icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

tun1ska
25. jún 2011

@nelustek Okolo pupku to bolo od začiatku citlivé aj u mňa....Ale to som včera spadla celou váhou bruškom na roh vane, to ma teraz bolí ináč, ako ked bolí pomliaždenina, aj na jemnučký dotyk..ako ked sa poriadne udrieš a bolí modrina..Aj ruka si to odniesla.. Ale kašlať na to....
Včera sa mi nechcelo žiť...po predchádzajúcich 4 potratoch ☹ ....som sa bála, že som to riadne pokašľala...Ale dnes som bola pre istotu v nemocke, lebo som sa bála, že by mi mohla po tom udere postupne oddelovať placenta, nakolko ju mám na prednej stene...
Našťastie všetko ok 😉 nález sa nezhoršil,... s tým ma prep´úšťali, že mám krček mäkký a skrátený na 2 cm, otvorená na 1 prst 😒 Cítila som to tak, že som mala krče v podbrušku, také minikontrakce..a bolí to i teraz pri chôdzi...chodím ako kačka 😖
Cerkláž- zašívať je už neskoro, len ležať a odpočívať..a Magne B6..
No povedzte, baby- dá sa doma ležať???? 😠

tun1ska
25. jún 2011

@peta_k
Ja som bola tiež dosť tvrdohlavá, a chodila do prce do poslednej chvíle...až pokiaľ som pred 2 týždňami neutekala rovno z práce k svojmu dokimu s bolesťami- a ten ma poslal rovno do nemocky...
šetrite sa babenky, ☹ ja to už ľutujem, že som neposlúchla odporúčanie a neodišla na PN skôr 😝

reanda
25. jún 2011

@tun1ska tazko sa da lezat, ja to tiez nevydrzim.. mala by som kvoli vyvrtnutej nohe, ale neda sa to.. mne az muselo "pomoct" to, ze som dostala vysoke horucky a proste som vstat z postele nedokazala.. iba na zachod ledva ledva.. ale ako mi odtrnulo, tak zas sa nedokazem prinutit sediet cely den s vylozenou nohou.. 😒
inak su aj baby, co mali tiez nariadeny kludovy rezim, kvoli otvaraniu a nedodrziavali a nic sa nestalo.. hlavne je, aby si sa nestresovala, zbytocne nebala a nenahovarala si zle veci

marikac
25. jún 2011

ahoj, kedze termin mame vsetky v oktobri,najlepsie mi poradite vy...idete kupovat fusak?alebo hrubsiu cestovnu zavinovacku do autosedacky,ktoru budete pouzivat i do kocika? mozno ste to uz riesili ...niekde, ale poprosim vas o vase nazory, skusenosti...a ako to idete riesit....dik

peta_k
25. jún 2011

@tun1ska mas pravdu, ja sa inak citim fajn, ale som unavena a o tyzden na kontrole sa necham vypisat na PN... Inak aj ja som vcera spadla v kupelni, posmykla som sa na mokrej dlazbe, to co bol za den? Tiez som utekala na pohotovost a este som aj sprda dostala od doktora 🙂

tun1ska
25. jún 2011

@peta_k
Asi letecky deň :-/// 😲 Podomnou sa šmykol koberček, ked som sa nad váńo naklánala a chcela, hrdinka, otvoriť okno... 😨
Som rada, že si ok 😉

tun1ska
25. jún 2011

@reanda a tá nôžka sa ti ako podarila? 😨
S tým otváraním máš pravdu..pred 10 rokmi som bola otvorená od 5. mesiaca- 3 mesiace ležala v nemocke, nohy hore....lekári ma ukludnovali, že budem mať lahký porod v predtermíne.. 😲
trd makový! 😠
Rodila som deň pred termínom, 10 hodín sa otvárala, ťažký pôrod jak sviňa 😅

reanda
25. jún 2011

@tun1ska hej, prave nedavno som citala jednu mamicku, co mala tiez nariadene lezat, ale ona to tak citila, ze moze chodit a nic sa nestane.. a aj chodila, aj po meste behala a este aj prenasala 🙂
nohu som si zvrtla, ked som zle stupila - bola som sa poprechadzat, ked som bola na morfo ultrazvuku a v cakarni bolo more zien a mne sa tam nechcelo cakat .. tak som si to takto spestrila 😅 ..ale som rada, ze som si nedala dat nohu na pat tyzdnov do sadry, ako to chcel spravit chirurg 😲

reanda
25. jún 2011

@marikac ja mam fusak zdedeny, taky ten klasicky s kozusinou, ten budem davat do kocika a este by som chcela kupit taky, co ma aj "nohy", aby sa dal dat do autosedacky a da sa aj rozlozit na deku

marikac
25. jún 2011

@reanda tak teda to mas fajn. Budes mat oba, len ja som skor chcela mat jeden....zdedeny mat nebudem,lebo i segra i svagrina maju teraz cerstve babatka, takze si musim kupit 😒 😒 a neviem ktory......

reanda
25. jún 2011

@marikac no tak to by som si kupila ten autosedackovy, je viacucelovy a praktickejsi.. tiez som planovala kupit len ten a tento kozusinovy mam len ako bonus 🙂

katulka74
25. jún 2011

marikac,ja mam tiez zdedeny fusak kozusinovy a mam teply zimny overal pre maleho,tak som mala v zime aj dceru,overal a fusak,na tom deka.
Padate ako hrusky davajte si pozor ja sa tiez bojim v praci,uz som sa tolko krat smykla,nastastie som nepadla.

reanda
25. jún 2011

uuuff, baby, este dva tyzdne a zacne sa mi treti trimester.. to je neskutocne, ako to leti.. a ja este musim stihnut toolko veci 😒

marikac
25. jún 2011

@reanda tebe to leti? mne sa strasne vlecie cas...ale to bude tym,ze odkedy som nasla // tak som doma na rizikovom 😲

marikac
25. jún 2011

@reanda take napr.ako postielka, zavinovacka,matrac, uz mate nakupene?????

tun1ska
25. jún 2011

@reanda dobre si urobila...a manžel mal nedávno tiež zlomenú nohu- tiež si ju nedal sádrovať, mal len tú modernú, modrú na suchý zips- super vynález...tak nech sa ti nôžka rýchlo zahojí 😉

tun1ska
25. jún 2011

@marikac ja nemám ešte úplne nič kúpené...ešte je čas, na čo tak skoro.. 😉

reanda
25. jún 2011

@marikac ja som tiez skoro od zaciatku tehu doma, ale mam naplanovanych strasne vela veci, co by som chcela do porodu stihnut a s nicim som este ani poriadne nezacala, lebo vsetko sa mi len komplikuje.. a tak ked pozeram na ten datum, tak mam trochu prievan, ze to nemam sancu vsetko stihnut, co by som chcela.. a prvy trimester sa mi vliekol, najma februar, ked som este chodila do prace a vonku mrzlo a mne bolo strasne na figu, tak som uz len pocitala dni do druheho trimestra, ked vsetci slubovali, ze uz to bude dobre 🙂 ..no a druhy trimester niekam zmizol, ani neviem kam..
postielku aj s matracom mam tiez zdedenu 🙂 ..ja som vlastne zatial okrem dvoch bodyciek nic nekupovala.. nemam zatial na to ani pomyslenie, ale rodina mi tu pomaly znasa - aj postielku, aj autosedacku, handricky, hracky.. az mam nervy, kde to vsetko dam, a ze uz si nebudem moct kupit ani jednu "vlastnu" vec 🙂

marikac
25. jún 2011

@tun1ska no..... postupne je to asi lepsie, nebude to taka velka zataz na domaci rozpocet 😔 my teraz este prerabame byt 😔 dokedy sa malinká narodi

reanda
25. jún 2011

@tun1ska ja mam tiez len tu modru ortezu 🙂 ..som si ju vybojovala, lebo som si nevedela predstavit, ako budem liezt so sadrou do vane a ze ja sa sprchujem teraz aspon stokrat za den.. a uz si ani tu ortezu nedavam na cely den, myslim, ze este taky tyzden a noha bude fit 🙂

katulka74
25. jún 2011

Mne to strasne uteka cele tehotenstvo,ale asi preto ze stale pracujem a nic nestiham,mame uz skoro vsetko,uz len postielku,matrac a vanicku,tiez sa chystam na prerabku bytu v auguste,som zvedava ako to zvladnem ☹

marikac
25. jún 2011

tak mne osoby, ktore mohli nieco posunut....neposunu,lebo porodili len nedavno 😀 vsetko kupim, dokelu 😠 😠
zavidim vam baby.

reanda
25. jún 2011

@marikac ale zase bude mat tvoja mala kamosov - bratrancov, sesternice, v skoro rovnakom veku.. nasa bude mat najmladsiu sesternicu o sest a pol roka starsiu 😒 pokial teda svagrina v dohladnej dobe neotehotnie 🙂 , ale vraj tiez neplanuju skor ako za sedem rokov 😒

marikac
25. jún 2011

@reanda v tomto smere to mas pravdu.... 😉 😉

nelynka18
25. jún 2011

@nelustek ale zvladla kamoska mala dceru a ta vazila 2800g a mala horsi porod ako napr.ja ci ona 😉
@lucka1371987 dakujem 🙂 aj ja som zvedava aky bude nas maly velky,trosku sa aj obavam 😕
@katulka74 dakujeme 🙂 no veru sa ma ale taky porod by som nechcela radsej by som bola tehotna aj 12 mesiacov ako taky porod 😕

domi123
25. jún 2011

@natalii6 natalka ona je to americka stranka a v poslednej dobe neukazuje obrazky,ja tiez skusam stale ked vymazavam.vdaka za trpezlivost

jana0706
25. jún 2011

@nelynka18 gratulujem ku krstniatku, je rozkosny, ale dal asi mamine zabrat, no ale hlavne ze to dobre dopadlo 🙂 a dakujem za rady, bola som u nas v lekarni, ale mali nieco ine - TUMS pastilky, tak dufam ze zaberie aj to...

jana0706
25. jún 2011

@marikac no ja by som na tvojom mieste kupila tu zavinovacku s nohami aj do autosedacky, Emitex ich ma v niekolkych prevedeniach, uz sme ich tu riesili, ja som uz bola rozhodnuta ze kupim tu zimnu verziu (ale s bavlnenym vnutrom, este maju aj zimnu verziu s takym hunatejsim vnutrom), ibaze potom som dostala zoznam veci od kamosky co nam posunie a je tam zimny overal a mensi aj vacsi fusak, tak si to chcem najprv omrknut ze ci este vyuzijem aj tu zavinovacku alebo nebudem musiet vobec kupovat...

jana0706
25. jún 2011

@katulka74 tak to ta obdivujem ze si trufas v auguste este na prerabku, my nastastie iba popresuvame trochu nabytok a police aby sme sem vtesnali postielku, prebalovaci pult a ostatne veci pre babatko...no a samozrejme ma chysta triedenie nasich veci, vela toho musime zabalit do krabic a odlozit do skladu alebo k nasim na povalu aby sme uvolnili miesto, pretoze mame relativne maly byt..

jana0706
25. jún 2011

@tun1ska @peta_k teda baby, som sa normalne zlakla ked som citala o vasich padoch v kupelni, nastastie to dobre dopadlo...neviem ci tehotenstvo pritahuje pady, ja som nepadla ani nepamatam a pocas tehotenstva hned dvakrat tak neprijemne, ale nastastie ani raz na brucho -raz este v zime ked bola poladovica a druhykrat asi pred mesiacom ked som chcela iba par metrov pobehnut na vlak...dostala som krc do nohy a zviezla som sa k zemi (vlak samozrejme usiel), bola som na seba nahnevana a odvtedy si davam vacsi pozor...