icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

stanka25
4. aug 2011

Ahojte, dnes sme mali glukozovy test, prežili sme dufam, že vysledky budu ok.

kenya83
4. aug 2011

@wera.g ideálny gél na pranie detských vecičiek je PERSIL SENSITIVE gélový ja ho používam, už som oprala prvú várku oblečenia zatiaľ bez aviváže ale zisťovala som si či sa môže používať aviváž a všetci mi povedali, že áno jednoznačne LENOR SENSTIVE alebo SILAN SENSTIVE 😉 vecičky budú krásne voňať a bábätká si budú už od malička zvykať, že sa perie s avivážou. 😉 Takže ostatné veci budem prať aj s avivážou 😉
Babky pozerám, že už väčšinou z Vás chodia na tie posledné UTZ, ja idem 9.8. som zvedavá aký už bude mať maličký váhu. V 26tt už mal 960g. tak som fakt teraz zvedavá na tú váhu 😉
Čítam, že už niektoré dostali aj papier na MD, to mi dajú v poradni aj s dátumom nástupu na MD?
@stanka25 supeeeeeer 🙂 určite budú výsledky OK 🙂

A ešte jedna otázka 🙂 Kedy plánujete drobcovi vybaviť detskú lekárku? Myslím, že ešte pred pôrodom to už musí byť vybavené.

lucy56
4. aug 2011

ahojte,tak dnes po velkom utz,malicky je otoceny dole hlavickou a ma odhadom 1700g, zodpoveda 31tt a aj som v 31tt, ma vraj dlhe nohy a vecsiu hlavicku, no bude to asi maly obrik, a ja tiez mam 56 asi len dve veci lebo od zaciatku je vacsi nas drobec, tak radsej som moc malych veci nekupovala,periem v lovele ale bez avivaze, ja pouzivam vlastne lovelu aj na nase pradlo, lebo muz je silny alergik atopik a nic ine nemoze
a dnes som si chcela aj pediatricku zaistit,ale bohuzial ma dovolenku ako pomaly vsetci doktori na prelome jula augusta

jana0706
4. aug 2011

@bv_alexandra ahoj, ja tiez cakam ze nase babatko bude malinke, ale aj tak som 50 nekupovala - niektore tie 56 su naozaj malicke, pripadne na niektorych bodyckach mam napisane "newborn" alebo 0-1 mesiac, tak tie su asi trochu mensie ako 56, ale vsetci ma odradzali to kupovat, vraj aj z tej 56 mam toho uz prilis, lenze ked ja si myslim ze babo bude malinke, tak uvidime (sesternicin maly ledva stihol ponosit 62 a kamoska zase musela dokupovat 50, je to strasne individualne)..
inak aj ten zoznam je individualny, o tej istej veci mi dve-tri kamosky povedia ze to fantasticky vyuzili a dalsia to vobec nepotrebovala (to iste urcite plati aj tu o babach na fore, sem by som zaradila odsavacku mlieka, odpadkovy kos na plienky, senzor na kontrolu dychu, podlozka proti pretacaniu babatka, prebalovaci pult)...ja som vacsinu z toho podostavala tak sa nemusim rozhodovat 🙂, riesime akurat ten prebalovaci pult a mm rozhodol ze chce aby sme pouzivali aj ten senzor na kontrolu dychu, takze kupime aj to...
ale co urcite budeme kupovat je Baby Alarm (aj kvoli cestovaniu), podlozka na prebalovanie (sa mi to zda aspon na zaciatku praktickejsie ako prebalovat na posteli) a este si pripadne pozri spaci vak, s tym su vsetky kamosky nadsene, vraj sa im to lepsie osvedcilo ako paplonik...
z toho co mas v zozname ja urcite nebudem kupovat body kratky rukav ani perinky do kociara (na zaciatku bude stacit deka a potom bude babo vo fusaku), z oblecenia mam navyse podbradniky, teplejsie overaly co budem obliekat na dupacky na von do fusaku (mam jeden frote a dva z takej makkuckej chlpatej latky - bude v tom vyzerat ako medvedik) a jeden fakt teply overal na zimu (v tom sa bude dat babo cez zimu aj nosit po vonku, nemusi byt ani vo fusaku)..
a podla toho aky mas byt je fajn mat podla mna aj nieco v com budes moct mat babo pri sebe v kuchyni pripadne v obyvacke, ja chcem na zaciatok kosik a dostali sme aj take akokeby polohovatelne lehatko, to sa mi zda prakticke lebo je celkom skladne...

misic
4. aug 2011

Dnes som volala dr. a ja mam tiez ten glukozovy ok, ta som rada, trosku som sa bala, lebo v sobotu som bola na svadbe, v nedelu na oslave narodenin krsniatka a v pondelok test. Tak som nevedela, ci nebudem mat zvysene hodnoty.

elannor
4. aug 2011

Tak a som tu aj v priebehu dňa... Niektorí naši lekári sú strašní ☹ včera som mala neskutočné kŕče v podbrušku a dosť som navštevovala toaletu... Dnes v práci ma chytila príšerná bolesť žalúdka (akoby mi do neho nožom bodali), tak som si povedala že skočím aspoň k mojej obvodnej lekárke, keďže malého som v pohode cítila, že reku gyn netreba... Moja obvodná má dovolenku, tá čo ju zastupuje sa so mnou ani nebavila, že nech idem ku gyn... Normálne na mňa ledva pozrela 😒 Tak som bežala ku gynekológovi, ten že malý sa hýbe, srdiečko bije, že je všetko ok... Tak mám len na dnes do práce pečiatku na priepustke a zajtra tam mám naklusať a robiť... Mi povedzte, ako??? ☹

misic
4. aug 2011

@elannor Ti mohol aspon dr. dat paragraf aspon na 2 dni, nech sa das do kopy! To je fakt hrozne s tymi lekarmi! ☹

jana0706
4. aug 2011

@elannor tak toto nechapem, a potom ked sa nieco stane tak vsetci davaju ruky prec ze to ten druhy spravil chybu, fakt zodpovedny pristup 😠

bv_alexandra
4. aug 2011

a čo myslíte tie bodynka a tak po kolko ks by som mala kupit
🙂 🙂 🙂

viviem
4. aug 2011

ahojte, tak ja som zatial nezacala prat vecicky pre maleho, aj tak mi chybaju este veci a u nas je poriadny bordel, lebo prerabame dom, takze ani nalada nie je ked mame vsetko rozbite...do soboty som nemala nic a konecne, na poslednu chvilu sme s muzom pokupili viac menej vsetko dolezite kocik, vanicku, prebalovaciu podlozku, matrac a vela dalsich veci, taka som natesena ako mala, z kocika mame velku radost lebo sme zohnali taky podla predstav, 3kombinacia, fialovy...bola som u gyn v pondelok na objednanie, lenze mal dovolenku, dnes konecne uz robil, sla som o siedmej rano, sedela tam dve hodiny, poslal ma domov, ze sa mam vratit po jedenastej lebo sa mu pokazila abdominalna sonda z utz...u lekara nic moc, krvne vysledky z 25tt boli hrozne a z 29tt katastrofalne, tak lekar nemal radost, tak mi predpisal tardyferon fol a magnesium, nesmiem cestovat autom...som 31tt+2 a maly zodpoveda 30tt+3, hmotonost 1523g a hlavickou je otoceny uz hadam od 20tt, tak hadam vydrzi do porodu, ale pri takom mini brusku ani nema inu moznost 🙂...aspon ze nie je moc velky, lebo pri mojej chudosti by som velke babo nepretlacila,/ pribrala som iba 3kg, lekar to neriesi a krv je zla, tak len aby maly mal dostatok vyzivy, mne netreba / tiez som bola malinka ...lekar ma objednal kvoli tazkostiam, ale ja sa citim super, uz na 18. augusta...ohladom velkosti oblecenia, kazda vie uz teraz priblizne ake velke je babo, tak moze predpokladat ake bude pri narodeni, moje isto nebude vacsie ako 3kg, tak ta velkost 52 bude isto vyuzita...je to individualne, sesterka porodila pred 5 mesiacmi a tu velkost nevyuzila, lebo mala velkeho chlapa, ani dalsie velkosti dlho nevydrzia, rychlo rastie 🙂

sarahizabell
4. aug 2011

@viviem ahoj, ja som v 31. tyzdni,, kde si kupovala kočik a aká značka,, lebo aja by som chcela tiež strašne fialový . Mne sa páči tento Giordani ethos trio..

bibi13
4. aug 2011

@bv_alexandra no mna tak napada nejaký overalik na spanie, ja kupujem aj spací vak, lebo máme kosu v noci, deka do autosedačky nie je od veci.. zatial toto, keby ma niečo napadlo dopíšem.. ja som napr. nevyužila vôbec košielky a to som ich mala vela, podedila som a perinky do kočíka?? to ani neviem, že také niečo je.. :D

katy31
4. aug 2011

@bibi13 ahoj a dal TI na to niečo? Alebo odporučil? 😕 NO aj ja verím, že vydržíme...

bibi13
4. aug 2011

@katy31 nie nedal mi nič.. na tvrdnutie mi dal magnezko a to je všetko.

katy31
4. aug 2011

@bibi13 no aj mne tak... 😔 a uz si bola na prietokoch?

katy31
4. aug 2011

@lucy56 no to máš krásne, že vraj obrík 🙂 . my máme v 29 tt + 5 dní 1757 gramov... 🙂 tak gratulujeme

nelustek
4. aug 2011

Ako som vas tu citala ze periete veci tak aj ja som si hodila do pracky prvu varku. Periem v persil sensitiv ,co som mala vzorku v kufriku .Ak sa mi bude pacit tak si kupim,uvidime 🙂 Ja mam nakupene veci 56 ,aj po Nelke sice ona bola riadny drobcek a bolo jej aj nieco velke ,ale ovinula som rukav a bolo 😀 radsej vecsie ako male.

nelustek
4. aug 2011

Chcela by som sa spytat, ked sedim alebo sa zdviham zo stolicky mam niekedy take spichanie dole.Hrozne to na par sekund zaboli az zvysknem a potom zas nic.Poslednu dobu to mavam stale ???? mate to niektora?

viviem
4. aug 2011

@sarahizabell ahoj, kocik som kupila v novom targu, v obchode babyboo, neplanovala som ho tam kupit, chcela som cez net, ale ked sme tam videli aky maju vyber kocikov a vsetkeho mozneho a ceny perfektne, tak sme neodolali, znacka je emjoy hitreec, na nete co som kukala, tak ta fialova je hrozna, v realy je uplne krasna....ale viem ze aj espiro atlantic je fialovy...autosedacku sme kupili cierno cervenu...poslem ti link, aby si vedela presnejsie, nas fialovy tam nie je, ale ide o opis
http://allegro.pl/hitreec-emjot-z-fotelikiem-5-...

viviem
4. aug 2011

@nelustek ahoj, ja nieco podobne tiez mavam od soboty, nie casto, mozno 5x to bolo, vtedy ked sa po nieco natiahnem do vysky, alebo v noci stavam na wc...dnes som bola na poradni a gyn mi prepisal magnezko, ze to nesmie by pravidelne a caste

bv_alexandra
4. aug 2011

Ešte otázočka, dnes ráno som pozerala postielky a drahy sa ma pýtal že prečo chcem kupit drevenú že on videl niečo takéto: http://www.bazbook.sk/product/9023/1.jpg
čo si myslite vy. Podla mna je lepšia drevená ale sb /skratka pre drahého - spolubývajúci 😀 /tvrdí že je lepšia táto vzhladom aj k malým priestorom v našom byte. Tak sa neviem rozhodnút

amisa
4. aug 2011

@bv_alexandra cestovna je fajn ale je to len provizorium.. ak chces nieco male a skladne kukni napriklad mne do albumu ..mi sme kupili uplnu mini postielku. a videla som aj drevene postielky napr, v mothercare taku obycajnu ani nie velmi drahu a trolinka mensiu ako bezne. Drevo je predsa len pevnejsie a aj tie mriezky co su tam pomahaju mrnusovy pri vstavani a prvom sedeni..a kolko krat som v noci pri dcerke spala tak ze som mala ruku cez mreze pri nej v postielke

nelynka18
4. aug 2011

ahojte kocky......takze dnes s mamou v ruzomberku na vystreniach a zas musime cakat na vysledky 😒 cestou domov sme sa stavili na jednom salasi a dali sme si halusky,tak taku porciu by nezjedol ani moj muz 😀 doslova som sa nazrala 😀 a potom som mala soferovat no hruza....maly cely cas samozrejme tlacil dolu,takze cesta autom je pre mna uz hrozne neprijemna.....vcera vecer som mala spodok taky napuchnuty,ze aj muz sa zlakal,ze sa deje.....ja to nechapem preco tak strasne puchnem 😕 no dnes sme si zasli aj po skrinu pre riska,predsa ma uz viac veci,tak potreboval novu a do jeho starej dam dominikove veci....tak sme to este aj dnes skaldali a teraz padam unavou a potom oddychuj 😀 idem si vas precitat a pomaly odpisovat.....inak vonku ina spara sedim pri ventilatore a popijam decinku vinka 😉 konecne 😀 date si aj vi niekedy? ci to len ja 😨

amisa
4. aug 2011

baby inak chcem vam opisat svoju skusenost s gravitjogou..velmi ma po nej bolela cela panva myslim kosti a bedrove klby a teda najme lonova kost..mam hypermobilne klby ale nikdy som s nimi nemala problem nejakeho vetsieho rangu a toto ma fakt sokovalo..cvicim dalej ale velmi opatrne..stretli ste sa stim niektora? pri prvom dietati ma nic nebolelo tak silno.

bv_alexandra
4. aug 2011

@amisa tá je pekná, ja som tiež zastanca tej drevenej. V sobotu ideme do Targu uvidim či tam niečo najdeme. Presne sa mi viac vidí že je pevnejšia a tak. Inak tá maličká čo mas v albume je bohovská 😉 🙂
@nelynka18 to ste boli v tej Krajinke na halušky. ? 🙂

nelynka18
4. aug 2011

@kenya83 ahoj,dakujem citim sa celkom ok len niekedy nechapem ako tak hrozne moze tlacit 😕 a co sa tyka oddychovania no snazim sa 😉 ja som tiez vcera oprala a pouzila som silan detsky 🙂
@zuzkazv no nas maly bol cez noc u babky a ako on tiez vydrzi ale asi 2 noci by uz nechcel ale keby musi,nic ine by mu nezostalo 😒 ked je so sesternicou saskou tak vydrzi aj tyzden inak sa hrabe domov....no ten oddych sa teda nedari ale ani by ma nebavil 🙂 ked lezim na chrbte nemozem dychat,ked sedim tak ma maly vsade tlaci a lez stale na boku 😉 ale citim sa dobre len niekedy vecer mam spodok hrozne opuchnuty,niekedy az nechapem 😕

nelynka18
4. aug 2011

@zuzaxa no zajtra uz ides po malu,hadam sa nevies ani dockat,co? 😉 je ani nevrav ja mam 3 netere cize vsetky tie spominane spevacky,herecky dobre poznam 😀 tiez nakupujem len to pre ne....urcite sa bude tesit a hlavne tomu LCD no ten by sa zisiel aj nam 😉 tak sa jej to tam uz konci asi jej bude aj smutno 🙂 a aka zlata,ze aby ste ju nezabudli vyzdvihnut 😀 deti co ich nenapadne.....no ca ja viem o tych homeopatikach tak sa uzivaju az ked sa koji tie co mala moja svagrova ine nepoznam...ked nieco zistis daj mi vediet 🙂
@bv_alexandra hej presne tam.....horzne velke porcie,vsak? 🙂 a inak kam ides nakupovat v polsku?ja sa tam tiez chystam kvoli stavebninam a chcem omrknut neake deky,plienky a par drobnosti a co sa tyka tych velkosti ja mam tiez az od 56.....co sme mali pri riskovi mensie sme snad ani nevyuzili....

nelustek
4. aug 2011

@viviem a nevies preco by to ako nemalo byt? je to nejak nebezpecne? na poradnu idem v utorok tak hadam vydrzime,inak ma to tam boli teraz v kuse.. 😖

bv_alexandra
4. aug 2011

@nelynka18 no my sme tam tiež nedávno boli a veru ledva som fučala dala som si polievku aj halušky. a nakoniec ked sme odchádzali tak som že idem kupit domaci chlebik lebo podla mna v Ba taký nerobia ako na Liptove a neodolala som domácim koláčom, a hned som jeden šupla do seba 😀
Ideme do Targu. Som zvedava.
Ale super vec že už máme vyriešený kočik aj s postielkou aj baldachýn a matrac. Paráda. Teraz teraz mi zazvonila suseda že či by sme ho nechceli a že da knemu aj to ostatné, akoby tušila že ho chcem a že sa mi páči 🙂 Normálne telepatia 😀

nelynka18
4. aug 2011

@bv_alexandra fuuu no to by som ja nezvladla 😉 tak isto neni nad domaci chlieb mnamka 🙂 aha no ja este neviem kam pojdeme,svagrova nas chce kdesi zaviest.....a aky kocar?to je super,ze ti takto pomoze,tolko korun usetrenych,vsak 🙂