Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@zuzkazv ne! naopak každý na mně jen ještě háže pohledy jaká jsem bezohledná a sedím když tam jsou starší.. zatím si toho ani nikdo z okolí nevšimnul 😠 ... kdyby se ta ploštice nehýbala, tak to sama nevim..
@santerra jééé, to jsem ráda že nejsem sama 😉 .. hrozně jsem se na to těšila a kde nic, tu nic.... a ta váha -taky mě nenapadá kde je máš.. ale řekni si kolik je modelek které přiberou i víc jak 20kg a po šestinedělí už chodí znovu po mole 😉 a ještě o nich píšou jak jsou ještě šíhlejší..
@nelustek nas na to nie je nauceny,ked ideme k doktorovi len na beznu kontrolu,tak mu tiez nenakupujem ale ked ma ist niekam ze sa boji tak za odvahu mu slubim vzdy neaku malickost 🙂 ako ked sme chodili s pipikom chudatko mal zapal a doktori sa mu toho dotykali a skusali mu to stahovat a on neznesitelne trpel,ked si na to teraz spomeniem je mi zle ☹ aj ked plakal lebo to neznesitelne bolelo vzdy nieco dostal a to bola jeho jedina utecha ked sme isli opät s pipikom na kontrolu,ze nieco pekne dostane 🙂 och ale nechcela by som si tym zase prejst....a to bola chcba nasej pediatricky,vzdy ked som sa jej opytala,ze ci je v poriadku,ze nema este pipika pretiahnuteho ona odpovedala,ze na to ma este cas a nakoniec sa mu to zapalilo lebo to nemal pod predkoskou cistene,kedze to nemal stiahnute a doktori v ZA sa cudovali ako je mozne ze 3 rocny chclapec to nema este staiahnute....cize ja s drzhym pojdem v roku na urologiu ak to nebude este pretiahnute lebo to fakt neni sranda a niektore mamicky tu na koni sa tiez o tom bavia a pisu ze maju starsie deti ktore to nemaju este pretiahnute a ze to ma este cas a nedaju si povedat,ze nech daju radsej urobit nastrih ci obriezku hned ako cakat a nahodou im maly dostanu tiez zapal a to neprajem ziadnej matke vidiet tak dieta trpiet ☹ no akosi som sa rozpisala,to preto lebo toto mi fakt lezi na srdci,ze doktorka to tak podcenila....
@duska88 no bal 😀 prisiel do spalne(ja som bola hore)a ze mami ja chcem ist k tebe lebo v mojej izbe sa svieti a nieco bucha 😀 a to myslel hromy a blesky 😀
@nelynka18 dakujem
no my sme mali tiez s pipikom problem, tiez sa mu nedala uplne pretiahnut predkozka, stale sme mu to skusali postupne aby to aspon malicko povolilo ale som sa bala aby mu tam nepopraskala koza a aby sa mu to nezapalilo, chodili sme od 1 roka na urologiu, tam ho len sledovali a hovorili ze do 3 rokov veku sa to zvykne detom aj napravit, no len jemu to neslo tak mu potom po 3 rokoch museli nasilu pretiahnut, bol to sice rychly ambulatny zakrok ale tiez ho to chudacika bolelo, aj v ten den sa normalne bal ist cikat, tak som ho musela az strasit ze ked sa nevicika tak mu to budu musiet robit znova, trocha ho to stipalo ale na druhy den uz to bolo ok, len som sa bala lebo mi hovorili ze to zvykne znova prirast, tak potom sme mu to poctivo pretahovali a dnes uz si ho pekne umyva sam, nastastie zapal nas obisiel, ale tiez sa trosku bojim toho ze co tento druhy, ci to nebude mat aj on, nuz ale co narobime? Radsej nech to maju v poriadku. My tiez detom nedavame ziadne odmeny obcas ked viem ze mu budu nieco robit, Matusko ten sa boji injekcii tak vtedy mu slubim ze ked bude dobry tak m nieco male kupim, ale zato som si ich naucila ze ked ideme od doktorky tak v poliklinike predavaju fornety a tie lubia, tak to uz je taka samozrejmost. My chodime s detmi k zubarke pravidelne 2x do roka, teraz uz je povinna prehliadka pre deti od 1 roka (sice neviem naco) ale nastastie deti maju zatial dobre zubky (klop, klop) zatial im nic nerobili, akurat sme minule Matuskovi davali zaliat stolicky, tie uz ma trvale, tiez sa trochu bal, lebo nevedel co ho caka.
@bettyx tak to ja ma "stastie" mne brucho vzdy vydno uz v druhom mesiaci a mam dost este zostatky z prveho tehu takze kazdy si vsimol hned ze som tehu :D ale aj tak sa najdu ludia čo ich to netrapi, minule u lekara sme tak čakali, mne nedobre ked dlho stojim aj ked netehu som a myslis ze ma niekto pustil? som mala take nervy, ze keby nas nevolali dnu tak si asi usta otvorim, bo ze mamka tam sedela s deckom ok, ale student čo sedi cele dni v skole a čumi do mobilu a jeho mater ani usta neotvori aby ho upozornila.....
@zuzkazv dakujem, no my sme mali meno Šimon vybrane uz aj pri Natalke, ked sme este nevedeli ze co to bude takze to bolo jasne, skor sme si teraz lamali hlavu nad dievcenskym
@duska88 dakujem no uz sa nanho tesime 🙂 dnes som manzelovi zahlasila ze idem nakupovat vybavicku kedze po synovi uz skoro nic maleho nemam (len som sa k tomu este nedostala) a doobeda mi mm vola ze v akom bchode akurat som 🙂
@nelynka18 @zuzinr no vidím že tie pipiky trapia vela mamičiek, nášmu to robili až na 2x ale nie preto že by mu to prirástlo - na to sme dávali pozor a dvakrát denne stahovali ale preto ze doktor to na prvý krát málo nastrihol či čo tak mu to musel ešte dorobiť 😠 , a malý chytil taký šok že máme teraz problém aj pipika umyť - stále vrieska ako by ho z kože drali že ho to bolí ale my si myslíme že to už má skôr psych. problém a nie fyzický. takto to už ide druhý mesiac 😢
@zuzinr no moja kamoska chodila od roka s malym a doktor mu to raz mesacne pomalicky pretahoval asi pol roka az sa mu to nakoniec pretiahlo a vraj to bolo bez bolesti,tak asi zalezi na doktoroch.nasemu malemu robili obriezku jemu to neslo ani kusocek pretiahnut ☹ tyzden ho to pri cikani palilo a prvy den sa bal velmi vycikat ale potom to uz slo....zo zaciatku nam nechcel dovolit aby sme mu to pretahovali a cistili,tak to bolo na silu ale potom mu tatino ukazal ako si to ma robit sam a od vtedy si ho pekne umyva sam 🙂 ved ani ja mu zakazdy nehovorim bud pekny a dostanes hracku to iba ked ma strach.....ja som sa pytala nasej doktorky zubarky ci mam prist s malym na kontrolu a ona povedala,ze pokial ma zdrave zubky,tak nemusim a mame prist az ked bude mat prve trvacne zubky vonku....tak ja neviem,doktori si robia a hovoria pacientom ako sa im zachce 😒
@zuzkazv no nas maly to mal tiez tak,ze vrieskal a ani to uz nebolelo....nam pomohlo to,ze tato s nim vliezol do vane a spolu si urobili hygienu,ze muz mu to vlastne ukazal ako sa to robi a museli sme ho aj trosku postrasit,ze ak si nebude umyvat a stahovat pipik budu mu to robit znova 🙂 inak toto je fakt des u tych chlapcov ☹
@tinika no a o tom to je... lidi jsou strašný! když jsem jela naposled do porady -to bylo pět dní před porodem! tak v buse mi každej čuměl střídavě na pupek a na mně! byla zima, busák jel jako magor, já tam sebou házela jak hadrová panna a nikoho nenapadlo mi ani uvolnit kousek madla abych se mohla alespoň chytit... a tak to bohužel je! a při první návštěvě jsme jeli s manželem pak na nákup a ňáký báby co v buse seděly za námi futr mlely že ta mládež dřepí a nepustíme sednout si ty starší lidi co jedou chudáci utahaní z práce a když jsme vystupovali, tak se ozvalo no konečně! teď už si ty starší můžou sednout!
@bettyx ludia su neohladuplny, mi na poradnu čakali a stare kozy čo tam ani nemali byt sedeli a my stali .( a minule idem busom nastupujem s kočikom a taky rozkysnuty somar stoji a kuka, hovorim zdovolenim a on stoji a ja zdovolenim a on ze kde sa ma postavit tak ja uz tlak a hovorim ze to je priestor pre kočiky to ze moze ist do uličky a ja nie uz som nestihla bo sa konečne pohol ale ten zabijacky pohlad .... a take situacie zazivam často a podotykam, ze busom chodim zriedka, radsej idem peso
@nelustek ja som bola uz na preventivnej prehliadke u zubara ako tehotna, ale este som nemala tehotensku knizku, tak mi kazala doniest v auguste......ked budem mat druhu....ako tehotne by sme mali ist 2x
@nelynka18 to mate supet, ze budete na chalupe.....ja sa obavam aj toho pavuka....susedu aj slak trafi.....celkovo som sa tesila do tohto panelaku, ved som tu vyrastala 30 rokov....ale uz som to olutovala....
@bettyx no fakt mas malicke brusko, mne sa zda, ze to moje rastie zo dna na den......pribrala som zatial asi do 2. kil, ale brusko mam uz ako aj v 7.mesiaci
@zuzanazuzana to se máš! jen závidim, ale zase se mi to moje zdá úsměvný 😅 ... já jsem zatím váhově stále -1kg... schodila jsem 5kg a přibrala 4... ale podle průkazky jsem na tom stejně jako se Štěpánkem (udělala jsem si kopii 🙂 )... to jsem to měla úplně stejný, akorát výchozí teď byla vyšší...
@zuzanazuzana hej mne sa bude tazko odchadzat z mesta vyrastalo som tu a uz som si zvykla,ze mam vsetko poruke ale dedina mala viacej za a tak vyhrala 🙂 co vies mozno na starobu si kupite domcek s hupacim kreslom a okolo vas budu pobehovat vnucata 😀
@bettyx no ja zasadne chodim nizko podlaznym kvoli tomu a teraz aj tak nemozem dvihat tazke a si predstav ze raz polis, raz revizor a kopa babiek chcela pomahat do nizkeho ale ked som v normalnom tak raz som sama vystupovala bo ani nebol skroo nik v buse uz bo byvam na predposlednej zasravke, som aj uvazovala ze pojdem na konečnu a nech sofer pomoze, ale reku skusim sama aby som vedela do buducna, reku sak ked sa zaseknem nebude hamba ked tam niko nie je 🙂
@tinika to je fakt... tak alespoň máš v něčem výhodu.. já bydlím v polovině, nevíc na vesnici.. tím busem jezdí docela dost lidí, ale ne každý vystupuje u nás! je to celkem mlá vesnička.. je tu 500 obyvatel vč. kojenců a nemohoucích ležáků a spousta lidí mají auta.. já bych to taky brala, ale když teď furt čtu a slyšim jak u nás jezdí lidi kvůli adrenalinu na dálnici v protisměru a ty zákony ohledně absolutní přednosti na přechodech, tak se fakt bojim si vůbec dělat papíry -raději budu jezdit sockou... kvůli absolutní přednosti jsme bourali když jsem čekala Štěpíka -byla jsem v 8měs. a ňákej světáckej trouba vlez na kruhovym objezdu pod kola autu před námi, tomu šel zadek do strany aby to ubrdzil a my to do něj napálili a to jsme nejeli rychle! ale byl začátek ledna a byla ledovka, tak halt jsme si takhle rozflákali auto, rozflákali jsme zadek jinýmu autu a chlapec si v klidu přešel přechod, táhnul do řiti a ještě se otáčel a nastavoval aby lépe viděl jak jsme zbořený.. sice šlo o minimální škody, ale stejně to stálo ranec! a platit jsme to museli my...
@nelynka18 no moja to je nieco ine.. tak pri takychto veciach by som fakt nieco slubila 🙂 chudacik maly cim si uz presiel.Ja som pocula ze to sa pretahuje od mala.
Tak a mi sme dopadli tak ze sme zaplatili 15€ a mala neotvorila usta.Mne nasiel kaz tak idem v septembri a zas to vyskusam aj s malou.A pre tento krat jej nieco slubim 😉
@zuzanazuzana Aj ti bude do nej nieco pisat? Niekomu kazu niekomu nie... A na mna sa zubar dival a pytal na co som prisla ze mam preventivku v novembri.Ja ze na prev.pocas tehu, ako magor
@nelustek no od mala sa stahuje ale jemu to nejde a ked som sa pytala doktorky,ci mam silnejsie skusat ze nie to ma cas a takto to potom dopadlo 😒 no som si myslela,ja viem ze ja som nebola pri riskovi a teraz tiez nejdem....az v tej zime 🙂 tak sa zatala a nic z toho...no co uz ale tak ked ju nic neboli je dobre 😉
ahojte kočky, dnes som bola na tom druhom veľkom ultrazvuku, malý sa hýbe jedna radosť a kopká si ma a ja som ani len netušila, že to môžu byť kopance, naše chlapčiatko má 367 gramov a všetko vyzerá že je všetko v poriadku, všetko odmerané, len chrbátik sa nepodarilo, malinký sa celú dobu hral na skovávačku......🙂, vyzyvoval jedna radosť, baby tak od dnešného dňa viem, že pod srdiečkom mám malého vajčáááááááka 🙂
caute baby, vy mate vsetky akesi velke babatka, az som si teraz nie ista, ci nase nie je malicke, ked malo v 20/1 330g... ako ste na tom boli ostatne?
Ahojte, tak ja som dnes bola v rizikovej poradni. Od 8.30 do 12.35h 😠 Sono malo začať o 9h no nemal kto ordinovať tak začali nejak 9.45h. Medzitým dr. musel na sekciu a ďalšiu pol hodinku minimálne sme zas čakali či nejaký dr. príde.Keď som prišla na rad bolo 11.30h. Potom do rizikovej ale tam nebol ešte dr. a mali ordinovať od 9.30h no nemal kto. Si predstavte tak cez 15-20 pupkatých maminiek v nevetranej chodbe 😠 a nebolo kde sedieť tak som celý čas stála.
Malá je ok ale o týždeň menšia - to už viem. Znovu idem do rizikovej 1.7. Keby tam mám chodiť každý týždeň tak ma porazí. Jediná som bola ako uštipnutá komárom medzi maminkami s obrovskými bruškami tesne pred pôrodom 😅

@nelynka18 ..nechcem si ju ucit ze nieco dostane.Ako kupit kupim ,ale nie tak ze ak nebudes plakat kupim.Nepoviem jej a ak je dobra kupime
Ked je dobra a poslucha ideme aj do cukrarne zo skolky v piatok .