Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
este sa chcem opytat, tie zavinovacky co sa momentalne predavaju take farebne, stvorcove, bez cipiek a take pevne ste maminy co uz mamte deticky aj pouzivali pri nich, lebo ja mam doma od svokry tie klasicke a zdaju sa mi pevnejsie, ze ci mam aj tu novu kupit alebo nie
lucy56,tie mini mozno ani neucitis,ale poriadny kopancek urcite ano,mne sa mari,ze uz som pri dcerach davno citila pohyby,ale teraz mam asi nejakeho lenivca 🙂 ,uvidim co mi povie zajtra doktor v poradni....Neboj brusko ti vykukne v 6 mesiaci urcite 🙂
@annie626 určite je to bábo, určite to čo cítim, je náš drobček... ešte zatiaľ nevieme čo čakáme, naposledy som bola na ultrazvuku v neakom tuším 15 alebo 16 tt a tam mi nevedel povedať, bolo by to skôr tipovanie 😀 ... teraz sa chcem objednať na 4D a tam by nám už mali povedať s istotou, či budeme mať dievčatko alebo chlapca... každý tvrdí, že to bude chlapec, aj moja mama, tej keď som oznámila, že som tehula, tak mi hovorí, to bude chlapec...a zasa ja tvrdím, že to bude dievčatko...tak sa necháme prekvapiť... bruško mám také, ako keby som sa riadne, ale riadne najedla.... ešte nie je veľké, hlavne pod oblečením to nie je velmi vidieť... ale keď sa pozerám doma do zrkadla, tak je vidieť, ako sa krásne dvíha..a krásne sa mi dvíha aj ručička na váhe 😀 ale nevadí, budúca švagriná mi hovorí, že neboj sa, prvých pár mesiacov sa nevyspíš, tak pôjdu kilá dole jedna radosť.. zatiaľ som od začiatku tehu pribrala 4 kg...takže je to v pohode...
@lucy56 ahoj, ja som začala cítiť prvé pohyby minulý piatok.. je to skôr také ďobkanie, ako pohyby... ten piatok to bolo dosť intezívne, v sobotu a v nedeľu nič a dnes okolo obeda znova... ale nebola by som nervózna.. ono to príde... ja som tiež prvorodička, tak som nevedela, či to čo cítim je naozaj bábo, ale teraz som už presvedčená, že to bábenko naozaj je...
ahojte citam,ze sa bavite o pohyboch.....ja som pri prvom citila az kopanec okolo 2O tt a teraz v druhom tehu som v 16 tt pocitila akoby sa babo pretacalo a kopancek v 18tt ale ono je to tak,ze najskor je aktivne a potom aj par dni nic.....no v poslednej dobe sa mi zda,ze uz kazdy den zacinam citit pohyby 🙂 a brusko mi uz je vidno dost,od vcera sa mi zda ze sa 2x zväcsillo 😀 joj baby zajtra mi kurier dovezie kocik velmi sa tesim 🙂 a na druhy tyzden na morfologicky ultra. ja sa neviem dockat 🙂
ahoj, koukám že už zaznamenáváte pohyby miminka -se máte! u nás furt nic... moje sestra je ve stejném týdnu jako já, prvorodička a tvrdí že pohyby cítí každý den od 14tt -ale to si asi spletla -kdyby byla až nezdravě vyhublá, tak tomu možná i uvěřím, ale je krev a mlíko -normální holka, tak si nemyslím že to definuje správně, ale kdo by jí to kazil 😉 ..
Jinak nám onemocněl cvrček 😒 ... no, onemocněl.. ráno se probudil s rýmou a kašlem, teplotu nemá, takže to bude klasický nachlazení, ale i tak je mi ho broučka líto -nemá rád luxování z nosánku ani utírání -je to boj... a ještě jsem ráno řikala že budeme hezky doma, ale nakonec jsem ho vzala na zahradu když je tak nádherně a on si poprvé! nikdy ho to ani nenapadalo, ale do toho nastydlýho nosíka si nacpal oblázek! no co vám budu vyprávět! ani jsem si toho nevšimla a to jsem na něj celou dobu hleděla... no, pak se nám ho podařilo teda vyluxovat, ale už se mi chtělo brečet že jedem na pohotovost, protože ten kamínek byl větší jak ta nosní dírka a muselo to malýho bolet když jsme se to snažili vyluxovat.. ale nakonec kamínek povolil 😨
@tun1ska no skoro lebo to mi ho predala jedna mamina a za skvelu cenu,tak som nechcela on prist.uz si si ho asi kukla v mojom albume,ze?ja som pribrala 3 kg ale brusko mam uz pekne viditelne a hlavne k veceru....mne tak zo dna na den vyskoci a potom dlho nic a zase podskoci 🙂 male je asi ulozene viac na pravej strane a vpredu.....je hrozne natlacene na mojom pupku 😀 mozno preto aj tak pekne citim pohyby a kopanceky...
@jana86 tak drzim palce nech sa vam ukaze a drz aj ty mne 🙂 potom si napisem 😉 a pocom viacej tuzite?my po dievcatku,uz mame chlapca,ale ked bude chlapcek,tak sa potesi syn,ze bude mat partaka 😀
@lucy56 ja som zavinovacku nepouzivala bola taka cudna 🙄 a perinku som pouzivala iba na spinkanie lebo maly sa rucickami budil.ale nemali sme taku tu duchnu 😀 ale len perinku a dovnutra som davala taku dekovu vlozku.....maly mal 4kg tak mozno ani preto som nepouzivala nic.....ale keby mam malinke miminko,ze 3 kg tak by som ju asi pouzivala....
@tun1ska no vyzerá to tak, že budeme rodiť tak nejak narovnako... neviem, ja si aspoň myslím, dúfam a verím, že je to náš drobec, keď som to popisovala v robote kolegyniam, tak sa zhodli, že to asi črevá nebudú.. odborný výklad 😀
ja sa velmi teším, na budúci týžden ideme na kontrolu, tak som zvedavá, čo drobec vyvádza... a potom sa chcem objednať na 4D a tam nám snád už aj povedia, že či máme kupovať modrú alebo ružovú 😀 aj ked ja som už pokúpila niečo /neodolala som 😀 / v modrom, aby mal tato radosť... ten je presvedčený, že to bude chlapec... a zdôvodňuje to tým, že vieš, ja viem, čo som vyrobil 😀 ach tí chlapi 😕
@nelynka18 jasne,aj ja ti budem drzat palce.len som chcela aby so mnou isiel aj manzel ale on nebude doma ☹ no nic,hlavne,ze ja ho uvidim 🙂 a dufam,ze sa bude aj hybat,lebo minule len spalo,ani sa nepohlo.asi bude spachtos po mame 😀 a nam je to jedno co to bude,ani sa nezamyslam nad tym,zeby som chcela viac chlapca alebo dievcatko.je to nase prve,tak len sa modlime,aby bolo zdrave.ale ja si myslim,ze to bude chlapec,uvidime 😉
@jana86 ani so mnou nejde muz az na 4D....mne tiez male naposledy spalo 😀 ani sa len neotocilo na druhy bok 😀 tak nech sa nam to teda tentokrat vydari 🙂 ja som tak pri prvom od zaciatku tiez vedela,ze to bude chlapec ale terz nemam ani tusenie.....nech je to co chce len nech je to zdrave,presne 😉
@jana86 na druhy tyzden sa este len idem objednat ale asi okolo 26tt....rozdiel je taky,ze 3D je vlastne pozeranie miminka v trojrozmernej projekcii a 4D je 3D ale v pohybe.....vlastne skoro ziadny rozdiel....bude ma to stat 60€ a dostanem fotky a videa na CD-cku....veeelmi sa na to tesim 🙂 taaak krasne narodeninky ti prajem 🙂
dobre ranko vsetkym tehulkam 😉dnes to vyzera na krasn den a ja som sa konecne dockala a dneska sa ide na morfologiu kde mi hadam uz povedia co cakame 😉inac tento tyzden mam daky nabity dneska morfologia zajtra vysledky z amnio a pozajtra 3D 🙂..chcem sa spytat aj vam trpnu vnoci prsty?lebo mne to uz vadi kedze sa nato vnoci zobudim 😠
@nelynka18 kedze je tu prevaha chlapcov tab by sa patrilo keby tie co tuzia po dievcatku sa im to aj splnilo nech je tu nejaka stabilita 😀 s tou dovolenkou si to este rozmyslime a mozno pojdeme niekam na Slovensko 😉
zelam krasny dnik
Ahoj maminky... ak sa vám páčia háčkované vecičky, skúste nakuknúť na túto stránku možno sa vám niečo zapáči ... Prajem pekný zbytok dňa so svojimi ratolesťami
http://www.facebook.com/pages/Háčkované-vecičky...
@nelynka18 hej,mam dokonca dve, svokra mala neskor posledne dieta, tak po nom mi darovala a su v dobrom stave, tak budem tie pouzivat, ja sa tesim z kazdej darovanej vecicky, lebo v dnesnej dobe aspon na niecom usetrim, aj tak je cela vybavicka draha,hlavne ked nemas doma nic, vy co uz cakate druhe to mate lepsie,iba dokupite par veci podla pohlavia alebo co uz je znicene
@lucy56 to ano ale ja som ani pri prvom nerobila kompletnu vybavu,tak napr. : kocik kupili krsny,vanicku,oblecenie,topanocky,obliecky na perinky sme zdedili po neterkach,kolotoc nad postielku nam kupil brat,prebalovaci pult moja mama.....my sme si kupili autosedacku,zopar novyvh veciciek ale fakt minimum,kozmetiku,plienky a supravu s baldachynom do postielky.....takze sme toho tiez moc nekupovali.....ale potom to uz prislo sedacka na krmenie,pavuka,hracky..................atd.... potom su vydavky 😀 no teraz si kupujem veci ako kocar,vanicku s pultom a tak z druhej ruky cez net....aj kocik mi tak pride.no a oblecenie zase podostavame...netreba to prehanat ani sa nenazdame a babo nam vyrastie,tak rychlo to ubehne 🙂 velakrat mi je smutno,ze moj maly syncek je uz velky a samostatny chlap ☹
ahojte......tak ja idem zajtra na amnio....mam z toho nervy uz tyzden, prehana ma.....ja som taka padavka, vacsinou vzdy skolabujem pri kazdom zakroku, tak dufam, ze zajtra nebudu mat so mnou problemy.....bojim sa aj toho, ze ma poslu domov, lebo mam odvcera na pol pery herpes.....
pisete tu o pohyboch, ze niektore uz mate, niektore nie....ja som uz v 19 tt , som druhorodicka a stale nic!!!!!!! no dufam, ze zajtra na sone bude vsetko v poriadku...
@nelynka18 ja sa tiez snazim neprehanat to, ved nie vsetko co je dostat je aj potrebne, nase mamy nemali kopec veci a sme tu, a s dostavanim veci radsej neratam, ale z druhej ruky kupujem aj ja, take vacsie veci co su na chvilu,ako kolotoc nad postielku,hraciu deku, lehatko vibracne fusak, to urcite z druhej ruky kupim
kocky mate tiez niekedy taky cudny pocit tlaku v podbrusku, akoby vam islo babatko vypadnut? mne sa to niekedy stava v poslednom case pri chôdzi... Neviem, ci je to tym, ze male rastie, mozno uz aj nieco malo vazi... A zacalo ma pichat v lavom boku, poznate to? Byva vam este zle? Lebo mne pravidelne kazdy vecer, som z toho na nervy... Dufam, ze ma trosku povzbudite...

@katulka74 ahoj aj ja som uz nervozna ze necitim pohyby, stale sledujem ci sa nieco neudeje a kedze som prvorodicka tak vlastne ani neviem ako to mam pocitovat, a tiez nemam nejake brucho velke, skor ho uz mam 2 mesiac rovnake, dokonca mi vsetci hovoria ze ani nevidno ze som tehu, dufam ze okolo 20 tt to uz nejako rozoznam