icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
31. máj 2011

@zuzaxa ahoj no melony sme uz aj my dost popapali ale su este dost drahe ale chutovo mnaaaaam 🙂 boze ked som si citala ako tvoj muz trpel normalne mi slza vyhrkla lebo pocut chlapa tak kricat a este vidiet aj plakat to je dost,chudak riadne ho to muselo boliet 😒 tak vam drzim palce nech toto bolestive obdobie mate co najskor za sebou 😉 no my s muzom sa tiez nebranime tretiemu babu ale fakt az za par rockov 🙂 ja som tiez nasich taky posledny maznacik,mam bratov o 9 a 8 rokov starsich,tak ale ja som zase asi najvydarenejsia....moji bratia sa navystrajali tolkych hluposti,ze sa mi hlava pozastavi a stale nie su na 100% usadeni....tak ale to uz je ich problem,ked si nedaju povedat 🙂
@lucy56 to nieje az tak neskoro,ja som bola zase prekvapena,ze ja idem neako skoro ale ked doky tvrdi,ze je to ok,tak hadam 🙂

jani74
31. máj 2011

@jana86 áno, mám aj dvd aj fotky. Ale to nie je to ak by tam bol so mnou. Platila som 50E. Neviem kam pôjdeš ty?

jani74
31. máj 2011

@zuzaxa juj až ma všetko zabolelo 😲 no proste stále hovorím naša NR nemocnica 😠 Nech Vám to dobre dopadne.

cutty
31. máj 2011

Ahojte, uz dlhsie vas citam a ak mozem pridam sa k vam. Mam tiez termin v oktobri 🙂 Bude to nase druhe babo, prve mame dievcatko a co to bude teraz este nevieme 😠 Ale snad sa vo stvrtok dozvieme 😀 Asi tyzden uz citim aj pohyby takze sa vytesujem 🙂 Nie je to este take silne ale uz to je ono, som si ista 😵 Vidim ze ste riesili aj pribranie, tak ja som najprv schudla ale uz sa to pomalicky splha hore 😅 Uvidime hlavne ze babo bude v poriadku. Mam tiez teraz stresy lebo koncim VS tak ma cakaju statnice ale potom konecne klud a volno. Tiez rozmyslam ze sa objednam na 3D je to dost drahe ale stoji to za to 🙂

tinika
31. máj 2011

@sonca13 no dnes sme boli pre zmenu s malym na rehabke a ma vytočilo ze ja tehotna stojim a stare kozy sedia a najma jeden student, mat hubu ako moja kamoska dačo poviem, ako nič v zlom ale mne fakt nie je dobre ked stojim aj ked nie som tehu a nie este teraz, este ze maly začal revat ked vysla lekarka tak nas zobrala, takze som tam stala len polhodku 🙂

mijam
31. máj 2011

@jana86 ano mala som aj foto aj cd a bolo to pekne vidieť ale viem že ked sa ide neskôr tak je to este krajšie vidieť , myslím tu tváričku, lebo je taka plnšia ako bábatko priberá... ale my sme boli veľmi spokojný a dokonca som z tých foto čo nám urobil doktor presne vedela že sa bude malý podobať na manžela .... a tak aj bolo a dokonca som našla aj manželovu fotku ked bol malý a prirovnala som to k tej zo 4D a som z toho nemohla že aká podoba... aj ked na druhej strane niektorí čo pozerali na tie fotky nevedeli ani kde má očko alebo noštek ...ale my sme to videli pekne 😀 😀 😀

nelynka18
31. máj 2011

@cutty ahoj vitaj 🙂 no ja sa snad dozviem zajtra, idem na 4D moj doky si pyta 40€ co sa mi paci lebo som ratala ,ze si vypyta 60€ to je bezna cena. a kedy mas termin?

cutty
31. máj 2011

nelynka18 ja mam termin 23.10 cize az koncom oktobra. Viem ze to takto stoji, aj pri malej som bola tak uvazujem aj teraz. Sa opytam doktorky ze kedy by som sa mohla objednat. Ja uz sa neviem dockat kedy sa dozviem ze co to bude. Manzel je presvedceny o chlapcovi a ja mam takeho tusaka ze to bude zase baba 😀

peta_k
31. máj 2011

@cutty ahoj cutty, aj mam rovnaky termin ... 🙂, vela kociek je tu hodne popredu aj 2-3 tyzdne, tak sa tesiiiiim, ze nas tu pribuda aj na koniec oktobra

nelynka18
31. máj 2011

@cutty no ja 1.10. mozno to bude aj septembrove babo 🙂 alebo budem prenasat ako pri prvom skoro 2 tyzdne 😒 😀 moj muz je presvedceny,ze to bude baba a ja nemam ani tusenie 😉 tak uvidime zajtra ale stale rozmyslam,ze ci sa nenechame prekvapit....

reanda
31. máj 2011

caute baby, vy co uz mate deti, ako to funguje s materskou dovolenkou? to vam da doktor nejake tlacivo, ze odosiela na MD a to treba zaniest na socialku? lebo ja som dobrovolne nezamestnana.. tak dufam, ze aj u mna to bude definovane ako "materska dovolenka".. aj ked ja narok na materske davky nemam, dostanem az rodicovsky po narodeni dietata, ale aspon poistky by pocas materskej mal za mna platit uz stat, tak ze ci to bude uz tych sest tyzdnov pred porodom, alebo tiez az po porode, ako ten rodicak..
nechce sa mi zatial vyvolavat na socialku, keby tu bola nejaka so skusenostami, by ma potesilo 🙂
uz som to spominala aj v inej teme, ale tam je to ako "otazka", takze sa uz nemozem vyjadrovat, ked len raz 🙂

jana86
31. máj 2011

jaaaj baby,tak sa tesim,zajtra pride moj mm po 5 tyzdnoch domov 🙂 konecne! a na ten 3D sa objednam aj ked nebude mm doma,ved ked budem mat cd a fotky tak si to budeme potom pozerat doma spolu 🙂 rano som bola v obchode a ked som zbadala melon,tak som neodolala a doma som hned zjedla stvrt melonu 😀 mnam

nelynka18
31. máj 2011

@reanda ahoj,ano doktor da tlacivo ktore sa zanesie na socialku.ale akoze ty nemas narok na matersku? ak naozaj nemas tak dostanes az rodicak po narodeni a kedze neni materska teba sa to ziadno netyka a ake poistky plati stat???? no mne teda ziadne poistky stat neplatil.....proste ty budes dostavat rodicak a to je vsetko ak teda fakt nemas narok na matersku.

cutty
31. máj 2011

reanda , pokial ja viem tak tiez tak ako pisala nelynka ze teba sa to tlacivo netyka. Az po narodeni dietata budes dostavat rodicak a budes musiet oznamit na zdravotnej poistovni ze u teba dochadza k zmene platitela poistneho - uz si ho nebudes platit sama ako teraz, ked si dobrovolne nezamestnana ale bude ho za teba platit stat.

reanda
31. máj 2011

@nelynka18 nemam narok na MATERSKE DAVKY, lebo som si ako dobr. nezamestnana neplatila nemocenske poistenie ..lenze materska dovolenka je insie, nie? ci nezamestnane zeny vobec nenastupuju na matersku? a ako ich stat vedie, stale ako nezamestnane? ak si zamestnana a ides na MD, tak odvody za teba plati asi stale zamestnavatel, nie? a za nezamestnane plati stat.. aj za dobrovolne nezamestnane, ktore si inak poistenia platia same, pocas MD to plati stat.. no len si musim zistit, ci uz tych sest tyzdnov pred, alebo az po porode..
no vsak si tam zavolam, este to ma cas

cutty
31. máj 2011

A inac tie melony ani nespominajte 😀 Ja mam dnes od rana taku chut na melon, ze na to nemozem prestat mysliet 😀 Asi sa neskor vyberiem niekde do obchodu. Momentalne sa u nas hrozne rozprsalo 😠

reanda
31. máj 2011

@cutty takze az po porode vravis.. hm, no nepotesila si ma 😀 doprcic, hodilo by sa mi, keby to bolo uz tych sest tyzdnov pred, 46 eur mesacne je teeda pre mna dost za zdravotne si platit
no nic, neda sa svietit

diky

nelynka18
31. máj 2011

@reanda teba stat bude evidovat ako poberatelku rodicovskeho prispevku ty nebudes na materskej...rodicak sa dostava z uradu prace socialnych veci a rodiny a materska sa pobera zo socialnej poistovne.odvody bude platit stat az ked sa ti male narodi.

cutty
31. máj 2011

@reanda pokial ja viem tak ano ale skus si to este overit vo svojej zdravotnej poistovni. Lebo to poistne 46,06 eur platis do zdravotnej a s tym ti na socialke asi velmi neporadia.

reanda
31. máj 2011

@cutty no a co socialne poistenie? nemocenske a dochodkove? to za d. nezamestnanu zenu neplati stat?

natalii6
31. máj 2011

@nelynka18 obavam sa ze ta tvoja svagrova ked to naozaj nanu pride nebude vediet ani kde je sever 😀 a co vlastne ona caka?..zajtra uz ides na to 3D nie ze ta napadne ze nebudes chciet vediet co cakate lebo ja som mooooocccccccccccc zvedava 😀 😀 😀 .dneska som si kupila aj ja melon ale hroza co za kusok melonu pytaju a to sa musim este z muzom rozdelit 😠 ale este mam v zastave jahody a hrasok lebo ja hraskova princezna 😀
@lucy56 drzim ti palce aby si u lekara mala same dobre spravy 😉
@cutty ahoj a vitaj 😉

cutty
31. máj 2011

@reanda tak neplati pretoze keby platil tak by si mala narok na materske davky - pretoze sa vyplacaju z nemocenskeho poistenia. Preto si niektore doplacaju dobrovolne nemocenske poistenie, kvoli tomu. A dochodkove tiez neplati - to len ked si zamestnana tak to odvadzas z platu alebo znova sa mozes zaregistrovat na soc.poistovni ako dobrovolne dochodkovo poistena osoba. Dufam ze som to zrozumitelne vysvetlila. Ked si nezamestnana ci uz dobrovolne alebo sa chodis hlasit na urad jedine poistenie ktore musi byt platene je do zdravotnej poistovne. Ti co sa chodia hlasit tym ho plati stat, dobrovolne nezamestnani si ho musia platit sami. Do socialnej poistovne sa za obdobie nezamestnanosti neplatia povinne ziadne odvody a ani stat neplati za tychto ludi. Da sa len dobrovolne poistit. Uff ale som sa rozpisala ale snad ti to pomohlo 🙂

jani74
31. máj 2011

@reanda ja si myslím (už som z práce vypadla pred 3r. tak to tak neovládam 😅 ) nebudš mať materskú ale rodičovský až od dátumu keď sa bábo narodí. Ale teraz fakt neviem, totálne som vypadla a nesledujem zákony 🤐

jani74
31. máj 2011

@cutty ahoj medzi nami 😉

U nás sa teraz prehnalo poriadne hrmenie a niekde pri nás aj buchlo poriadne 😖 Ja sa totálne bojím búrky a teraz keď mám dieťa tak sa musím tváriť hrdinsky - juj ten môj Matej je po mne a stále ma držal za ruku a skoro vyskočil z kože chudáčik keď tak poriadne treslo. A dážď nikde len poriadny buchot. Vraj má toto leto byť extrémne horúce okolo 40st aj viac ako 70 dní 😲

jani74
31. máj 2011

@nelynka18 fúha tak zajtra 😀 no budem čakať 😀

reanda
31. máj 2011

@cutty jaj, moc diky, ze si sa rozpisala, no ale nepotesila si ma teda znova 😀 😉 takze pre nezamestnanu zenu sa obdobie materskej nerata ako odpracovana doba.. to je kruteee 😒
ja viem, ze narok na m. nemam, lebo som si nemocenske neplatila 270 dni PRED nastupom na m., ale pocas m. som myslela, ze to stat plati... tak iba zdravotne vravis...
ajajaj

no tak jedine, ze si budem socialne platit sama, len asi tiez na to nebude, ked sa dieta narodi, no uvidime, nejako to prezijeme... mame to my, pracovne nevykonni tazke 🤐

reanda
31. máj 2011

@jani74 diky, uz sa v tom, vdaka cutty, trocha orientujem... no mam smolu, ja som musela dat z prace pred dvoma rokmi vypoved, nejak som to nezvladala a mala som po vsetkych strankach dost blbe obdobie.. no a ked som sa sa ako-tak dala do kopy, tak prislo neplanovane babo, po financnej stranke teda nie moc vhod 😒 , no ale nejak to prezijeme snad 🙂
su aj horsie ludia na tom

bettyx
31. máj 2011

@reanda ahoj, haleť -já dostala bezvadnou výpověď ve 4. měsíci a nastoupila riziko, takže jsem též nastoupila jako nezaměstnaná.. u nás je to asi kapku jiný, ale lékař mi vypsal nástup na MD a vlastně jsem s tím nedělala nic! až vlastně s rodnym listem malýho jsem si mohla jít podat žádost na peněžitou pomoc v mateřství na sociálce a pobírala jsem základní mateřskou.. ale teď nevím jestli jsem si to musela jít vyřídit i na pracák, ale myslím, že ne... ty peníze sstejně posílá pracák, takže se jim to předává... to už by ti řekli na sociálce! takže u nás se žádost podává až po porodu a první peníze přijdou až ve výplatní den následnující měsíc..

cutty
31. máj 2011

@reanda no pockaj aby som to uviedla zas na pravu mieru - to co som ti pisala o tom neplateni odvodov to sa ta tyka teraz ked si nezamestnana. Potom ako porodis sa vyplna take tlacivo na soc.poistovni aby dochodkove za teba platil stat. Cize ked uz budes na rodicovskom prispevku- teda potom ked sa babo narodi uz dochodkove bude stat za teba platit a bude sa ti to ratat do odpracovanych rokov. Ale musis vyplnit na socialke ten papier. A nemocenske si budes moct platit len ak dobrovolne ☹

bettyx
31. máj 2011

Tak holky, morfo je za námi!!! jak jsem se tam těšila, tak mi to strašně rychle uteklo.... opět jsem dojatá jako blázen! máme krásnou fotku -pak ji přidám až budu mít trochu víc času 🙂 .. byla to nádhera! Dr když ukončila vyšetření, tak řekla ještě se koukneme copak máme mezi těma nožičkama, tak jsme skoro měli prozrazené tajemství 🙂 , ale naštěstí jsme ji zbrzdili včas a bude to překvapení 😀 ... ale bylo to vážně o silné vůli, protože jsme to na jednu stranu děsně moc chtěli vědět, ale vydrželi jsme!! 3krát hurá nám.....
No a závěr je takový, že by nám měl být posunutý termín na 23.10 -docela skok! a miminko vypadá zdravé 😀 a na váhu by bylo zhrba 260gr, takže je skutečně trošinku menší... al ejinak samá dobrá zpráva! a manžel řiká že nikdy neviděl lepší film 😅