Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@motylik08 ahoj, no mne doktorka povedala už čo to bude ale ja som taký neveriaci tomáš 😀 a ešte čakám na sono v 30tt či mi to potvrdí, tak isto som na tom bola aj pri prvom tehu - tiež som neverila až keď mi druhý krát povedala to isté - teda že to bude chlapček tak až potom som uverila, ale aj tak som všetko v neutrálnych farbách kupovala 😅
@motylik08 ahoj, jej ako si to pekne napisala,normalne som sa pousmiala 😵 mala zlata pusinka 😵 a maly kolko vazi?a ty beries neake vitaminy?ja som brala pri riskovi lebo ovocie a zeleninu som vtedy akosi nemusela ale teraz dost papam ovocie,tak vitaminy zatial nejem 🙂 no my celkom fajn,dominik kope ako blazonko,niekedy tak silno,ze s muzom kukame na brucho ako skace 😀 az ruku mi odhodi 😀 no silak to bude....vcera vecer ma straaaasne palila zaha aj pri riskovi ma tak a je to hnusne...musim zistit ci na to nieco mozem....brusko tvrdne stale ale inak sa mame fajn 🙂 je to krasne to kopkanie,ze?
@zuzkazv no ja som musela uveriť, malý nám nič iné neukazoval ako to čo má medzi nôžkami, krpec ako sa predvádzal 🙂, ja som sa včera musela zastaviť v detskom obchodíku a kúpiť niečo modré 🙂, taká som šťastná a ako mi to oživilo výbavičku 🙂, ja už mám aj v preukaze zapísané že to bude chlapčiatko 🙂, ty nemáš zatiaľ nič?
@reanda jeeej dievcatko, aj mne vsetci predpovedaju babulku, ja som bola presvedcena o chalanovi a teraz som uz uplne zmagorena.... mozno za mesiac to bude jasne 🙂
. Inak uz citis pohyby? Si pisala prednedavnom, ze tiez este male nekopka, nie? Ja uz kopanceky citim, ale take akoze prevalovanie a preliavnie sa v brusku necitim
@nelynka18 ďakujem, ja sa tiež usmievam keď čítam, aké ste všetky šťastné a ako sa všetky tešíte 🙂 😉
malý váži 367 gramov, malý valibuk, ovocia jem veľa máme záhradu, veľa ovocia a zeleniny a starká má tiež všetko v záhrade, no musela som brať vitamín C, dlhodobo som užívala magnezium, klasika kyselinu tú femibion 800, ale keď ju doberiem budem už len 400, musela som aj probiotiká, kvôli častým kvasinkám, ale už pomaly všetko vysadzujem, ostanem pri ten kyseline a železo musím stále brať a ešte lieky na štítnu žľazu. Malý zlatý, mňa kopká ešte tak jemne ale kopká, jasné že je to krásne, som kukala tvoj albumík s bruškom, krásne rastiete a je jasné že musí malinký aj kopkať, ja mám ešte také malé bruško, ale večer mávam riadne, ale však ešte narastie 🙂, ja som ani nevedela že to je kopanie, mamina mi chytila bruško a hovorí mi, Nika šak malý kope jako bláznivý 🙂, taká som bola šťastná 🙂, je to krásne keď sa už hýbe, len je to taká malá potvorka, hýbe sa len vtedy keď on chce, keď mám ruku na brušku večer nekopne a nekopne 🙂, ale včera poobede som mala ruku na bruško a malý kopal a kopal 🙂, tak dúfam, že to s tou záhou ťa čoskoro prejde, kedy máš najbližšiu poradňu?
ja uz chcem volno, 12 hodin v praci 4-5x do tyzdna - ide ma porazit
ozaj babule, vcera som mala poradnu, takze mam uz aj od druheho dokiho potvrdene pohlavie, sedi to na chalana - takze smelo na nakupy 🙂 vraj sedi presne na termin tak nech len rastie ako ma. Este som sa pytala dokiho na tie tampony, kedze za 2 tyzdne ideme k moru a zasadne mi povedal ze nech si nic nedavam ziadne tampony, ze keby som nebola tehu tak ano ale inac nie, tak ja neviem vy ste sa na tie tampony nepytali svojho dokiho? Neviem tak asi to riskovat nebudem
@zuzinr no z mojej strany sú natešení úplne všetci, lebo my sme samé baby, len ja mám ešte aj brata, tak je vzácny a zase s priateľovej strany sú samí chlapi, ale aj chceli chlapa, ale tak hlavne nech je malinký zdravunký, veď ľúbiť ho budeme všetci a to veľmi preveľmi 🙂, ja to mám tiež na celý život, lieky sa volajú Euthyrox 50 myslím, každé ráno jednu pol hodinku pred raňajkami, Nová Ves nad žitavou, pri Vrábľoch kúsoček 😉 a ty si odkiaľ, nepísla si, že s Malého Lapáša?
Ahojte babenky neda sa napisat ze pekne ranko lebo tu v BA sa nehorazne ochladilo prsi a dost fuka takze dneska to vidim len na doma 😠 tolko ste toho popisali ze ani neviem naco reagovat 😉
@motylik08 gratulacia k chlapcekovi 😉 reanda citam ze budes mat dievcatko a velmi sa vytesujes tak ti tiez gratulujem a aj ostatnym co sa tento tyzden dozvedeli co cakaju velak gratulka 😉
@nelynka18 aj moj drobcek kope ostosest a velmi sa tomu tesim 🙂 a na tu zahu je Talcid sa to cmula a mne to pomohlo 😉
@motylik08 inac teraz v tescu maju 30% zlavy na vsetko oblecko aj pre drobcekov ja som vcera bola nieco nakupit aj ked nepotrebujem lebo mam toho po malom dost
@peta_k ja som bola v 20+6 a malo 385g 😉
@nelustek ako tu v BA je normalne tazke najst detskeho zubara pokial nechce clovek sukromneho a nakoniec som jedneho pri dome nasla a sme aj boli ked mal maly 1/5 roka ale tiez mu neotvoril usta 😀 tak ze mame prist v 2r a ked som tam prisla tak uz tam nebol a ten (kon) nie aby napisal kde sa prestahoval 😠 tak si budem musiet najst pre maleho druheho lekara
a co sa tyka tych lekarov podla mna je tu velky bordel a kazdy lekar si robi co chce cest vynimkam nastastie ja som este nikde za nic neplatila ale podla toho co tu od vas ciatm je to hrozne ked jedna za ten isty ukon co robil inej plati a druha nie 😠
a baby vy este beriete vitaminy? lebo ja nie a moj muz sa jeduje ze naco som si ich kupila ked ich nejem ale ked mam dostatok ovocia tak som si povedala ze naco 😉
@zuzinr mne doktor povedal, že je to individuálne a včera som si kúpila časopis mamina a tiež tam ten gynekológ neodporúča kúpanie sa a ani nie veľké slnenie sa, ale tak je to na tebe čo spravíš, pokiaľ si nemala nejaké infekcie, tak si myslím, že voda v mori nevadí, len si treba plavky meniť potom keď vyjdeš z vody a kam cestujete? určite sa rozhodneš správne 😉
@motylik08 no nas mal 352g v 21tt ked som bola teraz ma uz asi aj pol kila 🙂 no veru dost toho beries,ja si davam magnezium ale tie vitaminy radsej neriesim 😒 no rastie dakujem maly je hrozne natlaceny vpredu mozno preto ja tak lepsie citim pohyby a tak som aj o 3 tyzdne popredu a to narobi dost 😉 aj nas maly sa hybal zo zaciatku len ked sa mu chcelo a teraz je najaktivnejsi v noci,velakrat ma aj zobudi tak sa trepe 😀 teraz v utorok idem ale to bude len prehliadka a ultrazvuk mi asi robit nebude,tak krpana neuvidim ☹ asi az v tom 30tt....ale ide mi robit ten test na cukrovku tak som zvedava 😒 a ty kedy?az o mesiac?
@zuzinr no ty si aka sikovna ze uz aj navarene mas 😵 aj ja sa chystam do mesta a tiez je to tu take vseliake asi aj tu bude prsat ale ja idem autom,nastastie 🙂
@motylik08 ano som z maleho lapasa, tak to mas skoro po ceste ked ides domov 🙂 no ja beriem az 125 teraz ked som tehu, inac 100, tebe tiez vyoperovali st. zlazu?
Jasne ze ho budu lubit vsetci ved to sa inac ani neda, aj u nas sa vsetci tesia aj ked mozno viaceri dufali ze to bude baba lebo nasi budu mat teraz 7 vnukov a len 2 vnucky a z toho 1 zije v cechach, ale ako mi povedali kamaratky, ze jej vy budete mat sendvic, ze to je super
@natalii6 ahojky Natalii, no veľká vďaka 😉 , super pôjdem to tam omrknúťe teda, tiež nakupujem rada v tescu, ja toho nemám síce veľa, ale každému kúsku sa veľmi poteším, nech sa nám to pekne plní 😉 a nech to potom naraz neni veľa.......aj tu v NR je zamračené, trochu pofukuje, ale tak som v práci a len kukám von z okna, radšej by som doma leňošila 🙂, ale tak pokiaľ vládzem tak tu budem, zatiaľ sme sa dohodli, že od septembra tu už bude náhrada za mňa, ja by som išla aj skôr.........
@natalii6 je to uzasne vsak?aj teraz ma tu kope do mechura a musim bezat cikat 😀 inak v tescu som bola aj ja a nakupila par veci i ked tiez nepotrebujem lebo mam po riskovi.....jemine dakujem za radu idem hned kupit lebo ta zaha je fakt des 😒
zatial sa majte kočky idem do lekarne na talcid,glukozu a do mesta papaps 😵
@nelynka18 no pokiaľ nemusíš tak ani neber, ja som bola dosť chorá a musela som brať veľa vitamínov a jeden krát som brala aj antibiotiká, ale ako hovorím, vysadzam postupne lieky, veď teraz netreba keď je všetkého veľa naokolo 🙂, ale jasné, že ty už musíš cítiť riadne pohyby, ja verím, že aj mne sa to rozbehne a že ma bude kopať jedna radosť, teraz je to také jemnučké a stále je schovaný vzadu pri placente 🙂, no môže ti spraviť aj ultrazvuk, ale to sa potom platí myslím, nech ti aspoň pustí malého srdiečko, mne to robieva pravidelne 😉 , mne tiež o mesiac budú robiť na tú cukrovku, dnes som bola ráno kúpiť ten prášok, keď ma zastavia policajti a zbadajú to v aute si budú myslieť že sú to drogy :D, ja idem až 6.júla, celá večnosť 🙂
@zuzinr nie nie, mne ju nemuseli vyoperovat nastastie, zatial take ani nic nespominal doktor, komu chodis, ja chodim k Hechtovi, dobrý endokrinolog, je to sukromnik, aj setricka je ok zlata.......
no u nás to bude prvý vnuk, tak vieš kolko radosti naokolo 🙂 a super s tou dovolenkou, aj ti závidím, len si to pekne užite a idete len tak na začiatok alebo tak nižšie?my snáď buduce leto pôjdeme aj s malým .....ak bude vsetko v poriadku tak sa pojdeme slnit dufam že aspon na tyzden a pol a pokial je vsetko ok, tak neni o čom, len si to pekne užite rodinka 😉
@motylik08 maju tak velmi pekne vecicky a aj zanckove nap. bodinka 3sk za5.50eur no proste treba ist a nakupit kym je akcoska 😉
@nelynka18 ano je ked mi tak pekne poskoci brusko 😉 jaj to cikanie tak to mi uz lezie na nervy hlavne v noci ked musim aj 2aj 3x vstavat..aj ja som chcela ist dneska do lekarne ist si kupit tu glukozu ale vonku je akoby sa certi zenili 😠
@zuzinr a ako idete do toho Talianska? my si pojdeme do Chorvatska ale uvidim co povie doki a isli by sme busom len ja sa bojim cesty lebo mne byva zle a bojim sa aj ako to maly zvladne no ale ved uvidime ale niekam pojdeme urcite lebo ideme prerabat kupelku a tu sa nebude dat byvat
@motylik08 takže sa vystatoval ako pravý chlap 😀 mne do knižky nič nezapísala ale ani pri riškovi si nepamätám že by mi tam bola písala niečo 😕 ale keď ti to tam zapísala tak to už máš asi fakt isté 😎 . To je super že sa vám podaril chlapček keď ich máte tak málo, a chlapci sú takí majkoši 🙂 teda nemôžem porovnávať ked doma nemám obe pohlavia ale podla sestriných a bratovch detí sa mi zdá že chlapci sú takí prítulnejší ale to asi len kým sú malinkí a potom sa to asi otočí
@motylik08 no tak to mas dobre, mne ju meseli dat von, lebo som mala zvysenu funkciu to som brala lieky asi 2 a pol roka, nemohla som ani otehotniet, preto je aj medzi Natalkou a Matuskom taky rozdiel no ale aj tak sa mi to po vysadeni liekov asi do pol roka vratilo, tak doktro hovoril ze by bolo najlepsie ju dat von, ze potom uz bude pokoj a kedze sme chceli dalsie dieta tak som nerozmyslala a to som ani necakala ze budeme mat este 3 🙂
Ideme na sever talianska do Lignana, ja som chcela aby to bolo co najblizsie,bud chorvatsko (to je moja srdcovka, som tam robila 5 rokov cez leto) ale tam sme boli min. rok tak teraz sme zvolili taliansko, keby som nebola tehu tak asi by sme isli niekde letecky ale to nechcem riskovat, ideme hlavne koli detom, mala miluje vodu tak hadam nam vijde aj pocasie
@zuzkazv veru ako správny chlap, doktor mi hovoril, že bude obľúbený v kolektíve ženskom, že príroda mu dobre nadelila, toľko som sa smiala 🙂, no už je to veru isté, bude to chlapček a tak prvorodený a potom bude snáď aj malá princezná a bude mať veľkého brata 🙂, no ako ktorí chlapci, je to individuálne, ale väčšinou sú fakt takí maminkiny kým sú malinkí 🙂
@zuzinr no ja som sa tiež veľmi bála, že čo bude, ja mám tuším zníženú činnosť štítnej žľazy, ale vraj sa mi to upravilo, tak dúfam, že bude všetko už len ok,, my sme boli aj v Taliansku aj v Chorvatsku, ale Keď budeme mať malého chceli by sme ísť nikede letecky, ale tak až v septembri, teraz mi doktor vôbec neodporúča, no ale aj tak máme kopu iných starostí a dovolenka bude asi prerábka domčeku, takže budeme makať 🙂, ale však to si určite vynahradíme potom 🙂, jasné že vám vyjde počasie a ni nemysli na to že by nemalo vyjsť a v Taliansku je už teplo od mája 😉 , dobre vám bude 😉

@zuzkazv ahoj Zuzi, veľká vďaka 😉 a ty ešte nevieš čo budete mať?