icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

natalii6
4. máj 2011

@bettyx ahoj tak si mala dneska krasny den a super zazitok 😉 ja idem na morfologicky na buduci utorok a uz sa neviem dockat 😉

zuzanazuzana
4. máj 2011

@natalii6 no lekarka z genetiky volala mojmu gynekologovi, ze sa chce so mnou rozpravat a ta mi potom vsetko vysvetlila co sa tyka mojich testov......tam sme boli spolu s priatelom.....tam sa pytali vsetko....aj z mojej aj priatelovej strany na rodiny.....rodicov, starych rodicov...bratrancov, sestrenice atd...

zuzul1310
4. máj 2011

Čaute októbrovky, dávno pradávno som tu nebola. V utorok som bola v poradni, drobček má 94 mm a cca zodpovedá týždňu podľa menšt. je tam rozdiel asi tri štyri dni, takže v pohodičke. videla som ako bije srdiečko, malý sa krásne hýbal. Pohyby cítim iba také šteklenie, kopnutie alebo silnejšie pohyby ešte necítim. Inak som povedala lekárke že cítim pohyby, resp. šteklenie ale že viem že je to bábo, lebo som to nikdy inokedy necítila iba teraz a keď som bola prvý krát tehotná a ona sa so mnou skoro pohádala že to nie je možné a pohyby ešte cítiť nemôžem, tak som si povedala, že nebudúce jej nič nepoviem. Potom ma ešte šokovala otázkou či podstúpim po druhom CR sterilizáciu, som skoro spadla zo stoličky. Rodiť budem ako 30ročná (na narodeniny) a ona sa ma spýta na sterilizáciu, no to asi musia, ale bolo mi to čudné.
V 23-24 tt idem na morfologický UV do Blavy k Doc.Rusnákovi, v 20 tt idem druhý krát na 3Dčko. Prvý krát som bola na 3Dčku na začiatku 16 tt 15+0 a videli sme že to bude chlapec.
Inak vlasy som si dávala farbiť pred dvomi týždňami a v pohode, farba mi chytila dobre a kaderník ma ubezpečil že nie je dôvod v tehotenstve nefarbiť vlasy.
Brucho už mám poriadne, niekedy mám pocit že je zo dňa na deň väčšie, takže už je na mne vidieť že som tehu, teraz som začala 17 tt, piaty mesiac.

jani74
4. máj 2011

@zuzaxa Ja som mala pri prvom Steggi Lux Air - bol veľký ale my sme ho využili hlavne pre jeho super pérovanie pri našom nespavcovi. Giordani sme mali športiak a pri prvej príležitosti som ho vymenila za Chicco. Teraz uvažujem o 3 kombinácii ale hmm neviem aký 😕

jani74
4. máj 2011

@zuzul1310 jej ahoj 🙂 Ani ja som tu dlhšie nebola.
To čo je za dr???že sterilizácia? A pohyby - mňa sa to tiež dr. pýtal a keď som povedala, že prvé bolo také šteklenie v 14tt tak, že je to ok. Dnes som teda poriadny kotrmelec pocítila - bolo to krásne také už ozajstné
😀 Ja som objednaná na morfologický do Hlohovca na 29.5. už sa neviem dočkať a dúfam, že bude všetko ok.
A inak ako Ti je?

jani74
4. máj 2011

@zuzanazuzana zuzi verím, že všetko bude ok. Musí byť. Myslím na teba a hrozne moc Ti držím palce.

zuzanazuzana
4. máj 2011

@jani74 ahoj....velmi dakujem....a naozaj verim, ze to bude ok.....po amnio aspon budem vediet, ze je vsetko v pohode

tun1ska
4. máj 2011

Baby, kolko platíte za 3D usg?
Ja som dnes po operácii 8-ky, strašne to bolí a tečú mi sliny.... 😵 Dal mi len jednu injekciu kvôli bábu, ani atb neužívam, hoci by som mala...snáď to bude bez komplikácií...pekný večer 😵

natalii6
5. máj 2011

@zuzanazuzana ahoj no ved aj ja som bola na genetike a tiez sa ma pytala na sirsiu rodinu tak ale ja som si myslela ze to volaju az po tych vysledkoch(ak by dopadli zle) po amnio a nie pred nou 😉

natalii6
5. máj 2011

@tun1ska ahoj tam kde byvam ja su 2 pracoviska kde to robia a v jednom to robia a 64 eur a na druhom za 50 eur 😉

motylik08
5. máj 2011

@zuzinr dakujem Zuzi, 🙂, potešila si ma, snáď to zvládnem.....ale to je ešte velmi ďaleko...teraz si vychutnávať tehotenstvo také aké je 🙂 a myslieť len na to príjemné .....🙂 ty si rodila v Nr?

motylik08
5. máj 2011

a prajem Vám kočky krásne slniečkovské ráno 😉

zuzinr
5. máj 2011

@motylik08 no syna som rodila v topolcanoch a dcerku uz tu v nitre ale bola som spokojna aj v TO aj v NR 🙂 Ty kde planujes rodit? Pozeram ze si z okolia NR?

motylik08
5. máj 2011

No na Topoľčany som počula len dobré 😉 , ja sa rozhodujem buď Nr alebo Lv, v Lv mám super doktora a aj pôrodníka, tak zatiaľ na 80% som rozhodnutá pre Lv, už len kvôli tomu doktorovi, ale toho si budem musieť zajednať a pekne si zacálovať 🙂

zuzinr
5. máj 2011

@motylik08 ano v LV sa da zazmluvnit porodnik? V NR sa to do teraz nedalo tusim je to mozne az teraz od aprila. No ja urcite budem v NR to mam najblizsie budem rada (si myslim) ked stihnem prist do porodnice 🙂 A odkial si?

motylik08
5. máj 2011

Vraj sa dá dá dá zazmluvniť, čo by bolo viac ako dobré, mne to hovorila sestrička u môjgo gynekológa, len, že je to dosť drahé :(.....Ja som z malej dedinky pri Vrábľoch, takže aj LV a aj NR mám porovnateľne blízko. A ty si odkiaľ?

zuzinr
5. máj 2011

@motylik08 no ja byvam kusok za NR smerom na Vrable - Maly Lapas ak ti to nieco hovori 🙂 No to zazmluvnenie je dost drahe v NR tusim cca 220 eur sa mi zda

berus222
5. máj 2011

@zuzul1310 to co sa pytala? mala si sa jej ty opytat, ci sa dala po druhom sterilizovat. toto by ma dobre nastvalo!
@jani74 to ides na 3D do Hlohovca? Za kolko ta objednali? Rozmyslam, ze by som tam isla tak v 25.tt, to mam este cas sa objednat, ze? Pri prvom ma objednali za 4 tyzdne od zavolania v 29.tt.

nelynka18
5. máj 2011

@zuzul1310 ahoj to je super,ze ste ok 😵 no ta doktorka je cudna,ze nemozes citit pohyby,nechapem 😒 mne doky povedal ked som bola v 16tt ze uz take slabunke citit mozem a ze nech si zapamätam ked ma male kopne,ktory to bol den a ked pojdem teraz k nemu za 2 tyzdne mam mu povedat lebo ze sa tak da lepsie povedat ci trafil termin.no a nas male uz koplo asi 3-4 krat.ono jeden den kope potom par dni je klud a potom zase.no a ta sterilizacia?to co?nic v zlom ale su ludia,ktory rodia od 17 rokov kazdy rok v 25 uz ma 8 deti a takym nenavrhnu sterilizaciu a ty cakas druhe mimi a takto?muselo to dost blbo ti padnut.ale zas na druhej strane ono sa to po opakovanom CR odporuca,ci?
ako to bezi,ze?uz sme v piatom mesiaci.............. 🙂 o mesiac bude polovica za nami..... 🙂

motylik08
5. máj 2011

@zuzinr no jasné že poznám, tam máte krásnu novú obytnú zónu postavenú, ja som smerom na Vrable z Novej Vsi nad Žitavou neviem či poznáš? 🙂
No je to veľa, veď uvidím, či si to budeme môcť dovoliť

jani74
5. máj 2011

@berus222 volala som v pondelok a chcela som na nedelu doobeda (lebo manžel je cez týždeň v zahraničí) a chcela som morfologický aj 3D a 4D. Takto ma objednala skorší dátum nemala voľný. Ja som odmietla amnio a tak mi odporučila morfo ale v NR to nerobia a najbližšie je tam.

jani74
5. máj 2011

@zuzinr zuzi vraj sa dá už aj v NR zazmluvniť (neviem presnú sumu ale nejak 200E a niečo). Dalo sa to aj predtým potichu - tak som mala aj ja. Teraz mi je to asi jedno ale anesteziologa si určite vybavím.

duska88
5. máj 2011

dobré ránečko všetkým 😎

nelynka18
5. máj 2011

@duska88 aj tebe,aj ked trosku neskoro 🙂
dnes som zistila,ze uz nemam tolko energie 😒 dala som sa na upratovanie,zacala som v izbe syna akoby tam bomba vybuchla 😝 tak som vytriedila hracky ,prezliekla perinky a a vsetucko vyupratovala a teraz ma cakaju ostatne izby a ja vobec nevladzem 😔 pred tym som to mala vsetko za hodinu a pol a teraz som len hodinu robila jeho izbicku......ja normalne konciiiiiiiiiim 😀

duska88
5. máj 2011

@nelynka18 😀 😀 ..ahooj..ja som tiež všimla, že sa už oveľa rýchlejšie unavím ako predtým..noo čo už, patrí to k tomu.. 😉 ..ja som tiež chcela dnes dať byt trochu do poriadku, keďže mamina odišla práve včera do nemecka na 2,5 mesiaca ☹ a zajtra príde priateľ, tak zostalo na mne aj upratovanie aj varenie..hehe..ale nechám to na zajtra, lebo aj tak príde až večer a ako sa poznám, keby som dnes všetko porobila, tak by som zajtra celý deň stepovala nervózna po byte a nevedela by som sa dočkať kedy už príde..takto mi aspoň zajtra ten čas rýchlejšie utečie a nebudem na to ani myslieť.. 😉 😉 ...ani sa nenazdám a bude tu.. 🙂 ..drobca máš v škôlke?

nelynka18
5. máj 2011

@duska88 😀 tak aspon som neni sama.....ale uz mam vsetko hotove,uz len navarit ale teraz si dam oddych na hodku 🙂 ano risko je v skolke a idem pre neho az o tretej,takze este mam casu 🙂 takze priatel ti pride?urcite sa velmi tesis.ked obcas bol moj muz na tyzdnovke a hlv.ked som bola tehotna pri prvom a sama doma neuveritelne som sa tesila.....pamätam si ako som vzdy vyupratovalo,navarila neaku mnamku,vykupkala sa a urobila na mne deake proceduri 😀 a tuzobne ocakavala kedy sa otvoria dver 😀 😀 ach jaaaj .....

dadusa26
5. máj 2011

@berus222 ahoj ja som sa do hlohovca objednala teraz v pondelok a idem 5.6...mesiac sa objednava dopredu....budem platit 50 e lebo som si dala nedelu inak to je 45e....budem teda v 22 tyzdni...

duska88
5. máj 2011

@nelynka18 jaaj strašne sa teším... 😉 minulý víkend nebol, tak sa neviem dočkať..čo máš na pláne variť??ja dnes nevarím, ešte zostalo kopu zovčera, tak nech sa podojedá..ale netuším čo zajtra.. 😖 a malý ti odkedy chodí do škôlky, nemala si s ním nejaké problémy zo začiatku? páči sa mu tam?

bettyx
5. máj 2011

@natalii6 no to věřim.. zrovna jsem se na něj objednala a půjdeme tam 31. května.. tak už se těšíme 😀 .. zážitek byl báječný -fakt hned jak mi ho Dr ukázal tak jsem viděla znovu našeho Štěpánka -mají úplně stejný profil hlavičky! krásný, krásný, krásný! ale foto nemám 😒 ... měla jsem u sebe jen tisícovku a už vidim jak by mi sestřička vracela 730korun ve dvackách co má z poplatků..

nelynka18
5. máj 2011

@duska88 moji chlapi si nakazali cevabcici so zemiackami a polievku mam este zo vcera-cesnakovu....ale aj tak sa toto dnes zje a zajtra budem varit znova ☹ ale co netusim....mozno svieckovu,mam na nu uz dlho chut 🙂 maly mal v auguste 3 roky takze od septembra.najskor plakaval ale asi len tyzden,potom sa mu nechcelo vstavat a to trva do dnes a hlavne,ze cez vikend vstava sam a este skor,ako nadschval 😀 no ale inak tam byva rad,ma kopec kamosov a maju v skolke bazen a raz tyzdenne sa kupu tak to ho bavi 🙂 aj pani ucitelky su super,takze ziadny problem so skolkou neni....uvidime ked bude druhe ci nebude ziarlit,ze maminka je doma s babom a on musi ist do skolky.poznam aj take pripady....tak ale on je velmi rozumny,tak snad to pochopi 🙂