icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
16. aug 2011

@nelustek no a mas vyriesene 🙂
@berus222 no mne panvu tiez nemeral teraz....a v prvom to neviem 😕 ale na mna sa staci pozriet a hned kazdy vie,ze ju mam siroku 😉 😀

anita12
16. aug 2011

@berus222 ...dík, tak takýto inštrument ešte nepoznám 🙂 , asi až neskôr to bude merať ...

katuska_za
16. aug 2011

@berus222 jj presne mam tam z poradne zaznam o tlaku moja hmotnost, moc, a ci citim pohyby alebo nie.. viac nic:(

nelustek
16. aug 2011

Hadam ked mi ju merali pri porode v nemocnici a rodila som normalne tak aj teraz to bude v poriadku.Ci co si myslite?

nelustek
16. aug 2011

@nelynka18 ale predchvilou tu viviem pisala ze kopu zien navonok vizera ze ju maju dost siroku ale v nutri ju maju uzku.

berus222
16. aug 2011

@nelustek urcite. ked si nemala problem pri prvom, teraz ju mas este sirsiu. ja az o 2 cm. uvidime, ci stihnem prist do porodnice, lebo cely moj prvy porod trval 2 hodiny a teraz by mal byt rychlejsi.

nelynka18
16. aug 2011

@nelustek no ale ja patrim k tym,ktore tak vyzeraju a aj ju maju 🙂

berus222
16. aug 2011

baby, sirka panvy neni velkost bokov a zadku. ja mam rit ako armadny bubon a aj ked mam siroku panvu, poznam aj chude co maju siroku.

nelustek
16. aug 2011

@berus222 tak to zo mna musi potom len vypadnut 😀 robim si teraz srandu,ale ked to na mna pride zas budem plakat 😀

anita12
16. aug 2011

@tinika .. už som nelynke18 písala, že to ja som sa pýtala na tie mini pančušky, asi len omylom odpovedala na to Tebe 🙂

nelustek
16. aug 2011

@nelynka18 tak si doktor povedal,ze tejto to merat ani nemusime ved to vidime ze je siroka 😀 😀 😀

nelustek
16. aug 2011

Nelka stale spi,som zvedava kedy pojde vecer 🙂

nelynka18
16. aug 2011

@nelustek asi tak neak 😉 to ti pojde okolkej spat,ja by som risa teda tak dlho nenechala spat bo to by siel vecer az hadam aj o 22hodine...ja som rada ked ho o 20hodine ulozim a kuknem si v klude TV 🙂

nelustek
16. aug 2011

@nelynka18 myslim si ze o tej deviatej uz bude spat.Mne je luto ju budit ako sladko spinka.Zaspala az o 16-tej

anita12
16. aug 2011

@viviem .prepáč, ak sa pýtam nedobre, ale akým spôsobom sa to meria ? Ten inštrument už som tu videla, ale ako to vlastne merajú ? Vo štvrtok idem na sono, tak sa na to lekára spýtam . Ďakujem 😉

erzulik
16. aug 2011

@anita12 presne to iste mavam ja, to je OK? Dnes som si kupila sumive tablety Magnesium tak uvidim...Alebo mi este tvrdne pri chodzi alebo nejakej inej cinnosti..

erzulik
16. aug 2011

@kenya83 moje 1750 g

anita12
16. aug 2011

@erzulik ..ja to vždy vravím môjmu lekárovi a to chodím na poradne častejšie, zhruba každé 3týždne. Vždy mi vyšetruje aj krčok, ale zatia bolo všetko v poriadku, krčok drží. Mne ale tvrdnutie vždy trvá len chvíľku a necítim pri tom nejaké krče alebo bolesť ... Magnézium užívam asi od 20 tt. Dal mi na to aj Guajacuran, ale to nechcem užívať moc. Vraj niektorá maternica je citlivejšia a aj na pohyby bábätka a takto reaguje. Hlavne to treba hovoriť lekárovi.

luckaprima
16. aug 2011

@katuska_za Kati, tak mate riadnu guraz a pevne nervy, budem Vam drzat palceky aby bolo malicke OK, zdrave a krasnucke, tak ako v to dufame vsetci. Zatial Ti zostava len hlavku hore, aj ked je to isto tazke. Budem na vas mysliet a verit s Vami ze vsetko dobre dopadne 😉

erzulik
16. aug 2011

@anita12 aj ja chodim kazde 2 tyzdne tiez to mam zatial v poriadku, predpisal mi Magne B6 a cele telo ma zacalo svrbiet. Kozna mi povedala aby som to vysadila.

viviem
16. aug 2011

@anita12 presne takym sa to meria ako poslala berus222, su to styri rozmery...to je super, ze chodis na predporodny kurz, kolko krat sa chystas?...to si zistila na kurze ci lekar povedal ze mas vela plodovej vody?...tak si moze pekne plavat 🙂

viviem
16. aug 2011

@nelustek podla mna je vaha uplne v poho, zodpoveda danemu tyzdnu....ja som bola naposledy 31tt+2 a maly mal vahu podla merani na 30tt+3 cize 1523g...povedal lekar ze je to ok....a tebe do knizky nenapise aka je velka podla merani nie podla poslednej ms?

viviem
16. aug 2011

@katuska_za treba zmenit lekara, pri dalsom tehu....to nie je zodpovedny lekar, zanedbava svoje povinnosti a ukracuje ta o tvoje prava

viviem
16. aug 2011

@nelynka18 no ale podla pozretia ani naj lekar nevie posudit rozmery panvy 🙂 ...kvantita nemusi zodpovedat kvalite 😉

viviem
16. aug 2011

@katuska_za tak to v podstate nemas nic co je dolezite, som zvedava co povedia ked pojdes rodit do nemocnice 😒

anita12
16. aug 2011

@viviem ...náš kurz je na 6 stretnutí po 1,5hod., posledné stretnutie aj s oteckami 😉, dnes nám počúvala tým načúvatkom ozvy aj ako sú otočené - nahmatávala brušká, naš drobček už je hlavičkou dolu a že mám veľmi veľa plodovej vody mi hovorila a to isté mi povedal lekár ešte v 23tt, keď som bola na 4D sono, že veľmi veľa vody...

katuska_za
16. aug 2011

@luckaprima dakujeme, chce to veru velku davku viery, aj ekd navonok sa tvarim hrdina a viac menej sa o tom uz nehovori ako keby to uz bolo uzavrete s tym ze je vsetko ok... ale castokrat mi vyhrknu slzy pri myslienke ze sa mylim a ze by nemuselo byt nase drobatko ok ☹

viviem
16. aug 2011

@nelustek ked si uz rodila, tak pri dalsom porode isto problem s panvou nebudes mat, ...a pri vahe malej co mala naposledy tak myslim ze do 3500g sa zmestite, take ani sa nenazdas a bude von 🙂

katuska_za
16. aug 2011

@viviem a co je dvolezite a malo by tam byt?? mozno mi to este len bude robit vsetko... ona je zas dost velky odbornik len asi na "papierovacky" moc neni ☹

viviem
16. aug 2011

@anita12 http://najmama.aktuality.sk/clanok/226860/nemat...
http://referaty.atlas.sk/prakticke-pomocky/prot...
to meradlo/pelvimeter priklada lekar ku kostiam panvy a zistuje tie rozmery podla jednotlivych kosti...ja som bola v nohavickach ked to robil...odmeral a povedal mozete rodit prorodzene