icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

viviem
17. aug 2011

@nelynka18 to je iste a ani sa nenazdas a maly bude na svete 🙂

berus222
17. aug 2011

@bettyx toho sa aj ja bojim. pred 2 mesiacmi som chodila do prace len 10 dni a maly sa od vtedy tak zmenil. nemozem ist ani na zachod sama. ked sa mu stratim z oci, tak je to sama maminaaa. ked pride muz, tak byva aj s nim, ale vecer zase len ja. tiez som mu hovorila, aby ho nebral do porodnice, lebo budeme plakat obaja.

viviem
17. aug 2011

@katuska_za tak to je dobre, ze mas sona v tehu knizke a ked je tvoj lekar odbornik, tak isto nic nezanedba 🙂

katuska_za
17. aug 2011

@viviem no verim ze si pracu robi dobre aj ked ma prekvapuje ze niektore udaje co tu pisete ja ani neviem ... napriklad rozmer a vahu babetka :ň ale asi to nieje az take dolezite.. vzdy sa len usmeje ze je take akurat ako ma byt 😉

elenaakiko
17. aug 2011

ahojte 😉 chcem sa spýtať, či už všetky periete vecičky pre drobcov...neviem sa rozhodnúť, či je ešte skoro začať alebo už najvyšší čas 🙂

jani74
17. aug 2011

Bré ránko spolutehuľky moje 😉Juj ja som sa dnes v noci nejak prehadzovala a nevedela sa uložiť. Ja od začiatku ako mi podrástlo bruško môžem spať len na ľavom boku - a to ma neznesiteľne bolí kĺb, na pravej strane je malá uložená tak tá sa hneď hlási keď sa tam prehodím a bojím sa aby som ju nepritlačila keď je priečne a má tam hlavičku, na chrbte nehrozí - to sa hlási žalúdok a na brušku - to bola moja obľúbená poloha teraz nemôžem. Občas sa ale zobudím aj takto. Máte tento problém aj vy? Matej ráno buntošil o 7h a tak keďže je tatko ešte doma ma nechal spať do 9h 😎

@bettyx ani ja som nebola od Mateja ani na 1 deň preč, keď tak len na pár hodín. čerstvo si pamätám ako som chodila do školy hneď po pôrode - to som plakávala celou cestou ráno do školy. Neviem ako to bude keď pôjdem do pôrodnice - nikomu nedovolí uspávať ho - to odvtedy ako si uvedomil, že čakáme bábo - predtým ho mohol aj tatko. A neviem ako zvládnem aj to, keď začne teraz od septembra chodiť do škôlky - určite budem plakať 😢

marikac
17. aug 2011

@jani74 tu bolest klbov dobre poznam, hrozneee 😠

marikac
17. aug 2011

@elenaakiko ja som este nic neprala, vobec nic

anita12
17. aug 2011

@viviem ...ďakuejm , už som to aj ja našla na nete .. 🙂

gianni
17. aug 2011

@jani74 neboj tým ako spíš a ležíš malému neublížiš,ja ani neviem ako je uložené a spím tak ako mi to vyhovuje,na jednom ,alebo druhom boku
mne malý tiež ide od septembra do škôlky ,ale nebude to velka zmena pre mna ,len trošku pre neho lebo do teraz chodil do jasiel,jedine nový kolektív,hádam si skoro zvykne

luckaprima
17. aug 2011

@katuska_za veru aj ja si myslim, budu to nase pokladiky aj toto moje je ako take sidlo, robi si so mnou co chce 🙂

luckaprima
17. aug 2011

@elenaakiko najvyšší čas všetko poprať a pochystať, lebo posledny mesiac budeme rady ked budeme môct driemkať a oddychovať popri tom ako navaríme doma pre hladošov a upraceme, aj to už začína byť nad moje sily všade si zavadziam, nedočiahnem si na nohy 😖 a všetko mi padá z rúk, ja som rada že je už takmer všetko popraté a pochystané, ešte nejaké drobnosti požehliť a je to 🙂

bv_alexandra
17. aug 2011

tak poradna dopadla ok, vraj nato ako je môj krčok skrátený tak nález je super. dr mi robil aj prietoky že sú v poriadku. jedine čo sa zarazil že som kilo schudla. ale inak je všetko ok.
kontrola posledná u neho 28ho a potom vraj už len v nemocnici.
Baby chcem sa však opýtať pár vecí snad je niektorá zbehlejšia v tom.
Dostala som papier na materskú ale ja asi nemám nanu nárok. Som evidovaná na UP. Mam ist zaneisť ten papier do sociálky? alebo ako?
A ešte jedna vec, ak sa mimi bude volať po priatelovi, treba to ist vopred niekde na matriku nahlásiť alebo aký je postup? Vdaka.

gianni
17. aug 2011

@bv_alexandra s materskou neviem ako to je u teba ,lebo ja pracujem a ked nie si vydatá ako ja,tak môžeš si ísť aj s priatelom vybaviť otcovstvo pred pôrodom na matriku a potom máš pokoj,priatel ti môže ísť po pôrode pre rodný list,alebo potom po pôrode pôjdete spolu,ja som pri prvom tehu išla až potom po pôrode,teraz som ešte nebola,ale chcem ísť nech mám pokoj,len tam treba nahlásiť už mená pre dieťa a my máme problém lebo ešte nevieme čo to bude a ani mená nemáme poriadne vybraté

anita12
17. aug 2011

@viviem ...nooo, tak ja by tam rada mala drahého, myslím, že už sa na to pripravuje a pôjde tam so mnou 🙂 . Ten domáci dopler mám aj ja, pre pokoj duše, teraz ho už toľko nevyužívam, ale keď som predtým občas necítila pohyby, tak som popočúvala a bola kľudnejšia. Teraz sa slniečko moje mrví stále a pláva v tom veľkom rybníku 🙂

zuzinka_26
17. aug 2011

@nelynka18 ...a tie overaliky mas take tensie ci hrubsie na zimu? tiez som pozerala aj na bazariku a nasla som jeden, co sa mi pacil - aj fajn cena...ale este som neobjednavala takto, bojim sa 🙂 ale asi skusim, lebo tie ceny novych su neskutocne...a vlastne tie z bazariku su malo nosene, ved babo z toho rychlo vyrastie.

anita12
17. aug 2011

@jana0706 .. áno aj ja som si zvykla na pohyb, pokiaľ sa teda dá. Ja cvičím doma gravidjogu už dávno podľa DVD a tiež som rada, že zatiaľ sa celkom držím, uvidím ako to bude posledné dva mesiace, už len nech to dobehneme všetky do šťastného konca s pokladíkmi v náručí 😉

bettyx
17. aug 2011

@misic No, manžel stále ještě v práci nenahlásil že bude potřebovat v určitym rozpětí držet dovolenou ani tam neřek že bude zase táta a jeho kolega si nahlásil první tři týdny října poznávací lety po evropě, tak už to pak neřešil, že dva mít dovolenou nemůžou... takže s ním doma na 99% nebude.. Štěpík bude s babičkou.. je na ni zvyklý -bydlíme taky v jednom baráku, občas ho hlídá, ale nikdy ne přes noc.. taky ho od miminka nechávám s jinými a půjčuju jim ho na vycházky a kde co, ale bohužel tohle jsem se nenaučila a on je takový že pláče když mě vidí odcházet a pak když chce spinkat -to máme ukládací rituál.. asi budeme muset začít trénovat, nebo nevím.. 😒

anita12
17. aug 2011

@elenaakiko ...ja ešte neperiem, až keď budem mať už všetko nakúpené tak asi o mesiac sa do toho pustím 🙂

bettyx
17. aug 2011

@berus222 to je ono! co se narodil, tak mám přivýdělek v naší obci a chodím jednou za týden tak na dvě hodiny -záleží na tom kolik toho mám... do práce a malý většinou zůstává s babčou doma, ale i tak! je to jen na chvilku... a jak píšeš -prcek se změnil... u nás je to totéž -co jsem tři měsíce každodeního zvracení jen ležela, snažila se spát a díky tomu jsme přestali i kojit, tak je z něj prostě mamánek... předtím u něj problém nebyl -jako s tím výletem.. za den si nevzpoměl že existuju, ale teď je to jiný..

katuska_za
17. aug 2011

@luckaprima ak bude take aktivne babo aj po narodeni tak ma picne 😅 sak ja mam pocit ze vobec nespinka😀 uz mas poprate vsetko? ja este poslednu davku veci co som dostala od jednej znamej a hotovo... uz som aj 50 plienok poprala a pozehlila 😀 vcera som nalepila na stenu nad postielku take vtaciky na konariku a este chcem manzela poprosit nech mi namontuje svetlo k postielke a uz bude vsetko snad hotove... jedine co este nemam je lieh z lekrane na ten pupcek co treba este aj doma natierat...

bettyx
17. aug 2011

@jani74 jo, tak to jsem využila toho, že budu ještě doma a nechám si špunta ještě rok doma... bude hezky se mnou a s mimčem... pak do školky bude chodit do pooběda, tak to bude jen taková průprava
a pokud jde o pláč, tak první záchvat jsem stihla v porodnici když jsem to drobátko maličký musela sama odvízt na odběry z patičky a sejmutí seschlýho pupečníku.. a další byl když nám přišel rodný list a já musela hned první pracovní den jet na zdravotní pojišťovnu... potom už to zvládat šlo -tyhle rychlo rozlučky... ale tohle bude moc...

Doufám holky, že jsem vás nerozesmutněla, nebo tak něco... ale mě to hrozně leží v hlavě! je mi jedno jestli si sbalim župan a papuče, ale od potvrzení srdíčka myslím jen na to, jaký si sbalim fotky a kolik si dobiju kredit abych mohla snad každých 5minut volat domů a alespoň ho slyšet

misickab3
17. aug 2011

@bv_alexandra ja prerušujem školu, takže tiež som nepracujúca a ani som si neplatila to poistenie...každopádne tak ako ja, myslím, že to platí aj u teba, keďže si nepracovala teraz, že treba odniesť ten papier od lekára ohľadom materskej na úrad práce, soc. vecí a rodiny, aby za teba bolo platené aj najďalej poistenie a vlastne tak ti budú vyplácať aj rodičovský príspevok atď.... 🙂 toľko viem, tak snáď ti to pomôže... 😉

misickab3
17. aug 2011

@luckaprima tiež som rada, že som si pripravila už všetko, že už len také drobnosti sem tam dokončiť...ale neviem si predstaviť robiť to všetko až teraz- to pranie a žehlenie toľko naraz a vôbec....napriek tomu, že sa vládzem hýbať, tiež sama sebe prekážam...už sa neviem ani obuť bez toho, aby som nevyzerala ako exot 😀 minule mi manžel viazal šnúrky a zapínal sandále... 🙂 a to pri tom ešte nie som až taká veľká ako budem...a o holení ani nehovorím, to je úplná komédia....

inak baby, neviem ako vám všetkým, ale mne asi vážne prestali vypadávať vlasy....neverila som, že ku tomu dôjde, ale je to super 🙂 a až teraz ma začína chytať večný "tehotenský" hlad a už to bolo aj v noci o pol štvrtej...tak to už je asi signál, že bábo ide naberať na tuku.... 🙂

misickab3
17. aug 2011

@jani74 ahoj, tak ty si po malom ďalej chodila do školy? Ja ešte tiež musím dokončiť po maličkej školu, ale teraz ju prerušujem, lebo by sa mi nedalo zvládať bábo a aj dochádzať...Ako si to riešila, resp. zvládala?

katuska_za
17. aug 2011

@misickab3 vlasy konecne prestali padat aj mne 😉 az som sa divila ze co sa deje 🙂 ale no konecne sak som sa bala ze budem holohlava 😀 . ked spominas to holenie.. uff to je ina komedia oholit si nohy jezin brucho mi taaak zavadzia a to mam najmensie z bab co chodime do poradne... Si pisala ze si studenta a kde studujes? ja tiez prerusujem skolu na rok od 1. oktobra...

Aj vam sa tak zle vstava z postele? ja neviem ako uz sa mam dvihat .. rano som si tak natiahla sval kdesi v podbrusku ze este teraz ma boli ☹

nikolka4
17. aug 2011

@katuska_za o tom holení je to ozaj už ťažko a to nehovorím o holení zo spodu fuuuuuuuuu trápenie ☹ a to ešte kopec dní pred sebou a už to bude len horšie ☹ Z postele už dlhšiu dobu vstávam najskor sa dám nabok a tak je to lepšie 🙂

misickab3
17. aug 2011

@katuska_za no....ono je to trochu komplikované- ja som totižto pôvodne z Košíc a vydala som sa do Trenčína a ďalej som tam chodila do školy...teraz mám za sebou dva roky a musím prerušiť, keďže bude mimčo...keďže nasleduje bakalársky ročník, tak si ho veľmi nechcem dať individuálne a externe sa mi to neoplatí, keďže som si vždy vedela spraviť rozvrh na tri dni a to som študovala normálne...neviem veľmi, ako to bude potom, lebo zatiaľ preruším na rok a potom sa uvidí, ale to cestovanie je s takým malým bábom týždeň čo týždeň nemožné...takže možno budem musieť prerušiť na dva roky, nie len na jeden....uvidíme...a ty? kde študuješ a ako to máš?

nikolka4
17. aug 2011

@anita12 Ahoj no stým praním si dávaš načas len aby toho potom už nebolo na teba veľa na mna je už teraz ☹

misickab3
17. aug 2011

@nikolka4
@katuska_za to vstávanie ani inak neriešim- len z boku a tak sa dvihnem...ale aj keď sa len po niečo nahnem z postele, tak fučím ako lokomotíva a cítim, ako sa bruško namáha...a maličká vystrčí nôžku- vždy na to isté miesto... 😀 tak tam mám chvíľku taký pukeľ...