Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte, dobré ránko Vám prajem
sranda, aj my máme fusak ešte po manželovi, je ako nový, mám dobrú svokru, skladovala ho ako oko v hlave. Takže čo v zime do vaničky mám vyriešené. Trápi ma len to vajíčko. Ako som hľadala na nete, toto som našla:
http://www.emitex.cz/a-zavinovacka-zimni.php
tak si myslím (ale ozaj neviem), že by sme mohli ísť z pôrodnice v tomto a pod zavinovačku ho až tak moc neoblečiem. A doma šup naspäť do perinky. Ak rozmýšľam zlým smerom, kľudne ma opravte, nechám si poradiť. A tiež rozmýšľam, že ak by sme aj v zime niekam šli (na návštevu, do obchodu či tak, túto zavinovačku prikryjem ešte dekou a hotovo. Ale hovorím, že ozaj neviem.
Baby, koľko klasických bavlnených plienok kupujete? A do nemocky kupujete pampers new born? koľko ks?
Baby dnes idem do Aladdin shopu do toho Hlohovca ten kočík pozrieť, a asi taký čo bude mať veľkú vaničku. S tým Casualplay som sa už asi rozlúčila tam je tá vanička malinká, a keď bude veľký sloník tak asi by nám k ničomu nebol.
@andy.v No presne túto zavinovačku obzerám tu na koníkovi, je ich tu kopec na predaj. Podľa mňa sa to zíde. Teda neviem, moja dcéra má veľa krúžkov, takže my budeme v pohybe autom celú zimu a v autosedačke mu bude fajn vtom, tiež si myslím, že nemusí byť potom aspoň taký naobliekaný. A my aj keď bola malá malinká, tak sme v aute nekúrili keď bola zababušená, a všetko je na krátke cesty od domu tak do 5km, tak to kým tam prídeme ani nevykúrim nejako extra. 😀 😀 😀 A radšej kúpim toto, lebo už mám aj dva overaliky, ale keď mi povedali, že bude veľký včera, tak som na nervy, že akú veľkosť tých zimných overalov mám kúpiť. A do vaničky mám tiež fusak po malej, je páperový ako paplón v posteli a má aj diery na pásy, ale je dosť veľký tak ten asi do autosedačky nenapchám, skôr na rok do šporťáku ak už bude sedieť.
@lucy56 A koľko má tvoj obrík váhu? A bude to tiež chlapček? Inak aj my sme všetci vysokí v rodine, a moja dcéra bola dlhá 53 cm, ale váhu až takú veľkú nemala 3300g, ale tak ja som mala vtedy o 20 kg menej ako teraz, a to už som bola vtedy pred pôrodom, tak asi preto. Hlavne nech sú zdravučké tie naše bábätká!!! No ale teraz si myslím, že vyše tých 4 kíl asi bude mať, ale idem na sekciu, takže aj doktorka povedala, že mi to môže byť jedno, ak nerodím normálne, že bude väčší.
@zuzaxa no vcera na meraniach vysla doktorovi 1700g, nic na to nepovedal tak sme asi v norme, a vraj sa tie utz aj mylia, nemusi to sedie na 100%, takze aj tvoj moze byt mensi, a preco ides na sekcii,ake mas zdravotne dovody,
nas ma vraj dlhe nohy,a ma mat po kom, nozicky mal uz na 34tt vyvinute a to som v 31
ja tiez inak rozmyslam v com budem viest maleho z nemocnice, mame to sice nejakych 10min,ale aj tak,ja mu obleciem asi body, polodupky, bundicku, ponozky, rukavicky, ciapocku a mam tiez taky overalik chlpaty tak do toho ked ho dam v pohode zapnem aj autosedacku, ten emitex sa mi paci ale tiez mam dobru deku ktora sa da dat ako perinka a zapnut do sedacky tak to mi asi bude stacit
@lucy56 Ja som mala dcéru normálne, inak dnes má 8 rokov, tak si spomínam,ako som už čakala, že kedy to bude, 12.20 sa narodila na obed. Len minulý rok sme prišli o bábätko dievčatko v marci a vtedy mi robili cisársky, a medzi tým cisárskym a týmto tehotenstvom, som mala prestávku len 8 mesiacov a to je vraj málo na zahojenie jazvy na maternici, odporúčali nám 2 roky počkať, ale nepodarilo sa... Nie som s tým stotožnená, lebo viem do čoho idem a viem aké to bolo aj normálne, tak preto, ale jasné, že kvôli zdraviu oboch vydržím všetko na svete!!!!
No náš je celý na 33tt veľký, ale od začiatku mi hovorila, že je o týždeň väčší. Ale podľa mňa tvoj nie je až taký veľký, náš mal včera 2200g, ale ukazovala ten graf s váhami a bolo to nad strednými hodnotami, ale ešte stále v norme. A je to tak, im sa dáva do pomeru dĺžka s váhou, a pri dcére ma plašili, že vyše 4 kíl bude mať, ale to tým, že bola dlhá. Ale je to rozdiel v nemocnici, ona bola dlhá a chudá, ale také bábätko čo malo 48cm a váhu malo 3400g to bol taký bucloš oproti našej. Tam tie rozdiely v pôrodnici veľmi videť. Budú si žiť na vysokej nohe tieto naše detičky!!!! To ich bude radosť živiť. 😀 😀 😀
@zuzaxa aha tak to mi je luto ze ste o dievcatko prisli, a jasne ze tak skoro sa cisarsky neodporuca, moj je tiez vacsi o tyzden, tak sa stale pytam ze ci nepojde aj skor ale od toho to vraj nezalezi, ja si tiez myslim ze nas bude skor dlhy ako tucnucky,budu sa nam hlavne topanocky kupovat horsie
@andy.v ja som mala tuto zavinovacku do vajicka od Emitexu od zaciatku vyhliadnutu - maju ich dokonca niekolko verzii podla pocasia, ale nakoniec sme dostali od kamosov styri overaly (rozne hrubky a velkosti) a dva velke fusaky do kocika, vsetko krasne ako nove, tak som si povedala ze nebudem uz vyhadzovat peniaze za tu zavinovacku a vyuzijem to co mam doma...ale keby som nemala tak ju kupim, podla mna je velmi prakticka pre malicke babatko a da sa vyuzit aj do kocika...
@zuzanazuzana super fotecka, zda sa ze sa malicka uz krasne zagulacuje, uzasne ako mame v bruskach uz skoro hotove babatka 🙂
@andy.v ja mam presne tuto istu deku EMITEX do vajicka v cervenej farbe, tu teplejsiu verziu....mam ju aj v albume
Čaute baby, som Rh negatívna a muž pozitívny, to automaticky bude bábätko pozitívne? Alebo ako a kedy sa to dá zistiť? A čítala som, že v 24.-34. týždni by mi mali na poradni pichnúť nejakú injekciu anti Rh protilátok? Dostali ste niekto takú? 🙂 Dík.
Achojte tehulky tak ja mam zbalené odchádzam na víkend k vode na Liptov. Držkajte sa a ked sa vrátim dám info aj ako bolo v poľsku dlho som tam nebola tak som sama zvedavá. 🙂 😉
@bv_alexandra ahoj takisto som kupovala nieco z 56 a aj 62 lebo ved vyhrnut rukavy nieje problem...ja mam latkovych plienok 20 ks a 2 take osusky..ale urcite staci 10 ks...z toho oblecka tak po 5 ks typujem...ked budes kukat ciapky..ja osobne som kupovala bez snurok...mojmu synovi kedze mal kratky krk to strasne prekazalo.....este ma napadlo..ponozky a puncosky 😉 a rukavicky, podbradniky a postolkove nohavicky...body kr rukav som davala pod pyzamko...tak by som aspon 3 ks kupilA a neskor uvidis ci vyuzijes
@zuzanazuzana velmi pekne fotecka, tieto 3D ultrazvuky su uplne skvele, clovek tak nmoze vidiet svoje babatko uz pred porodom 🙂))
@zuzanazuzana krásna fotočka 🙂
@andy.v ja mám túto zimnú zavinovačku EMITEX do vajíčka kúpenú už od začiatku je to skvelá vec 🙂 máme žltú, lebo máme kočík limetkovo-čiernej farby 🙂 aj vajíčko je takej farby 🙂 budem kupovať aj zimný fusák EMITEX do kočíka 🙂 môžeš pozrieť do môjho albumu 🙂
@andelusik aj ja som rh- a manžel rh+, v 28tt sa pichá injekcia imunoglobulín na protilátky 🙂 ale v prípade, že si už v minulosti mala pôrod, potrat, kyretáž alebo mimomaternicové tehu a bol Ti robený nejaký zákrok mala Ti byť pichnutá injekcia automaticky, aby si už v budúcnosti problémy s protilátkami nemala.
Ja som už mala 2x potrat, 1x spontánny a 1x MA a po každej kyretáži mi automaticky pichli túto injekciu. Takže ja ju už mám pichnutú. V mojom prípade je potrebné už len kontrolovať hladinu rh protilátok, teraz mi ju v tom 28tt už pichnúť netreba. 😉 dúfam, že si ma porozumela 😉
@nelustek ty si teraz dostala tú injekciu, keď si ju už dostala po prvom pôrode?
@bv_alexandra a kam idete na Liptov? Ja bývam na Liptove konkrétne v L. Mikuláši 🙂 Tak si to tam užite a oddýchnite 😵 😵 😵
ahoj holky! tak jak se máte? venku je furt hnusně -nebo alespoň u nás.. už třetí týden je tu hnusně, jenom zataženo a většinou i prší... no sluneční paprsek k nám už sakra dlouho nezavítal -úplně je mi líto těch školních dětí -to jsou teda prázdniny...
Jinak jsem si řekla že se na miminko začnu chystat v září, ale nevim jestli bych už se neměla podívat na ty oblečky a případně je přežehlit -po Štěpíkovi máme všechno schovaný, vypraný, vyžehlený a v takovym tom vakuovym pytly na vyluxování a z 90% je to univerzální oblečení, takže to bude aviváží novící, nezaprášený, nenapadený molem ale asi zmuchlaný.. tak nevim jestli to už nemám zkouknout dokud je hnusně abych pak -kdyby náhodou bylo hezky- mohla být venku se špuntíkem..
@zuzanazuzana Krásne dievčatko!!!!!!! 🙂 🙂 🙂
Babky neviete kde sa dajú zohnať nejaké pekné samolepky konkrétne by som potrebovala písmenká, ktoré sa dajú nalepiť do izbičky nad postieľku 😒
baby potrebujem radu....myslela som si, ze sa mi troska ulavi, ak zapnem pc a prispejem niecim, ale nejde to......cez vikend sme boli v tatrach, bolo naozaj super.....v nedelu sme prisli domov, vsetko bolo bez problemov......ale pondelok sa stala u nas zavazna rodinna udalost, z ktorej som sa doslova zosypala.....priatel si este aj v utorok zobral dovolenku, aj bratia pomohli....lenze nasledky budu trvat aj mesiace....snazim sa radsej len lezat,aj normalne jem skor nasilu, ale chudnem.....za 3 dni som schudla tri kila.....mala kope, brucho mi netvrdne!!!!!!!
holky vám porodnice neposkytují vložky a plenky?? zjistěte si to radši přímo na porodnici ať to zbytečně netaháte s sebou-u nás si nemocný musí dovalit do špitálu i léky, ale tohle poskytujou..
@kenya83 Na Liptovskú Maru tam máme karavan celú sezonu 🙂 Vdaka.

@andy.v ahoj citam,ze mas aj s @wera.g dilemu ako a co......ja som druhorodicka a tiez presne neviem co a ako...ono to pride samo a podla seba budes obliekat babo....vies mozno bude teplucky oktober ako minuly rok a radit ti fusak bude zbytocne.....ale napriklad ja budem drobca brat v autosedacke,oblecenu bude mat taku teplakovu supravicku s kapuckou a ak bude chladnejsie mam taky jesenny overal a ak bude teplejsie,tak len takou malou deckou ho prikrijem.....a do kocika?napriklad moj prvy v perinke vobec nebol,takze ja mam jesenny fusak taky mäkkucky a navrch decku alebo len krytka s kocika a v zime......fusak zimnny a mam overal zimnny a aj take gatuse s bundickou a na vrch hrubu zimnnu deku.....asi tak neak....ale uvidis sama,ze to budes vediet dieta by sa malo obliekat o jednu vrstvu viac ako dospelak a ked tak vyskusas chrbatik,rucicky ci babu neni moc teplo ci zima 🙂
@zuzaxa ahoj hihi 2200g?no chlap ako hora 😀 teda ja som zvedava kolko moze mat ten moj prcek,ze kolko asi za 2 tyzdne pribral lebo bol chuducky....uvidim 23.8.idem na prietoky tak sa opytam.....uz ti robili aj pasy?co ja viem tak to je na srdiecko a na kontrakcie....hlavne,ze je vsetko ok a ste zdravucky 😉 ja mam taky jesenny fusak a da sa dat aj do autosedacky ale nie je to taky asi ako myslis ty,ty myslis skor tu zavinovacku,ze?ja mam klasicky maly fusak a na chrbatiku su otvory na pasy....a neviem ci ho budem pouzivat,ja radsej pouzivam take overaly.....mam 2 jesenne jeden aj na nozky a druhy take akoby vrece s rukavmi.....no ved uvidime,tazko je to ja som mala maleho v auguste a tak bolo vsetko lahsie.....ale ved mozno oktober bude teplucky 🙂 dufam 😉