icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

kenya83
28. júl 2011

@jana0706 tiež si myslím, že sa to kvôli pár veciam neoplatí , keď si k tomu ešte prirátaš benzín alebo naftu za cestu tak sa to vôbec neoplatí. A po trhu chodiť tak na to nemám nervy ja si radšej vyberiem pohodlne v obchode alebo doma na nete 😉
Aký matrac si kúpila? Ja mám vybratý matrac kokosovo-pohánkový hrúbka 10cm. Širší ani neoporúčajú, kvôli monitoru dychu, ktorý sa dáva pod matrac , signál dychu totiž zachytí len do hrúbky 10cm. A stojí u nás v obchode 25 eur 😉
Takýto kočík sme kúpili 😉

bettyx
28. júl 2011

@jana0706 a tak to je... hned jak mám chvilku, tak hledám a čtu.. a pokud jsem doma, tak je to v celku fajn.. malej je hodnej, milej.. i se najde čas se vyvalit na sluníčku... za chvilku si dáme oběd na terase -už se těšíme.. se švagrovou jsem s těmi jejími dramaty přestala bavit na téma miminka i těhotenství a je to jenom dobře! Jinak si taky v celku užívám, ale nemusím kupovat nic do výbavičky -mimo plínek, tak se spíš podělím o to co se mi tak jako přihodí za špeky..

mimochodem, dnešní odběr jsem se fakt nasmála! na žádance bylo zaškrtnutý něco jinýho, než to na co mě sestra na gyndě připravovala 😀 .. no, ještě přijde s tim abych tam šla znova a řeknu rovnou že nikam nejdu -konec konců nikdo mě k tomu nutit nemůže 😎 ... ale tentokrát už to fakt bylo k smíchu..

bettyx
28. júl 2011

@missy97231 jo! to je přesně to ono... unavuje mě všechno to co se mi přihodí v tomhle období a nejhorší je pálení žáhy! mě nepálí snad jen když se napiju... unavená jsem příšerně.. Štěpánek je nespáč, takže je to záhul, ale tak zvládli to jiní, dáme to taky 😎

kenya83
28. júl 2011

@jana0706 mala by som teraz dostať tú unjekciu aj ja 😉 a dostáva sa veru aj po pôrode, potrate alebo po umelom prerušení tehotenstva.
@motylik08 supeeeeer kakže máme rovnaký termín 😉 Cítim sa zatiaľ dobre, unavená moc nebývam len ma sem-tam keď dlhšie stojím alebo chodím bolia nohy tak si musím na chvíľku lahnúť a začal ma už troška pobolievať chrbát. Nohy mám OK zatiaľ sa nenalievam 😉 A samozrejme fučím pri každom pohybe ako slonica, pribrala som už 10kg. 😉 teraz som si fotila bruško 😀

motylik08
28. júl 2011

@kenya83 kočík vyzerá super! a tá nádherná stena? to je tapeta však? 😉
ja tiež nakupujem buď na nete alebo v obchodíkoch 🙂 a trhy nemusím tá masovka tých ľudí.....🙂

kenya83
28. júl 2011

@motylik08 jj to je tapeta 😉

nelynka18
28. júl 2011

@motylik08 hihi nie ziadne ihly 😀 to je sono a zvycajne ked je vsetko ok robi sa len raz okolo 34tt
@zuzkazv fuha to takto na teba vplyva zelezo,no teda 😒 no s hrackami je to katastrofa aj nas ma podobnu knizku ale on ma o prirode a tiez to celkom rad pozera len jeho teta mu uz kupila tasku detsku encyklopediu,ale diky za typ 😉

motylik08
28. júl 2011

@kenya83 tak tak na rovnako nám to vyšlo :P
to som rada, mne sem tam napuchnú nohy, ale nejako to neriešim, stále žijem akopredtým, len ja bývam teraz unavená až moc....a chrbát bolieva aj mňa :D, ako starú babku :D.....máš nádherné bruško, krásne je vidieť že si tehotná, ja sa už tiež teším keď mi trošku viac podrastie, mne sa nafučí po výdatnom obedíku :D alebo akomkoľvek papaní :D a malinký ťa kope?

motylik08
28. júl 2011

@nelynka18 uff, ani nevieš moja ako som si vydýchla :D, človeče ja som sralo :D, ináč čo stvárate?

kenya83
28. júl 2011

@motylik08 malinký kope, kope a teraz už pozorujem že troška menej, bábätká už nemajú v brušku toľko miesta. Teraz keď znova troška priberú tak kopance už budú silnejšie lebo si budú naťahovať ručičky a nožičky. No a môj Sebastiánko bude asi veľký chlap, teraz keď sme boli koncom 26tt na 3D mal už 960g. 😀 Ale väčšinou cez deň je kľudný ale ako náhle príde večer a noc tak kope riadne 😀

motylik08
28. júl 2011

@kenya83 presne ako píšeš, ale mňa môj štupel kope aj cez deň, neviem čo vystrája ale nemá to chybu, aspoň viem, že je tam v poriadku, nech len pekne vystrája červíček malinký 🙂, juj aj ja som zvedavá akú bude mať váhu a koľko cm 🙂, ja som nebola na 3 a ani 4D, priateľ nechcel, že tie deti tam vyzerajú ako mimozemšťania, no a tak sme nešli, aj keď ja by som rada, no a jednak to nestojí málo.......ale tak už by mali mať naši krpci okolo kila nie?

nelustek
28. júl 2011

@motylik08 ako keby som pocula mojho muza o tom 4D, pri Nelke som bola a doteraz to nevidel a povedal ze si to nikdy ani nepozrie.Ze je to hnusne a pri tom to este nevidel.

kenya83
28. júl 2011

@motylik08 máš pravdu s tým 3D. My sme boli a poviem Ti zbytočne vyhodených 50 eur. Malý vôbec nechcel spolupracovať, celý čas si ručičkami a nožičkami zakrýval tváričku tak sa ho ani nepodarilo pekne odfotiť, a krútilsa zo strany na stranu. Takže sme odišli s dlhým nosom 😀 Môj malý mal vtedy cca 35cm a 960g. 😀 Doktor vravel, že je už poriadne veľký. Ale už určite budú mať cez kilečko 😀

nelustek
28. júl 2011

@kenya83 mas pekny kocik,jooj tak by som si chcela kupit aj ja novy kocik ,ale mame po Nelke velku kravu 4kombinaciu.Ani neviem ako sa vola nejak Aro Team

motylik08
28. júl 2011

@nelustek 🙂, sú tí naši chlapi dilili :D, nevadí veď čo chvíľka naše krásne deti uvidíme a budeme ich vidieť každý deň v plnej kráse 😉

kenya83
28. júl 2011

@nelustek ďakujem 😉 tento kočík nám hneď s manželom padol do oka a od vtedy som ho chcela a aj farba je neskutočne krásna 😉 A perfektne sa ovláda a vyberali sme aj trojkolku, aby sa v zime a v snehu dobre ovládal, keďže bývame na Liptove a máme tu veľa snehu 😀

nelustek
28. júl 2011

@motylik08 aj v plnej krase pocut 😀

zuzkazv
28. júl 2011

@motylik08 ahoj, no veď na to som sa tešila že už konečne nebudem taká unavená, že ma to trochu vschopí no ale čo už, keď to malej nechutí, ja som aj antibiotiká mala brať v máji keď som bola chorá ale tiež som v sebe udržala len prvú tbl. a potom som ich vyzvracala takže asi to fakt malej vadí 😕, takže to brať nebudem a idem na nete študovať že čo železo obsahuje a výdatne to papať 😉 na materskú pojdem od 1.9. a pred tým ešte 2týždne dovolenka takže asi 11.8 budem končiť v práci a ty?

kenya83
28. júl 2011

@motylik08 už Ti vyrátali nástup na MD?

motylik08
28. júl 2011

@kenya83 no ja chodím do LV a tam to stojí viac, ale nezaujímala som sa o to, a sme dvaja, takže nemôžem všetko chcieť a rozhodovať, tak sa snažím aj prispôsobovať 😉 , zisťujem že drahý mal pravdu, za tie peniažteky sme nakúpili plno potrebných vecičiek pre drobčeka 😉 jáááj teším sa...nech nám krásne rastú a priberajú :D a ja tiež poznám veľa mamičiek z okolia ktorým sa nepodarilo mať taký skvelý zážitok z toho 4Déčka a vtedy ako na just tie detičky nespolupracujú.....

zuzkazv
28. júl 2011

@motylik08 @nelustek aj môj mm má na to 3D taký názor keď som mu na nete ukazovala videá že ako to vyzerá tak povedl že by mal strach či je malé vporiadku lebo že to tak strašne zle vidno a že to celé vyzerá tak divno, čo už s nimi 😀

jana0706
28. júl 2011

@kenya83 kocik je naozaj krasny, ja si na moj este pockam, mame ho rezervovany ale privezieme ho az tesne pred porodom aby nam tu nezavadzal...ale este pred tym nam kamarati privezu hlboky kocik po ich synovi s takymi hrubsimi kolesami ako ma tento tvoj (akurat je stvorkolesovy), aby sme cez zimu neboli nahrati ak bude snezit lebo my kupujeme taky skladnejsi kocik s mensimi kolieckami kvoli cestovaniu autom (mam maly kufor), lietadlom a pod.
tu je link na ten nas http://www.bambini.sk/sk/4801/26/peg-perego-swi... (az na to ze my ho mame v Auparku rezervovany za 615 Eur, nechapem ako moze byt na nete stale taky drahy)

zuzkazv
28. júl 2011

@nelynka18 a ešte jedna vec ma napadla malý sa strašne rád hrá s takým hradom a autom na rozkladanie, ono to je niečo ako stan na pláž len jedno máme v tvare hradu a jeden ako auto, tam celý vlezie niekedy sám niekedy s ocinom... píšem to ako hotentot ale hádam mi rozumieš 😅

kenya83
28. júl 2011

@motylik08 takže ty chodíš do Levíc? Mne tam neďaleko býva brat v Bardoňove 🙂
@jana0706 ďakujem aj vy máte vybratý krásny kočík peg-perego je tiež veľmi zaujímavý 😉

nelynka18
28. júl 2011

@motylik08 no ja upratujem vo velkom vysavanie,umyvanie,koberce som prasila a tak este wc a kupelka a som hotova 😝 potom sa naobedujeme a idem do tesca lebo zajtra pride maly david(krstna)tak idem nakupit neake veci,potraviny a tak....a risko kuka rozpravku lazytown 🙂
@zuzkazv hihi no rozumiem 🙂 viem co myslis,nad tym som tiez uvazovala,ze v tvare auta a my mame doma aj dve balenia tych umelych lopticiek,tak ze by som mu to dala do toho to velakrat spomina....musim sa dohodnut s muzom a uvidime co vyberieme dakujem 😉

motylik08
28. júl 2011

@zuzkazv ja som bola v máji v nemocke a tiež som užívala antibiotiká, malému chutí všetko, mne býva zle, keď sa zabudnem a celý deň nič nejem, vtedy mi dá pocítiť že papanica chýba 🙂, tak dúfam, že nájdeš nejaké dobré rady na nete, je veľa zeleniny a aj ovocia čo majú v sebe naozaj dosť železa, odporúčam špenát, ten je svetový na všetky spôsoby a z ovocia čučoriedky, samé dobré skúsenosti 😉
ja mám skoro dva a pol týždňa dovolenky, tak ja odchádzam z práce nejako tak okolo 19.08.. a nástup na MD neviem ešte presne, ale asi 12.09.jááááááj sa teším jako besná :D
a naši chlapi nemajú chybu :D

motylik08
28. júl 2011

@kenya83 okolo 12.09. ale neni som si istá spýtam sa teraz 10. keď pôjdem k dokimu a tebe vyrátali?

motylik08
28. júl 2011

@kenya83 áno chodím do Levíc, k super dokimu a mám bývalú spolužiačku zo strednej z Bardoňova :D

motylik08
28. júl 2011

@nelynka18 ty nemáš chybu, úplná žienka domáca, tak trochu ti závidím, tiež by som potrebovala tisíc vecí porobiť....ja som bola na obede s kolegovcami, ale akosi sa mi máli :D....joj takže ti príde krsniatko? to sa musíš tešiť 🙂.......budeš aj trénovať? 🙂, jááááj ja by som také malé voňavé furt pestovala.....

nelynka18
28. júl 2011

@motylik08 zienka domaca 😀 no veru chytama takzvane hniezdenie(preporodne upratovanie)neviem ci to poznas ked som mala pre menstruaciou vzdy som 1-2 dni upratovala ako blba vsetko sa mi zdalo spinave tak take nieco teraz mam na druhy tyzden sa chystam este koberce zaniest do cistiarne a koncim snad ..... sa maas uz poobede ja sa akurat nan chystam 🙂 no tesim veru budem krmit a prebalovat a mojkat ho stale 🙂