icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

lea1333
24. feb 2011

babi vy ma tu dobre strasite preco mojmu babu este nebolo vydiet srdiecko?moye to byt tym ze na gyne je stary ultrazvuk a aj tym ze sme mohli neskor splodit ako nam to vyratala doktorka???a ta hned uz ze spomaleny vyvina tak dalej az sa mi slzy tlacili ale 3.3. budem mudrejsia

chavallee
24. feb 2011

Októbrovky, krásny deň prajú košice!

Tak som dočítala (1 deň, uf)... Mne sa nevoľnosti len začínajú, pravdupovediac, som rada, keď ma ponapína, aspoň viem, že malinké rastie 🙂 Pri Indijánovi som si to užila naplno, to teda hej... prevé 4 mesiace som chudla, aj tak som do pôrodu mala bilanciu +25kg :( Ale to je tak, keď posledné všežravé váľavé mesiace pripadli na Vianoce a Nový rok... Teraz sa utešujem , že cez leto sa to naberanie udrží na uzde... už len preto, že som z 25 schudla naspäť asi len 20... Už som aj nedávno zložila zhora z poličiek nohavice a kostýmy spred tehu, že už sa zmestím a čoskoro ich vyložím späť na horné police... Musím poprechádzať obchody a nakúpiť nejaké "tolerantné" kúsky, keďže (hlavne večer) mi začína brušný "lalok" vytŕčať... uf... pri janíkovi mi začalo brucho rásť až v 5. mesiaci... A po Janíkovi som brucho nestiahla celkom doplocha, ako som bola zvyknutá...
Dnes som si kúpila bezkofeinovú kávu do stroja, dám si, kým sa mi nesprotiví...
V sobotu ideme na dedinský ples ku nám na farmu (neďaleko ukrajinskej hranice), tak viem, že , jasné, bez alkoholu a asi aj tancovanie s mierou... chcem byť prvý trimester zodpovedná... a tiež mám obavu, či po 21,00 neodpadnem od únavy...

Tak vás zdravím a prajem pekný zvyšok týždňa.

Ja si do ultrazvuku počkám ešte týždeň... mohla by som ísť skôr, ale budúci štvrtok budem podľa všetkého okolo 6tt+3, vtedy aj bijúce srdiečko už by sa mohlo podariť nájsť. Rátam dni. 🙂

Baby s migrénami a podobnými problémami, MOJA ÚCTA. Čo som o tom čítavala, tak dosť nárez... niekde som čítala, že horšie, ako pôrod... Moja mama mi vravela, že bola pri pôrode (aj keď bol komplikovaný) príjemne prekvapená, že nemala väčšie bolesti, ako každý mesiac pri krámoch.... (nemala bezbolestný pôrod, ale bolestivé krámy)

zabka1003
24. feb 2011

Ahojte,

@chavallee o tom brušku ani nehovor, fakt to nejako ide rýchlo pri druhom..aj mne už začína byť bruško vidno..
Ostatné baby čo čakáte druhé, tiež vám rýchlo rastie bruško?
Ja som to chcela utajiť čo najdlhšie v práci, ale nebude sa dať 😎

klajosa
24. feb 2011

@zabka1003 ja čakám tiež druhé a už ho mám také nafuknuté a nohavice už bez opaska 😀

klajosa
24. feb 2011

@chavallee aj my máme tento víkend veselicu tak tiež pôjdeme ale ako hovoríš, bez alkoholu a tanec asi len s mojou Klaudinkou 😀 a o spaní ani nehovorím ja zaspávam o 19h a manžel už dá spať dcérku lebo ja už odfukujem dokonca ani Šeherezáda mi nedokáže otvoriť oči 😀 😀 😀

bibi16
24. feb 2011

@berus222 ahoj praveze tie vitaminy beeriem len 3 den tak z nich to neni

bibi16
24. feb 2011

@klajosaahoj dakujem za radu vyskusam dufam,ze pomoze dakujem

lea1333
24. feb 2011

babi neviete kde sa da vypocitat presny datum v ktorom tyzdni som ked som nikdy nemala 28dnovy ciklus ale 30-35 dakuje..... 😨

zabka1003
24. feb 2011

@lea1333 neviem kde by si to mohla nájsť...ale podľa mňa sa ti to bude rátať normálne ako pri 28 dňovom cykle..
Neboj, nestresuj sa zbytočne, bude to ok 😉

silvia371
24. feb 2011

@lea1333 ak vies kedy si mala ovulaciu a poznas dlzku svojej lutealnej fazy, tak si vies vypocitat aky dlhy by bol tvoj nasledujuci cyklus presne tolko dni si pripocitaj k tomu, co ti ukazala kalkulacka, tak som to urobila ja, a ak tie cisla nevies, tak ti ho povie az doki podla sona 🙂

silvia371
24. feb 2011

@lea1333 reagujem na tvoj predchadzajuci prispevok ohladom srdiecka, neboj sa, urcite mas posunutu ovulaciu, kedze si mavala 30 az 35 dnove cykly, podla mna si od terminu mozes odpocitat minimalne tyzden, ak si mala mat 35 dnovy cyklus, tak mozno aj viac.....ta kalkulacka pocita a aj lekarka pocitala od ms 28 dnovy, na dalsom sone uz urcite bude, bolo to este skoro, aj ja som to tak mala.

lea1333
24. feb 2011

@silvia371 no vies len mne doktorka povedala ze moje babo je mensie ako by malo byt a neviem sa dockat 3.3. vtedy idem na ultrazavuk....$vies ja som to nikdy nemala uplne presne.... 😅
@zabka1003 bojim sa vies....a vas pobolieva brusko?vajecniky????

lea1333
24. feb 2011

@silvia371 dakujem si ma ukludnila....aj ja si to myslim ze to tak bude... 🙂

viviem
24. feb 2011

@lea1333 ....tu sa to da vypocitat..... http://baby-web.topky.sk/Termin-porodu.aspx
http://www.jokagyn.sk/termin-porodu.htm
http://www.moje-tehotenstvi.cz/index.php/tehote...
Pokiaľ je známy presný dátum počatia, pripočítame k nemu 267 dní.

zabka1003
24. feb 2011

@lea1333 ja by som sa bála rovnako..úplne chápem tvoje pocity..
ale ako píšu baby, ked máš dlhší cyklus, tak to môže byť, že sii mala neskôr ovuláciu a ešte nemôže byť srdiečko vidno..
A bruško ma pri prvom tehotenstve pobolievalo dosť..a tak po stranách kde sú vaječníky...vtedy mi dr. povedal, že je to úplne normálne, že sa rozťahujú nejaké väzy a to bolí..tak to bude určite ok 😉

tinika
24. feb 2011

čafte tak uz mam aj z krvi potvrdene 🙂 ze som v 4tt

lea1333
24. feb 2011

@tinika gratulujem...

silvia371
24. feb 2011

@lea1333 neboj sa, doki povedala, ze je mensie podla tvojho terminu poslednej ms, ale ked mas posunutu ovulaciu, tak aj musi byt mensie....urcite je vsetko v poriadku, ano aj mna pobolievalo a dost dho, je to tiez uplne v poriadku roztahuje sa ti maternica, babatko si robi priestor 🙂

lea1333
24. feb 2011

@viviem nasla som si to jedna kocka mi poslala cesku stranku tam mi vzslo ye prva srdecna reakcia je vidiet az 1.3. tak som si vydichla....dakujemmmmmmmmmm

tinika
24. feb 2011

@lea1333 vdaka 🙂 takze oficialne sa k vam pridavam 🙂

lea1333
24. feb 2011

tak sa tesime...

viviem
24. feb 2011

@lea1333 no super, takze ked pojdes 3.3. ku dokymu budes vidiet malinke aj s bijucim srdieckom 🙂

lea1333
24. feb 2011

@viviem dufam.... 🙂

amisa
24. feb 2011

baby no dnes bol "super" den, okrem toho ze moja mamka nieje na vetvy ze bude baickou druhy krat (vidi len same negativa) tak ked sme to povedali svokre tak sa tvarila ko keby sme jej povedali ze som kupila v akcii mlieko.. vlastne tak sa tvarila cele minule tehotenstvo tiez.. len mi rumazgala ci som pozerala vcera o tych vakcinach na markize ze len nech ju nenechame stepit (ked som je povedala ze z mojej pracovnej oblasti viem ze aj domace vajcia su nebezpecne a ryby ktorymi nas zasobuje svokor z dunaja ani nehovorim, a pomlay by som s dcerou nemala ist ani na krizovtku aby ma nieco nahodou na prechode nezrazilo), a s malou isla von a vratila sa snou tak ze mala mala mokre este aj bady od vody na pitie a to bolo vonku -. A este doniesla dcerke na hranie dve kovovoe retiazky co ona nosila..som jen povedla ci chce aby sa mi uskrtila v nestrazenej chvili, ze ved preco by sa mala ze ona sa rada paradi (pripominam ze Veronika ma 1rok) .DOsla nam detska izbicka a jasne ze nejake dolezite sroby chybali a v obchode ich navyse nemali, ja osm si kladivom skoro ufaklila malicek, mala je urevana az hroza (idu jej 4 zuby) A nasli sme za komodov obrovsku plesen a este kt omu v detskej izbe. Ale vsetko sme nakoniec zvladli plesen odstranili, svokru poslali domov, cast skriniek zmontovalim mala pojde zachvilu spat,a s z mrniatka v brusku sa raduje obaja velmi velmi a vylozim si nohy a spravim meltu dobre prisladenu 🙂

missy97231
24. feb 2011

@tinika gratulujem aj ja 😉 vedela som, ze ta od niekal (z nejakej temy poznam) 😀 takze ciel do leta asi odpada, ze? 😀 ja som to vzdala cez Vianoce 🙂

jani74
24. feb 2011

@klajosa ahoj, štátnice?Ja som vo štvrtom ročníku bola tehu a v piatom som 3.9. porodila a 5.9. mi začínala škola 😀 Matej bol nespavec a papkáč každú hodinu od začiatku ale ak mám porovnať všetky ročníky tak tieto dva som zvládla s majlepšími známkami a červený diplom 😀 Drž sa a určite to i ty zvládneš.

jani74
24. feb 2011

@zuzanka.j júúúj krásna fotka!!!Gratulujem 😉

lea1333
24. feb 2011

@amisa no tak ty si mala pestri den....ja len kysnem v posteli.... ☹

natalii6
24. feb 2011

@tinika velka gratulka a nech sa dari a drobcek v nom pekne rastie 😉

@amisa ako citam mala si zaujimavy den tak pekne oddychuj 🙂
@lea1333 neboj vsetko bude dobre a 3.3 sa tu budes vytesovat ako si vydela byt srdiecko

bubenki
24. feb 2011

ahojte tehulky tak sa vam mozem pochvalit ze k vam patrim aj ja termin mam vypocitany na 12.10. ..mne je brusko uz vidiet a to cakam prve dieta, ale nastastie mi doktor povedal ze to je uplne v poriadku.. nevedela by mi nahodou niektora z vas povedat ci su tabletky calibrum baby plan dobre?beriem ich uz asi tyzden tak by som chcela vediet ci s nimi uz nemate nejaka skusenosti..