Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 no ja som zasa mala niveu a mala sa mi z toho vyhadzala, tiez som skusala tie samponiky do vody ale hned som od toho upustila a islo to po case skoro cele do kosa, preto len klasicke detske mydlo a pri Natalke som mala na predpisod koznej taky mastny olej do kupela lebo mala take malinke vyrazky ale len sem tam v takych flakoch a potom som mala pre nu este krem z lekarne tiez nejaky premastujuci len teraz uz neviem ako sa vola☹ ale viem ze su 2 druhy (podla mastnoty). No ja som preto davala zasadne s lyzickou vodu, lebo pri Matuskovi som tiez dala z flasky vodu a do 3 mesiacov bolo po mlieku, pri Natalke to islo bez problemov az do jej 19 mesiacov to sa sama odstavila - ale to som uz asi bola tehu, tak neviem ci jej to uz nechutilo ci co🙂 Ja som antikolikove flasky neskusala nastastie sme take problemy nemali,klop, klop, ale presne kazde dietatko je uplne ine a aj inac reaguje takze vacsinu veci si musi mamina odsledovat
@zuzinr pises,ze si nepouzivala odsavacku....mozem sa opytat?lebo ja som si musela odsavat kvoli tomu,ze maly v noci nepapal kazde 2-3 hodiny ale len raz v noci a strasne mi tieklo v noci mlieko a preto som si musela odsat a pisala si ze si kojila 19 mesiacov a to sa ti mlieko prisposobovalo?vies rozmyslam,ze ci som nerobila chybu ked som si odsavala mlieko lebo najskor som ho mala dost a v 4 mesiaci akoby udrelo a mlieko sa prestalo tvorit 😕 skusalo som kdeake babske recepty aj rady od doktorky a nic nepomohlo...tak ci nieje lepsie nechat mlieko tak?alebo len troska odsat rukou?co myslis?
jaj baby,asi som rano rozbehla dobru temu ked ste sa tak rozpisali 🙂 ale som rada,ze tolko pisete,myslim,ze pre nas prvorodicky je dobre vediet co a ako nakupovat,tiez chcem zacat len s najzakladnejsimi vecami a ostatne dokupim neskor. a este mam jednu otazku,kedze mam po sestre kopu veci a chcela by som ich niekedy v lete vsetky poprat,tak aky praci prostriedok by ste mi poradili?
jana86 no ja co pocuvam tak ze vraj LOVELA
zuzinr,tak to by ma tiez zaujimalo,lebo mne tvrdili,ze musim stale odsavat kvoli vacsej tvorbe mlieka,tak som odsavala ako blazon,aj ked som nemala vela mlieka,vzdy ked som dokojila,tak som odsavala,tak mi to kazali v porodnici aj doktorka
@nelynka18 no ja som postupne ako sme prisli z porodnice Natalku nastavila na kojenie a to papavala rano cca o 5, potom okolo 7, o 9 potom isla spat, vstala okolo 12, potom o 14, 17, 19, a este okolo 12 v noci alebo o 1 takze v noci som vstavala asi tak 1 - 2x, podla toho kedy som isla vecer spat 🙂 No mlieko tieklo aj mne aj ked som spala, preto som musela mat tie vlozky do podrsenky a najma ked mala papala, to som kolko krat pri kojeni mala aj celu tu vlozku mokru. Ja som Natalku nikdy nebudila v noci na kojenie casom sa ona prisposobila a budila sa sama, neviem cim to bolo, lebo Matusko zase bol stale hladny a v noci plakal, len on sa podla mna nenajedol poriadne lebo vzdy pri kojeni zaspal a nemohla som ho nijako zobudit aby papal no a za chvilku bol hore s placom a samozrejme potom ani nepriberal tak od 3 mesiaca som mu zacala davat aj Nutrilon z flasky to som mala taku mni dierku ze sa chudak riadne musel natahat aby to spapal ale pred tym som ho najprv nakojila aby sa mi nestratilo mlieko, tiez som pri nom skusala vsetko mozne aby som mala viac mlieka (teda aspon som si myslela ze ho mam malo ked bol stale hladny ale podla mna on si vytiahol len to predne mlieko a to ho nezasitilo) no len ako som dala flasku tak do 2 tyzdnov bolo po mliecku. Neviem cim to bolo ze pri Nati to islo uplne bez problemov, mozno aj v psychike ja som si povedala ze budem kojit aspon ten rok a nad inym som ani neuvazovala, nastastie sme nemali ani ziadnu krizu v tvorbe mlieka ako sa hovori ze zvykne nastat, tak som zvedava ako to bude teraz. Podla mna to mlieco sa tie tiez tak prisposobi, ked budes davat malemu papat v priblizne rovnakych intervaloch
ahojte baby. tak vidím že rozoberáte výbavičku pre naše krásne detičky a keď to čítam tak s pripadám ako z doby kamennej, ja som pri synovi nemala skoro nič z vecí čo tu píšete žiadna odsávačka mlieka, žiadna kojenecká podprda ( používala som športové a tie sa dajú lahko oddtiahnuť), ani odsávačku soplíkov, čistila som mu noštek vatovými tyčinkami a potom sa veľmi rýchlo naučil fúkať - našťastie, na kúpanie som používala detské mydlo, olejček Aviril a my sme mali problém so zapareninami takže sme museli používať imazol ale ten je tuším na predpis. A čo sa týka oblečenia ja som prvé tri mesiace dávala malému košieločky ešte po nás, mne sa to osvedčilo, jednoducho sa to oblieka, netreba to tahať cez hlavičku takže ich budem používať aj teraz. Ani sterilizátor sme nemali ako píšu baby tak som vyvárala normálne v hrnci a čo sa týka kefky na čistenie, tú som kúpila taku drahšiu že nech je lepšia a vobec sa mi neosvedčila, normálne hubku napchám do flašky a vidličkou pritlačím a tak sa mi flašky vyčistili najlepšie. Akurát teraz cez víkend som kúpila prvú flasku takú menšiu 125ml sklenenú a je krásna tak som sa z nej vytešovala 😉
@nelynka18 xixi takže si ho bola psychicky podporiť 🙂 🙂 ..ja som bola v banke a na pošte, naschvál som šla doobeda, že nebude toľko ľudí..no nejako mi to nevyšlo..všade ich bolo toľko jak keby dávali dačo zadarmo 🙂 ..konečne som doma, a môžem začať bágrovať.. 😀 už som nenormálne hladná..
no čo sa týka tej kozmetiky z toho som aj ja čistý jeleň..vraj toho netreba veľa..na johnsons som počula len samé negatíva zatiaľ..mne radila kamoška značku bubchen a dostať ju kúpiť aj tam tak vyskúšam 🙂
@jana0706 no tak to je teda zoznamček 🙂
@zuzinr no ved tak som krmila aj ja kazde 3-4 hodiny, naposledy vecr o 20 hodine a potom sa zobudil okolo jednej a potom az rano o siedmej a ja som sa niekedy zobudila na to,ze mam premocene tampony a aj pyzamo,no vsetko proste...tak ma to zobudilo a ja som si musela trosku odsat lebo tieklo ako blaznive 😀 maly sa vzdy pekne napapal,mlieko mu stacilo ale potom v tom stvrtom sa akosi prestalo tvorit,som to vobec nechapala 😕 papaval pravidelne,nicicm inym som ho nekrmila ale len tak zmizlo 😨
@jana86 lovela aj persil detsky....ja som pouzivala ten a pracku mam doteraz nastavenu na dvojite plachanie....uvidis potom co na to povie pokozka tvojho drobca 🙂
ahojte dlho som tu nebola, ale nemala som naladu.. zistili mi boleriozu, bola som chora, cez víkend som dostala ladvinový zachvat, mám tam kamene a zúžené nejaké otvory.. bolesti jak svina, nič mi nedali a ked som to nezvladala, zbehla som znova na pohotovosť a dali mi algifen..
no boleru berem ATB, tak sa len modlím, aby bolo mimi v poriadku..
dufam, že ste všetky v poriadku aj babatkami..
@zuzkazv cez den spal aj 4 hodky ale len v kocari a v noci papal len raz ale ono sa to potom zvrtlo a budieval sa castejsie ako ked bol kojenec 😀 asi tak od 6 mesiaca do 10 mesiaca to bol horor 😖 zobudil sa aj 5krat a vraj to bolo len obdobie...potom zase pekne spaval asi rok a potom zase behal asi 4 mesiace z izby aj 3 krat do spalne a tak,ale ako novorodenec bol skvely na spanie len v postielke nechcel spavat len vonku v kociku 🙂
@nelynka18 no tak trošku 😀 😀 ja ešte len raňajkujem..pečivo s maslom, salámou a zeleninku k tomu..potom sa chystám na guláš 😀 tatko varil, takže si pochutnám 🙂 ty si používala pri riškovi niveu?
@bibi13 ahoj, no nečudo, že si nemala náladu 😒 ..dúfam, že je už aspoň o niečo lepšie?! želám skoré uzdravenie 🙂 😉
@nelynka18 hej hej.. vraj je to od kliešta.. aj ked po pravde povedané, neviem, že by som ho tam mala.. mala som len velky flak na nohe asi mesiac.. nevedel mi lekar povedať nič.. a to som sa pýtala dvoch.. na nete toho tiež vela neviem nájsť, max. predčasny pôrod.. ale ani netuším, či to malý môže odo mna dostať.. ☹
@dzuli08 hovori sa ze staci kazdy druhy den ale ja som kupala kazdy den, dokonca aj kozna mi to odporucila no a Natalka bola letna a kedze boli strsne horucavy tak aspon ju to troska osviezilo, my sme mali z toho taky ritual vzdy vecer pri kupani 🙂 Neviem ja som mast na bradavky nastastie mikdy nemusela pozit nemala som popraskane bradavky ja som si ked tak vzdy po kojeni vytlacila trosku mliecka a tym som si natrela bradavky, asi by som radsej pockala ci ju budes potrebovat lahko ti muz kupi v lekarni.
@duska88 ranajky 😀 no ja by som asi odpadla,keby sa rano nenajem 😝 si viem predstavit ked chlap robi gulas,to je nebicko na jazyku 😉 ano niveu(krem proti zapareninam,mydlo) a olejcek pouzivam aviril a doteraz a aj na moje brusko 😉 to je cela kozmetika,potom krem na zimu tiez nivea a v lete opalovaci tiez nivea 😀 a aj ja mam take tie klasicke okruhle plechove kremy nivea ak vies....no ale teraz si maly vybera kozmetiku kde je auto MCqueen,alebo postavicky z Toy storry 😀 ale tak teraz uz je velky 🙂
@dzuli08 ahoj, pytala si sa na mast na bradavky,ja som ju teda tiez nepouzivala ale vies co sa odporuca?uz teraz pocas tehu si bradavky po osprchovani suchat s hrubsim uterakom postupne viac a viac aby si bradavky zvykli na kojenie...ja to tiez tak robievam 😉 a kupanie je tiez podla mna lepsie zo zaciatku kazdy den,pretoze si s babetkom zvyknete na taky ritual.... 🙂
Ahojte 🙂 Vidim, ze pisete o vybavickach pre drobcov 🙂 Tak co sa tyka flias ja som pri malej bola strasne spokojna s flasou MAM antikolikovou, lebo sa da cela rozobrat a pekne poumyvat. Tak aj teraz urcite kupim. Ako dufam ze budem kojit, pri malej som skoro vobec nemala mlieko tak sme museli davat Nutrilon. Oblecenie budem dokupovat len nieco lebo mam dost veci po malej akurat ruzove som musela vyradit 😀 A co som pri malej nemala a chcem teraz - polohovatelne lehatko, stolicku na krmenie a odsavacku na sople na vysavac. Odsavacku ńa mlieko je zbytocne dopredu kupovat - z vlastnej skusenosti - kupila som este pred porodom a nakoniec som ani nekojila.
Co sa tyka kozmetiky tak umyvali sme detskym mydlom a na natieranie nam lekarka predpisovala Excipial telove mlieko a pouzivame doteraz, je fakt vyborne.
@zuzinr super, dakujem velmi pekne za vsetky rady...lieh na pupcek uz bol v zozname, to si pamätam este ze sme pri mladsom bratovi pouzivali 😀...to vedierko na plienky chce mm, lebo on ma strasne citlivy nos 🙂 a my nemame v nasom bytiku balkon a kuchynu mame spolu s obyvackou, kupelna nema okno na vetranie, len odsavac...takze sme asi idealny cielovy zakaznik toho vedierka... kamarati to maju vedla zachoda, nezaberie to vela miesta a vobec to nesmrdi...nechce sa mi lietat s kazdou plienkou po schodoch a cez ulicu von k smetiaku alebo ju balit este extra do sackov, aj tak je to uz neekologicke az-az...s tym baby vakom mas pravdu, ani ja neviem ci to vyuzijem, kazdy tvrdi nieco ine, ako som pisala nelinke asi pockam az do jari a kupime nieco uz pre vacsie dieta, ak vobec...presne, odsavacku som si iba vybrala aku chcem, su strasne rozdiely v cenach toho isteho vyrobku takze chcem najst kde je lacna a mm pripadne kupi potom...v lekarnach su tieto veci casto ovela drahsie ako na nete alebo v Rakusku...ale kamosky mrazili jedna radost, hlavne ked mali velmi vela mlieka - ved je skoda to vyhodit a vraj je to bezpecne...a potom si mohli prilezitostne odbehnut od babatka a stara mama nakrmila z flasky...nemali kvoli tomu problemy ze by dieta nechcelo sat, kojili aj do dvoch rokov...no mne bolo povedane ze postolky treba mat nachystane keby nieco, my sme ich zdedili takze ak nebude treba tym lepsie...ja budem rodit tu za rohom v Rakusku (som tam zdravotne poistena), takze nastastie v porodnici vsetko dostanem, ale clovek je tak uz zo Slovenska nauceny ze mam aj tak chut si to pre istotu zobrat so sebou...ta odsavacka na vysavac je vraj super vec, ale to sa zrejme pouziva az pri vacsich babatkach, ci nie?
@nelynka18 diky moc za linky, popozeram a potom skonzultujem s lekarom, tvoj lekar ti to odobril, pripadne skusala si to aj pri prvom mimi?
no ja viem ze epiduralka dokaze strasne pomoct, ale na druhej strane vsetky tie chemicke zasahy vraj casto porod spomaluju a menia jeho prirodzeny priebeh...hovorim si ze ked nase maminy odrodili bez toho tak by som to mohla aj ja zvladnut (moja mama mala strasne lahke porody, ale pochybujem ze taketo veci su dedicne, ja som toho po nej vela nezdedila)...ja co sa tyka technickych pomocok ala sterilizator a pod. tak som za vsetko co mi pomoze usetrit aspon trosku cas ktory si chcem radsej uzit s babatkom, s mm alebo na oddych, ale co sa tyka epiduralky a inej chemie pri porode tak som skor skeptik...ale ako hovorim, nevylucujem ze si ju nakoniec nedam, ved dnes je to bezne...
@katulka74 a mala si potom dost mlieka ked si odsavala, lebo ja to tiez pocuvam zo vsetkych stran ze mlieko treba radsej odsavat, ze sa po prve potom viac tvori a po druhe nezapalia sa prsniky co obcas kojenie uplne znemozni.. preto si chcem vyhliadnut tu odsavacku ze ked bude treba tak ju mm pojde kupit..
jana0706,mala som mlieko len prve 4 mes a zapalili sa mi aj prsniky,takze tomu nerozumiem...
@cutty ten Excipial je nejake specialne mliecko alebo preco je na predpis? zrejme tieto veci z lekarne su lepsie pre babatkovsku pokozku ako bezna kozmetika..
baby nemate niektora skusenosti s flaskami Tommee Tippee...som ich videla u znamej a velmi sa mi to pacilo, maju aj antikolikove, u nas ich dostat len v niektorych obchodoch ale na nete sa uz objavuju...

@katulka74 ooo dakujem,velmi si to vazim 😉 da sa kupit aj normalne v tescu bud ta Avent alebo lacnejsia a tiez velmi dobra flaska znacky Mam,na nej je napisane Anti-kolik zrovna vcera som ju kupovala krsniatku 🙂 bioderma je velmi dobra kozmetika a je vhodna na citlivu pokozku pouzivaju moja neter a moja teta lebo ony dve maju precitlivenu tvar ale ked ty cakas chlapceka,myslim si ze ju ani nebudes potrebovat chlapci nemavaju take zapareniny ako baby.moj maly ak mal raz zapareny zadok tak je vela 😕 chlapcom sa tak nema kde zaparovat ako dievcatkam,mam 3 netere a ony vsetky maly zapareniny a nas maly nie a zeby som ho neako zvlast pokazde drhla pod tockou s vodou to nie 😀 nam stacil obycajny krem proti zapareninam od nivei 🙂