icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

berus222
23. feb 2011

@lea1333 povedz neurologicke, ze si mala zachvat a ked to nezabere, povedz to obvodnej. ked ta stale nebudu chciet vypisat, daj slzu a opytaj sa, na co mas cakat aby sa stalo.

berus222
23. feb 2011

@santerra ja dorastam tak celkovo ☹ 😅 dnes som zvalila polovicu velkeho vianocneho mikulasa. taketo veci som nikdy nejedla, ani ked som bola dieta. a blizi sa velka noc 😅

skybaby
23. feb 2011

@katy2 ahoj, ja som mala srdiecko v 6+3, ale podľa veľkosti to bolo 6+6, tak možno budeš mat, hlavne žiadnu paniku 😉
@lea1333 mna tiež dal v minulom tehu gyndos len odporúčanie a on mi vypisovala obvodna ... A ja idem rodiť na antolskej ako pri dcerke 😉

klajosa
23. feb 2011

@santerra ja tiež už nosím nohavice bez opaska. 😀 A keď mám obdiahnuté tričko tak už mi riadne trčí. 😅 Že vraj pri druhom sa tak skôr vyduje 😀 😀

lea1333
23. feb 2011

@klajosa ze vyduje to je sranda 😀 😀 😀 😀 😀

lea1333
23. feb 2011

@skybaby ako ze na rizikove????

lea1333
23. feb 2011

@berus222 no asi to tak budem musiet spravit ale zase aby ma neposielala na nake vysetrenie zbytocne....uvidim ako dopadnem 3.3. na uv a podla toho budem konat...a este mame v rodine sestricku ktora robi mag.rezonanciu a ma niakych znamich v nemocniciach uvidime..........

klajosa
23. feb 2011

@lea1333 tak teraz sa mi vydulo a potom bude už len rásť a zaokrúhľovať sa... 😀 😀
Baby je vám už niektorej zle?

lea1333
23. feb 2011

@klajosa 😀 no ja keby som neviela test na ktorom boli 2 ciarky tak ani neviem ze som tehotna len viac som unavena a to je asi tak vsetko aaaa este prsia ma bolia ale inak absolutne nic...a ty?

dadusa26
23. feb 2011

tak mne sa prave podarilo zjest pistacie s pomarancom a horalkou...a to som sa zapovedala, ze tentokrat sa kontrolujem a jem same salatiky ☹ pri prvom som dala hore skoro 20kg a ked som konecne zapla najmensie a najoblubenejsie gate...objavili sa //.... myslim, ze brusko mi uz vidiet..hlavne vecer je neprehliadnutelne😀

jani74
23. feb 2011

Ahojte 😉
@lea1333 ako Ti už isto dievčence poradili - kľudne choď teda k obvodnej a vysvetli je čo je vo veci (ak to nevie) a nech Ťa vypáše. Ja som tak bola pri prvom tehu od polky - hoci som mala prácu v kancelárii ale robila som s bezdomovcami a pod. a bála som sa, že niečo chytím.Drž sa!

klajosa
23. feb 2011

@lea1333 mňa zase bolia nie prsia ale bradavky a mám ich tvrdé ako kameň 😒 . A žalúdok mám ako na vode.
Zatiaľ ma nenapína ani nezvraciam ale divne mi teda je...ale nevadí aspoň viem že sa to uberá dobrým smerom 🙂

klajosa
23. feb 2011

@dadusa26 ja tiež mám také chute, dnes som mala chuť na mak, tak sme mali šúlance a hneď som to zajedla anglickou slaninkou so šalátikom 😀 tak aspoň ten šalát bol zdravý 😉

jani74
23. feb 2011

@zuzul1310 to je krásne - že rovnaký dátum narodenia 🙂

lea1333
23. feb 2011

@jani74 dakujem...no len obvodna nie je tiez privetiva ja uz fakt neviem co mam robit... 😅 ale zvladneme to inak to je sila ze nie som zdrava a pracujem 13h a nechcu ma vypisat a babi ktore su zdrave a pracuju 8h dene su vypisane v pohode co im mam ponuknut peniaze?

jani74
23. feb 2011

@lea1333 ty ako epileptik by si vôbec nemala pracovať toľko hodín - ak tak max. na 8 resp na polovičný. Pracovala som s invalidnými dôchodcami. a ako epileptik si špeciálne sledovaná a bez váhania by si mala mať rizikové. Či si slabý alero silný epileptik. Drž sa!

lea1333
23. feb 2011

@jani74 no ja viem tak preto som s tym ratala automaticky ani som nerozmyslala na tym ze ma nevipise a ona mi na to povedala ze za to ze som epileptik tak to neznamena ze budem na t=rizikovom divne ze az ked dostanem zachvat pocas tehotenstva dobre ne????

natalii6
23. feb 2011

Ahojte vsetky tehulky..konecne som Vas docitala (od17str) co som tu bola naposledy..uffff ale som mala co robit kym som to vsetko precitala a vidim ze sme sa tu krasne rozrastli 😉 🙂 vitam vsetky nove tehulky a zelam krasne tehulkovanie

ja som bola vcera u gynekologa a skoro ma vysrelo ked mi robil ultrazvuk nevedel najst babo ale nakoniec nasiel ale len take rozmazane ale dolezite bolo ze srdiecko uz bilo 🙂 🙂 ale od soku sa mi zacali triast nohy lebo som cakala ze mi povie zlu spravu ☹ ale nastastie nic take sa nepotvrdilo a zabudla som napisat ze podla ultrazvuku som v 7tt a3.. 8.3 si idem pre tehotensku knizku jupiiiiii..idem ja tak sa majte vecer sa tu zastavim pa

natalii6
23. feb 2011

@lea1333 ja som rodila 1x v ruzinove a vyzera to ze aj teraz kedze to mam najblizsie 🙂

lea1333
23. feb 2011

Natali6 tak sa mozno stretnem 🙂Natali6 tak sa mozno stretnem 🙂 a baby vy nemate niekto znameho neurologa?

rora
23. feb 2011

@zuzul1310 no hej, bolo to trosku divne, na minulom sono vysetreni mi dr. povedala ze tam vidi dva gest.vaky a ze by tam mohli byt dve babatka, ale ze dobre vidi len jedno, tak som bola o niekolko dni zas,dnes,a potvrdene mam jedno 🙂 ja som nejak ani neverila ze by som ja mohla mat dvojicky, ved to nemame nikto v rodine ani z jednej strany 😨 a ja som snimku dostala dnes, ale nechali mi ju v karte, snad si ju budem moct nechat 😒

slniecka
23. feb 2011

@katy2 bola som na ultrazvuku asi 6tt + 2 /teda začiatok 7.týždňa/, a bolo hneď vidieť akciu srdiečka 🙂

lenita
23. feb 2011

Ahojte, holky! Ja som uplne v soku!! Ja som zavidela babam z vacsich miest, ze maju viac moznosti na vyber lekarov, lepsie moznosti na specialne vysetrenia a toto, co som tu prave citala - myslim tym hlavne leu1333... Tak to je naozaj sila.. 😲
Teraz som normalne rada, ze som z maleho mesta a ze mam gynekologa akeho mam.... Ten sa ma ihned pytal aku mam pracu, ze ci chcem radsej zostat doma hned alebo uvidime ako bude tehotenstvo pokracovat... Ja mam sice myom, takze ma chce dat na rizikove tak ci tak , ale je vidiet, ze sa stara a ze by ma na rizikove poslal aj keby som myom nemala, ale mala namahavu pracu... Lea1333 - nevzdavaj to a naozaj ich vsetkych otravuj, nech ta vypisu!! Ved vsade po konikovi citam o babach, ktore su na rizikovom aj kvoli "malickostiam" - ktore samozrejme v tehotnosti NIKDY nie su malickosti... Tak nechapem, ze este nie si doma.
A mne videl bijuce srdiecko velmi skoro (ani nebudem pisat radsej kedy), ale to az po priblizeni si obrazu - takze po tomto, co tu vidim si aj myslim, ze ma velmi dobry pristroj. Co ma zase utvrdzuje v tom, ze som rada, ze som u neho... Len dufam, ze som ho prave az prilis neprechvalila 😕

berus222
23. feb 2011

baby, nechcete niektora calibrum babyplan skoro nove? mozno 2 tablety som uzila, ale bolo mi z nich zle. kupovane minuly tyzden. je mi ich luto vyhodit.

amisa
23. feb 2011

waw ani som sa nepokusala totu precitat co so tu jeden den nebola. Toto tehotenstvo je troska ine ako prve ale k lepsiemu.
@lea1333 ja mam silne migreny i pocas tehotenstva prveho som bola aj dva tri tyzdne na PN. moja neurologicka mi dala papiere pre obvodnu ze keby daco aby som sa nemusela trepat az k nej aby ma mohla vypisat aj obvodacka co ju mam za rohom. Na rizikaci som sice nebola ale no migrena nieje epilepsia.. nemoze ta vypisat gynkologa ked mu da papiere tvoja obvodacka (ze by si obisla neurologicku)?
dnes som si robila len tak pre seba este jeden test..🙂 aby som si ho mohla pekne konecne fotakom odfotit a nie mobilom🙂 tisko zavidim tim co uz maju sona 🙂
@klajosa ja dnes na leiskovce a straaasne uz par dni na horku cokoladu..ale makove sulance nieje zly napad 🙂 mnammm asi si ich urobim 🙂
@dadusa26 napodobne akurat som si dala dokopy ako tak brucho a uvolenen svaly a sup.. ale mne ostalo po porode len 5-3 kg

zuzanazuzana
23. feb 2011

@amisa pises o migrene.....ja uz trpim migrenou skoro 17 rokov a dva roky beriem antiepileptika a polepsilo sa mi o polovicu....ale teraz som vysadila, predpisala mi neurologicka ine, co sa mozu brat v tehotenstve.....nechcem riskovat.....a normalne som ako tehotna nemala ani jeden zachvat.....ja som mavala tak 8 za mesiac....ty si si ako liecola migrenu?

jani74
23. feb 2011

@zuzanazuzana mávaš migrény?Ja tiež ale našťastie nie až také aby som sa liečila (niekedy síce boli také, že mi vypadával sluch a zahmlievalo sa pred očami) ale v prvom tehu to bolo hrozné ani lieky som si nemohla dať tak sa toho bojím i teraz. Vtedy som si dávala len takú čínsku masť na spánky alebo homeopatika (už neviem ako sa volali nejak na C) tie vôbec nezaberali.
Ako sa inak cítiš?

bibi13
23. feb 2011

@lea1333 ja nie som priamo z ba, ja chodím gyndovi do malaciek.. a na kramaroch som bola uplne spokojna, ale bola som na nadštandarde...

@klajosa mne je na tyčku skoro stále.. dnes ráno to bolo extrem..som nevedela čo so sebou.. 😠 😠
@dadusa26 ja som pri prvom pribrala skoro 30 kg.. 😒

zuzanazuzana
23. feb 2011

@jani74 no ja som dostala prvu migrenu dva mesiace po porode a odvtedy katastrofa.....sice ju mam bez aury, ale vtedy nemozem citit vone, zvraciam atd...a vzdy na druhy den po migrene som uplne K.O....momentalne sa citim primerane k veku, hihi....zaludok ma boli, ked nieco zjem je mi zle, ked nejem je mi zle!!!!!.....ale vydrzim a budem sa tesit, ze sa mi narodi zdrave babatko!!!!.....som na rizikovom, tak dodrziavam a odpocivam......len sa bojim vysokeho tlaku, lebo na ten sa liecim asi 4 roky....a ty sa ako citis....si rovnako stara ako ja

zuzul1310
23. feb 2011

@klajosa od včera mi je zleeeeeee, žalúdok ako na vode a robí kotrmelce, chvíľu som hladná že by som zjedla aj kamene a o chvíľu ma zasa napína na vracanie....hrôza 😒 K tomu mám nádchu, bolí ma hrdlo a včera som mala teplotu 37,4 takže jedno s druhým a cítim sa akoby ma zrazil kamión. Drobec je hyperaktívny a v kuse vyžaduje pozornosť, som rada že mi naši pomáhajú, teraz mal otec dva dni dovolenku tak bol malý takmer celý deň u našich, od zajtra som s ním cez deň sama doma, na obed chodíme k mame takže to je v pohode, ale aspoň von keby sa dalo ísť tak by sa malý aspoň vybehal a vybláznil, v takomto počasí je chúďa zatvorený len vnútri a nevládze so sebou. Inak si neviem predstaviť ako by som zvládala všetko bez rodičov nablízku. Je to naozaj obrozvská pomoc keď sa mi oňho postarajú keď mi je zle, alebo aj "len tak" 😉