icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelustek
25. júl 2011

@motylik08 no dokym neporodis,nie? ved to je to prve mliecko mledzivo co babatko pije ked sa narodi.Potom stalim satim sa bude tvorit mlieko

zuzanazuzana
25. júl 2011

@jana0706 aj ja mam este za dve igelitky odlozenych plysakov, ale aj nejake nove potesia......ved potom urcite niekomu podarujem a bude mat radost

nelynka18
25. júl 2011

@nelustek ja som bola zase taka pri riskovi,vsetko som vyupratovala,nachystala a vsetko bol na jednotku a teraz sa mi praveze akosi nechce a stale si hovorim,ze mam cas 🙂 len aby som to potom stihla 😅 ale tak ja si myslim,ze praveze budem zas prenasat alebo ze aspon na termin,nemyslim,ze to bude skor,no mozno budem nakoniec prekvapena 🙂
@zuzkazv ale to nie je vyhovorka....ved pri dietati je stale co robit a clovek je aj tak stale v pohybe no nie? 😉

motylik08
25. júl 2011

@nelustek človeče to aby som si do podprsenky kúpila nejaké vložky špeciálne....ozik ty si si kúpila aj podprsenku na kojenie? ja nie a ani neplánujem.....au a určite to bude bolieť keď bude sať z prsníka.....teda aspoň zo začiatku určite....či mýlim sa?

zuzanazuzana
25. júl 2011

ahojte....dnes poobede idem na sono a dufam, ze sa postasti aj 3D, nakolko 1x nic nebolo vidno
akurat dorabam parizsku tortu.....moj syn jakub ma dnes meniny, tak mu prajem vsetko naj naj naj!!!!!!!

nelustek
25. júl 2011

@nelynka18 nakoniec ty prv a ja budem prenasat 😀 ale nie,ja sa bojim,myslim si ze pri nelke som to mala zle vypocitane.Rodila som presne na druhy termin a mala som zelenu vodu.tak si myslim ze uz bolo neskoro.ved taketo deti sa rodia niektore mrtve.Tohoto sa ja bojim

katy31
25. júl 2011

Ahojte baby @zuzanazuzana no nakoniec sme v Tatrách neboli, lebo počasie bolo všeliaké a my sme sa chceli ísť aj kúpať s malým do Tatralandie... Ale boli sme na hubách v lese tu v okolí... huby sme samozrejme nenašli... 😀 ale vyšľapala som si riadny kopec.. nestíhala som samozrejme, ja som šla v závese s paličkou... tak sme sa nakoniec vrátili dole, lebo som fučala ako lokomotíva... 🙂 Ale dole boli černice, tak sa malý najedol... 🙂

nelustek
25. júl 2011

@motylik08 nie nemylis sa boli to, mala som zo zaciatku totalne popraskane bradavky a ked mi tieklo mliecko a mala som tie vlozky do podprdy tak sa ta bradavka vedela prilepit o to a to tiez hnusno bolelo.Ale to casom preslo ta bolest myslim.Ja som mala aj prsnik zapaleny ale vsetko sme zvladli a kojila som dlho..neboj sa nicoho
Jednu podprsenku mam este spred troch rokov,ale mavam ju na sebe iba na spanie.

nelynka18
25. júl 2011

@nelustek no to pekne zanedbali ano viem,ze je to velmi nebezpecne 😒 a ty nevies kedy si asi otehotnele?ja bud 8.1. alebo 10.1. nam sa to totizto podarilo hned na prvy alebo druhy sup.....dovtedy sme si davali pozor a od 8.januara sme sli naostro 😀 potom sme mali pauzu asi vyse tyzdna,muz nebol doma a ja som vedela,ze som tehu,som to tak neak citila a potom mi meskali kramy 4 dni a ked prisli boli len take pol dnove,tak som vedela,ze som tehu na 100% ale k dokymu som sla az neako v polke februara myslim.....

nelustek
25. júl 2011

@nelynka18 no to neviem kedy som ostala tehotna ,lebo my sme sa snazili 4mesiace.To boli muzove asi najlepsie 4mes. dennodene 😀 😀 😀

zuzanazuzana
25. júl 2011

@katy31 tak hlavne, ze ste sa presli.....ja som pozerala pocasie a cez vikend by malo byt celkom pekne, tak hadam nam to vyjde, lebo tiez by sme sa v nedelu chceli stavit v tatralandii, ked sa budeme vracat domov!!!

motylik08
25. júl 2011

@nelustek fúúúú a ja som taká "sračka" citlivka, dúfam, že to zvládnem, že zaseknem zuby a že tú bolesť vydržím :(, ja neviem prečo som taká citlivá na bolesť.....no veď keď budem mať času tak určite sa potom podelím o to čo budem v tom období prežívať, snáď to dobre zvládnem...ale keď si čítam vás čo píšete a ako ste sa stým všetkým popasovali, klobúk dolu, snáď budem aj ja taká silná

nelynka18
25. júl 2011

@motylik08 preco nechces podprdu na kojenie?ja mam a mala som aj pri riskovi je to jednoduchsie len rozopnes a kojis....ja som mala najskor len obycajnu a s nou to bolo take horsie a potom som si kupila podprdu na dojcenie a su aj vseliake pekne.....a mna kojenie nebolelo a nemala som ziadny problemi a viete co pomaha proti popraskaniu bradaviek?mozete s tym zacat uz teraz,ked sa osprchujete bradavky si suchajte takym hrubsim uterakom a niekedy cez den nenoste podprdu nech sa bradavky suchaju o triko...to sa tak radi a ja som asi vdaka tomu nemala pri kojeni bolesti a ani popraskane bradavky....
@nelustek

nelynka18
25. júl 2011

@nelustek 😀 😀 😀 to mu verim.....

nelustek
25. júl 2011

@motylik08 neboj vsetko zvladnes,ono sa to da prezit.. boli to zo zaciatku aspon mna ano,ale ked budes vidiet spokojne babatko vsetko budes robit s usmevom. 😉

natalii6
25. júl 2011

Zdravim vsetky tehulky ako citam asi vsade je take hnusne pocasie ach ach 😠 a ze leto!!!! len dufam ze na dovolenke nebudeme zavrety na izbe bo by ma porazilo ..chcem sa trosku pochvalit aj ja co som drobcekovi tak idem hodit fotky tie posledne su plavky pre Davidka a jedna nas dudlacik v akcii 🙂

nelustek
25. júl 2011

@nelynka18 jooj mna uz teraz bolia bradavky ako som to citala,ja som zas na to citlivka.Po sprche si ich len tak jemne osusim.Asi by som umrela keby som ich suchala 😀

motylik08
25. júl 2011

@nelynka18 a tak netvrdím že nechcem, ale keď som videla ako to vyzerá, moc atraktívne teda neboli....veď uvidím, či to bude vôbec potrebné a ja keď som doma nenosím vôbec podprdu a na noc už vôbec nie, to by som sa nevyspala vôbec, a keď sa síce zobudím a sú fľaky na tričku tak ma to netrápi, však práčka to vyberie 🙂 a možno tým, že nenosím podprdu ma ani bradavky nebolia, len sem tam ma strašne svrbia.
A ja som minule čítala nejaký článok, že sa z bradavkami nemá robiť nič, že to môže vyvolať kontrakcie a pôrod, že v tehotenstve sú také citlivé a že by sa nemali krémovať, ja neviem raz píšu tak potom zase inak a ja naozaj neviem čo je správne...aj doktori jedni povedia áno krémujte, ďalší zase nie, ja robím podľa seba a skúšam na sebe, tak sa aspoň naučím, že čo je pre mňa správne a čo nie. Inak si asi nepomôžem.

motylik08
25. júl 2011

@nelustek jáááj ako si to pekne napísala, bodaj by si aj pravdu mala a zo mňa by sa mohla stať mama jak sa patrí, nie že budem pri každom kojení odpadávať...

natalii6
25. júl 2011

@elannor dakujem za prianie a aj ja dufam ze vsetko prebehne tak ako ma 🙂 a prideme domov v pocte 3ks a jeden este v brusku 😀
@bibi13 ked pojdem na urad si to budem musiet este raz precitat aby som jej potom netrepala blbosti 😀 a som zvedava co vybavim..a preco to vlastne davaju? nie ze by som nebola rada kazde euro dobre ale zaujima ma to 😉

katy31
25. júl 2011

@nelustek ja som nekojila dlho, malý vraj nepriberal, ale spával mi celé noci bez budenia... dva mesiace som kojila plne, potom dva s dokrmovanim a zvysok som sa dojila do flasky ako kravicka, aby co to malo mojho mlieka mal... neviem, co mam urobit teraz inak... lebo on len dudlal asi... alebo som ho zle pridavala... neviem... 😔

katy31
25. júl 2011

@zuzanazuzana vidím, že píšeš o plyšákoch.. aj ja mám odložené a rozmýšľam, či ich mám oprať v práčke...

nelustek
25. júl 2011

@motylik08 ja som tu kojenecku podprdu zacala nosit na noc ked som ostala tehu,lebo zo zaciatku ma hrozne bolievali prsia.Vecer som si dala dole podprsenku prsia mi otazeli a boleli.Tak som si zacala davat tu kojenecku,nema kostice a celu noc mi drzali prsia pri sebe tak neboleli 😀 no a teraz som si tak zvykla spim iba v gatkach a tej podprde

motylik08
25. júl 2011

@nelustek super, určite má svoj význam, možno budem musieť aj ja kúpiť, ale zatiaľ spávam bez nej, ja by som sa nevyspala keby ma niečo tlačí......a možno ju nebudem potrebovať vôbec, mňa prsia boleli na začiatku keď mi narástli za mesiac asi o dve čísla väčšie a potom sa to dostalo do normálu a teraz ma nebolievajú......no ja som spávala tiež iba v gaťkách a hore bez, veď bolo brutál teplo, no ale teraz keď začína vytekať tá vec z mojich pŕs, tak už nespávam hore bez......ale tak som sa vyspala najlepšie 😉

nelustek
25. júl 2011

@katy31 neviem ja ked som prisla z porodnice som sa hrozne bala ze nebudem kojit,zdalo sa mi ze mliecka nemam.Tak som si kupila v lekarni probiotika,take tabletky na rozbehnutie laktacie a mliecko sa hned rozbehlo. Az moc lebo v noci ked mala spala som chodila s bolavymi a tvrdymi prsnikmi do kupelne odstrekovat do umyvadla.Ale to sa upravilo a kojili sme pekne casom bezbolestne a tesili sme sa pri kazdom kojeni. Musis si chytit medzi ukazovak a prostrednik cely dvorec a strcit mu to cele aj s tym dvorcom do pusinky.Ak si to tak robila tak neviem kde ste mali problem.Mne mala tiez nepriberala kilo za mesiac ,ale dalo sa to zvladnut.niekedy mi pribrala 300-400g za mesiac.
@motylik08

nelustek
25. júl 2011

@motylik08 pri nas spava este Nelka takze ja nemozem spat hore bez.Ona stale ze mami ty mas ale prsia 😀 😀 😀 tiez si drobec vsimla ze narastli 🙂

katy31
25. júl 2011

info o kojení, včera som na to pozerala http://www.mamila.sk/

motylik08
25. júl 2011

@nelustek ďakujem za tvoje rady, určite budem pamätať 😉 probiotiká som užívala aj ja v máji, ale už neužívam, ale je to dobrá vec!

motylik08
25. júl 2011

@nelustek zlatá 🙂, to tie detičky nemajú chybu 🙂, pri nás spáva naša havinka Ebinka, ale tej to nevadí :D :D :D

katy31
25. júl 2011

@nelustek no to neviem ani ja... v porodnici pribral pekne.. prvý mesiac 500 g, ale potom len málo a tak ma nechala lekárka kojiť u nej v ordinácii 20 minút a odvážila malého pred a po kojení... a tak sme dostali Nutrilon... ☹ tak dúfam, že teraz budem kojiť riadne.. kolostrum už mám... 😉