Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
tak konečne sa mi podarilo prečítať všetky príspevky za posledný týždeň 😉
Mám na vás mierne delikátnu otázku... Stretli ste sa niektorá v tomto štádiu tehu so svrbením? Obávam sa aby to u mňa nebola nejaká mykóza, hoci netuším odkiaľ by sa zjavila ☹ Zatiaľ si dávam len Canesten krém, aby sa to nezhoršilo a v pondelok budem musieť asi skočiť k dokimu...
Inak pozerám, že viaceré sú už doma, prípadne o pár dní vám už začína MD... Ja od dnes čerpám dovolenku a materská od 1.9. 😀
Inak, čo sa týka kočiara, tie z vás, ktoré chcú trojkombináciu, pozeráte na rozmer vaničky??? Lebo mne sa všetky zdajú malé a konečne som našla kočiar s vaničkou 80 cm dlhou...
http://www.vasesuperkociky.sk/www-vasesuperkoci...
@lucy56 to bola prva stranka o tehotenstve ktoru som citala ked som otehotnela (este nez som objavila MK), ma to tak pekne naladilo 🙂 ale uz dlho som tam nebola, musim znova mrknut...mne sa ta myslienka alternativnych porodov paci, je fajn ked si zeny mozu vybrat, aj ked ja by som si napriklad doma za ziadnych okolnosti rodit netrufla...ale som rada ze budem rodit v Rakusku kde sa rodi s porodnou asistentkou a lekar na to iba dohliada a ked treba tak zakroci...sa mi to zda ovela prirodzenejsie, ved porod nie je choroba...a este je super ze sa tam da rodit v hocijakej polohe aka prave zene vyhovuje...ja to mozno skusim na tej porodnej stolicke, vraj je lepsie ked pomaha aj gravitacia, ale ktovie co budem chciet prave v tej chvili 🙂
@jani74 Ešte sa môže otočiť, neboj!!! Však on len hovorí jeho názor, ale skutočnosť môže byť iná. So mnou bola jedna na vzdychárni, funela jak drak už mala ísť na sálu rodiť a zrazu ju poslali na sono, že malá sa pretočila počas kontrakcií dole riťkou, tak jej robili rýchlo cisársky, ani mužovi to nestihla zavolať, sestrička mu volala. Oni to dokážu aj keď majú málo miesta rybičky naše malinké!!! Držím palce! Čo tak plašia tí doktori. Mňa pri dcére asi v 36tt na sone naplašila, že môžem aj hneď rodiť, že všetko je už na spadnutie, a malú som týždeň prenášala a to mi ju 4 dni vyvolávali.Ale v ten deň ako mi to povedala, všetko som do noci upratovala vecičky, že už nič nestihnem asi do druhej som bola hore vtedy a chcela som už ísť do čakárne na pôrodnicu posadiť, že už to bude. 😀 😀 😀
@elannor to mas pravdu, v takom pripade by som sa asi aj ja poobzerala po vacsej vanicke...
mne dnes (aj ked zatial len fiktivne) pribudla do vybavy stolicka na krmenie...kamoska volala ze ci nechcem stolicku ktoru mali u jej mamy, ze uz im tam zavadza lebo deticky uz sedia na normalnych stolickach, tak sa tesim ze nam ju daruju, tiez chcem dat jednu stolicku k nasim, tak aspon sa nebudu musiet kupovat dve..
jaj baby jaka som rada,uz mam vsetko poprane a dokonca aj pozehlene a poukladane.esteze mi sestra pomohla s tym zehlenim.teraz uz oddychujem s vylozenymi nohami,aj skoro polovicku mlona som zjedla 🙂
ahojte kocky, tak ste aj mna nakazili s tym pranim, dnes bolo u nas pekne, tak som oprala asi 100 plienok a osušiek, uff, najradsej by som uz mala vsetko do puntika pripravene... Inak, posledne dni sa mi zda, ze sa mi vracaju mierne vecerne nevolnosti, vy ste vsetky v pohode? a babatka vas aj kopkaju? lebo nasa zojenka sa iba hmyri o dusu spasenu
Dievčence ste zlaté a ďakujem za milé a povzbudivé slová!!!Dnes som neni schopná nič robiť a len sa mojkám s Matejkom a je mi plačlivo asi zo všetkého. Verím, že bude ok. Inak v NR sa v poslednej dobe rodia detičky len okolo 2kg alebo cez 4kg. Málo cez 3kg. Hovorím si, že radšej nech sa malá narodí skôr hoci menšia ako mať nejaké následky pre zlú polohu v brušku. Matejko mal dotlačenú nožičku (našťastie sme to bez následkov rozmasírovali!) a na nošteku, očku, čielku a šiji červené fľaky následkom nedostatku miesta a dotlačenia.
@bettyx fúúúj až sa bojím na toho pavúka čo i len pozrieť 😲 určite by som jačala stuhnutá strachom alebo sa dokonca i povracala ako sa poznám 😲
@motylik08 si silná, ťa obdivujem!Ja som taký prdko 😔 a čo sa týka života bez jednej obličky - ja mám jednu a 28r. som o tom ani len netušila až náhodou to zistila jedna internistka na sone na preventívnej prehliadke. Tá čo ju mám je v zastúpení za obe inak by som to vraj cítila.
@wera.g
@motylik08 no vidíte a mne zase raz hovoria, že malá je na svoj termín veľkostne a o týždeň zase o týždeň - týždeňa a čosi menšia, tak si vyber.
@natalii6 Ahojcek, tak to ma mrzi, ze si ochorela. Drzim palce, nech sa cim skor vyzdravis 😉 Takze ty uz chodis do Ruzinova do poradne? Ja idem 30.8. do poradne k mojej lekarke, teraz mala cely august dovku, takze neviem co nove s malym..Uz mi chce vypisat papiere na matersku, tak potom musim s nimi do Socialky. Naposledy ked som bola u lekarky, tak maly mal 1450gramov a bola som tusim v 28 alebo 29,tyzdni. Zdatne ma cele dni aj noci kope a buchnatuje, tak ocividne mu je dobre 😀 Nakupene nemam v podtstate nove nic, iba ten prebalovaci pult a podlozku nanho. Oblecenie ma laka kupovat, ale nekupujem, lebo viem, ze to aj tak potom nevynosi a kroti ma aj manzel, takze postupne len kupujem veci pre seba, ako tampony do podprdy a podobne 🙂 A samozrejme sa neviem dockat septembra, kedy ma prist kocik. Vy mate nieco nove?
baby vy ste dobré ,ja ešte nemám nič poprané ,všetky veci sú v krabici na povale a to som mala teraz 3 týždne dovolenky,od pondelka do práce tak možno až ked budem na materskej 😉
ahojte babulky
nejako vas nestiham citat, ale dufam ze cez vikend sa mi podari zase doplnit tabulku 🙂
mam za sebou dalsiu poradnu, dokina mi robila aj prietoky, vsetko OK, mala ma 1840 g - tekze cca o 1,5 tyzdna je vacsia nez by mala byt. ja som zatial pribrala 5 kg. Robila mi kultivacie na streptokoka, brala nalacno krv a znovu ma poslala na EKG s tym, ze sa robi v 1 a 3 trimestri. To moja predosla doktorka nerobila. A spytala som sa na ten kufrik so vzorkami ... tak ze oni ho davaju spolu s tehuknizkou - kedze ja som tam vtedy dobehla s placom ze krvacam, tak v ramci chaosu sa na to zabudlo. Takze mi ho dali teraz. Bola som milo prekvapena z toho co tam bolo - predtym tam byvalo plno reklam a dokopy nic pouzitelne 😀
@masinka si sikulka ze stihas este aj tu tabulku aktualizovat...skvele ze vsetko ok, inak na to ze mala je taka velka tak si velmi malo pribrala, aspon nebudes musiet zhadzovat...inak super ze si sa spytala na kufrik, ved ked si ho dostala pri predchadzajucich tehotenstvach tak preco nie teraz - a co v nom bolo, prezrad 🙂 ja viem od kamosiek co rodili v Rakusku ze zvyknu rozdavat nejaky balicek so vzorkami v porodnici, ale ktovie ci to v kazdej davaju...no ved ked nie tak sa nic nestane 😉
inak baby neviete preco sa zmenil nazov temy po takom dlhom case?
@zuzaxa Nezostalo mi tam nastastie nic,len ma to trochu palilo.S tym zlaknutim to som pocula ze ak sa zlaknes a chytis sa niekde..neviem snazim sa nelakat 😀 o tej susede by som ti vedela dlhe hodiny rozpravat, a to s tym prasenim ja som ju videla lebo som isla prave na balkon.. a ked som na nu zakricala ze ti jej sibe hned zaliezla 😠 ved by som jej dala.
@zuzanazuzana no to veru hej.....ja by som niekedy spala aj cely den no len mam doma riska,uz nech je ta skolka 😀
@natalii6 tak to je super,ze sa mas lepsie len teraz tvoj prcek 😒 ja som taka rada,ze som to uz pozehlila bolo toho dost veru 😒 no praveze ani nic take a hlasivky su mimo 😀 ale uz je aj mne lepsie mne pomohli asi caje celkovo sa necitim uz taka zlomena....
@elannor ahoj ak mas mykozu tak pre mimi to nebezpecne neni ibaze by si uz rodila,co urcite nebudes 😉 tak sa nebooj a v pondelok si zajdi k dr...... 🙂 a ten kocar je pekny len tu znacku vobec nepoznam,takyto podobny je bexa a viem,ze je kvalitny,pozri si aj ten....a s tymi vanickami mas pravdu,ja som sa tiez natrapila kym som nasla 80cm dlhu,byvaju hrozne malicke 😒
@nelynka18 ved to tak byva ochorie jeden a ide to potom aj na druhych uz aj na muza nieco lezie ale to bude potom pohroma 😠 som rada ze mi je lepsie lebo som si konecne poupratovala aj ked ma caka este vydrhnut celu kupelku ale najhorsia spina je uz upratana a ako naschval akoby som toho mala vcera malo sa mi v kupelke vyliala voda tak som si narobila robotu 😀 ja som sa nedostala k tomu zehleniu hadam dneska ale tolko zehlenia som este vzivote nemala 😠 esteze nie je teplo tak sa bude dat 😉 ja caje dako nemusim ale ak pomozu tak si davam aj ja 😉 a som rada ze aj tebe je lepsie 🙂
@verinka100 ahoj uz mi je ovela lepsie len skoda ze mi maly ochorel ☹ ale to sa dalo cakat..do Ruzinova pojdem az 25.8 kedze 22 si idem pre vysledky krvy a nejake stery co mi robil,potom uz kazdy tyzden z coho som neni nadsena lebo neviem ako to vyriesim z malym..a ty uz vies kde budes chodit?aj moj drocek sa vela hybe obcas mam pocit ze mi ide roztrhnut brucho 😀..viem si predstavit ako sa tesis na ten kocik a akej farby ho budes mat? mi nemame tiez nic nove co sa tyka veci pre babo este som nezacala ani prat veci ale myslim ze mam este cas lebo teraz mam prania nasich veci aj tak dost tak ked skoncim z nasimi vecami pustim sa do detskych ale musim si najprv kupit prasok na pranie pre baby 😉 ..co sa chystate dnes robit?
Ahojte, mne je dnes poriadne za figu ☹ nevládzem chodiť, bolia ma kríže, nohy, kĺby a celý bok ☹ idem si aspoň na chvíľu ľahnúť. Malá sa prehadzovala tiež v brušku v noci - raz som ju cítila priečne a raz pekne pozdĺž nožičkami dolu. Držkajte sa a pekný víkendík.

@nelustek To s tým popálením, no neviem, zostalo Ti len ružové, alebo to bolo také silné, že až koža Ti zišla? Kamoška bola tehotná asi v 12tt a boli u nás na Silvestra a robila mandle na oleji a tá obracačka sa jej zlomila a vyfrklo jej to na ruku a celý palce, a jej malá sa narodila v júli a Ti poviem keby som to nevidela v ten večer na Silvestra tak jej neuverím, malá má ten istý prštek palček celý taký fialový, akoby moc prekrvený, trošku to vybledlo , ale má to tam stále.
A že aj s naľakaním, to počujem 1x, ma nestraš ja som sa už veľakrát tak vyplašila, že malý bude potom samá bodka! Tak to máš teda úžasnú susedu. Ja mám zase také dve kravy staré pod sebou, že sestry staré a stále si niečo vymýšľajú na nás. Stále chodí, že ju vytápam v kuchyni a už som jej milión krát vysvetlila, že my máme zväčšenú kuchyňu o kúpelku takú čo sa cez ne prechádza do kuchyne a kúpelku máme prerobenú z takého kumbála veľkého. A som jej vravela, že ak ju ja vytopím, ona to ani nezistí, lebo je to v kumbáli. Ak niekto v baráku vŕta, tak vždy príde, že to my, lebo môj muž je stolár a chodí v monterkách stále 😀 , a ak vyleziem na balkón už aj ona a počúva čo tam robím, minule som si zametala do zmetáčika a už ona Dúfam, že mi to nezametáte na prádlo, a to iba zvuk metličky počula krava!!!! 😠 Vieš ako sa ich bojím, normálne muškáty mám dovnútra balkóna, lebo ona by sa zbláznila keby ich mám cez balkón. Krava, ani nefajčíme ani žúrky nerobíme, by som jej dopriala takých fajčiarov a smradlošov susedov. Blbaňa!!! A ja stále mužovi , však to sú staré ženy musíme sa k nim slušne správať, ten už by ich poslal kade ľahšie!!!! A ide od nich taký starecký pach, normálne to cítim na balkóne fuj... A ak už máme návštevu po desiatej hodine už aj búcha do radiátorov!!! No čisté diliny!A jedna z nich spáva v kuchyni, a tam máme dlažbu tak to chodím v noci po špičkách. A pritom malá bola taká zlatá nikdy neskákala, žiadne odrážadlá po byte, ale však náš malý im ukáže!!!!! 😀 😀 😀