uz citili kopanceky ale len parkrat....nas drobec mava take fazy aktivity a spanku.....niekedy hlavne vecer robi kotrmelce a kope a potom aj 3-4 dni je klud 🙂 mas neake foto v albume?ja mam aj bruska aj drobca 🙂

@bibi13 no tazka otazka, lebo to ma hned napadlo este u lekarky....uz som tu spominala, ze som robila s postihnutymi detmi, potom som opatrovala 11 rokov postihnuteho chlapca na voziku a viem co to vsetko obnasa.....nad takym radsej ani nerozmyslam.....ale ja verim, ze vsetko bude ok