icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

motylik08
12. aug 2011

@zuzaxa
@wera.g
@skybaby
@natalii6
@zuzkazv
@viviem
@jani74
@anita12
@nelynka18 ahojte kocky......vsetkym vam dakujem za vasu podporu.....chcem len napisat, ze sa nelutujem, prave naopak, chcem byt silna pre maleho a dobojovat uspesne do konca....ja som velky optimista a snazim sa, aj ked to nie je lahke, akosi si to usporiadat v tej mojej hlave a nevyrabat zbytocne stresy, nerobi to dobre malinkemu a ani mne....to co som pisala s tou malou oblickou je tak...bud maly stale lezi na tej strane kde ju ma zvacsenu a tym padom sa nemoze dobre vyprazdnit alebo je proste zvacsena...co znamena ze nefunguje tak ako by mala a to Patkovi hrozi operacia hned po narodeni, vraj mu ju budu musiet vyoperovat a ze sa zapise na nejaku listinu a budeme cakat na darcu....ono je to tak.....mozno je to banalna vec a deti sa rodia s vaznejsimi ochoreniami, ale ja si neviem predstavit ako take male babatko budu musiet operovat a co budeme v tu chvilu prezivat....niekto sa moze radovat od sameho zaciatku zo zdraveho babatka a my budeme na nervy mozno z operacie ktora ho bude cakat.....ale ja si stale nahovaram, ze ten moj maly blazonko si na tej strane kde ju ma zvacsenu lezka a tym to je....a proste ked to bude horsie, zvladneme to, maly uz vydrzal vela....je to bojovnik.....a verim ze ma partner podrzi a vzdy za kazdu cenu bude pri mne.....ten stvrtok az preto ma objednal tak neskoro, lebo ono to v podstate nema nejaky vyznam ist tam skor, aj tak sa veci budu riesit po narodeni....len cakat a dumat nad tym je horsie......ja som od vcera doma, cerpam dovolenku, konecne som uz aj co to poprala a pozehlila a dnes idem ku kamoske, som uvolnena ako dlho uz nie.......konecne som vypla od pracovnych povinnosti a od tolkej radosti neviem poriadne ani spat......od 29.08 idem na MD, takze kamosky, velka vdaka za vasu podporu....a proste ja to beriem tak, zivot nam prinasa aj dobre aj zle spravy, nam priniesol takuto komplikaciu, ale silno verime, ze nas maly hrdina to zvladne a my sme tu pre nho a nebudeme sa opustat....my ho budeme milovat aj keby ma ruke sest prstekov, uz teraz viem, ze budeme robit vsetko co bude v nasich silach 😉 DAKUJEM!

wera.g
12. aug 2011

Dobré ránko 🙂
mám takú otázočku, vám ak zistili, že mimi je podľa ultrazvuku väčšie než podľa PM, menili vám aj termín pôrodu? Totiž... ja keď tak nad tým rozmýšľam.. možno som dala doktorke zlý termín PM.. a mimi máme podľa každého ultrazvuku väčšie než by malo byť podľa PM - naposledy keď som bola v 28tt, tak drobček zodpovedal 30tt a ja teda neviem, či to neznamená, že by som aj skôr rodila? 😅

@renatkas presne ako píšeš, ten 38tt by nebol zlý 😀 tiež fučím ako parná lokomotíva, kým sa niekam dostanem, tak to trváááá.... 😀

bv_alexandra
12. aug 2011

@motylik08 Motýlik držím palčeky a posielam veľký kusisko pozitívnej energie.

motylik08
12. aug 2011

@bv_alexandra obrovske DAKUJEM! 🙂

motylik08
12. aug 2011

@wera.g ahojky, ja mam presne to iste teraz v stredu som bola na poradni som v 30tt a malinky ma velkost ako v 32tt, doktor povedal ze termin menit nebude a ze sa mi narodi 3,5kg chlapisko 😉 a tiez povedal ze pokial nebudu komplikacie urcite skor neporodim a tak mozno to moze byt u teba podobne 🙂

nelynka18
12. aug 2011

@natalii6 no ja mam presilene hlasivky a kaslem......nech to veru uz prejde.....neboj to stihnes 😉
@zuzinka_26 no jasne ozvem sa len ci tam moj dr. vobec bude neviem ci nemal mat dovolenku...
@zuzinka_26 to mi ani nepis 😉 ty sa mas,tesim sa ked aj ja budem riesit taketo veci 🙂

nelynka18
12. aug 2011

@motylik08 ahoj moja,ved my vieme ze ty si silna a zvladnete to na jednotku...viem si trosku predstavit co prezivas,mojej kamoske sa narodilo babo a ako mesacne bolo operovane,hrozne sa bali ale vsetko je uz ok a je zdravucky 🙂 a preco na darcu?napriklad moja kamoska ma jednu dceru co nema vobec oblicku a druhu co jej dosluhuje.....to ti povedal lekar?

bv_alexandra
12. aug 2011

Dievčatá od ktorého týždna sa začína chodiť do nemocnice do poradne? a to budem chodiť aj k môjmu dr aj do nemocnice alebo ako? 🙂

zuzanazuzana
12. aug 2011

@motylik08 ahoj....krasne si to napisala....a drzim vam velmi palce!!!!

nelynka18
12. aug 2011

@bv_alexandra nie som si ista ale zda sa mi,ze od 36tt....ja mam doktora v nemocke a je to gynekolog-porodnik,takze ja do terminu budem chodit k nemu...
ozaj baby i ja som uz zacala zehlit 😀 tak polku uz mam za sebou,veru plna skrina veciciek 😀 no druhu polku dokoncim teraz.....inak este ze ste ma popohnali lebo neni to sranda na krize to zehlenie a keby mam zehlit ako som planovala zaciatkom septembra,tak zehlim cely mesiac,po jednej veci 😀 a dnes mi mamina donesie vankusik a paplonik,tak si idem tu sadu ozehlit a dnes to uz nacackam 🙂

kucminka
12. aug 2011

@zuzanazuzana krásne,no budem tam musieť aj ja zbehnúť,len sa bojím,že zasa toho nakúpim,už som toho toľko pokúpila,že neviem,či to budeme stíhať vynosit 🙂 🙂 🙂 sa teším z toho 😉

bv_alexandra
12. aug 2011

@nelynka18 ja som veru ešte nenabrala odvahu zobrat žehličku do ruky 😀
Chcela som včera no akosi nevydalo. Na víkend zas odchádzam preč, a najhoršie na tom celom je to že to to žehlenie si tu na mna počká 😀 😀 😀 brrr

katuska_za
12. aug 2011

@wera.g ja ma presne opacny problem... nas krpcek je o tyzden pozadu oproti tomu ako by mal byt podla PM, ale u mna to moze byt aj tym, ze som mavala 28-35 dnovy cyklus takze presne sa den kedy sa nam krpcek podaril asi urcit neda...

A to naozaj potom prestanem chodit k svojej lekarke a zacnem do nemocnice? a to preco???? Ja nechcem ist od svojej prec fnuk ☹

nelustek
12. aug 2011

@motylik08 to mi je velmi luto ,ze mate taketo problemy.Drzim palce aby ste mali vsetko v poriadku

nelustek
12. aug 2011

@anita12 ja som bola v ilave spokojna bola som tam dva dni pred terminom,tak som si to tam stihla popozerat a tak.. doktorka ma rodila akasi mlada,neviem ani ko sa volala,lebo som ju videla az ked som isla tlacit.Pred tym som ani nevedela ze je to doktorka 😀 taka mlada sa mi zdala. Jasne ze aj sestricky maju svoje dni a neni su kazdy den milucke ale hlavne aby sme odrodili zdrave deti.O nic ine mi nejde,nech su ake chcu 🙂

renatkas
12. aug 2011

@wera.g termin porodu ti nezmenia urcite, oni urcuju termin porodu podla poslednej MS a upravovat by ho mali podla ultrazvuku v 12tt, potom uz nie. No keby si vedela ake mame my rozlietane hodnoty, v 31tt mala hlavicku na 29+6, brusko na 34tt, stehennu kost na 28+6... prinajhorsom budes rodit skor, odrodit ta predsa musia 😀 a keby si sa bala nejakeho prenasania, tak sa na to spytaj lekara keby ten porod neprichadzal, ci nejako vedia skontrolovat plodovu vodu... ale neboj to je normalne s tou velkostou

nelustek
12. aug 2011

@katuska_za ja co chodim k doktorovi nesidli v nemocke,sice je gynekolog porodnik ,ale do nemocnice chodit nebudem na poradne.Az do konca budem chodit k nemu,aj prietoky mi bude robit od 9.9. kazdu poradnu

charlotte29
12. aug 2011

@motylik08 drzim palceky,ne ch vam to vsetko dobre dopadne🙂))

nelustek
12. aug 2011

@nelynka18 a ty co nejdes dnes k tomu doktorovi? Je ti uz lepsie? Moja kolegina hovorila ze to mala pred terminom hrozne opuchnute a bolave ,malu mala padnutu dole hrozne dlho.A nakoniec jej aj tak porod vyvolavali po termine

nelynka18
12. aug 2011

@bv_alexandra a ja som uz dozehlila 😉 nastasie lebo ma to nebavi 🙂 no veru ta to pocka,zapoj do toho partnera 😉
@nelustek no volala som dr.ma dovolenku tak uz vydrzim.....ja si myslim,ze maly mi tam tlaci hlavickou a presne ako ty pises, si myslim,ze to neak extra skoro nebude... 🙂

santerra
12. aug 2011

@bv_alexandra Ahojky ja idem do nemocnice do poradne v 34 tt a na poradňu ku svojemu gyndošovi v 36 tt. 🙂

nelustek
12. aug 2011

@nelynka18 ta kamoska robila vsetko ked ju to tak bolelo,umyvala schody,podlahy..dokonca si aj zasexovala aby to na nu prislo a nic 🙂
ale ty radsej oddychuj,ona mala uz termin 😉

nelustek
12. aug 2011

Joj zeny ,co robit? Uvarene mam zo vcera,upratane je,vonku je skaredo.. tak som si uvarila kafe so slahackou 🙂

nelynka18
12. aug 2011

@nelustek ona to mala opuchnute len tesne pred terminom?no ved uvidime za tyzden idem k dr.pre ukoncenie marodky a opytam sa ho na to....a potom v utorok idem na poradnu a na tie prietoky,tak som zvedava lebo chcem zacat pit ten malinovy caj ale teraz sa este bojim pockam co povie dr.... 🙂

nelustek
12. aug 2011

@nelynka18 ona to mala asi mesiac pred opuchnute a bolave. A budes sa pytat doktora ci ho mozes pit? Alebo ak budes mat vsetko v poriadku ho zacnes.Ja som pila alchemilku

nelynka18
12. aug 2011

@nelustek aha...nie nebudem lebo moj dr.tomu neveri 😀 zacnem ho pit ak mi povie,ze som zavreta lebo to uz zacnem 35tt tak ak mi ma pomoct bude vhodny cas 🙂 a aj tie lanove semiacka zacnem jest,uvidime ci to zaberie...ale ved alchemilka, pomha upravovat hladinu hormonov,teda co ja viem....ty si ju pila preco?a to pri nelke?

nelustek
12. aug 2011

@nelynka18 ano pri Nelke ,citala som ze tiez posilnuje maternicu a tym ulahcuje porod.Neviem ale niak obzvlast tazky porod som nemala,tak neviem.A pila som ho aj ked som nemohla teraz druhy krat otehotniet.

berus222
12. aug 2011

ahojte. ja som mala prveho na kazdom utz vacsieho o cca 2 tyzdne. najprv som mala termin 14., potom 5. a potom 1. maly sa narodil 5 dni po prvom termine az 19.teho. takze je to individualne. niekto bude mat na termin vacsie dieta, niekto pred terminom take akurat.

nelynka18
12. aug 2011

@nelustek no ved vravim pomaha hormonom....ja som tiez vlastne,ked si to tak vezmes,nemala zly porod....o 9 rano sa to zacalo a o 15 sa maly narodil,cize 6 hodin ale tlacila som asi 20 minut ale to preto,ze mal risko pupocnik okolo krku a nedalo sa mu ist von a nakoniec mi ho rukov doktor vytlacil...no a to ze sa nevypytal na svet sam ale vyvolavackou 🙂 ja som tak zvedava aky bude tento porod a ake je to mat dve deti 😵

nelynka18
12. aug 2011

@berus222 ahoj ja som mala termin stale rovnaky cize 8.8. a maly bol velkostou vzdy ukazkovy a nakoniec sa narodil 16-teho a s vahou 4080g a dr.povedal,ze keby sa narodi na termin mal by vahu maximalne 3800g... ,mne teda asi dr.dal spravny termin aj teraz viem,ze som otehotnela bud 8.alebo 10.1. 🙂