icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

elannor
14. aug 2011

@nelynka18 @misic vďaka za tipy, bude to ešte ťažké rozhodovanie, uvidím, ktorý kočiar u mňa nakoniec vyhrá 😎

nelynka18
14. aug 2011

@natalii6 aj tebe dobre ranko 🙂 moja este aj nocne mory....ja ta chapem ze si bola na nervy mohlo sa tolko veci prihodit ale nastasie stal pri malom anjelik strazny 😉
@elannor to poznam ja som sa tiez nevedela rozhodnut.....ja som hladala väcsiu vanicku aspon 80cm,lahku konstrukciu a celkovo aby bol jednoducho ovladatelny a spratny a nasla som 🙂 urcite najdes aj ty 🙂

tinika
14. aug 2011

ahojte, 🙂 pridavam sa k vam, este sa zmestim do oktobra 🙂)

zuzinka_26
14. aug 2011

@natalii6 tak sa tam mozno aj stretneme 🙂 malo by to byt okolo 200 eur, neviem presne - to mi asi povie v tom 34tt, ked k nemu pojdem. Som zvedava.

skybaby
14. aug 2011

ahojte 😉 tak my uz mame kocik u nasich, tak spokojna 😉 a kupila som rovno aj fusak lodger bunker a vyzera namakane, tak dufam ze bude super .... mate ho niektora?
a idem si uvarit ten malinikovy caj, vobec by mi nevadilo mat septembrovciatko 😀

skybaby
14. aug 2011

@wera.g aj ja idem teraz cez tyzden na krv, to sa tusim robi krvny obraz, ci je vsetko ok, lebo v tomto stadiu tehu maju niektore baby malo zeleza, tak treba potom brat tabletky
inak mna sa tiez dr. pytal ci chcem ist 6 tyzdnov alebo 8 tyzdnov pred a mohla som si vybrat 😉

zuzkazv
14. aug 2011

ahojte baby, tak mňa včera ráno riadne naplašili poslíčkovia, som mala kontrakcie každé 4minuty asi 45 mint to celé trvalo, pri riškovi som nič také nemala tak som sa zľakla že to už fakt začínam rodiť, ale našťastie to prešlo 😔 . poobede sme išli hned pokupiť veci pre malé tak už máme aj kozmetiku aj plienky, plachty do postielky...
@elannor ja som sa tiež rozhodla pre bexu
@natalii6 ešte že všetko dobre dopadlo, muselo to byť hrozné ☹ ale si to naštastie zvladla 😉

zuzkazv
14. aug 2011

@nelynka18 inak už ste vybrali darček pre malého?

masinka
14. aug 2011

ahojte
tabulka je doplnena, stale nas pribuda 🙂 snad sa pomestime do porodnic a nebudeme musiet rodit niekde na chodbe (moja teta tak rodila pred 7 rokmi v Ruzinove - 11 bab lezalo na chodbe, len tlacit isli vzdy rychlo na porodnu salu a potom zase sup na chodbu) 😖

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/oktobrovky20...
je nas uz 165 kinderiek , odhalilo sa zatial 42 dievčatiek a 60 chlapcov 🙂

masinka
14. aug 2011

@nelustek - my mame tiez nad nami "uzasnych" susedov - pradlo na balkon vobec nedavam, lebo nam tam padaju spaky z cigariet, teta chlasce, takze sa obcas v noci hadaju jak psy a pocuvame take veci ako ze jeden druheho zabiju a podobne, minule som uz rozmyslala ze na nich zavolam policajtov, ked nie su doma, tak ich psisko cele noci zavija... no proste radosti byvania v panelaku...

@jana0706 - v kufriku bola vzorka Sudocremu - podla skusenosti s predoslymi detmi mi to staci tak na pol roka 🙂 a nemusim so sebou vlacit velke balenie (aj ked to som si tiez kupila, budem do malej krabicky doplnat) - ked niekam idem s detmi, tak vlacim kopu veci na prezlecenie, prebalenie, proviant...., tak som vzdy rada ked sa mi nieco podari zredukovat 🙂, este tam bol dudlik - tak aspon nemusim zbytocne kupovat, moje prve dve dudle nechceli....
kedze mam po babach kopu vybavicky, teraz uz (takmer) nic nekupujem - tak sa vytesujem aspon z takychto somarin 🙂
bola som si nakupit podlozky do porodnice a poporodne vlozky - aj z toho som mala radost ako male decko 😀

@raona - to o tom umyvani okien a omotani snury som tiez pocula ked som cakala Nelku...okna som neumyvala, ale spomenula som si na to vzdy, ked som v autobuse visela na hornej tyci - Nelka sa narodila v zime, pod bundou brusko vidiet nebolo, tak ma nikto v tlacenici cestou z/do roboty sadnut nepustil.... a Nelka sice snuru omotanu nemala, ale sa o nu zachytila a musela ist von cisarskym.... zrejme je to nahoda, ale pre istotu ani teraz nebudem okna umyvat a teiz sa snazim za nicim nenatahovat, aj ked cisarskemu sa teraz nevyhnem. a maslicku do kocika davam nie koli poveram, ale preto ze sa mi to paci ako ozdobka 🙂

@lolko_lenka - teraz co robia odber krvi je krvny obraz, streptokok sa robi vyterom - aby sa nim babo pri porode nenakazilo ak by tam bol

@zuzanazuzana ja som pred dvoma tyzdnami kupila v Tescu hovadzie na polievku, uvedenu spotrebu malo az o tyzden.... dala som ho do chladnicky a na druhy den ked som ho otvorila, tak bolo zelene a smrdelo ako tchor....tak teraz mi je uz jasne preco... maso tam uz v zivote nekupim

masinka
14. aug 2011

@natalii6 - ked som cakala Nelku, tak sme tiez v nejakom 8 mesiaci prerabali kupelku... pol roka predtym nam zateplili dom a tak nam povodna kompletne splesnivela ☹ no aspon budes moct babo kupat v peknom , novom, cistuckom 🙂
ja kupujem malinikovy caj v predajni sypanych cajov co je v petrzalskom Tescu, na obale bol presny navod kolko toho pit.
u nas na kluckach treba obcas dotiahnut srobik aby nevypadavali, na kazdych dverach mama taku penovu zabranu aby sa nedali zabuchnut - teda ani nie kvoli tym kluckam, ale aby si baby v zapale hry nepricvikli prsty.
u nas zapnuta zehlicka nehrozi - ja nezehlim.... nemam na to pri dvoch detoch ani cas, ani chut.... (teda ozehlim obcas manzelovi slavnostnu koselu , ale to je asi tak vsetko). citala som kdesi, ze detske veci sa zehlit nemaju, ze to vytiahne na povrch vsetky chemikalie (ako napr. avivaz - preto je pradlo po ozehleni maksie) a potom sa lahsie dostanu na pokozku.... takze sa drzim tejto teorie... baby nikdy nemali ziadnu alergiu na oblecko, napriek tomu ze pokozku maju dost haklivu - mali sme problem najst vyhovujuce plienky, uteraciky aj kozmetiku....

@ellanor - mykozu nechytis, to sa len kvasinky ktore tam mas prirodzene, premnozia - vplyvaju na ne napr. tehotenske hormony. canesten zvonku ti nepomoze, len na chvilu zmierni priznaky, treba si ist dat predpisat nieco co to prelieci aj zvnutra

@bv_alexandra - na kontroly do nemocnice sa zacina chodit mesiac pred TP

@bettyx - fuj, stretnut takeho pavuka u nas v byte, asi sa odstahujem 😝

@viviem, @wera.g separacne plienky su pri malom babatku nanic, to este kaka taku vodicku alebo prazenicku, to cele cez separacnu plienku prejde ☹ zmysel maju az od pol roka kedy babo zacina kakat take pevnejsie, to potom aj so separacnou plienkou vyhodite do WC

masinka
14. aug 2011

@misickab3 - ja som sa bavila s mojou pediatrickou o tom prihlasovani do poistovne do 60 dni... akoze zakon to umoznuje, lekar je povinny sa o dieta postarat, ale poistovna lekarovi po osetreni len s matkinym preukazom nic neuhradi, takze ma prosila aby sme malu prihlasili cim skor, tiez jej nikto nic zadarmo neda, tak na fungovanie ordinacie peniazky potrebuje...
a ked uz budete v poistovni, nezabudnite si poziadat rovno aj o europsky preukaz poistenca - ak planujete ist s babom niekedy za hranice 🙂

duranovaz
14. aug 2011

@nelynka18 Ahoj aj ja mám coletto austin ale trojkolku a myslím si, že tieto kočíky sú super.
Prosím o doplnenie do tabuľky, že mám 23 rokov,budeme mať chlapčeka a bude sa volať Damianko a sme z okresu Rimavská Sobota.Ďakujem

masinka
14. aug 2011

@duranovaz , @heveri35 - doplnene 🙂

uz mi sibe, alebo mame zase novy nazov ? nebolo tam pred chvilou nieco take ze pridajte sa.... ?

lolko_lenka
14. aug 2011

@masinka ďakujem 🙂

jana0706
14. aug 2011

@masinka pravdu mas, zda sa ze niekto ma uhorkovu sezonu a meni nazvy kazdy druhy den 😉

masinka
14. aug 2011

baby, ked to tu tak citam, tak ja mam tusim vsetko uplne opacne ako vacsina ostatnych....
stazujete sa tu ze nemozete spavat a ja by som len spala...., bereim zelezo a namiesto zapchy ma prehana, ked som cakala Dianku, so zahou som problemy nemala a narodila sa vlasata, zato pri Nelke ma dost palila a ta nemala este na prve narodeniny na hlave ani chlp. vraj ked sa caka chlapec tak je maminke dobre a pri babach su nevolnosti... ja som pri troch babach ani raz nevracala.....

baby co ste soplave a boli vas hrdlo - na to je super vykloktat si slanou vodou - tak dve-tri lyzicky na pol pohara vlaznej vody - cim slansie, tym lepsie. je to hnusne, ale fakt to pomaha a babu to zarucene neublizi. a papat cesnak, to tiez zlikviduje bacily 🙂

@renatkas - ja budem rodit na Antolskej, zazmluvnujem si lekara, narodili sa mi tam obidve baby a som spokojna 🙂

jana0706
14. aug 2011

@masinka to ti verim ze sa tesis z malickosti, ja som tiez taka...som si dnes akurat davala dokopy zoznam veci pre seba k porodu a dojceniu - som pozerala ze co uz mam doma a co musim este dokupit...a vcera som sa vytesovala lebo som objavila skvelu stranku s bio aromaterapiou (v knihach to velmi vychvaluju, a mna vone dokazu strasne uvolnit tak to chcem mat k porodu aspon pripravene) - som si objednala masazne oleje pre prvu aj druhu porodnu dobu, olej na stiahnutie maternice, gel na hojenie hradze, caj na dojcenie aj olej na detske koliky...uvidime ci z toho nieco vyuzijem 😉 ale ak nie ja tak chvilu po mne rodi bratrancova zena, tak mozem hned posunut dalej...

mata90
14. aug 2011

@renatkas ahoj, aj mne v 31 tt vysli rozdielne hodnoty, hlavicka 34 tt, brusko 32 a stehenna kost 29 tt, tak neviem ako to este vsetko bude uvidime o dva tyzdne na prietokoch.

mata90
14. aug 2011

@nelustek aj ja som pri prvom pila alchemilkovy caj a aj ja som nemala az taky strasny porod, tak to asi pomaha.

mata90
14. aug 2011

@nelustek no podla mna je to individualne, moja sesternica ked cakala babo, tak im vybuchol tlakovy hrniec, strasne sa zlakla a chytila sa za hlavu, tam kde su spanky a mala tam ma taky vacsi flak, tak to mala z toho, ale ak si sa len obarila alebo popalila tak asi nie. ja som sa pri prvom popalila taviacou pistolou dost na ruke, a maly nemal nic, a teraz nedavno som si tiez obarila tri prsty na ruke, a myslim ze nic nebude mat, to ked sa skor velmi zlaknes.

mata90
14. aug 2011

@misic no ja na to verim na to urieknutie, moj maly ked mal dva tyzdne sa na neho pozrela taka divna hrozna tetka, a fakt ho uriekla, tak plakal ze to bolo nieco hrozne, az sa zanasal, keby som to nezazila tiez neuverim

nelustek
14. aug 2011

@mata90 a od ktoreho tyzdna si ho pila, ja asi od 38 tt.moze sa aj skor? ja ked sa niekedy zlaknem tak sa nikde nechytam,aj ked viem ze je to moment.

nelustek
14. aug 2011

@masinka tak to mate este horsich susedov ako my. Ta nasa stvara len same somarinky ,ze na zasmiatie.Ale niekedy ma vie pekne nasrat ako ked vidi ze idem za nou po schodoch a treskne mi dverami pred nosom 😠 nastastie my byvame na 7poschodi a nad nami uz nikto neni 🙂

nikolka4
14. aug 2011

@masinka ahoj tak tie termíny v oktobry su dobre ozaj nas je veľa 🙂))))))))))))

lesip
14. aug 2011

ahojte je nas fakt dost v oktobry .

nelustek
14. aug 2011

Tak konecne od zajtra oficialne na MD 🙂 musim na socialku ,vypocitaju mi tam hned matersku? Ked si platim pripoistenie mozem ho uz zrusit? Ved ked budem uz na materskej... 😕

bettyx
14. aug 2011

@masinka neni nad rodinný barák! 😉 .. dnes jsme museli vyndat ze sklepa mrazák, protože nám odešel bojler a přijde instalatér, tak aby mu tam ten mrazák nezavazel a za nim byli asi tři podobní.. naštěstí jsem u toho nebyla, ale měli vlízt do komína, tak schválně za jak dlouho vylezou v obýváku z krbu.. 🤐

natalii6
14. aug 2011

zase nam zmenili nazov fora to ako co nemaju co na praci 😀 ..konecne sa mi po tyzdni podarilo vydrhnut kupelku z kazdeho vlasu mi tecie a najhorsie je ze nemam teplu vodu tak si zohrievam ako v dobe kamennej 😠 dievcata potrebujem radu umyvala som kachlicky 4x najprv cista voda+ ocot+ jar potom cifom ci co to bolo na kupelku potom tymi vlhcenymi utierkami a nakoniec zase cista voda+ ocot ale problem je ze su flakate a nie take krasne leskle poradte co nane aby boli pekne???? PLEAS ...a este mam choreho muza a to si viete predstavit ako jojka ako je on chory aj ked uznavam ze to dostal odomna a ho to chytilo z nas najviac ale ked som bola natom ja zle tak som sa tak nelutovala a musela som aj ked nie na plny plyn funfovat a on chuda lezi vedla v izbe som ho dala do karanteny 😀 no proste hotova kalika a najhorsie ci skor je to ako naschval ze ho to chytilo az po dovolenke a v praci maju nervy ze bol doma 2 tyzdne a nato zase ochorel ale ako pisem je to zakon schvalnosti 😠 a mna bolia cele usta co sa mi od tych soplov spravili 2 herpesi ☹ a bolia ako slak co by bolo dobre pouzivat na povzbudenie imunity?

berus222
14. aug 2011

@nelustek aj ja si platim poistenie a cez matersku sa nemusi platit, ale bude ti zaratane. tiez som si ho chcela zrusit, ale zrusim ho az po skonceni MD, alebo si ho potom dam na minimum a mozem cerpat OČR a PN

nemaju co robit, ked stale menia nazov temy?!