icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

motylik08
28. júl 2011

@nelustek alebo kuknem na nete, či niečo o tom nepíšu 😉

motylik08
28. júl 2011

@nelynka18 čo už, zvykla som si, jasné tiež to beriem ako chvíľku....🙂
a ako často sa také prietoky robia? a to je sono však? nebudú pichať do mňa nejaké ihly dúfam :D ja som taký posero :D

zuzkazv
28. júl 2011

ahojte všetky 🙂
tak dnešná prvá tbl. železa dopadla katastrofálne, dala som si ju pred odchodom do práce a v práci som o pol hodinu objímala záchod 😖 som myslela že pojdem domov ale po vyzvracaní mi už ostalo naštastie dobre, no celé balenie môžem rovno vyhodiť 😠 , malá proste nemá rada lieky 🙂
@nelynka18 tiež máme problém s hračkami - už máme fakt asi všetky hračky, ale má rád knižku čo sme mu kúpili o stavenisku sú tam saké okienka kt. keď odočí tak vidí že aké vrstvy má cesta lebo z čoho sa mieša betón a tak

berus222
28. júl 2011

@lucy56 no ved. tu si na to pridaju 100% a este je to aj s polskym navodom zabalene! my sme vzdy nakupovali iba na trhoch a nemozem sa stazovat. este sa mi nestalo, ze by sa nieco rozpadlo.

jana86
28. júl 2011

ahojte baby,my sme tiez boli na nakupoch v polsku v tom babyboo ci jak sa to vola a kupili sme tam kocik 3komb. za 250 eur,postielku,matrac do postielky,vanicku,osusku,podlozku do vanicky a uz ani neviem co a nechali sme tam necelych 400 eur.u nas by sme tolko dali len za kocik a napr. za postielku sme dali okolo 80 eur a na nete som ju nasla za 125.takze sa urcite oplati a platili sme normalne eurami.a este na trhoch sme kupili taku sadu do postielky paplonik,vankusik,obliecky,mantinel a baldachyn za 25.

lucy56
28. júl 2011

baby co ste rodili,ake doklady treba do porodnice, ci si mam dat prefotit a co treba v originale

nelustek
28. júl 2011

@lucy56 ja som nepotrebovala nic prefotene..treba obciansky preukaz,karticku poistenca,tehu knizku a uz asi nic

babulkaa
28. júl 2011

@nelustek a netreba ani sobasny list? niekde som citala ze si ah hej .

nelustek
28. júl 2011

@babulkaa veru asi ano... 😀

motylik08
28. júl 2011

@zuzkazv ahoj, to je sila a už ti je lepšie? ja musím užívať železo jednu ráno a jednu večer, užívam toho ferra folgamu a mne to pomáha, ja som bývala stále unavená, chudokrvná a malátna...teraz som oukej, všetky hodnoty mám upravené a som spokojná velice 🙂..ešte pracuješ? kedy sa chystáš na materskú?

lucy56
28. júl 2011

@nelustek a sobasny list

kenya83
28. júl 2011

@nelustek @lucy56 myslím, že treba ešte potvrdenie v prípade ak nie ste zosobášený tak potvrdenie o uznaní otcovstva alebo sobášny list 😉

kenya83
28. júl 2011

Baby na základe čoho Vám prepsísali železo? Brali Vám krvný obraz? ak áno v ktorom tt? Mne ešte v týchto týždňoch krvný obraz nebrali tak hádam budú teraz keď pôjdem do poradne 🙂 Ozaj kočky počuli ste o tých homeopatikách na podporu tvorby materského mlieka? Ono by sa to malo užívať tak 2-3 mesiace pred pôrodom 🙂

lucy56
28. júl 2011

@kenya83 tiez si myslim ze sobasny list urcite,ale original,sa mi to zda cudne,aby mi ho nestratili

nelustek
28. júl 2011

@lucy56 ano babulkaa ma uz doplnila

motylik08
28. júl 2011

@lucy56
@babulkaa
@nelustek ja dnes hľadám na nete, že čo všetko treba mne a čo bábätku, presne tak ako písala nelustek + aj sobášny list + OP oboch rodičov, ak je matka slobodná tak právoplatný rozsudok o rozvode + OP a ak je matka slobodná tak OP + ak matka chce spísať zápis o určení otcovstva, musia byť prítomný obaja rodičia, to by malo byť všetko, keď ešte niečo nájdem dám vedieť 😉

lucy56
28. júl 2011

@motylik08 tiez ma to napadlo ta otazka lebo som to hladala na nete a kazda stranka pise nieco ine

motylik08
28. júl 2011

@kenya83 ešte na začiatku tehotenstva, to bol druhý mesiac tehotenstva čo mi robili krvné testy a na nich bolo u mňa všetko zlé.....a k dnešnému dňu to mám viac menej na parádu, zo začiatku som brala také silnejšie a teraz beriem ferra....

motylik08
28. júl 2011

@lucy56 tak ja som sa teraz rozprávala o tom s kolegom on nedávno vybavoval všetky tie papiere, dobré je zájsť na úrad v mieste bydliska a tam by mali povedať čo treba vraj na matrike 😉 a mali by dať aj nejaké doklady, ktoré budeme potrebovať

nelustek
28. júl 2011

@motylik08 ja som vydata tak neviem co treba ked ste neni zobraty,ja som muzou preukaz nepredkladala iba som nadiktovala jeho datum narodenia.Tak neviem ale treba radsej zobrat vsetko aj naviac aby nas bez problemou odrodili 😀

lucy56
28. júl 2011

@motylik08 dobry napad,no ja to pozistujem a muz to uz len vybeha,konecne nieco co musia zariadit chlapi

kenya83
28. júl 2011

Písali ste tu o nákupoch v Babyboo v Poľsku, dá sa tam dobre a kvalitne nakúpiť? Mne to práveže neodporúčali a už vôbec nie kupovať kočík 😒 Ale kámoška tam bola kúpiť kočík 3-kombináciu a bola veľmi spokojná 🙂 Ono dosť záleží aj na tom akú kto má predstavu, štýl a podobne. My sme sa nakoniec rozhodli kúpiť kočík predsa na Slovensku v Bratislave v jednom úžasnom obchode kočíkovo.sk a som neskutočne spokojná.
Vybrali sme kočík Jané Slalom 2011 limited edition 3-kombináciu ( hlboká vanička- vyberali sme troška širšiu keďže sa malý narodí na zimu, aby vošiel do kočíka aj fusák, lebo majú aj úzke vaničky 35cm na leto ), vajíčko, športová časť, taška na kočík - kde sme dostali garátis nánožník + pláštenku. Celý tento komplet stál 779 eur 😉 Najprv sa mi to zdalo strašne veľa a za tú kvalitu sa to naozaj oplatilo a už vlastne nemusíme dokupovať nič 😉
Môžem Vám ho ukázať 😉

jana0706
28. júl 2011

@kenya83 mne predpisal to zelezo na zaklade krvnych testov ktore mi robil v 26 tt

kenya83
28. júl 2011

@motylik08 aj mne brali krvný obraz v 1. trimestri ten bol v poriadku a zrejme mi budú brať teraz ďalší, idem teraz v 28tt aj na protilátky lebo mám krv negatívnu 🙂

zuzanazuzana
28. júl 2011

ahojte.......uz sa neviem dockat....zajtra rano ideme smer predlzeny vikend v tatrach...aj ked mozno nebude pekne pocasie mi to vobec nevadi.
spominate tu strie....uz som parkrat spominala, ze ja ich mam asi vsade....pri synovi sa mi spravili na bruchu,poctivo som sa natierala, ale podla mna je to dedicne a velmi zavisi od pokozky.....ale pocas snazenia o druhe babo ako som pomalicky priberala z hormonov sa mi za tie roky urobili take velke, ze ich neznasam....su velke, niektore aj 3-4cm, cervene....na bokoch, stehnach, prsiach, aj pod pazuchami, nad pupkom....takze ja som sa uz davno vzdala dvojdielnych plaviek, tielok, vystrihov na tricku atd atd atd....a po porode mam na plane podstupit abdominoplastiku brucha....lenze musim prekonat narkozu.....mam ich za sebou uz 7 a zakazdym to horsie a horsie znasam!!!!
ale aj ked mam znicene telo, tak za to babatko to veru stalo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja som velmi stastna, ze momentalne je vsetko v poriadku a dufam, ze to tak aj bude nadalej!!!!!!

jana0706
28. júl 2011

@kenya83 my sme boli v Babyboo nadseni vyberom postielok, to sa s Bratislavou neda porovnat...ale napriklad kvalitnejsie matrace tam mali drahsie ako u nas, takze to som si objednala tu...ostatne vecicky/drobnosti boli sice trochu lacnejsie, ale iba kvoli par dupackam, osuske a podobne by sa tam neoplatilo vycestovat...to zrejme kto chce kupovat na trhu tak viac usetri...co sa tyka kocika tiez sme sa rozhodli ze kupime znackovy v BA (moji rodicia chcu vnucatu kupit kocik tak to vyuzijeme 🙂), ale kto chce kupovat polsky tak sa mu to tam urcite oplati, lebo za ca. 250 - 300 Eur trojkombinaciu co tu baby spominaju v BA nekupis nic normalne...

motylik08
28. júl 2011

@nelustek tak ako som písala, treba ísť na úrad a prípadne ak sa pôjdete pozrieť do nemocnici kde budete rodiť tak sa spýtať priamo tam a všetko spraviť a pripraviť sa na to, aby to bolo na jednotku a bez akýchkoľvek problémov..... 😉 a aby sme mali na parádu pôrod.....

motylik08
28. júl 2011

@lucy56 no pozisťuj, prípadne tam zavolaj a nech manžel pobehá, ja to tiež nechám na drahého, nech aspoň trošku zodpovednosti pociťuje 😉 , ale to mu budem musieť pred tým všetko napísať na papier, aby myslel na všetko :D

jana0706
28. júl 2011

@kenya83 presne, aj ja som bola v prvom trimestri a krvny obraz bol v poriadku, a teraz v tom 26 tt mi robil dalsi a predpisal to zelezo...tiez mam negativny Rh faktor a muz pozitivny takze mi pichol teraz aj injekciu kvoli tomu...Dr povedal ze dalsiu dostanem po porode ak to bude potrebne, ale to az ked budu vediet aky ma bejby Rh faktor (ja som si myslela ze sa picha len ta injekcia po porode ale oni vraj pichaju jednu aj 12 tyzdnov pred porodom)

motylik08
28. júl 2011

@kenya83 no uvidíš ako to dopadne, a ako sa cítiš? bývaš unavená, alebo viac menej v pohode? ináč máme rovnaký termín 🙂, som zvedavá či sa nám to ešte upraví 🙂