icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

marikac
11. máj 2011
bettina
11. máj 2011

dnes amt. 😉

lucy56
11. máj 2011

baby moze byt kopanie aj take slabucke akokeby klopkanie na brusnu stenu, dnes som to rano spozorovala v posteli,ale neviem ci je to ono

nelynka18
11. máj 2011

dobre ranko dievcata....kukam,ze vam vysli zle vysledky.....mojej kamoske tiez v 15 tt vysli zle,tak ju poslali na genetiku do ZA a doktorka nic nenasla.....babenko je zdrave a krasne 🙂 taky kamen padol zo srdca 😀 drzim vam vsetkym palce a verim,ze aj u vas to tak dopadne 😉 a ako sa inka mavate?ja dobre nakolko je kraaaasne pocasie a to mi zdviha naladu 🙂 mam doma fonendoskop,snazim sa pocuvat srdiecko,niekedy sa mi zda,ze ho pocujem a v zapeti sa mi zda,ze to neni ono 🙂 pri prvom som srdiecko pocula a teraz akosi stale nic.....skusali ste aj vy niektora?

nelynka18
11. máj 2011

@lucy56 jasne gratulujem to je ono 😉

lucy56
11. máj 2011

@nelynka18 dik teraz uz nech to silnie aby aj manzel citil, stale na to caka

nelynka18
11. máj 2011

@lucy56 neboj od tejto chvile to bude castejsie,silnejsie a niekedy sa sama budes cudovat koho to mas v brusku 😀 a potom to uz neskor ked uvidite na brusku jamy a kopce ked sa male vrti,to je skvele....moj muz sa toho prvikrat zlakal,kukal na mna,ze co sa deje 😀 a zapamätaj si,ze ta dnes male 1krat koplo mozno sa ta na to bude pytat doktor....mna sa pytal.

lucy56
11. máj 2011

@nelynka18 jasne viem ze sa na to pytaju, si to zapisem do diara, podla toho sa vraj spresnuje datum porodu

nelynka18
11. máj 2011

@lucy56 hej presne..... ja som citila pohyby skor,tak mozno bude nase babo septembrove 🙂 ja mam inak od zaciatku taky pocit,ze to bude skor.....

slniecka
11. máj 2011

Ahojte. Ako podľa kopania bábätka spresňujú dátum pôrodu, keď rozmedzie prvých pohybov je medzi 16 - 20 týždňom? Je to moje prvé bábo a neviem, či to, čo cítim sú pohyby, alebo črevá. Už na minulej poradni som doktorke hovorila, že asi už cítim pohyby, ale nezapísala to, neviem prečo. Ja necítim žblnkotanie, ale normálne také štuchnutie, to je také super.

Niektoré ste tu písali o tlakoch v podbrušku pri chôdzi. Ja som kvôli tomu radšej šla k mojej doktorke, bolel ma každý jeden krok, tiež som mala také jemné kŕče v podbrušku pri chôdzi. Radšej ma pozrela, či sa náhodou neotváram a odvtedy beriem mangnézium, a nezopakovalo sa to. Máme veľa oddychovať a nechodiť veľa. Takže žienky, šetrime sa! (Keby sa to dalo len vegetiť a nič nerobiť a šetriť sa)

A ešte otázka. Je to jedno s akým krémom sa tehotná žena krémuje? Krémujem bruško, aby nesvrbelo, len dúfam, že netreba špeciálny krém. Dik za názory.

chavallee
11. máj 2011

Baby, ahojte!!!
Nebola som na koníkovi skoro 3 týždne. Najprv mal Janík hnisavú angínu, ja som sa pridala zápalom dutín, hrdla a hlasiviek, tak som dnes opäť v práci... Ešte chorá som bola v Ostrave služobne, ale to som si myslela, že len prechladnutie to je, ale práve v Ostrave to prepuklo. Potešenie.
Janko mal antibiotiká, ja som tiež brala nejaký Zinnat 500 ATB, ale poriadne mi to dodrbalo žalúdok. Inak, mňa ešte stále napína, hlavne poobede, večer a v noci, veľmi ma nafukuje, až mávam pocit, že prasknem. Aj keď som spľasnutá, mám už zreteľné bruško... Či cítim bábo, alebo len moje hlučné črevá, to si neodvažujem hádať... ale niekedy som si takmer istá, že to je malé... Trochu mám v hlave červíka, či pri toľkých zdravotných patáliách (črevná chrípka, laryngitída etc.) je malé v pohode, dúfam, že mu nijak neubližujem. Akurát teraz pri upchatých dutinách občas si strieknem nasivin... to by som nemala... ale to iba keď ani dýchať neviem...
Janík minulý týždeň dobral ATB a tento týždeň ostal u našich na vidieku na farme na "doliečovák" 🙂, kde má krásny život, stále vonku...
@slniecka baby si väčšinou krémujú brušká krémami na tehotné bruška... ale v podstate je to vraj jedno... v každom prípade odporúčam venovať rovnakú pozornosť aj prsiam... veľa báb nariekalo, že sa im na prsiach urobili strie a žilky... Je to individuálne... ale keď cítiš svrbenie, tak si daj záležať, lebo to sprevádza tvorbu strií.

Baby, neviem, ako vy, ale mňa toto tehotenstvo so všetkými tými nechutenstvami, nevoľnosťami, únavami, tráviacimi problémami, črevnými príhodami a chorobami zatiaľ dosť intenzívne vyčerpáva... Pri p=rvom tehotenstve som napriek nevoľnostiam hýrila energiou... teraz som jak netorpier cez deň...

jani74
11. máj 2011

@lucy56 áno, to je pozdrav drobčeka 😉

jani74
11. máj 2011

Ahojte, ja dnes zase poriadne predýchavam nevoľnosti 😠 Mali sme dlhú cestu do obchodu s Matejkom a skrátili sme si aj prechádzku. Idem pohľadať recept na plnené šampiňóny (už sa teším ako si pochutnáme 😀).
A inak mňa dnes v noci zobudila bambuľka v brušku 😀Už nech je 25.5. a môžem ju znovu poriadne vidieť a ako sa teším na 29.5. na 3D už ani nehovorím 😀

nelynka18
11. máj 2011

@slniecka vraj ked babo kopne,tak ze si si na 100% ista nie len uvazujes,tak vtedy si v polovici tehotenstva a podla toho sa upravuje termin.moj doktor to tak robi ale nemyslim,ze je to tak...... hej aj ja si dam magnezium ked ma to boli a skoro hned to prejde 😉 ja som si pri prvom tehu pozivala krem co bol na to urceny a aj moja kamoska ho pouzivala a mne nepopraskalo a jej hej.......nemyslim,ze tie specialne kremy neako zvlast chrania pokozku......to zalezi od pruznosti koze podla mna.....teraz pouzivam len klasicky telovy krem.
@jani74 nahoda aj ja idem robit plnene sampinony.....dobru chut 🙂

enrikad
11. máj 2011

@chavallee : tie pocity mám presne také isté... pri prvom tehotenstve, som bola plná energie, nebolo mi zle, vládala som chodiť na prechádzky... a teraz - trápia ma nevoľnosti (ešte stále), nevládzem, nohy ma bolia, keď prídem z práce - som neskutočne unavená a potrebujem si ľahnuť do postele, nič sa mi nechce (neviem či to má súvis aj s jarnou únavou 😀), každú prechádzku musím preddýchavať, a veľmi ma po každom jedle nafukuje...- aj keď bruško je už riadne viditeľné, keďže ja som nikdy nebola chudá...😀

enrikad
11. máj 2011

@nelynka18, @jani74 : baby urobili ste mi riadne chute... 😀 mňam, ja milujem hríby a šampinony obzvlášť... takže teraz budem v práci slintať 😀

sonca13
11. máj 2011

@jani74 ahoj, mne nevoľnosti ustali po 14 tt.. teraz ma občas chce "ponapínať" , hlavne keď niečo zacítim, neakú vôňu, dosť veľký problém mám v drogériách.. nákup spravím asi na jeden nádych a výdych 😀 ...

sonca13
11. máj 2011

@slniecka ahoj, ja si kupujem krém proti striám od dermacolu, je to taká fialová tuba...volá sa Enja balsam, proti striám a celulitíde... som s ním spokojná, stálo to okolo 7 euri, príjemne voní a ľahko sa vstrebáva....krémujem s ním len problematické partie každý deň a už ho mám tuším vyše mesiaca...skús to.. uvidíš...

nelynka18
11. máj 2011

@enrikad 😀
baby mne dorazil kocarik..........ja som taka nadsena,ze tomu by ste neverili 😀 uz som ho odskusala este manzel sa pokocha a sup s nim niekam kde ho do porodu uskladnime......keby ste vedeli aky je kraaaaaaaaaaaasny 🙂

zuzinr
11. máj 2011

@slniecka ja som v prvom tehu mala krem pre tehotne elasti Q a aj tak mi koza na brusku popraskala ale nastastie len dole co sa skova v nohavickach a to som sa kremovala poctivo kazdy den, este aj ked som nemala brusko. Pri dcere som pouzivala normalny tel. krem, vacsinou Niveu Q10 a tiez mi popraskala koza na brusku ale uz aj rosku vysssie, samozrejme nie je to nic strasne ale take male strie mam. Zaujimave je e prsia som si vobec nenatierala a tam nemam ani 1 striu 🙂 Podla mna to vela zavisi aj od pokozky, mam kamaratky co mali vacsie brusko nez ja, nenatierali sa a nemaju ani 1 striu, tak fakt neviem 🙂

lucy56
11. máj 2011

ja tie kremy striedam, mam normalne kremy garnier telove, plus olejcek aviril, ten premastuje super a tie ten dermakol enja ale ten si nechavam na vyssie stadia, a natieram aj prsia, ale myslim si ze to dost zalizi aj od genetiky, mame mastnu pokozku danu aj maminou a ona nema ani jednu striu po 2 detoch, tak tajne dufam aj ja ze nebudem mat

natalii6
11. máj 2011

pekne popoludnie zelam...dnes som si bola pre vysledky z genetiky a dopadli skvele ziadna anomalia nehrozi jujjjjjjjjjjjjj superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr 😉 🙂 a na 100% mam potvrdene ze je to chlop 😀 predo mnou boli 3 zeny co si boli pre vysledky tak mi to nedalo a som sa spytala geneticky co cakaju a ze vsetky dievcata a ja ze to radsej ani muzikovi nepoviem lebo ho porazi 😀 ..tak sa vytesujem a tesim na zajtra na 3D..vsetkym co podstupia alebo uz podstupili amnio zelam super vysedky
@nelynka18 som rada ze si spokojna s kocarom ja som si zatial este nevybrala ...a aku farbu si si zvolila kedze este nevies co budete mat?

zuzkazv
11. máj 2011

@chavallee ahoj tak vidim ze sme brali tie iste ant. ja som tiez brala zinnat 500 ale udrzala som v sebe len prve dva lieky a ostatne isli pekne do zachodovej misy ale dnes som mala výsledky a bacile su uz nastastie prec 🙂 asi aj dve tabletky stacili 😉

bettina
11. máj 2011

@natalii6 blahoželám.je to krásne 🙂
@nelynka18 super sa vytešuješ 😉

nelustek
11. máj 2011

@nelynka18 a comu si nerozumela? Ved na matersku sa nastupuje 6tyz.pred terminom a da sa ist aj 8tyz.Tak som sa pytala ci s tym lekari nerobia problem,lebo tych 8tyz.sa chodi zo zdrav.problemov.Nie? Pri Nelke som isla 8tyz.

nelustek
11. máj 2011

@chavallee ja som taktiez brala Zinnat a tiez som mala asi mesiac problem zo zaludkom..ak nie dlhsie.. 😖

14petulka88
11. máj 2011

Ahojte mamicky, chcem sa spytat ci mavate este krce v brusku? ja mam dneska cely den jak pri silnej menstruacii 😖
Dufam ze to bude ok

kocica51
11. máj 2011

prosiim chcela by soom poradot daky dobrý krem proti striam 🙂)

natalii6
11. máj 2011

@bettina dakujem 🙂ak som dobre pochopila aj ty si bola dneska na amnio?

natalii6
11. máj 2011

@14petulka88 ahoj ja som sa nad ranom zobidila na take bolesti ako pri menstruacii a este do obeda som mala taky pocit ale potom mi to dako preslo 😉 ale kazdy den ma picha na boku najviac na lavej strane a neviem co to je nevie 🙂 mi niektora povedat z coho to mozem mat?