Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katuska_za tak urcite by tam mali byt zapisane hodnoty z ultrazvukov 12, 24, 30, 36tt, vsak ked to nebude napisane, tak nedaju ani prispevok pri narodeni dietata....vysledky krvi....stav krcka...mozno to ma lekar len ti nenapisal do knizky....lenze ak by sa ti daco stalo a ides do nemocnice, tak oni sa riadia podla tehu knizky, tak neviem ako by sa tvarili keby tam nebolo toto napisane....
@katuska_za ano viem, aj mne vyhrkli slzicky ked som citala tvoju spravu ale kym nic nie je iste zachovaj radsej tu hrdinsku tvaricku a nakoniec sa to vyplati, uvidis. Stoji za to zachovat si usmev pre vsetky deticky ktore maju to stastie ze mozu zit a veselo vystrajat. Ako sa hovori, na kazdu chorobu na svete je bud liek, alebo nie, ak je, daj zan zlato, ak nie, kasli na to. 🙂
@charlotte29 ďakujem za odpoveď, písala som jej ešte doobeda, prosbu o konkrétne informácie, ale zatiaľ mi neodpísala, asi až zajtra.
Ja neviem, čo mám od toho očakávať, čo to vlastne obnáša? Je potrebná prítomnosť manžela?
@misic pozerám, že tvoja malá je v podstate rovnako "stará" ako náš malý. Áno je veľmi dôležité im hovoriť ako ich ľúbime a zapájať ich do "prác" o drobčekov. Náš Matejko malej v brušku už aj hračky vyčlenil 😀a každému rozpráva ako ju bude prebaľovať, kočíkovať a rozprávať rozprávky 😀len som zvedavá ako to bude po narodení.
@jana0706 toto som už niekde počula, že spolu s bábom priniesli z pôrodnice hračku akože od bábätka. Tak to ja veru aj urobím 😉
Bavíte sa o spaní drobčekov - náš Matej nespával nikdy viac ako 30-45min - to sme si mohli nastaviť hodinky podľa neho, a spával tak 2-3x cez deň, každú hodinu papal vo dne aj v noci a hore dokázal byť v kuse aj niekoľko hodín a to sme sa mu museli venovať. Nepodarilo sa nám to zmeniť asi rok a pol a v noci sme bývali hore aj 5hod. Bola som s ním aj na gastre a tak mi dr. povedala, že som zlá mama - doslova 😠 išla som odtiaľ z plačom a viac som tam neišla. Som zvedavá ako to bude teraz. Malá je v brušku úplne iná ako Matejko bol dak sa nádejám, že to bude len lepšie.
@jani74 No aj nasa Sonka sa tesi na braceka a tiez uz ma naplanovane co bude pomahat a tak 🙂 No ale asi to bude trosku ine ked sa ten bracek uz realne ukaze a bude tu naraz s nami byvat 🙂 ale tak musime to zvladnut... a s tou hrackou sa mi to zda fajn napad, isto to tak spravime, aby mal bracek hned ocko 😀 u velkej segry 😀
A na tom gastre Ti akoze preco povedala, ze si zla mama ?! Zato, ze maly ma taky rezim? ci preco??? ☹ ☹
no aj naša sa tak teší že sa bude strať atd no ved uvidíme 😀
@anita12 ja som keď som otehotnela mala 5Okg. to bola moja normálna váha pri výške 156cm. Potom som prvé mesiace schudla na 46-47kg a teraz mám 53kg. Tak som zvedavá koľko mi zostane pri pôrode ale obávam sa, že klesnem pod 50kg. Pri malom som pribrala 20kg a za 2 týždne išli všetky a viac dolu 😖
@daja0760 jej ahoj, náš Matej bude mať teraz 3.9. 3r. a malá sa má narodiť 5.10. ale bude to určite skôr. Meno máme pre malú Hanka - v živote by ma nenapadlo, že dáme také meno ale jednoducho mi doslova cinklo v mysli a iné už nechcem - aj manžel súhlasil 🙂Pri prvom keby to bolo dievčatko tak sme mali vybraté Karolínka.
Ty sem nepíšeš?Prečo?
@anita12 super ze mas predporodny kurz aj s cvicenim a dychanim, ja som taky najprv nenasla tak som zacala chodit na gravid-jogu raz do tyzdna, je uzasna, no a potom som nasla taky kurz ale terminy sa kryli s tou jogou 😉 tak som sa prihlasila aspon na taku kompaktnu dvojdnovu predporodnu pripravu, zajtra mame prvu cast...len som zvedava ako tam cely den obsedim (a je to bez cvicenia, skoda, ale nastastie mam hned za tym tu gravid-jogu, mi ten pohyb robi velmi dobre ale doma sa neviem k tomu nejako dokopat)
ahoj holky... mám krizi.... 😔
Nevím jak zvládnu porodnici.. ode dne co se narodil Štěpánek jsem na něj příšerně upnutá a trávíme spolu všechen volný čas.. byli jsme od sebe jeden jediný den loni na jaře.. jel na výlet asi na 10hodin a když se vrátil, tak jsem dlouho nazadrženě brečela a mačkala ho k sobě...
Ani nevím jak to zmákne on.. brečí kdykoliv někam odcházim..
Už jsem se dohodla i s manžou aby tam malýho za námi nebral.. určitě by hrozně plakal při odchodu a já taky..
Holky, který to máte za sebou -odloučení od batolete kvůli přírůstku, jak jste to zvládly??
vím že tam budu mít druhou lásku, ale ta mi nevynahradí přítomnost té první...
Dobré ránko tak ako sa mi tu máte?čo máte nové?
Krasne slnecne ranko prajem vsetkym maminam 😎
Ahojte hlásim príchod do Ba, bolo super len som sa necítila moc dobre tak som väčšinou len polihovala ale aspon som si oddýchla 🙂 dnes idem do poradne kuknuť nášho drobčeka 🙂 😉
@bettyx ahoj, no ja milujem svoju dceru, ale uz od mala som ju zvykala, ze neni len so mnou. Obcas ostane spat u babky a v maji som bola na sluzobnej ceste na tyzden v Spanielsku a mala to dobre zvladla 🙂
Teraz ked je to uz vacsi chlapcek _ Strepanek je to tazsie, ale myslim si, ze manzel to zvladne a hadam pomoze aj nejaka babka, nie? Neboj sa, ked natane situacia, ze bude musiet byt bez mamy, tak to bude musiet zvladnut! A mozno budes sama prekvapena ako hrdinsky to zmakne 😉 😉 😉 a urcite by mu manzel mohol vymysliet nejaky speci program pre "velkych chlapov" 🙂 drzim palce!!! 🙂
@viviem no sona mam na takom vedlajsom papieriku 🙂 nie v tehu knizke a ten mam vlozeny v jedon obale spolu s knizkou 🙂 ale nemam ani zo sona vyplnene uplne vsetky kolonky v tej tabulke....
@luckaprima dakujem za podporu.. ved sa nam to uz krati tak som naozaj zvedava ako vsetko dopadne... kopka to moje ako certik tak predsa by chore dietatko takto nevystrajalo 😎
@jana0706 to je pravda ze sa panva este roztahuje a nevie sa velkost babatka, ale tento udaj je dolezity a meranie sa robi po 12tt...a ak je panva uzka, tak ani tehotenstvo ju dostatatocne neroztiahne a pri uzkej ani nie je dolezita velkost babatka....hlavnou vecou ze lekari zistuju udaje ktore nie su dolezite na niektore trosku dolezitejsie sa zabuda....niekedy je lepsie vediet dopredu ako ked az pred porodom ti povedia, musite ist na cisarak...

@anita12 skoda ze u nas nie je preporodny kurz...a otecko sa chysta byt pri porode?...mne manzel kupil domaci dopler na pucuvanie babatka, lebo som bola v 6 mes v nemocnici, tak pre istotu mi dal uzitocny darcek na narodky, taka som happy ked pocujem srdiecko 🙂....uz len aby neotiekla plodovka niekde na verejnosti pri tom mnozstve 🙂