Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katy31 Tak to teda tiez nemate lahke ☹. No ja viem, ze keby sa v buducnosti vyskytla potreba jej pouzitia a ja by som sa o to nepostarala, tak by som sti vycitala do konca zivota (dost ma presvedcili i diagnozy pri ktorych sa to da pouzit a co z toho mame alebo sme mali v rodine). Ja uz totiz dalsie deti moct mat nebudem, takze je to moja posledna moznost. ☹
uz len 106 dni a malický jurko bude na svete 🙂
😲
@katy31 pocula som na to zle ohlasy,bola relacia kde hovorili,ze v amerike sa to uz ani nepraktizuje lebo vo vela pripadoch je to neprakticke 😒 neviem ci je to pravda alebo nie ja idem len darovat za to nic neplatim.....keby kazda mamicka darovala,tak by sa to nemuselo platit 😒
@katy31 no veselo zatial je to taky spachtos,tak som zvedava aky bude ked sa otuka 😉
@nelustek alebo finska doga 😕
ahojte, mna to počasie totalne zabíja taká zima že až, včera keď sme boli s malým von tak mi hovorí: mami už padajú listy to už boli tie prázdniny?? prečo sme sa nestihli kúpať??? ale naozaj je teraz totálne jesenné počasie
@nelustek @katy31 mi sme dali zobrať pupoč. krv pri malom a teraz nedáme lebo malý to má aj tak len do 19 kg
@nelynka18 hava závidím 😵 aj ja som mala 14rokov ale neviem či sa ešte niekedy odhodlám mať psa bola to neskutočná rana pre mna ked nás opustila 😔
@kocica51 rýchlo to ubieha že 🙂
Ahojte oktobrovky ja mam termín 9.10. prijemné tehotenstvo 🙂 🙂 🙂
@nelynka18 @nelustek aj ja rozmýšľam, že darujem do verejného registra... možno niekomu pomôže.. a možno raz, ak to nedajbože budeme potrebovať, tak niekto pomôže nám, aj keď po tých vyhláseniach odborníkov na transplantácie si myslím, že je to len dobrý biznis, nič viac... kedže je toľko chorých detí onkologicky.. a krv sa zatiaľ nevyužíva... 😔
Ahojte baby ja tiež nad tým rozmýšlam či nevyhodím peniažky,ale na druhej str je to ok vec. 😉
Mozes darovat..,,ale male musi mat porodnu hmotnost vyssiu ako 4 kg.
ahojte, chcem sa spytat, ci niektora z vas nemate problemy s dychanim, ja uz cca 2 mesiace mam stale pocit, ze sa zadusim, nieco akoby mi lezalo na prsiach, nemusim ani lezat, staci ked sedim pri telke a mam pocit, ze odpadnem, vsimla som si, ze je to vacsinou po jedeni, neviem, ci mi zaludok tlaci na pluca, lebo babatko este nie je ulozene tak vysoko, aby to mohlo sposobovat ono. Dakujem za odpovede.
@kostka211 moze to byt tym, ze ostatne vnutornosti tlacia na pluca.. ja sa tiez posledne dni zacinam citit horsie, ked sa najem, tak sa citim strasne preplnena, ako keby som zjedla slona a pritom ani vsetko nedojem a som este aj hladna.. a zacalo mi byvat zase blbo podobne ako v prvom trimestri.. zaha ma nastastie nepali, len mam potrebu po jedle stale grgat 😀 mam uz nakupenu zasobu sumienok na to 🙂
caute dievcata, ja som tu davno nebola ale poctivo citam, uz som aj 20 stran dnes ako prsi 😉 ja som sa dozvedela ze cakam chlapca je to sranda lebo u nas v rodine sa rodia same dievcence tak ma to aj prekvapilo. Som rada ze sa tu vselico dozviem, napr. ma ani doteraz nenapadlo ze krc v nohe je sposobeny tehotenstvom. Ma to uz 2x chytilo. Snaim sa jest mliecne vyrobky a pit tekutiny. S tou krvou s pupocnika moja doktorka je priam posadnuta a uz ma vyzbrojila letakmi. Tiez som zvazovala ze ju darujem ale nechapem preco to musi mat babo porodnu hmotnost nad 4kg, a to ma asi malokto nie? Ved ked ju uchovava clovek pre seba tak na hmotnost sa neprihliada. Inak citam prave ten letak k verejnym bankam ze viac ako 50 percent darovanych odberov pupocnikovej krvi nezodpoveda kriteriam aby bola prijata do registra na dlhodobe uskladnenie a moze byt vyuzita na vyskumne ucely alebo sa zlikviduje. To vsetko pisu len u verejnych bank. Tak mi pride ze ani nestoja o to aby sme to darovali, a nezabudli poznamenat ze verejna banka nema rinancnu podporu statu. Tak som trochu skepticka voci tomu zatial. no uvidime idem dalej citat tie letaky. 😎
@reanda Mne nastastie zle uz prestalo byt, hoci prve mesiace to bolo hrozne, teraz mi zas strasne chuti jest a najnovsie melon, jezisi ja by som zjedla aj 3 kilovy naraz.Pri poslednom tehotenstve som zas mala strasnu chut na mak.Mne normalne stahovalohrdlo pri pomysleni na mak, neraz som rovno z predajne potravin pred obchodom otvorila sacok s makom a sypala si ho do ust...xixi bala som sa, ze babatko bude hlupe, ved sa hovori, ze z maku sa hlupne 😀 , ale je v poriadku.Pri dcerke som zas jedla odusu mrkvu, aj o pol noci som chodila do pivnice a vyberala ju z piesku a najviac mi chutila tak poloumyta ked mi este piesok strkotal pomedzi zuby...jezisi, ked si na to spomeniem.... 😀 , som zvedava co to bude teraz, zatial ma drzi len ten melon.
@kostka211 o melone mi ani nehovor, ja by som ho zjedla aj cely naraz.. som stale smadna a voda mi uz vobec nechuti pit, tak mi strasne dobre robi stavnate ovocie.. bojim sa, ake mi vyjdu vysledky na tehu cukrovku, ked mam stale smad.. ked budem musiet drzat bezovocnu dietu, tak ma asi porazi
Baby akurát čítam tie krče v bruchu ja som ich mala minulý týžden tri dni ale také pravidelné každú hodku myslela som že umieram fuuu to bolo teda.Som druhy krat tehotná,ale toto som nepoznala ☹ dufam,že ma to už nechytíííí auuu 😕 nič mi nepomáhalo
ahojte,ja som dnes doma sama..manzel isiel na nocnu a Nelka je od rana u babky,zobrala si aj pyzamko a kefku.. cakam ze mi zavolaju ze place ,ale zatial nic 🙂 tak budem dnes spat sama ☹ ☹ ☹ normalne sa toho obavam
A mala ma dnes tak kopka ze to sem tam aj zaboli 😀 a zas som dnes mala tvrde brusko,ale pokial takto silno kope tak je dobre,no nie?

@nelustek To su skutocne krasne psy - ja ich volam, ze "oblekove", pretoze posobia tak elegantne. Inak oni potrebuju strasne vela pohybu, vedia sa naucit vyborne poslusnosti, ale su zaroven zlostne. Pri nich je dobre robit s nimi nejake aktivity - lovecky vycvik, agility... Neodporucaju sa velmi k detom. 🙂 Ja mam doma bigla a nasa najlepsie kamoska je prave Weimarak. 🙂