Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@14petulka88 mne v trinastom tyzdni Dr.nechcel povedat co to je.Ze mi to povie az v 20 tt a tiez mi v 13 tt pozeral cez 3D.Tak by som sa viac drzala na ten druhy tip 😉
@14petulka88 Ja som na tom tak isto. Už dvakrát na ultrazvuku mi doktorka nevedela povedať čo to bude, lebo vždy bolo tak zvláštne poskrúcané :D A tak stále kupujeme len neutrálne vecičky :D Ale idem tento štvrtok dr. kuknúť, tak musím drobcovi dohovoriť, aby sa už nehanbilo a ukázalo :D
Ahoj! pripajam sa do oktobroveho klubu, cakame prve mimi, chlapceka 🙂 teraz ma mrzi, ze som sa zaregistrovala az teraz, ale predtym vobec nebol cas ☹ teraz si uz konecne uzivame volno po statniciach a snazim sa dohnat vsetko zameskane 🙂
@nelustek ahoj....no tak to ma tesi,ze som pomohla 🙂 aj na bududce 😉
@d_anica ahoj i ja ta tu vitam 🙂 byvas kusok odo mna ja som z PB ...
zajtra ma baby caka ten cukor,vobec sa netesim a trosku ma aj mrzi,ze nebudeme mat ultrazvuk 😅 no i tak sa tesim,ze budem pocut aspon srdiecko,teda dufam,ze mi ho pusti 🙂
Hej, vsimla som si ze mas Riska 🙂 aj moja kamaratka ma Maxa, a nam sa to obom paci, ale moja mama nas prosila, ze Maxa nie, co ma len utvrdilo v nazore, ze z rodinou o mene debatovat netreba 🙄 ja som bola teda od pubertalnych cias presvedcena o tom, ze moj prvy syn bude Alexander, len si teraz nejak neviem predstavit, ako by som to miminko oslovovala 🙂
AHojte, pripajam sa do vasej temy. my tiez cakame babo v oktrobri....s odstupom casu, si vas tu snad aj stihnem docitat a priebezne prispievat. Velmi sa tesim.
Mate aj nejake tabulky o porodoch, pripadne inych zaujimavych veciach?
Dobré ránko 🙂 ...ešte vás stíham pozdraviť a utekám dokimu na kontrolu 🙂 🙂 😎
@duska88 ja idem tiež držte palčeky 😉
my mame take lenive babatko,strasne malo kopka a ked, tak vacsinou len na jednej strane... Ale je to uzasne ho citit, aj to vlnenie bruska je uchvatne, som uplne na makko z mojej malej lasky... Pocujte baby, chuti vam papat? Ja kebyze do seba nieco nasilu pravidelne nenatisnem kvoli drobcovi, tak ma nepotiahne na jedlo
@d_anica no ja som odmala vsetky babiky volala maťo 😀 sak na alexandra sa da povedat hoci ako...mne sa mena zacinajuce na A moc nepacia a sak to je na kazdom aky ma vkus a aby sa ti meno hodilo aj k priezvisku...ako nas bude dominik dzurjanik trosku smiesne 😀
@battole ahoj vitaj....neviem aku tabulku myslis ale tu mas oktobrovky tabulku a clanky k tehotenstvu 😉 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/oktobrovky2011/
@duska88 no dobre rano....aj ja idem na 11 hodinu....
a tak kocky uz mam tu glukozu za sebou a je mi po nej velmi zle az na grc a cely prst mi po tej ihle strpol 😝
pekné ránko tehuľky
@d_anica @battole vitajte 😉
@peta_k ahoj, no mne papať chutí ale presne dnes ráno som si obliekla jedno tričko ktoré som už dlhšie nemala a sa mi zdalo nejaké voľné okolo ramien tak som sa šla odvážiť a kilo dole 😨 absolutne tomu nerozumiem a ešte keď vezmem do úvahy že dieťatko by malo byť už ťažšie tak to som zhodila ešte viac. len dúfam že malé je v poriadku 😔
@nelynka18 to je super že to už máš za sebou, ja mám z toho mindrák od začiatku tehu blééé, výsledky kedy budeš mať?
ahojte kinderka 😀
tak my mame uspesne za sebou 2 tyzdne v Bibione, pocasie nam vyslo uplne paradne, baby sa vysantili v mori a doliecili sme vsetky sopliky 🙂
dalsie dva tyzdne mi trvalo kym som docitala co ste tu vsetko popisali a trochu som zaktualizovala tabulku.
mame za sebou 2x morfologicky UTZ (moja gynekologocika ho robi + pre istotu posiela este k jednemu odbornikovi... resp. dohadzuje ksefty kamosovi), takze mame na 100% potvrdene ze cakame dievcatko, v 21+2TT mala vazila 513 g a na druhy den uz 517 g. Ja som zatial dohromady pribrala iba pol kila. Placentu mam vzadu, takze citim kazdy jej pohyb a najcastejsie mi tancuje odzemok na mechuri, takze cikat chodim kazdych 10 minut.
Na glukozu som objednana 6.7., poznam aj lepsie napoje ale zase tie co idete prvykrat, nemusite sa bat, nie je to take strasne. Zoberte si so sebou citron alebo Citronku, potom to ide lepsie dolu krkom.
Monitor dychu sme my nekupovali, deti som mala donosene a zdrave, aj tak je okolo nas plno rozneho ziarenia, nenecham ich zbytocne spavat na dalsom zdroji ziarenia. Tak isto im do izby nedaame ani vysielacky (v byte ich fakt nepotrebujeme, v poschodovom dome by to bolo ine).
Vybavicku mam po babach, tak si uz len obcas kupim nejaku drobnost pre potesenie, minule som si kupila kyblik na kupanie. Baby som kupala najprv chvilu vo vanicke a potom hned vo velkej vani, kyblik manzel nechcel kupovat, ale teraz som to s nim uz nekonzultovala, aj tak prve mesiace kupem ja 😀 Sak v najhorsom ho zase predam.

@nelynka18 ahoj vybrali sme si tu co si mi poslala ako poslednu. Uz som tej babenke aj pisala,tak dufam ze sa dohodneme.Dakujem za pomoc