Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@misickab3 ja som ukoncila prvy rok na doktorandskom studiu, na rok prerusim a potom dokocim tie dva roky snad do uspesneho konca... len neviem co s malym, budeme musiet pozhanat jasle asi. A to som tak nechcela aby chodil do jasli, lenze zo zakona ja mozem skolu prerusit max na 18 mesiacov a ak nenastupim vyhodia ma.. a este mi to mame komplikovane o to ze od fakulty mame byt cize pokial nie som student nemame nan narok. Ale zatial je student aj moj manzel. ten konci buduci rok takze na rok tu skolu prerusit ja mozem ale na dĺhsie nie... inak ja studujem v Ziline a aj tu byvame na tom skolskom byte.
@katuska_za no, tiež to nie je ružové....ale máš to lepšie- minimálne to, že to máš v rovnakom meste...môj manžel už neštuduje, on je po výške a pracuje, takže s ním bábo nebude môcť čato ostať...mamku mám v Ke a svokra je úplne mimo SR. Takže sa veľmi nemôžem spoľahnúť na to, že malú niekomu zavesím na zopár hodín, alebo dní. to už vôbec nie. Ach, jo...ale tým sa teraz ešte nechcem trápiť...na malú sa teším a chcem si ju aj užiť. Ja môžem preuršiť myslím na tri roky max. ale ja viac ako na dva určite nechcem....
@misickab3 no u mna je to tiez take ze nema sa mi kto o maleho postarat ani 5 minut.. aj ekd manzel studuje buduci rok konci a akurat bude pisat dizertacnu pracu uff takze bude rad ked sa pride domov vyspat.. mamina aj svokra su este pomerne mlade a pracujuce na plny uvazok cize cas nemaju ani na seba poriadne... ale ako sama pises netreba si uz teraz lamat hlavku ved sa to poriesi ked to bude aktualne... teraz sa treba tesit z malickych a uzit si ich co najviac 🙂
@katuska_za tak tak... 🙂 ono, aj tak sa o všetkom dá rozhodnúť až potom- závisí to aj od bábätka, aké bude...
@misickab3 bude uplne zlaticko... 😅 uz teraz buntosi 99% dna takze po porode sa mam na co tesit :D
@bettyx ja budem rada ak bude v škôlke lebo je hrozne nezbedný a nik ho nedokáže unaviť. Takto budem mať aspoň čas pre malú a snáď sa mi podarí aj trochu oddychu. Okrem toho potrebuje svojich rovesníkov hoci naokolo máme detičky ale to nie je ono.
@misickab3 ja som deň po pôrode začala 5.ročník VŠ takže som s ním absolvovala 4. roč. v brušku a 5. sme spolu mali štátnice. Bolo to o držku lebo nespal skoro vôbec ale zvládli sme to hoci neviem ako - teraz by som to určite nezvládla.
Dievčence čo šoférujete - ešte sa zmestíte za volant???Ja som od piatku nesedela za volantom až dnes - boli sme zaviezť tatka do práce a už som mala problém 😨 Uff ako budem chodiť napr. na poradne? 😨
@katuska_za Ahoj! Neboj sa všetko zvládneš aj malinký!!! Ja som mala dcéru počas výšky, takto v auguste sa mi narodila na prelome do tretieho ročníka, a na dennom sme to spolu zvládli, mala som individuálny plán, do roka mi chodila jedna baba domov strážiť ak bolo treba, a potom sme našli od roka jednu pani, u ktorej bola ešte s jedným dievčatkom. Bolo to náročné, ale dalo sa to, a malá bola úplne zlatá a chápavá! A po škole išla malá do škôlky a ja na doktorantúru, na tej som už nemohla vydržať tak veľmi som chcela druhé bábätko, ale práve kvôli tomu prerušeniu som vydržala, už si to chcem teraz užiť na plno, žiadna škola ako pri malej. 🙂 🙂 🙂
@jani74 ja šoférujem každý den do práce a vozím malého do jasiel a ešte sa v pohode zmestím za volant,ale najhoršie je nastuponanie a vystupovanie ,už ked sedím v aute tak o.k.,neviem síce do kedy to takto vydržím
popraté ešte nemám ani ja,nechávam si to až ked budem doma na materskej 😉
ahojte, tak poradna za nami a dopadla dobre 🙂 prietoky dr. skontrolovala a povedala že všetko ok a že je to stále dievčatko 😎 takže už teraz verím a idem nakupovať ružové vecičky 😵 .
Ahojte!
Tak dnes sa mi tak zle v noci spalo, najprv môj muž chrápal a nemohla som zaspať a furt sa lepil na moju stranu!!! 😠 Potom som otvorila balkón, potom zavrela, no stále som sa budila a nad ránom sa mi zase také sny snívali, že nám ukradli autá spred baráku, a ráno som nevedela čo je realita. Boli sme doobeda s malou na tržnici, v banke a v poisťovni kvôli tomu mužovmu prstu, a už som len čakala ako budem doma pod sprchou.Ja sa už tak rýchlo unavím, až mi to lezie na nervy! Dúfam, že ako sa malý narodí tak budem zase mať vrtuľu v zadku!!! 😀
@gianni Teda do roboty by sa mi už nechcelo chodiť, a ešte v tomto teple! Klobúk dole pred Tebou! 🙂
@nelynka18 No ja ešte jazdím, mne skôr pás vadí ako volant. Ja predpokladám, že sa aj do pôrodnice zaveziem, mamina dala toľko školení na celý september vo firme a to ju bude môj muž šoférovať všade, takže paráda. A 23.9. mám mať stretávku z gympla no ale neviem ako a či vôbec pôjdem. A 24.9. zase máme tu pred naším barákom také detské ihrisko vláčik odovzdávať a také, že aj Nitrianska televízia a noviny tu budú pritom. A deti si to samé pomaľujú. To jedna kamoška vybavila taký grant z nejakej nadácie mesta a môj muž to robí. Tak neviem či ten náš malý by sa fakt až v decembri nemal narodiť. 😀 😀 😀 Som zvedavá ako mi doktor naplánuje ten cisársky. mu poviem, že mám voľno v diári až koncom roka!!! 😀 😀 😀 Ma kopne malý zachvíľu aj do zadku nielen do rebra. 😀 😀 😀
@jani74 to máš pravdu... ale stejně si ho ještě nechám doma.. taky je takový čert, furt musí něco dělat, přes den nechce spinkat -vydrží bez odpočinku 14hodin... to je děs, ale tak co! takždý dítě na spaní neni, ale horší bude že nebude chtít určitě ve školce ležet s ostatními dětmi! což nebude dobrý -ostatní pak určitě nebudou chtít taky...
ahojte... Ako casto uz teraz chodite do poradne? Kazde 2tyzdne, ci ? Ja idem az bud. utorok, po 3tyzdnoch, a zase nejaky odber krvi... Snad uz posledny 🙂
@zuzaxa ahoj,ja som bola tiez doobeda po meste pobehat a veru boli sme asi 3 hodky a veru unavena som fest,aj ja uz chcem svoju energiu spät 😒 ja pas nemavam 😅 bo by som ani 5 min.nevydrzala... my sme tu tak 3 roky dozadu robili detske ihrisko,tiez sa vybavili korunky a chlapi z baraku stavali 🙂 no mas toho teda dost,veru si ten porod odloz 😀
@wera.g ani mi nehovor..ale u lakarov som dopadla tak, ze ma ani nevysetrili..ani sa na mna nikto okrem nasej obvodnej nepozrel, nieto mi este nieco rozumne povedal. Dosla som k zaveru ze byt tehotna znamena u vela nasich leakrov pomaly mat znamenie carodejnice na cele alebo minimalne lepru.
@missy97231 ja som bola dnes a dalsiu poradnu mám až 14.9. a vtedy mi budú brať aj krv, som myslela že už budem chodiť častejšie ale snáď dr. vie čo robí
@jani74
@berus222 baby co ste sa pytali na tie prachy z uradu prace ked nam pozastavia rodicak na starsie dieta, tak mne dali tlacivo ziadost o prispevok na starostlivost o dieta a mam k tomu dolozit obidva rodne listy a rozhodnutie socialky o materskej .... a potom oni vyplacaju, tiez som to moc nepochopila ze 6-8 tyzdnov a dokopy to robi nejakych 60-80 eur .... nie je to sice nic moc ale tak preco to nevyuzit, ja to urcite vyskusam 😉
@anita12 @nikolka4 ja este tiez nemam poprate a nachystane... Vlastne ani nakupene, kedze vybavicku musim menit na ruzovu 😀 To zehlenie tych mini veciciek ide inak rychlo,,, skor latkove plienky daju zabrat,alebo obliecky ci perinka, alebo postielka. Ale ja zehlim rada,neprekaza mi to... Takze mam stale cas, si hovorim 🙂 musime najskor trosku upratat izbu (byvame u nasich v jednej izbe)
@zuzkazv myslela som ze 8mesiac sa uz chodi kazde 2tyzdne a posledny kazdy tyzden... Vsak uvidim, kedy pojdem potom zase
@zuzkazv hi no sama isto nie si 😀 ja idem tiez po 4 tyzdnoch na poradnu a myslim,ze mi da dalsiu zas az o take 3 tyzdne...on mi povedal,ze ked som druhorodicka tak viem co a ako a ked cosi mam dojst....akoze na jednej strane mi to aj vyhovuje,ze tam nemusim behat kazde 2-3 tyzdne.... 🙂
@bettyx tak tomáme rovnaké detičky 😀 ani Matej nespáva cez deň a o tom, že by si čo i len posedel, poležal nehovorím, Zato ja som si teraz na 12min pri tom ako sa hral zdriemla ako drevo ale tá spúšť čo narobil 😨
@zuzaxa to bude krásne ihrisko, no možno sa tam raz vyberiem pohrať s malou - malým 😉
@missy97231 ja chodím už dlhšie každý týždeň (v piatok) do rizikovej a k môjmu dr. som asi od 3-4mes. raz do mesiaca.
@skybaby no niečo také mi spomínala ale tvoja malá nejde do škôlky a môj malý ide a v tom je asi rozdiel myslím, no nie som si istá...
...Nechcete mi prísť umyť okná na domčeku???? 😀Ešte mi zostali po včerajšku izby 😀 😀 😀
baby nemáte náhodou niektorá skúsenosť s čípkami MACMIROR 500 ???

@viviem v to pevne verim 😵
@elenaakiko ja mam termin 1.10.a uz mam vecicky nachystane ale len z toho dovodu,ze by sa mi uz potom nechcelo,ked uz teraz ma bolieva pri zehleni chrbat 😒
@bv_alexandra kedze si na urade prace,narok na matersku asi nemas,ja som tak pri prvom nemala...a od kedy si na UP?lebo musis ma za posledny rok odpracovane 270 hodin (alebo odplatenich) aby si mala narok na matersku....ja si to dobrovolne platim(teda platila som) lebo inak by som tiez nemala narok,kedze nemam tolko hodin odrobenych.....
@zuzinka_26 no jeden mam taky flausovy,druhy latkovy a treti mam akoby sustak a vsetky su na prechodne obdobie a na zimu mam taku bundicku s nohavicami,to je hrubsie.....ved ked sa do toho oblecie a supne v zime este do hrubeho fusaku a zakryje hrubou dekou,tak to bude snad stacit,ci 😕 a tiez mam 2 tu z bazariku a dva po riskovi.....jeden mam cislo 62,a ostatne mam 68.....