icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

wera.g
18. aug 2011

@jana0706 ej, vidíš, si predsa len ďalej odomňa 😀 ale u mňa už nastal pokrok - včera som študovala dlhúúú diskusiu o tom, ktorý prášok je ten naj... a som ešte zmätenejšia než som bola 😀 jedna skupina tvrdí, že lovela smrdí, druhá tvrdí, že je tá naj, jedna tvrdí že persil nie je dobrý, druhá že je... kto sa v tom má vyznať 😀

jana0706
18. aug 2011

@wera.g tak si kup mensie balenia z obidvoch a sama sa rozhodnes 😀 ja chcem len take nieco jemne pre babatko, ani avivaz nechcem pouzivat zatial (aj ked aj pre nas pouzivam iba ten Silan Sensitive, takze to by mohlo ist teoreticky aj na tie detske veci), my ani pre nas Persil nepouzivame, len vsetky druhy tekutych Perwoll-ov, takze ani pre babo Persil zatial nechcem, dufam ze budem s tou Lovelou spokojna, aspon pre zaciatok...

zuzinr
18. aug 2011

@jani74 no vidis, nejako popritom vsetkom som to nestihala a neviem kedy si vas aj stihnem precitat uz si ani nepamatam od kt. strany som sa stratila 🙂 Ale konecne uz je vsetko na poriadku tak si to mozem uzivat 🙂 Dnes som si akurat dovybavovala aj vsetky potreben papierovacky po uradoch a v praci tak ostatne uz necham na manzela az ked sa maly narodi. A vyam sa ako dari?

zuzaxa
18. aug 2011

@jana0706 Ahoj! tak to mi neuveríš, ale asi som kúpila ten istý čo ty. Ti ho odfotím potom. Je taký krémový bez potlače a tá stužka podľa mňa je to ten istý. Je veľmi pekný!!! 😀 😀 😀 Ja ho mám za 40.
A mne zase tá baba pribalila perinku k nemu aj s vložkou, tú asi ani nemám po malej, a táto je úplne nová. Takže super kúpa aj ty aj ja!!!!!
Tak už len dúfajme, že tam tie naše bábatenká budú chcieť spinkať!

natalii6
19. aug 2011

dobre ranko ..tak ja uz hore kedze ma synacik zobudil 😉 isla som rano na WC a ked som sa chcela utriet sa mi poriadne ani nedalo co som dostala take cudne bolesi ako som dala nohy odseba normalne nechapem co to malo znamenat ☹ idem si vas precitat co ste vecer popisali 🙂 zelam pekny den 😉

natalii6
19. aug 2011

@misic juj brusenie z toho je velky bordel 😠 no ale ked clovek chce mat pekne musi nieco vydrzat 😉 my sme to mali rovnako z jednej izby sme dali vsetko do druhej a potom sme tu ledva chodili ale zvladli sme to ved nic ine nam ani nostalo kedze sme nemali ani kde ist..ale teraz sa uz vytesujeme z noveho tak ako vy sa budete ked to dokoncite 😉 ale zaujimave je ze sa do takych veci pustame vzdy ked som tehotna 😀

santerra
19. aug 2011

Babizne prvorodičky chodite všetky na tu predporodnu prípravu? Maminy čo už mate detičky je to nevyhnutne-potrebne? Či sa to da zvládnuť aj bez toho?

natalii6
19. aug 2011

@santerra ahoj ja som pri prvom chodila asi 3x a u mna to bolo zbytocne kedze som to nevyuzila koli cisarskemu ☹ ale poznam baby co natom nikdy neboli a porod zvladli 😉

natalii6
19. aug 2011

@nelynka18 tak to ti nezavidim tie krize 😠 ja som dneska dostala nejake cudne bolesti ako je lonova kost ci ako sa vola az mam problem chodit..idem sa osprsit a ideme do obchodu a potom von 😉 pekne upratovanie zelam a nech rychlo ubehne 🙂

luckaprima
19. aug 2011

@misic ano u nas je to podobne, lenze ma svoje presne casy kedy vystraja, bez ohladu co robim ja, krpec vystraja rano o osmej, potom poobede o jednej, o piatej a vecer od deviate...niekedy mam pocit ze az nad ranom zabuva 🙂 , ked ma nebudi babo tak havkac zacal v noci stekat neviem co to ma za nove maniere dnes som sa nevyspala nic, este ze som si v praci skratila pracovnu dobu do obeda a potom skacem rybycku na moj gaucik doma 😎 tvoj krpcek je ako otoceny? stale rovnako ci sa toci ako ten moj na kazdom sone inac? ja mam z toho trochu paniku aby bol spravne ked bude liezt na tento krasny svet a nie zadockom napred

natalii6
19. aug 2011

@misic ako baby pisali ze vraj je dobra na tvorbu mlieka ale sa mi zda ze len biela 😉

natalii6
19. aug 2011

@jani74 juj taka dobra vinea je super urcite lepsia ako ostatne malinovky..tak to potom uz len z obchodu budes misiet nosit ked ti tu krcmicku zavru 😠

natalii6
19. aug 2011

@wera.g neboj je nas tu urcite viacej co este nazacali 😀 ja si kupim lovelu som pouzivala aj pri prvom ale to vies ohladom tych praskov kolko ludi tolko nazorov 😉 treba vyskusat aj aj a uvidis

berus222
19. aug 2011

@santerra ja som nechodila ani pri prvom, ani teraz. snazila som sa vsetko docitat. aj ked som vedela ako mam dychat, kojit,..... bolo mi to teoreticky na nic. treba vsetko skusit a prisposobit sa situacii.

kucminka
19. aug 2011

@santerra ja som pri prvom nechodila a zmákla som to v pohode,kedže dcéra sa narodila behom hodiny,takže som ani nemala čas kedy predychavať a veci podobné.Nechodím ani teraz pri druhom,je to každého vec, moj názor je taký.

kucminka
19. aug 2011

Tak dnes sa ide na 3D,som zvedavá,či sa mi moj drobec ukáže,nie ako minule 😉 a ako sme narástli. 🙂

nelynka18
19. aug 2011

@andy.v a na nete si o tom nic nenasla?tak sa to opytaj vo fotoblogoch,tam ti skor mozno niekto poradi....

misickab3
19. aug 2011

@santerra ja som síce prvorodička, ale podľa mňa sa dá pôrod zvládnuť aj bez toho...veď kedysi ženy rodili aj v lazoch bez toho, aby o tom vedeli toľko- dnes už je toľko info všade, že až...ale ja chodím- mám to tam rada, trochu sa vždy ponaťahujem pri tých cvičeniach a tým, že to má pôrodná asistentka z nemocky kde budem rodiť, tak nám aj veľa povie ako to tam konkrétne vyzerá, čo používajú, čo je k dispozícii- v tomto to má výhodu- to ti nepovie časopis ani internet.
Ale v podstate pre samotný pôrod je najdôležitejšie asi byť optimisticky naladená, nevidieť proste veci tragicky a spolupracovať s personálom.... 🙂

nelynka18
19. aug 2011

@natalii6 no tu bolest poznam,teda ak je to to iste 😒 mna ta kost tiez bolieva....no idem k dr.na zrusenie PN-ky potom na socialku zaniest matersku a mama mi volala,ze vezme riska na kupko,tak som rada,ze sa este okupe 🙂 mozno poobede pojdem za nimi 😉 tak nech mate na ihrisku krasny den 🙂

nelynka18
19. aug 2011

@santerra ahoj,nevyhnutne potrebne to nie je....ale urcite sa na tom kurze dozvies vela zaujimavych a uzitocnych veci....ked sa spravne naucis dychat,moze ti to pomoct a pani co to uci ti odpovie na vsetky tvoje otazky...ja som chcela zacat chodit ale mam riska doma a som leniva 😅

santerra
19. aug 2011

@nelynka18 @misickab3 @kucminka @berus222 @natalii6
Dievčence ďakujem za odpovede a pekny den prajem 🙂

zuzaxa
19. aug 2011

Dobré ráno!
Úžasná noc čo sme mali doma, malá začala od druhej buntošiť, že ju bolí bruško, a do rána s prestávkami vracala. Už ju ani k svokrovcom nepošlem v takýchto teplách!!! 😠 😠 😠 Celý deň ju nechali skákať na trampolíne a pila samé malinovky sladké, a že nič moc nechcela jesť. Ako som prišla doniesla som pizzu, tak zhltla jeden trojuholník a zase skákať, tak v noci mi ešte muž vykričal, že to tá moja pizza. 😠 😠 😠 Lebo som ho zobudila a umýval zem! No a teraz sme obidve unavené, tak zaľahneme asi ešte! Dúfam, že jej to už prešlo, dnes budeme iba oddychovať.
@nelynka18 Aj Tebe krásny deň!!!!

nelustek
19. aug 2011

@jana0706 ja som si objednala obycajnu drevennu kolisku a ta ma vysla 40€ .

misic
19. aug 2011

@luckaprima no na posledom sono bol maly pekne otoceny hlavickou dolu, ale netusim ci tam aj ostal, ale vacsinou mam take najsilnejsie kopance v pravo hore, tam mal vtedy nozky tak hadam aj tak ostal... sice obcas citim dost silne tlacenie alebo "kopanie" aj na inych miestach, tak ktovie... 😀 ale hadam sa maly vytlacia na svet tou spravnou stranou 😀 😀 😀 neboj

misic
19. aug 2011

@natalii6 no vyskusam potom... teraz mi nejako sladke vody vobec na chut nejdu, najradsej mam bud celkom cistu alebo jemne perlivu mineralku... ale po porode mozno zacne pit, i ked pri prvom vobec nebolo treba, mlieka som mala ako kravicka Milka 😀

bv_alexandra
19. aug 2011

Dievčata na akom programe zvyknete prať detské veci?

kenya83
19. aug 2011

@bv_alexandra ja som prala veci na programe jemné pranie/ručné pranie 😉

bv_alexandra
19. aug 2011

@kenya83 vdaka dla som aj ja tak a na 40 stupnov. Dnes ma akosi zalieva pot a prehána ma dúfam že nelezie na mna nejaká viroza ☹

dadusa26
19. aug 2011

@santerra AHOJ JA SOM CHODILA....a myslim ze to bolo fajn....zapajali do toho aj muzov takze som bola rada, ze mu niekto vysvetli, ze porod v reali nieje az taky ruzovy ako v televiznom seriali 😀 aspon som sa utesovala ze niesom jedina a kolektiv bab bol naozaj skvely..s niektorymi som sa stretla rovno v porodnici...na druhej strane..ked to na mna doslo..chytila som taku paniku, ze som si nespomenula na nic z tej pripravy...ledva som odpovedala na ich otazky pri papierovackach...spravne dychanie? haha...lapala som po dychu a aj tak mi vlastne muz cely cas musel drzat kyslikovu masku na ksichte...napriek tomu odporucam aspon koli dobremu pocitu pred porodom 😀

misic
19. aug 2011

@santerra ja som na predporodnej priprave nebola a zvladla som to 🙂 ale urcite je to fajn, dostanes tam kopec informacii, ale sa mi to zdalo aj dost za 2dni, lebo u nas sa robili take 2dnovky a stalo to okolo 60-70eur myslim...