icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

nelynka18
17. aug 2011

@zuzkazv su ved tam je odchylka az pol kila 😨 no som zvedava co nas caka v utorok 🙂

misickab3
17. aug 2011

hmh....ja som objednaná tiež až koncom augusta(a to mám ešte volať, či tam bude doky) a keď nie, tak 5.9., takže v podstate mesiac po poslednej poradni- a to som prvorodička....ale doktor asi vie, čo robí...veď keď mi nie je nič špeciálne a nemám zatiaľ nejaké vážne problémy, tak si myslím, že to stačí....a určite keby sa niečo vyskytlo, tak ma vezme hneď a pokontroluje všetko 🙂 ešte sa doktorov a nemocnice nasýtime dosť...

natalii6
17. aug 2011

caute babulky 😉 vcera vecer sa stal zazrak a mna pochytila upratovacia mania tak od 18 priblizne do 21h som poupratovala cely byt 😉 este by to chcelo pozehlit ale v tomto teple nehrozi 😠 dnes som si kupila v ten malinovy caj tak od zajtra ho idem popijat eln tam neni napisane ze kolko x za den ho mozem a este som si kupila tie homeopaticke tabletky na tvorbu mlieka len by som chcela vediet ak mi vie niektora poradit ci sa mozu pouzivat pred porodom alebo po nom 😉

natalii6
17. aug 2011

@verinka100 presne ako pises upraces a zase niekto pride ako napriklad vcera vyupratovala som cely byt a potom som isla konecne dat do skrinky po umyvadlom veci a zistim ze tam kopec vody ze tecie novy sifon tak dneska musel prist a opravit to ale nastastie nenarobil daky bordel 😉 este vymalujeme predien a smitec..potom uz si len popreberam detske vecicky poperiem a dufam ze do porodu uz nic namahave nebudem robit 😉 ja sa vysledky dozviem v pondelok a vo stvrtok uz do nemocky kazdy tyzden co ma absolutne netesi ale dako to zvladnem..porodnika si nezazmluvnim nemala som ani pri prvom tak nechcem ani teraz a pupocnikovu krv tiez neplanujem odobrat...a ty si ju planujes odobrat? a porodnika sa mi zda ze si pisala ze si zazmluvnis ze? potom napis ako sa dari malemu a aky je velky 😉

eronika
17. aug 2011

@zuzkazv Ahoj, ja som ich pouzivala, ale nie pocas tehotenstva, ale pocas dojcenia prveho dietatka. Bola som s ich ucinkom spokojna - zabrali mi dost rychlo. 🙂

eronika
17. aug 2011

@skybaby 🙂 Takze, ak mam aj narok na materske a starsia dcerka este nebude mat 3 roky, tak mam narok aj na nieco ine z UPSVaR 🙂 ? Pretoze mne povedali, ze ak mi vznikne narok na materske vo vyske min. tych 190 EUR (ako je rodicak), tak sa mi stopne vyplacanie rodicovskeho prispevku a budem poberat len materske. Ak by bola materske nizsia ako vyska rodicaku, tak mi budu z UPSVaR doplacat do jeho vysky. Neponukli mi ziadnu inu moznost. ☹

viviem
17. aug 2011

@misickab3 ahoj chcem sa spytat ze ak nahodou vies, lebo si pisala ze prerusujes studium a neplatila si si dnp...ja mam este posledny rok mgr. studia denneho ale prerusovat ho nejdem, neplatila som si poistenie, tak neviem co mam robit s tym papierom co mi da na matersku lekar, lebo zajtra idem ku nemu a vypise mi matersku...nevies ake ine papiere musim povybavovat aby som mala narok na rozne prispevky pre dietatko?...

katy2
17. aug 2011

@viviem budes dostavat len rodicovsky prispevok odo dna porodu, dalej budes dostavat pridavky na dieta - nejakych 20 eur a jednorazovy prispevok cca 20 000 korun.... vybauje sa to na urade rodiny prace a socialnych veci.... Myslim, ze ten papier na matersku potrebovat nebudes

viviem
17. aug 2011

@jani74 ja som podobny pripad ako ty, tiez som 4 rocnik otehotnela a teraz nastupujem do posledneho rocnika denneho studia, tak som zvedava ako to zvladnem, lebo manzel pracuje v zahranici a chodi na vikendy...nevies na co mam narok a ci mam na nieco narok, ked som studentka a neplatila som dnp?....no ja stale soferujem, aj ked mi lekar dal uplny zakaz cestovat, zajtra idem do poradne a sama si odsoferujem....mne nevadi brusko, len mam pocit, ze sa mi ide maly pretlacit cez krcok a to je strasny pocit,...vtedy kontrolujem ci netecie plodovka 😀

viviem
17. aug 2011

@katy2 dakujem...takze ten papier na matersku mi nemusi lekar vypisovat?...a netreba ist niekde este pred porodom nejake uradnosti vybavit?...lebo mne povedali, ze treba si ist na socialku nieco vyzdvinut?...to znamena ze vsetko budem vybavovat az po porode a teraz sa nemusim o nic starat?....inac nevies nahodou ako to je ked som sa vydala v maji, byvam s rodicmi, ale manzel nema so mnou ani len prechodny pobyt (trvaly ma v ke) ci maju este narok na mna poberat pridavky, lebo chodim este do denneho studia...

viviem
17. aug 2011

@zuzkazv ja som mala macmiror ked som bola v 6mes v nemocnici....treba si davat pozor na spodne pradlo, lebo potom vychadza take zlte

lolko_lenka
17. aug 2011

Ahojte, chcela by som sa spýtať, do nemocnice si beriete pravdepodobne nočné košele... ale všade teraz predávajú tie s rázporkami na prsia po bokoch a keď aj majú na gombíky (klasika), tak len obrovské čísla a ja by som potrebovala č. 36. Tak rozmýšľam, že by som si vzala len tú s tými rázporkami. Nerobia s tým problém v nemocnici? ďakujem

nelynka18
17. aug 2011

@lolko_lenka ahoj v nemocnici s tym urcute mat problem nebudu len aby to nevadilo tebe pri kojeni 🙂 sak kup aj trosku vacsiu 🙂

lolko_lenka
17. aug 2011

@nelynka18 väčšiu? teraz nosím č.34-36, dnes som si skúšala M a vyzerala som v nej ako utopenec a to už mám riadne bruško 🙂

nelynka18
17. aug 2011

@natalii6 cauko.....mna ta upratovacia mania drzala asi 4 dni...hruza ako som byt drhla 😀 ten caj sa pije najskor 1krat denne a od 38tt sa moze 2-3krat dennne a v den porodu sa ma pit stale.....tie homeopatika by zaujimali aj mna,ci sa mozu pocas tehu uzivat 😨 ak budes vediet daj aj mne vediet 🙂

nelynka18
17. aug 2011

@lolko_lenka a S-ko si nezohnala?skus si najst na nete,tu zozenies aj nemozne 😉

lolko_lenka
17. aug 2011

@nelynka18 skúsim, ale mne sa nikdy nechce nejak žbrílovať po nete 🙂 mám 1 S a jednu si kúpim M a snáď to v tej nemocke nejak prežijem 🙂 ale aj tak diky 🙂

natalii6
17. aug 2011

@nelynka18 ahojky..tak to si natom dobre ze 4 dni 😀 nam dneska robili na dome blezkozvod a samozrejme ze ho museli robit z celho domu prave pri nas a ked to skoncili vysla som na balkon a cely bol popraseny na cerveno ma islo porazit 😠 tak som ci sa mi chcelo musela ho upratat esteze som tam nedala pradlo lebo by ma svihlo 😠 tak od zajtra ho idem pit dufam ze ma dobru chut 😉 a tie homeopatika som sa pytala v lekarni ale na 100% mi to nevedeli povedat ale ze vraj az po porode tak radsej som sa chcela spytat ci tie co to pouzivali kedy to zacali brat lebo ja az po 3 dnoch porodu ale aj to len vdaka babam ze oni to mali inaksie som ani netusila ze nieco take je 😉 prave som zistila ze uz mam len 36 dni do porodu boze to ale bezi 😀 🙂

nelynka18
17. aug 2011

@lolko_lenka ved jasne 😉

natalii6
17. aug 2011

@lolko_lenka ahoj vidim ze si z BA tak ti poradim ako je trznica oproti ako stoja elektricky su 2 obchody kde predavaju nocne kosele a tam urcite maju vseliake cisla ja si tam chcem ist kupit taku na kojejnie na gombiky 😉

lolko_lenka
17. aug 2011

@natalii6 oproti tržnici? starej alebo novej?

natalii6
17. aug 2011

tej co je na Trnavskom myte 😉

lolko_lenka
17. aug 2011

@natalii6 tak potom viem ktoré obchody myslíš, pôjdem kuk 🙂 ďakujem 🙂

natalii6
17. aug 2011

@lolko_lenka myslim ze si vyberies maju dost velky vyber aj ked som len tak nakukla ale nabuduci tyzden sa tam chystam..daj potom vediet ci si si nieco vybrala 😉 alebo potom este Mileticka

lolko_lenka
17. aug 2011

@natalii6 na Milde som bola dnes, je tam jeden taký obchodík (nie čínsky) so spodným prádlom, som si tam kúpila akurát podprsenku na kojenie, ale nočnú košeľu akú som si predstavovala mali len č.L, ale vraj budúci týždeň dostane tá baba tovar, tak tam asi zbehnem

nelynka18
17. aug 2011

@natalii6 no to ano muz sa na mne smial ako blazon,ci mi nesibe ze 4 dni 😀 no tak to mas ake stastie 😉 ja ho idem pit po poradni,cize na druhy tyzden v utorok...no ja som o tych homeo.tiez nevedela....az tu mi baby pisali,ze take nieco exzistuje,takze zacnem asi az v porodnic s nimi pre istotu lebo velmi by som chcela kojit 😒 jeee ze 36 dni no teda ja este 45 dni no dufam,ze o takych 14 dni menej 😉

nelustek
17. aug 2011

@lolko_lenka ahoj ja som mala pri Nelke take kosele:Problem som nemala,lebo pod nou som mala podprsenku na kojenie,kedze prsia su tazke ked sa nalievaju.A beriem si ich aj teraz

lolko_lenka
17. aug 2011

@nelustek tak ja si k mojej Nelke tiež takú vezmem 🙂

nelustek
17. aug 2011

@lolko_lenka budete mat Nelku? Krasne meno 😉

zuzinka_26
17. aug 2011

@nelustek aj my budeme mat Nelku 🙂 som sa Ta uz davnejsie chcela spytat, ze kedy oslavujete meniny? lebo v niektorom kalendari to meno nie je a niekde som nasla, ze 31.5.