icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

luckaprima
16. aug 2011

@katuska_za Kati, ja to citim podobne, tiez mam pocit ze sa tam toci ako chce, na kazdej kontrole je inac, naposledy bol hlavickou hore, pekne si tam sedkal..ci sedkala? stale nevieme kto to je 🙂 tak som trosku chytila paniku ak bude nahodou otoceny takto aj pri porode tak by som mala rada slubenu sekciu uvidime ako sa k tomu postavi pan doktor. Pri prvom tehu sme to dako vobec neriesili ako je malicka otocena a vsetko bolo ok a teraz panika 😖 no snad vsetko dobre dopadne aj tebe prajem vsetko dobré

katuska_za
16. aug 2011

@luckaprima no ja mam pocit ze sa priserne vrti ale zakazdim na kontrole je hlavickou dole takze sa podla mna hmiri len rituskou a chrbatikom, nozickami :D, akoto ze nevies co budes mat? ja to viem uz od nejakeho 20tt pretoze vtedy ma posielali na to morfologicke sono kvoli zlym vysledkom zo skriningu.... ☹ hlavne nepanikar ono sa zvrtne tak ako ma 🙂 moj je nachystany uz zopar tyzdnov dokonca mam pocit ze uz v 26tt bol hlavickou dole a stale je tak 😉 len sa bojim ci ked dlho sedim v robote ho na hlavicku nemozem tlacit 😕

katuska_za
16. aug 2011

@nika195 aky je to pocit ked ho stikuta? ja vzdy premyslam ktory pohyb co znamena ale akosi neviem si to spojit ci je to stikutanie alebo mrvenie len , alebo co tam vlastne robi....

nelynka18
16. aug 2011

@nika195 ahoj,nas krpec stuka vzdy vecer a aj 15-20 minut 🙂 asi je vzdy vecer hore....
@lucy56 ahoj....no mne pomohlo len to ze som sa 3krat vyvracala 😀 ja som tiez nic extra nepojedla ani sa nic take neudjalo,z nicoho nic som grckala 😠

nelynka18
16. aug 2011

@katuska_za ked stikuta tak sa ti brusko v pravidelnych intervaloch natriasa par minut v kuse...ako ked sa tebe stuka 🙂

luckaprima
16. aug 2011

@katuska_za tak sa usad nejako pohodlne s nohami od seba 😎 ja som si tiez klavesnicu prestahovala na koniec stola az ku mne lebo na nu nedociahnem, hlavne poobede a dnes som sa rozhodla ze si na pol dna presuvam pracovisko domov lebo od obeda uz tu nejdem vydrzat, tak si hodinku povegetim na mojom gauciku doma a potom pripadne mozem zas popracovat trochu. Ani mne to mejde do hlavy ze stale pan doktor nevidi kto to je, uz mi doma ani nevieria, myslia si ze nechcem povedat 😎 . No ja tiez dufam ze sa otoci spravne ale mam v okoli par takych pripadov co rodili KP a ani jeden bez komplikacii tak ma trochu chyta panika ked mi niekto tvrdi ze to nie je dovod na sekciu ale da sa porodit obycajne, aj moj doktor pokrcil nosom ked to videl ze to nie je bohvie co rodit normalne. Ale uz sa na tom pracuje aby som mala v zalohe lekara co bude na to pripraveny ak by nahodou.. aj ked som svato svate tvrdila ze tentokrat doktora nevybavujem.. 🙂 no ale toto nechcem nechat na nahodu.. a co ti vyslo zle na skriningu? potom sa vysledky opravili ze? dako je vela takychto pripadov, aj svagrinu doplasili, vianoce mala naprd a nakoniec bolo vsetko ok.

katuska_za
16. aug 2011

@nelynka18 heh tak potom ho stikuta casto... 😀 sak male deti zacne stikutat ekd su dlho vo vani takze to je asi tou vodou v ktorej plava krpec 😀 ... ale najvecsia sranda je asi fakt ked mam pocit ze sa mi chce postavit v bruchu.. vyduje takuuuuhrcu na jednej strane ze to je az neuveritelne 😅

lucy56
16. aug 2011

@nelynka18 neviem ci to je tym ze tlaci na zaludok, mne sa neda prirodzene vyvracat,len nasilu a to som robit nechcela, trochu cerstvy vzduch pomohol ale nie moc

katuska_za
16. aug 2011

@luckaprima no vyslo nam po prvom skriningu 1:2 downou syndrom... mali sme NT 3,5mm a velmi nizke to PAPP-A 0,39(....) po druhom dobere nam to vyslo dokopy este horsie 2:3 down s tym ze ale hodnoty ako take na druhom neboli zle tak som vobec nechapala... posielali nas na morfologicke sono 2x a tam dr povedala ze nic nevidi co by nasvedcovalo ze babo ma downa ale ze to moze byt aj skryte.. na amnio som ist nechcela aby som ho neohrozila, pretoze aj s manzelom sme sa rozhodli ze si ho nechame nech sa deje cokolvek.. proste ze vziat by sme si ho dat nedokazali a tak stale dufame, ze je v poriadku aj ked raz zacas nad tym premyslam ci naozaj je ☹ bojim sa onho a velmi

dadusa26
16. aug 2011

@lucy56 ja som mala podobne vcera..ledva som dobehla zo zahrady..ale mne je skor na odpadnutie...ako zvracanie..pri synovy som cele tehotenstvo nic podobne nemala..takze si myslim , ze mala mi tlaci asi na nejaky dolezity organ lebo jej kopance su fakt .casto bolestive...a dost neprijemne...asi to treba len vydrzat..pomohlo mi len sa mned natiahnut na gauc

wera.g
16. aug 2011

@nelustek pýtala som sa, vravela som, že načo pn keď mi už môže začať MD zo zdrav.dôvodov... aj tak mi dala PN a rovno mi ju ukončila k 29.8. a od 29.8. mi už vypísala papier na materskú.. kurnik a ani vychádzky mi nedala, tak naparádu, kým vládzem ako tak sa gúľať svetom, tak nikam nemôžem ísť, aby mi kontrola neprišla náhodou.. 🙄
Fíha, to máme skoro 1kg rozdiel, dúfam len, že je s drobcom všetko v poriadku, keď takéto hodnoty vychádzajú... Veď aj doktorka sa hneď pýtala, keď ho videla, či tá tehu cukrovka dopadla dobre, aj mi povedala, že aj bruško mám už také ako ženy čo už idú rodiť, tak neviem, je možné že je fakt tak veľký a všetko je v poriadku? 😕

@amisa joj tak to ti nezávidím, musí to byť naozaj veľmi nepríjemné a bolestivé ☹ mne stačí keď ma bolia kríže a som odrovnaná.. A vykrivenú panvu mi zistili cca v 15tich, a ani nie ortopéd, ale neurologička, že ju mám mierne šikmo, tak moja doktorka hneď vyslala k ortopédovi keď som jej to povedala, aby mala potvrdenie, že môže pôrod viesť klasicky..

katuska_za
16. aug 2011

Ma tak napadlo, kedy sa idete dat vypisat na matersku? kedze amme termin 12.10. to by sme relativne uz mohli oddychovat od 1.9. 😅

berus222
16. aug 2011

@wera.g aj ja mam sikmo panvu. je to vidiet ked som len v spodlnom pradle. a ked mam nohavice, jednu sucham o zem. ale nikto to neriesil pri porode. asi to nemam az take vazne.

kostka211
16. aug 2011

Ahojte vsetky mamicky cakatelky, chcem sa spytat, aj vam sa stava, ze vam tvrdne brusko aj ked sa nenamahate, napriklad len ked sedite a to aj hodinu v takych 10 min. intervaloch? Mne minule takto tvrdlo, dokonca mi zacala slaba bolest vystrelovat do krizov, musela som si lahnut.Nalez u gynekologa som mala dobry, neotvaram sa, len ma to dost znepokojilo, ale [pripisujem to 4 tehotenstvu.Predsa uz len je ta maternica viac opotrebovana... 😀

katuska_za
16. aug 2011

@kostka211 aj mne casto tvrdne brusko ale nemam pocit ze je to v pravidelnych intrevaloch.. alebo skvor to moc nesledujem.. krize ma bolia hlavne vecer ked si konecne lahnem po celom dni...

wera.g
16. aug 2011

@berus222 mne to na pohľad nie je vidno, len keď sa predkloním, tak si to vlastne všimla aj moja neurologička..
Tak asi to nie je podstatné potom pre pôrod, ako mi aj ortopéd vravel, len moja doktorka si chcela byť istá a chcela na to papier.. 🙂

verinka100
16. aug 2011

@natalii6 Tesim sa s tebou, ze uz sa ti to upratovanie blizi ku koncu 🙂 To s upratovanim poznam, ked sme minuly rok rekonstruovali tento byt, tak som uz bola riadne na nervy. Vzdy ked sa upratalo, tak zase prisli nejaki robosi, alebo maliari a zase bolo vsetko spinave. No nastastie je to uz za nami 😉 Nas caka este rekonstrukcia 3 okien, ale dame sa nato asi az buduci rok na jar, ked bude babatko trosku vacsie uz. Dnes som bola u gyndosa na odberoch krvi a odovzdat moc, vysledky budem vediet o 2 tyzden ked idem do poradne k mojej gyndoske, tak hadam je vsetko v poriadku 😕 Uz sa neviem dockat poradne, som zvedava, kolko uz maly narastol a pribral 😵 Hmyri sa teda riadne, niekedy sa mi cele brucho z neho hybe a vyzera to dost komicky 😀 Ty uz ides najblizsie do poradne do Ruzinova vsak? A ako si sa rozhodla, zazmulvnis si porodnika? A planujes si dat odobrat pupocnikovu krv?

jana0706
16. aug 2011

@katuska_za ja mam termin 13.10. a materska mi zacina uz teraz 18.8.
@kostka211 mne zvykne tiez casto tvrdnut brusko, ale nie v pravidelnych intervaloch, proste niekedy len na chvilu stvrdne, ale ako bolest to necitim..

wera.g
16. aug 2011

@jana0706 ideš na MD zo zdrav. dôvodov? a dali ti bez problémov? 🙂 Ja nechápem prečo mne dali pn... hm...

katuska_za
16. aug 2011

@jana0706 na MD sa ide 4-6 tyzdnov pred terminom 🙂 a mne to akurat vyjde na DNP 270 dni 😀

jana0706
16. aug 2011

@katuska_za 4 tyzdne nie je nejako malo? co mam kamosky a zname v okoli tak vsetky isli 6 alebo 8 tyzdnov pred porodom..

katuska_za
16. aug 2011

@jana0706 4-6 je nromalne a 8 iba ak mas zdravotne problemy myslim...

nikolka4
16. aug 2011

Ahojte baby davate si odobrať aj pupočníkovú krv?ja nad tým stále rozmýšľam

wera.g
16. aug 2011

@jana0706 hej hej aj čo ja viem je tak, že 6-8, ale že mamičky sa môžu rozhodnúť aj neskôr ísť - ale tým pádom tie 2tt nebudú mať zaplatené ako materská...prídu o to - ale každopádne je to na nich tuším tak som to čítala 😅

jani74
16. aug 2011

Ahojte, tak my sme dnes absolvovali vonku prechádzku - pošta, obecný úrad, potraviny, pohrali sa a práve dovarili obedík - kyslá zemiaková polievky, lečo a ryža - mňam 😀Napapáme sa a pôjdeme na domček umyť moju novučičkúúúúúúúúúú kuchyňuuuuuuuu - juj ale sa jej teším a neviem sa dočkať kedy už budem v nej variť 😀

@skybaby tak o tomto som vôbec nepočula hoci som sa vypytovala - sú tam moje bývalé koleg. 😒Akú sú podmienky?

@nika195 áno aj malá štikúta dosť často - ale Matejko ten veru veľmi často. Sa vždy smejem ako to šteklí v podbrušku tam dole 😀

jana0706
16. aug 2011

@wera.g ja som v rakuskom zdravotnom systeme, tam sa chodi automaticky 8 tyzdnov pred terminom, ale kamoskam v Blave s tym absolutne nerobili problemy, si sa nespytala preco ti nechce rovno matersku zacat? ved bez vychadzok je to nanic, ked este zrovna teraz bude mozno dva tyzdne krajsie pocasie...teda aspon u nas je momentalne krajsie ako v juli...

wera.g
16. aug 2011

@jana0706 aha, tak vy to tam máte inak 🙂 neviem, vravela som sestričke, že prečo mi rovno nedá MD, ona ma odignorovala a rovno mi PN vypísala - a bez vychádzok ☹ Ako je mi lepšie keď ležím a odpočívam, ale zase nie non stop, potrebujem aj na vzduch ísť... no čo, tento prvý týždeň môžem, z práce mi kontrolu určite nepošlú, vedia prečo som doma, a budúci týždeň budem musieť nejako vydržať.. 😒

jana0706
16. aug 2011

@nikolka4 ja si nedavam, pride mi to ako dobry marketing na city rodicov - ved kto by nespravil vsetko mozne aj nemozne pre buduce zdravie svojich deticiek, ale je to kazdeho osobna vec...podla mna je dobre sa nespoliehat len na informacie z Ceptry (pre ktoru je to fantasticky biznis) ale si nastudovat o tom aj z inych zdrojov, najlepsie zahranicnych, a podla toho sa rozhodnut...co sa mna tyka ja si myslim ze najlepsie miesto pre pupocnikovu krv je v novorodencovi, chcem nechat pupocnik dotepat a az potom prestrihnut aby babo neprislo o tuto dolezitu krv, napriklad tu je o tom zaujimavy clanok http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/loto...
(ja samozrejme nechcem tzv. lotosovy porod, len chcem necham dotepat pupocnik a az potom prestrihnut, teda ak nenastane ziadna mimoriadna situacia)

jani74
16. aug 2011

@lucy56 ja asi 2 týždne nemôžem poriadne jesť bez toho aby mi nezabehlo čo ma tak malá tlačí na žalúdok či čo. Lenže keď jen len malé porcie tak mám pocit, že jem stále lebo málo nám nestačí a dokonca som schudla cez víkend 1,5kg hoci stále niečo do seba tlačím a vegetila som si 😨Neviem čo zo mňa bude až porodím veď mám teraz len 53kg 😢Máte niektorá tak málo???

@berus222 a tebe nekázali rodiť cisárskym???keď chodím do rizikovej tak je tam viac báb čo majú takto (tuším je hodnota 17-neviem čoho), aj ja mám ale ja mám aj s chrbticou problém tak to neriešia.

berus222
16. aug 2011

@jani74 je to posledna hodnota v merani panvy. je to sirka panvy. pri prvom som mala 19 a teraz mam az 21, takze dieta zo mna len vypadne. len zatial to vyzera na cisarsky, lebo je zle otoceny. 😢