Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
🙂 tak nech sa ti v tom darí aj najďalej.... 😉
@misickab3 neboj sa, uzivaj si to, dobre, ze si na slovensku keby sa ti cokolvek nepozdavalo tak mozes ist na pohotovost sa ist ukazat 🙂
My sa chystame o par dni do Blavy na par dni a potom hned na to cestujeme do Madarska na tyzden, dufam, ze to zvladnem, malo by to byt asi 3,5 hod v aute vyrazime skor rano aby nebolo este velmi teplo. Tak verim, ze aj ja aj mala to zmakneme a smaozrejme aj cely ten pobyt 🙂
@misickab3
@zuzkazv ozaj ma napadlo ved aj moja svagrova mala bez vyvolavacky porod a kontrakcie mala od 12:30 piatok kazde 4 minuty preto bezali do nemocky a maly sa narodil v sobotu o 06:15....
zuzkazv to ti verim ze strihas meter 😀 ja som bola vcera aj predvcerom do 22:45 potom som uz vypla telku a spala ako mala a to preto tak dlho bo som cakala na muza kym sa vrati....
@nelynka18 sa natrápila chudinka, baby, nech máme všetky rýchle pôrody bez vážnych komplikácií...ani nechcem myslieť na nič zlé....
Takže ako tak pozerám, tak máte dobrý spánok...ja už posledné dni spím len tak nejako napoly....napr. včera som zaspala niečo pred polnocou a pritom som si ľahla omnoho skôr....a spala som len do pol šiestej... ☹ to už si moje telo asi začína zvykať na nový cyklus, ktorý príde s bábom 🙂
ahoj holky, jak jste na tom s cholesterolem????? nevíte to některá???
Moje švagrová, mi nechala dělala cekový krevní test a mezi tím byl i cholesterol! včera mi volala jak je to příšrný že mám hrozně vyskej cholesterol a že hned po porodu musim nafárat a mít dietu a brát prášky a jak je to příšerný a kde co.... no a jak to dopadlo? teď jsem se na netu dočeta že hladina cholesterolu no do hodnoty 5 normální a taky že je normální že se během těhotenství zvýší až trojnásobně a klesne v době kojení a taky že se z toho důvodu ten test v těhotenství nedoporučuje... moje hodnota je 8,2!
Ale víte o co se mi nejvíc jedná?? už od včera poslouchám na to konto různý kecy jak se mě jenom snaží chránit a že se o mě bojí a nevim kde co všechno a teď co mě teprve čeká?? kontoroly jídla! to bych se zbláznila! to zas bude -jé sýr a má 45%!!! polotučný mlíko?? jééé vem si odstředěný.. rohlík???? jééé vem si něco celozrnýho.. salát?? pane bože! tam je majonéza!!! omáčka??? to bys neměla je v tom smetana! máslo! jakej hřích! lepší je margarýn -tam je míň tuku...
Já toho mám tak akorát dost...
Nevíte některá jak to máte??? a neřek vám na to dr něco??
caute ja dnes na poradni vsetko ok, o chvilu nas caka posledny velky utz a tiez potom materska ,hura konecne budem moct ist ako normalny clovek niekde, kedze som na pn teraz , tiez este chceme s muzom niekam vybehnut,lebo on chudak neberie si dovolenku toto leto az ked sa maly narodi tak aspon na predlzeny vikend,dufam ze sa nam podari, asi tiez do madarska, do budapesti pozriet
@bettyx u nas nerobia na cholesterol testy bezne,pokial nie su nejake podozrenia na vysoky, takze hodnoty asi nebude mat nikto zistene, ale podla mna tvoja svagrina len strasi zbytocne, aj mna v kuse strasia s niecim, toto mate zle tamto mate zle...lebo nikto nevie presne ako ktory organizmus na tehotenstvo zareaguje
@bettyx ahoj, no ty sa furt čosi strasíš, od začiatku tehu... 😔 kľud.. Cholesterol je normálka, ja som mala pri prvom synovi cholesterol 12 a nič mi nerobili, žiadne diéty... na konci tehu to bolo... asi v takom čase... len ma poslali k internistovi a ten povedal, že je to v tehu normálne. A mám aj ďalšiu osobnú skúsenosť: Malý bol dlhé roky na bezlepkovej diéte. Takže mu pravidelne robia krvné testy na gastre.. Tiež mal zvýšený cholesterol, tuším niečo okolo 9, to mal 4 roky... lekárka mu dala lieky, ktoré som mu samozrejme nedávala. Bol u babičky na prázdninách a tá ho celý čas kŕmila oravskou slaninou... Ja som jej o výsledkoch nehovorila. Hneď po návrate sme boli znovu na krv... a čuduj sa svete, hodnoty cholesterolu mal úplne v norme. Bez liekov a o slanine. 😉
@bettyx a inak, ja jem celé tehu maslo... margarín je zmäska chémie a v tehu je neodporúčaný... hovorí sa, že keby takýmto margarínom zmenili jednu molekulu, je z toho umelá hmota... 😀 A moje dieťa je už tri mesiace vychovávané na Helmans tatarskej... nie je nič lepšie, ako žemľa a bageta natretá tatarskou, naložená šalátom, paradajkami, vajíčkom, paprikou a redkvičkou, prípadne uhorkou.. Ja som na tom už tretí mesiac 😝 😀 😉 A mrňús má rád aj hranolčeky..... 😵
@zuzkazv 😀 😀 😀 no ja som toho názoru, čo si telo pýta, to mu dajme... ale všetko s mierou... 😀 ale je fakt, že najviac som zatiaľ pojedla maku a tatárskej so zeleninkou... a hrozno z ovocia 😀 a teraz mám ešte mesiac pudingový... 😀 "mám chuť na sladké, maškrtu chcem, mamička najdrahšia, pošli ju sem" 😝
Ahojte!
Dnes idem na poradňu, dúfam že bude všetko OK po tých stresoch okolo pohrebu. No prežili sme to, museli sme. Budúcu sobotu ideme do Talianska na týždeň do Bibione aj s mojou maminou, mužom a dcérou, dúfam, že to tiež prežijem, lebo už som taká veľká guľa. A na budúci týždeň sa chcem ísť už pozrieť a zajednať si nejaký kočík. Ešte tu je nejaká mamina bez kočíka či už máte všetky nakúpené??? 😉
Ako sa cítite v tých horúčavách, nič moc, ráno sa zobudím a už som spotená, šup do sprchy, tam je najlepšie. Dnes už hádam troška poprší. Pekný deň všetkým! My zachvíľu vyrážame s malou do NZ doktorovi som až na 13,30 tak ešte máme chvíľu čas.papa
@misickab3 Neboj všetko bude OK! Uži si dovolenku aj s bruškom, zmena vzduchu ti prospeje. Pekné počasie nech máte!!! 🙂
ahojte....dnes som mala poradnu, vsetko je v poriadku tak sa z toho vytesujem...tiez idem o 2 tyzdne na posledne sono a 11.8. na moje meniny nastupujem na matersku!!!!!!!!!! ....po tom vsetkom na zaciatku tehotenstva zevraj mam ukazkove tehptenstvo!!!!!!!
jedine co ma trapi je spanok.......vobec nespavam, ale vobec......z nevyspatia som total unavena a je mi z toho zle, normalne od zaludka.....mna nicia ako kazdu tie horucavy.....cele noci postavam na balkone!!!....no urcite to prejde, len musim vydrzat!!!!!!!
@katy31 copak to, já těhotenství celkově beru jako jiný stav.. jen moje švagrová mě vždycky naočkuje proti všemu a všem a všechno podá tak že to pomalu vypadá abych po porodu jela rovnou do kremace... jako minule jsem byla z těch testů krevního obrazu fakt špatná a ta mě poštvala proti mýmu gynekologovi jakej je to bídák že s tim nic nedělá ani to nijak nekomentuje a co všechno se mi může stát! a pak se dovim že výkyvy jsou úplně normální a v krevním obrazu jsou pravidlem a po porodu se všechno samo srovná během šestinedělí! teď abych se svýmu doktorovi omlouvala.... a teď zase tohle.. to je příšerný! takovej cholesterol! to je hrozný! můj táta na to umřel a tvůj 100% taky a blá blá! můj táta měl cholesterol podle tabulek.. u nás v rodině nikdo nikdy na cholesterol netrpěl -máma měla naopak ještě nízkej...
@lucy56 přesně tak to je u nás, ale ten dědula mi udělal test na všechno když už to dělal.. ale když se nedoporučuje ho u nás měřit v těhotenství, tak nevim proč ho nechal naměřit -asi už to zapoměl... teď je ze mě doma pomalu těžkej kardiak a už jasně vidim jak mě všichni cpou na vyšetření jater a srdce...
@zuzaxa Ahoj, ja ešte nemám kúpený 😉 Ale už sme rozhodnutí, vieme, ktorý kočík kúpime, len si hovorím, že načo mi to bude stáť ešte dva mesiace doma. Dodacia lehota - 4 týždne, takže niekedy budúci mesiac ho pôjdeme objednať. Aj keď po pravde ma to stále láka 😀 😀 Manžel bude mať dovolenku, tak potom pôjdeme pokúpiť celú výbavu...teda niečo už máme po malom, ale také ako fľašky, novú zavinočku a pod. veci 🙂 keďže to teraz bude podľa lekára dievka. Tak si urobím radosť niečím ružovým.
Minulý týždeň som bola v nemocnici, tvrdlo mi bruško a mala som bolesti, tak som si poležala...a teraz som PN. Tiež sa teším, keď ma vypíše na materskú, lebo teraz som len doma. Síce cez tieto horúčavy som len v bazéne s malým, a nikam sa mi ani nechce chodiť.
@bettyx keď som bola min.týždeň v nemocke, brali mi aj krv, ak by som tam náhodou mala aj hodnoty cholesterolu, dám Ti vedieť. Do poradne idem na budúci týždeň vo štvrtok, 21.7.
@zuzanazuzana ..... tak s tým spánkom sme na tom podobne, ja sa akosi neviem poskladať a to som ešte len 26.týžden, ale bruško už mám statočné a chrústik od večera celé noci riadne kopká až do rána 🙂, ale tomu sa teším, keď sa mi ozýva a k tomu pálenie záhy. Ale hlavne, aby bolo všteko v poriadku a vytúžené babulka sa mali dobre. A vidím, že sme z blízkeho kraja .. 🙂
baby chodite niektora na tehotenske cvicenie,lebo ja som sa zapisala akurat dnes a zacinam buduci tyzden, tak ze ci je nejako namahave alebo sa to da zvladat, hlavne v tychto horucavach, hadam to so mnou nesvihne ked budem chodit, aj tak mi treba pridat pohyb,lezania uz mam po krk
baby chodite niektora na tehotenske cvicenie,lebo ja som sa zapisala akurat dnes a zacinam buduci tyzden, tak ze ci je nejako namahave alebo sa to da zvladat, hlavne v tychto horucavach, hadam to so mnou nesvihne ked budem chodit, aj tak mi treba pridat pohyb,lezania uz mam po krk
a este co ste druhorodicky a mate uz deti doma potrebovala by som vediet ze capacky cislo 17 su na aky vek dietata a 18 na aky, ja vobec netusim ako sa u malych deti cisluju topanky
@lucy56 ...ja začínam predpôrodný kurz 26.7., tak to máme podobne, ale vravela mi pôrod. asist. že tie ktoré majú nejaké problémy, tak tie viac-menej len sa učia dýchať a všetko okolo toho, iné aj nejaké cviky robia..
Ja osobne cvičievam doma aj tehu jogu a pilates na striedačku, hlavne na chrbát je to ok, ale tiež cvičím len keď sa dobre cítim a bruško netvrdne..Mňa ten cukor- test čaká bud. týžden, tiež mám obavu, aby to bolo ok, keď tak čítam tvoju skúsenosť. Ja mám ale od začiatku tehu úplne odpor k sladkému, i keď to s cukrovkou nesúvisí.
A tom som bývala maniak na sladkosti 🙂. Prajem Ti , nech sa Ti to čím skôr nejak stabilizuje a upraví na správne hodnoty .
@anita12 tak ja trpim nespavostou cele roky, ale teraz je to uplne o drzku......ale vydrzime, no nie? su ovela horsie veci na svete a ja sa naozaj vytesujem, ze je vsetko v poriadku.....aj ja mavam navecer palenie zahy, ale to vsetko patri k tehotnosti!!!! co uz!!!!
ty si priamo z ilavy? kopec mojich kamaratok chodi rodit do ilavy........ja to neriesim, hadam ma odrodia aj tu v trencine ako aj mojho syna pred 17.rokmi...
@zuzanazuzana .. jasne, to všetko je v pohode, už som si vytrpela, než sme sa dočkali nášho slniečka v brušku.. Ja som priamo z Novej Dubnice a rodiť plánujem v Ilave. Hlavne, nech všetko dobre dopadne ! A všimla som si v Tvojom fotoblogu, nemáš to náhodou kočík Cam Pulsar ? Nám sa veľmi pozdáva táto značka.
tak este taky dobry mesiac v praci a mame to za sebou.ani som nespozorovala ako mi tie mesiace ubehli.pracovat skoro cele tehotenstvo ma aj vyhody ale aj troska zavidim ostatnym tehulkam ktore su doma.nevadiiii hlavne ze mala je pracovita ako mamina a stale sa prevracia a kope laska moja 😀 ak uz bude casu tak v auguste kupim nabytok a vsetko co potrebuje princezna 🙂 a mozno sa apson na tyzden dostanem na slovensko aj ked cesta bude tazka mi to daaaaame 😀 😀 😀
@anita12 tak pre mna za tie roky boli skoro vsetky zakroky bolestive cez IUI az po IVF, ale oplatilo sa!!!! uz som aj zabudla.....to ako som si pri synovi kedysi vravela, ze nikdy viac nebudem rodit a uz si na to ani moc nepamatam....hihi
kocik je cam a kupili sme ho pred mesiacom v banovciach za polovicnu cenu /330 euro/, lebo je to stara kolekcia, takze ho mame v plnej zaruke.....podla mna je to super kocik aj ked je to trojkolka.

@misickab3 každá to máme iné ale jedno je spoločné - že dostaneme do náručia nádherné bábätká 😵 . Ja sa zatiaľ snažím myslieť len na toto, stres z pôrodu sa snažím úpne eliminovať zatial sa mi darí 😎 no uvidíme v septembri 😅