icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

zuzanazuzana
12. aug 2011

@kucminka sme na tom rovnako.....a kazdy den tam maju tovar a zevraj zenske tam cakaju uz pred otvorenim.....no taka sialena az nie som, ale aj navecer maju este vzdy pekne veci!!!!!!!

nelustek
12. aug 2011

@nelynka18 mne zacali slabunke bolesti o 8 rano o 13-tej odtiekla plodovka a to zacali bolesti riadne.A o 16:54 sa narodila.tlacila som len chvilocku asi 10 min.Takze bolesti som mala tak 4hodky 😀

berus222
12. aug 2011

@nelynka18 ja dufam, ze tentokrat to bude o 2 tyzdne skor a budeme mat tabulkove dieta - tak 3200g, nech si uzijeme babo a nie hned 4 mesacne dieta 😅 😀

nelynka18
12. aug 2011

@nelustek no ja asi len 2 hodky kedze som mala epi ale aj tak sa mi tie 2 hodiny zdali vacnost 😀 ja som vlastne slabunke bolesti nemala vobec....akurat tu noc pred porodom som mala cudny pocit v bruchu a sestricka povedala,ze to sa len maly zosuva dolu,takze to kontrakcie neboli.... 😕

nelynka18
12. aug 2011

@berus222 je no to sme dve 😉 a ako to zatial vyzera?nas je zatial chudsi ako by mal byt ale hlavicka a nozky sedia na moj tyzden.....i ked viem,ze na 100% to neni...

berus222
12. aug 2011

@nelynka18 aj nas je vahovo mensi, ale dlzkovo sedi. zato ja som 2x taka ako pri prvom

nelynka18
12. aug 2011

@berus222 tak snad nam to vide 😉 no vidis ja som oproti prvemu tehu o polovicu mensia 🙂 pri riskovi som mala asi v tomto tyzdni uz o 20 kg navyse cca.....a teraz mam 13kg navyse,tak som rada 🙂 ked som cakala riska,tak mi dr.hovoril,jecte viac zeleninky a teraz jecte viac maska 😀

anita12
12. aug 2011

@lucy56 ...aj mňa dnes zas pochytilo upratovanie, všetko vyupratované, navarené, manžel mi vždy hovorí, že to máme v byte ako na operačnej sále, všetko také sterilné 🙂. Ja tiež už robím zásoby potrebných vecičiek, keby náhodou som musela neskôr ležať, ale radšej ani nechcem strašiť ... Zajtra ideme okuknúť už aj my kočík, zatiaľ len objednáme na október, snáď niečo pekné a dobré nájdeme .. Pekný dník ešte prajem všetkým .

anita12
12. aug 2011

@nelustek ... presne tak, len nech sa bábenká narodia zdravé a v bezpečí. Veď je to aj v záujme personálu aby všetko dobre dopadlo. Inak ja som tam bola zhruba pred 3 rokmi a tiež tam bola strašne mladá lekárka a keď ma prišla vyšetriť, tak som tiež len zírala, či má vôbec 18 rokov 🙂

santerra
12. aug 2011

Baby ako je to s vami, sexujete normanle v tomto mesiaci? Nemože to vyvolať predčasak?

zuzkazv
12. aug 2011

ahojte baby ja som dnes upratovala detsku potom sme boli s malým na ihrisku, rýchlo som spravila obed a dala som ho spinkať a teraz som taká hotová že ako by som kanál kopala 😖 normálne nechápem zo seba. chcela som este kolač upiecť ale asi to už nezvládnem 😒
baby ktoré ste choré prajem rýchle uzdravenie, inak mna ked bolelo hrdlo asi vo 4tom mesiaci tak som zhanala info ze co pomáha a našla som že treba používať ustnu vodu listerin, tak som to skusila a mozem odporučať odkedy ju používam hrdlo ma nebolelo a dokonca mi vtedy aj sople prešli 🙂

lucy56
12. aug 2011

@anita12 mna od zaciatku strasia predcasnym, aj ked ja si myslim ze pojdem normalne v tp,tak preto vsetko predzasobujem a zase som typ ktory ma rad vsetko prichystane a v pohode sa potom sustredim uz len na porod a prichod domov bude bez stresu
@santerra my hej, lebo sme dlho nemohli,tak si teraz vynahradzame, a myslim si ze babo uz je pomaly pripravene na svet tak ak ho popozenieme trochu nic sa nestane, a mne je tieto mesiace najlespie fyzicky takze si konecne uzivam tehu

misic
12. aug 2011

@wera.g ja co som citala, tak najpresnejsi ultrazvuk je v 1trimestri okolo 10-12tt a potom je to uz velmi skreslujuce, pretoze vaha dietatka uz neni objektivny ukazovatel, kedze babatka su odlisne a hlavne tie vahove rozdiely su dost velke, tak by sa nemal menit datum porodu podla ultr. v poslednom trimestri, lebo bud by bolo babatko velke a vyvolali by ho skor mysliac si ze uz je zrele a ono by napriklad nemalo este dovyvijane plucka... ale je na tvojom klekarovi ako sa rozhodne, ale nepociula som o tom, ze by na konci menili DP. Mozno akurat pri mamickach s tehu cukrovkou vyvolaju porod o nejake 2-3tyz skorej 🙂

zuzkazv
12. aug 2011

@santerra my sme pri prvom fungovali až do 9teho mesiaca, teraz uvidíme ako dlho nám to vydrží lebo sa cítim unavenejšia ako vtedy ale predčasný pôrod by to nemalo vyvolať ak nemáš nejaké komplikácie

nelynka18
12. aug 2011

@santerra sexuj moja sexuj 😀 sex nie je nikdy naskodu pokial ti ho lekar nezakaze.... 🙂
@zuzkazv hi no upratovanie,dobre poznam tiez som uz detsku upratala a vyupratovala uz kde co 😉 listerin pouzivam bezne,tak snad zaberie 🙂

zuzkazv
12. aug 2011

@nelynka18 však práve že som skoro nič nerurobila a unava ako hrom snad je len nizky tlak 😅 ako vidim tak výlet ste mali peknučký 😉 malý bol isto štastný

nelynka18
12. aug 2011

@zuzkazv no aj ja byvam hrozne unavena,nevladzem uz tolko 😒 teraz ktori??polsko ci zoo?asi zoo ze?no bol len nakoniec bol uz hrozne unaveny a tak aj protivny ale ako sme auto nastartovali,tak hned spal 🙂

nelustek
12. aug 2011

@anita12 boli tam dve take mlade doktorky ked som pred 3 rokmi rodila. Ale pri tych bolestiach som ani nejak nevnimala ako sa tam ku mne spravali.Myslim ze celkom fajn,bola so mnou totiz aj mama 🙂

nelustek
12. aug 2011

@nelynka18 ja som cele tehotenstvo nemala ziadne bolenie ani nic co teraz.. Az v samotny den porodu,bolenie na menzes a to som mala od 8rana kazdych 10min.Tak som tusila ze to je uz ono.. a nastal strach 😀

nelustek
12. aug 2011

Moja Nelka sa pekne dnes naobedovala,konecne som mala aj pocit ze jej chuti 😀 lebo jedla s takou chutou 😀 a na konci povedala dakujem mamicka.. tak ma potesila zlatusik moj

nelynka18
12. aug 2011

@nelustek no ja som pri riskovi do porodu tiez nic nepocitovala,nic ma nebolelo ani nepichalo......teraz stale cosi...uz chcem aby bol oktober ale zaroven sa tak zacinam obavat 🙂

zuzanazuzana
12. aug 2011

no ja som akurat vstala, pospala som si dve hodinky.......v noci nespavam kvoli paleniu zahy, je to strasne.......a stale popijam vodu alebo mlieko /troska pomaha na tu zahu/.....aj vas tak neuveritelne smadi?

anita12
12. aug 2011

@zuzanazuzana ..ja tiež musím aj v noci stále piť, bez vody ani na krok a potom som stále na WC 🙂

berus222
12. aug 2011

@zuzanazuzana ja cez den vypijem viac ako 3 litre. nemala by som, lebo sa moc nalievam a skoro vobec nemusim chodit na zachod.

lucy56
12. aug 2011

nasla som zaujimavu stranku o portodoch prirodzenych, takze ak niekoho zaujimaju aj alternativne sposoby tak tu je link http://vnimavetehotenstvo.sk, skoda ze na SR nie je tento sposob moc podporovani

zuzanazuzana
12. aug 2011

@anita12
@berus222 no v zivote by som nepovedala, ze palenie zahy moze tak zneprijemnit zivot......tak ale uz to mame za par, tak to dufam prejde, aj to behanie na zachod

nelustek
12. aug 2011

@zuzanazuzana aj mna palila zaha,ale uz to preslo.Mna osobne to az bolelo,bolo to naozaj neprijemne..som rada ze je to uz za mnou.Inak mne na to nic nepomohlo..

amisa
12. aug 2011

@santerra no keby sa mi chcelo ako sa mi nechce 🙂 , ale pokial to nezakaze doki tak sa neboj. Endorfin pridu vhod ja tebe aj babu.
@lucy56 jaaaaaj no sa mozem len pousmiat a potoms a pripravit na slovensku realitu.. mozno moja dcera raz bude mat viac moznosti.
@anita12 ja tiez.. akurta si zbehnem znova po pohar vody 🙂

nelustek
12. aug 2011

@nelynka18 mna teraz tiez stale cosi boli a picha az mi muz povedal ze stale pistim a ze mi stale nieco je.Pri malej si nic take nemala a toto je posledne tehotenstvo a tak.. ☹ uz mu nic nerozpravam,poplakala som si a je.Bolo mi to hrozne luto

nelynka18
12. aug 2011

@zuzanazuzana hi aj ja som si pospala teraz hodinku lebo risko zaspal pri rozpravke tak som to vyuzila 🙂 ja nastastie v noci uz zase spavam ...
@nelustek no ti chlapi.....moj je tiez taky,tiez mu radsej nic nehovorim vlastne len tu sa postazujem 🙂 nechcete uz tretie babo?aaale neplac,mne sa mozes postazovat,chlap to nepochopi nikdy 😉