icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

erzulik
1. aug 2011

@misickab3 kolko si pribrala, na fotkach vyzeras super len brusko ti vykuka 🙂

barcabejby
1. aug 2011

@zuzaxa to s tým tvojim drahým a 30 týždňom ma pobavilo....ach tí chlapi...ale dobre že ich máme 🙂
Aj ja som bez kočíka...ale ešte mám o kúsok viac času ako ty... 😉

bibi13
1. aug 2011

@charlotte29 poviem Ti, neviem ako by som zvladala "pobyt" v nemocnici, keby aspon WC a sprcha neboli na izbe.. veeeľmi ťažko.. neboj, pôrod zvladneš.. bolí to jak svina, ale ono to prejde.. 😀 potom už len aby nebol problém s kojením.. ja som zo začiatku mala, ale upravilo sa to, tak som veľmi rada..

rough
2. aug 2011

Jaj baby, aj vam sa neda spat? Dnes mi hrosik v brusku doprial az tri hodiny spanku...od druhej v noci kope a mrvi sa. Neviete z coho moze byt taky hyperaktivny? A to si davam pozor aby som vecer nic sladke nejedla. Este ze uz mam dovolenku, neviem si predstavit, ze by som mala ist dnes do prace.🙂

elannor
2. aug 2011

@rough s tým spaním som na tom podobne, len ešte skoro 2 týždne chodím aj do práce... napr. minulý týždeň som 3 dní po sebe zaspala okolo tretej v noci ☹ takže bieda... buď maličký kopká a vadí mu snáď každá moja poloha alebo proste spánok neprichádza... Včera som si dala malé tmavé pivo a konečne som sa trochu vyspala, tak neviem či pomohlo ono, alebo to už bola vyslovene únava...

bibi13
2. aug 2011

@rough @elannor fuha, to Vám teda nezávidím... ja naštastie spím celu noc.. klop klop.. sice mi dlhšie trvá, než sa uložím, lebo sa drobcovi nepáčia moje polohy, ale ked zaspím, tak spím až do rána.. ale tiež som mala také obdobia, že som zaspala o nejakej dvanastej a zobudila som sa o tretej štvrtej a bolo dospané.. ale to obdobie naštastie prešlo, lebo som bola potom cez den nervozna na Alexa.. bolo mi to hrozne luto.. aj som si poplakala.. 😀 😀

misic
2. aug 2011

@erzulik Neboj sa mala sa isto otoci nacas, ked som cakala malu, tak sa Sonka otocila az mesiac pred porodom, ale bolo vsetko v poho, teraz sa maly uz pretocil, ta som az bola prekvapena, ze uz si nasiel spravnu polohu, asi ma velku hlavicku a ta ho taha dolu 😀 😀 😀 xixi tak nemaj strach, bejby sa pekne otoci nacas a mama mi hovorila, ze moja mladsia sestra sa otocila dokonca az tyzden pred porodom, dajako sa jej asi nechcelo... 😉

misic
2. aug 2011

@rough och tri hodiny, tak to neni nic moc, 😒 tak si podriemkas aspon cez den, nie? ale ja si uz tiez tazsie a tazsie hladam spravnu polohu na spanie. Tak uz len vydrzat tych par tyzdnov.... 😀

peta_k
2. aug 2011

joj baby, mnesa akosi zacala lepit smola na paty... celu noc som stravila na pohotovosti, lebo nas 50 kg pes napadol ineho psa, normalne sa mu zahryzol do krku, tak som ich utekala rozdelit a jak som ho drzala z celej sily za siju, tak to nase hebedo so mnou mykalo tak, ze som hodinu len lezala, nemohla sa ani pohnut, o chodeni ani nevravim... na pohotovosti nastastie vsetko ok, len mam natiahnuté triesla a musim par dni lezat, porazi ma... Tak som za vcerajsok absolvovala hned dve prehliadky - rano poradnu a vecer pohotovost

Chcela som sa vas este spytat na matrac do detskej postielky, budete zhanat tie kokosové?ja som vcera kupila obojstranny, z jednej strany kokosovy pre najmensie deti, z druhej s takymi gulickami, hadam to bude ok

nelynka18
2. aug 2011

caute dievcata
vcera sa mi stala vec,ze som po vycikani mala na toaletnom jasnu krv,nie moc ale bola tam....rano som bola u doktora a ten povedal,ze maly mi tlaci na krcok a nalieha hlavickou ale ze krcok,je este nastastie nedozrety.... mame lezat a nic nerobit,lenze to sa neda ked mam doma uz skoro 4-rocneho sibala 😀 uvidime za 2 tyzdne co ten krcok ci vydrzi az do terminu 😒 baby ja chem aby uz presiel tento skaredy august,sak ma stale byt skaredo a mna ide s riskom porazit,sak sme stale doma alebo u niekoho a vonku sme denne tak 2-3 hodiny....tesim sa ked zacne skolka a ja budem chystat posledne veci po malickeho 😵
@rough
@elannor joj baby to vam veru nezavidim....mne sice trva vecer kym si najdem polohu na spanie ale ked zaspim tak spim a najradsej by som vyspala aj do desiatej len synator si spi ako sa mu zachce....raz sme hore o siedmej a raz o deviatej..... 🙂

amisa
2. aug 2011

baby ahoj chcems a opytat ci amte niektora podobny problem a ako ho riesite.. nemozem spat ..bud nemozem zaspat alebo sa skoro rano zobudim a nezaspim znovu.. pritom polohu si vhodnu najst viem.. unavena som, prejedena niesom.. ale proste nespim. Uz som z toh na nervy . Ani emdovka nepomaha, a mlieko nemozem (alergia), Nemate nejake dobre rady? LEbo pri mojej 1.5 rocnej dcerke nemozem spavat hocikedy cez den. SPim s nou naobed aleaj tak som vecer gorgy a nezaspim..

mata90
2. aug 2011

@nelynka18 ahoj lenka, ja by som ta chcela poprosit, ci by si mi nenapisala tie udaje z posledneho usg, vies tie meranie hlavicky, steh.kosti a bruska, ze ake ti vysli ked mame rovnaky termin, mna dr vystrasil, ze malinke ma velikansku hlavu a kratucku stehennu kost, tak by som si chcela s tebou porovnat ked mame rovnaky termin.dakujem

monnika
2. aug 2011

@zuzaxa Ahoj, aj ja som bez kočíka, ideme na budúci týždeň tiež do Hlohovca objednať konečne...Stále sa doma niečo deje, tak ani nie je čas...Momentálne sme riešili okná, ale konečne sú objednané, zaplatené, už len čakáme kedy nám ich dovezú a namontujú..to bude kopec roboty...Vecičky pre bábo som ešte vôbec nezačala prať, ani ja nemám nič pripravené, ale aspoň niečo si pripravím,keby ma pri toľkom umývaní a upratovaní po robotníkoch niečo chytilo aby som nestresovala 😀 😀 Ozaj, a aký kočík si si vybrala?? A v ktorej predajni v HC?

nelynka18
2. aug 2011

@mata90 ahoj no hlavicka bola presna 29+3 brusko bolo mensie 28+6 a stehenna kost bola zase dlhsia 29+6 a doktor povedal,ze by mal maly trosku pribrat ale inak,ze je vsetko ok....a ty si mala ake rozmery?a presne v ktorom tyzdni si bola?inak tie rozmery nie su presne,babetko mohlo byt len zle natocene...a inak akoze co by mu mohlo byt?

barcabejby
2. aug 2011

@peta_k hlavne, že všetko dobre dopadlo 🙂 Asi sa v našom stave naozaj nemôžeme vrhať do každej situácie, aj keď ako sa hovorí tehotenstvo nie je choroba 🙂 ale pozor si na seba musíme dávať 🙂

K tým matracom...je jedno, či je v matraci kokosová, kaktusová doska, alebo nie je. Matrac stačí, keď bude napr. len z PUR peny, ale musí mať hustotu aspoň okolo 24 kg/m3. S menšou hustotou by som nekupovala. Výška okolo 7 cm stačí. Už som videla preležaný aj detský matrac a to po pár týždňoch. Čo by sa nemalo stať. Je fajn, keď sa dá dať dole poťah a vyprať aspoň na 40-tke. Robím v predajni nábytku a predávať matrace ma baví, tak o tom niečo viem...teda aspoň si myslím, že viem 🙂 🙂 🙂

zuzkazv
2. aug 2011

ahojte baby 🙂 , no ste toho popísali cez víkend, my sme boli zaniesť malého k svokre takže mám syna 150km daleko na celý týždeň ☹ ☹ a je mi strašne smutno za ním 😢 . No máme naštastie čo robiť budeme natierať radiatory tak aspon nebudem na neho stále myslieť. V robote už zaučam takže ani nemám čas čítať koníka 😠 no ešte 8dní nejak vydržím 😉
@mata90 ja som mala rozmery hlavička:28+1tt bruško:28+4tt a stehenná kosť29+0tt čiže tiež rozdiel 1t, hlavička malá a nozka dlhá 🙂 ale dr. nepovedala nič také že by to nebolo vporiadku ty si mala aký rozdiel medzi tým?
@zuzaxa 😀 😀 to len chlap môže 😀
@nelynka18 joj šetri sa viem že pri malom sa to nedá veľmi ale aspoň trochu ešte aspoň mesiac aby ste boli 2v1

nelynka18
2. aug 2011

@zuzkazv ahoj,je a maly ti tyzden vydrzi u babky?moj bol najdlhsie 2 noci a uz sa pytal domov 🙂 no dakujem si myslim,ze do 38tt vydrzime 😉 mozno nakoniec budem aj prenasat 😀

misickab3
2. aug 2011

@erzulik no 7,5 kg... 🙂 ale našťastie je to naozaj tak, že všetko išlo len do bruška a trochu sa mi naplnili prsia, aj keď moc nie...takže som ako taký pavúčik- veľké brucho a rukatý, nohatý 😀

missy97231
2. aug 2011

ahojte. aj ja mam uz po poradni,,, podla usg a hodnot ktore mi nameral dnes doktor, tak zodpoveda babatko iba 30+4,,, inak som akoze podla terminu 31+1 🙂 mala ma okolo 1600g, ale inak ze je vsetko OK. pytala som sa aj na variantu porodu... kedze prvy som zacala normalne ale po nejakej hodine nastal urgenty cisarsky... povedal mi, ze pokial sa porod rozbehne sam a normalne a bez komplikacii, tak ho prerusovat cisarskym nebudu urcite... pocitala som s tym, ze aj druhy bude sekcia... ale co uz. hadam to nejak dopadne.

loriana11
2. aug 2011

ahojte všetky babenky 🙂 som sa teraz zaregistrovala, tak skúšam, čo to dá 🙂

nelynka18
2. aug 2011

@missy97231 ahoj,to este moze dobehnut 😉 aj my sme chudsi ale za to dlhy 😀 ja som si myslela,ze ked je prvy cisar,ze musi byt aj druhy......fiha to su mi novinky 🙂 neboj dopadnut to dopadne a urcite to dopadne na jednotku 😉
@loriana11 ahoj vitaj 🙂

no nic kočky idem ja.....byt som vyupratovala,popisanu stenu od pasteliek neako vycistila a teraz pojdeme na ihrisko nech sa risko poriadne vyblazni ked mame konecne slnecno 😵

zuzaxa
2. aug 2011

Baby aj Vám sa tak zle v noci spí? Ja už si cez deň neľahnem, lebo včera som si poobede pospala a v noci som tu nervózne chodila po byte. A malý len kopcuje a kopcuje a ja sa len dávam z jedného boku na druhý a potom mi je strašné teplo. No pri malej som to takto nikdy nemala. A to ešte mám čo to pred sebou, tak neviem ako to zvládnem. Si pripadám akoby som zajtra rodiť mala ísť, že už to viac nevydržím. Normálne do plaču mi bolo.
Včera mi prišli vecičky tu z koníka od jednej baby zavinovačka Lodger aj taká deka Lodger. Ešte sa mi hrozne páči ten fusak Lodger Bunker, ale viac tie pre dievčatká ako pre chlapca. Ale jedna baba tu predávala taký ušitý a bol tiež krásny, tak keď už budem vedieť farbu kočíka dám si asi taký ušiť kamoške krajčírke, však nový stojí 94 eur ten Bunker. A malo by mi prísť tento týždeň to vibračné kresielko BrightStarts, jáj už sa vytešujem. 🙂 🙂 🙂 Vraj už majú novú kolekciu jesennú v HMku, ale radšej sa tam ani nechystám, lebo zase budem len nakupovať. Ale aj tak dievčenské veci sú všade krajšie a je ich viac. 😢
@nelynka18 Moja dávaj si pozor. Ja sa po tom Taliansku tak bojím, že sa vôbec nešetrím , a to som mala minulý rok ten cisársky, že pre istotu, a vždy keď idem na WC tak sa nervózne utieram, že aby som nezačala náhodou krvácať. Ale sa tak nejako divne cítim, v noci vôbec spať sa mi nedá sa prehadzujem a malý tak kope akoby mi chcel vyskočiť z brucha aj teraz. No vo štvrtok idem k doktorovi tak len nech povie, že všetko OK, lebo doma nič porobené.
@zuzkazv @barcabejby @nelynka18 On vie kedy sa narodí a ktorý mesiac som, ale tie tt to mu nejde. A okolo 20 tt som ani ja nevedela koľkokrát ktorý tt som. 😀 😀 😀
@monnika V hlohovci asi obidve do toho Aladinshopu pôjdeme nie? Ja sa teraz v piatok chystám, pôjdeme cez Hlohovec na Mzjavu pre malú do tábora tak pozriem. Ja neviem poškulujem už asi po všetkých čo sa dá. Chcela by som čierny alebo hnedý, a zbláznená som do Casualplay, ten má na autosedačke aj tú krytku na nožičky a to ostatné moc nemajú. Ale začal sa mi aj hrozne páčiť Jané Rider Strata či ako sa volá, 4 kolesový je. Aj Maxi Cosi aj Quinny aj Brio pozerám, ale všetko len na nete, tak som veľmi zvedavá na predajni aké to bude, nech nám poukazujú ako sa skladajú do auta, však hádam budú ochotní, si ich dosť chvália tú predajňu. A ty? Aký sa Ti páči? A farbu? Ty čakáš dievčatko či chlapčeka? Prepáč neviem, je nás tu už veľa, aby som si to zapamätala.
@missy97231 A kedy si mala ten prvý cisársky? Lebo ak je minimálne 2 roky rozdiel od sekcie vraj sekcia nemusí byť, ale všetko podľa vývoja pôrodu. Ja som mala malú normálne , to je 8 rokov, ale minulý rok sme prišli o bábätko a to som mala sekciu a potom prešlo 8 mesiacov a otehotnela som, a zato mi doktor povedal, že to je veľmi krátka doba na zahojenie jazvy a normálny pôrod. No a nie som s tým moc stotožnená, ale čo už, nepôjdem sama proti sebe a riskovať to, vraj môžu nastať nepekné komplikácie ak by praskla maternica. A ty by si radšej sekciu? Podľa mňa normálny pôrod bol lepší. Ale vydržím všetko čo treba len nech je malinký aj ja v poriadku.

lucy56
2. aug 2011

ahojte ja som si dnes pocvicila na tehu priprave takze som super uvolnena ,chrbtica aj nohy, zajtra aj pozajtra idem k doktorom, zajtra na dia a pozajtra na posledny velky utz,som zvedava co mi povie doktor,kolko vazime a ako je maly otoceny,sice podla kopancekov je stale priecne asi
a chcem sa spytat chcela som si kupit ten malinikovy caj,ale asi v 5 lekarnach na mna kukali ze co od nich chcem, nemate nejaky tip kde by sa dal objednat, hlavne spolahlivu stranku

mata90
2. aug 2011

@nelynka18 no bola som v 31 tt, dr mi povedal ze hlavicku ma na 34 tt a stehennu kost na 28 tt a to je obrovsky rozdiel a rozmery bruska mi ani nepovedal, bolo nejeke dokrutene, vravel ze tie rozmery nemusia byt presne, ale tvaril sa divne, ale ja sa hrozne bojim, pytala som sa ci moze mat nejake postihnutie a on mi povedal ze to nevie este urcit, od vtedy ako mi to povedal musim stale nato mysliet a plakat ☹ a nemas nahodou v tehu knizke napisane tie hodnoty, ze cisla a nie tyzdne tehotnosti, pretoze ja to tam mam napisane cislami.

jani74
2. aug 2011

@nelynka18 ach jaj, drž sa a veľmi dobre viem ako to je s našimi chalaniskami. Ja som tiež na Mateja sama deň, noc. Naši s ním nechcú veľmi byť bo je totálne neposedo a má hrozné obdobie vzdoru - to som ešte u nikoho nevidela. Ja keď som bola takto, že ležať tak u nás išli rozprávky v jednom kole a keď už nechcel pozerať tak sme si kreslili alebo sa hrali. Keď sa len trochu dalo ísť von tak som sedela na terase a Maťko bol na pieskovisku. Drž sa dobojujeme to už. Veď to máme za pár 😉

Spánok? Ja klop-klop toto tehu sa zobudím tak 1X za noc cikať. Zaspať mám aj ja problém lebo mi trvá lež sa uložím. Viac menej spím na ľavej strane iba. Pri prvom tehu som celé noci chodila na WC aj 10X a už som aj plakávala od nevyspatia.

erzulik
2. aug 2011

@misic tak tomu nerozumiem ved tam ma tak malo priestora ako sa este dokaze otocit....zaujimave 😕

amisa
2. aug 2011

@zuzaxa to som rada ze tu niesom jedina co nespava.. ja nespim aj ked maly nekope..ale fakt neviem preco a co s tim... obcas je potom aj mne do placu a ze by som uz najradsej odrodila a spala. volakedy pri dcerke mi pomahala studena sprcha ale dnes to vzdy nezabera.

erzulik
2. aug 2011

@misickab3 ja som tak ako ty vsetko mam na brusku a pribrala som 4 kg, tuto vahu mam uz mesiac...tak uvidime kedy sa to rozbehne... 😀

erzulik
2. aug 2011

@mata90 vobec sa nad tym netrap skodis sebe aj malemu, utz nie je 100 % a hodnoty, len pekne bud kludna ked tam pojdes nabuduce urcite miminko zmeria znova.

katulka74
2. aug 2011

Ahojte,ja som dnes bola na ultrazvuku,doki povedal ze maly je tabulkovy presne na den,vazi 1430g,este robim do 15 augusta,potom si zoberiem dovolenku a od 1.9. nastupim na matersku,to potvrdenie sa odovzdava v poistovni ? A citam tu o zazmluvneni pediatra,to si musim zohnat doktora este pred narodenim?Treba ho nejak zazmluvnit alebo ?