icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

luckaprima
19. aug 2011

@misic no dufam ze ano, mne sa tiez drobec zapieral do rebier ked bol hlavickou dole, teraz vobec netusim, citim ho uplne vsade 🙂 robi si co chce, budeme to musiet vziat asi pevne do ruk ked sa narodi 😉 lebo nam bude sefovat doma

luckaprima
19. aug 2011

@misickab3 ano ja si uz asi od piateho mesiaca nedociahnem na nohy a co sa tyka toho zehlenia, stale si myslim ze uz mam vsetko, vcera mi prisiel balik fajnych flanelovych plienociek, tak zas mam kôpku na zehlenie, ale uz mam svoju normu, vyzehlim dve nadrzky na zehlicke a potom oddych hodinku na gauci ky sa pokracuje 😎

nelynka18
19. aug 2011

ahojte baby....dnes den blbec ☹ najskor som vycakavala na dr.bola som ukoncit PN,tam mi bolo na odpadnutie a citila som sa blbo,potom som sa vybavila,sadla do auta a isla.....davala som prednost odbocujucemu autu a ked som sa pomalicky rozbiehala bum ten blbec spomalil a ja som ho tukla 😖 takze moja prva nehoda je na svete....ponahlal sa tak sa mame o siestej stretnut a vyplnit papiere na poistovnu,berem zo sebou aj muza....najskor ten chlap ziapal potom si vsimol,ze som baba a tehotna a hned skrotol este sa on mne osparavedlnoval,aspon,ze tak 🙂 hrozne som sa ale zlakla......no a bola som si zaniest papier na matersku,takze som od zajtra oficialne na nej 🙂 aspon cosi 🙂

bv_alexandra
19. aug 2011

baby rozmýšlam koncom oktobra ako budem obliekať maličké na von.
Dám dupky, svetrík, a už len nejaký kabatik, kedže bude v perinke? bože ja som to fakt už asi pozabúdala všetko 😀
Resp ako to plánujete vy?

motylik08
19. aug 2011

ahojte baby, ďakujem za podporu, dlho som tu nebola, bola som v nemocnici, od 12.08., dnes ma prepustili, začala mi vytekať plodová voda, krcok mam skrateny na 2cm :(, neviem co bude nasledovat dalej, ale poviem, vam ze takto som si to svoje prve tehotenstvo teda nepredstavovala.....neviem cim som si to vsetko zasluzila...

berus222
19. aug 2011

@bv_alexandra ja som si kupila cez bazar taky strikovany svetrik podsity dekovinou. dam body, dupacky, tenucky kabatik, ten sveter, ciapku a deku. ked bude chladno, tak fusak.

nelynka18
19. aug 2011

@motylik08 ahoj moja,som nad tebou rozmyslala,takze si bola v nemocke?moja drzkajte sa nech maly patrick vydrzi co najdlhsie a ty sa setri,neboj vsetko bude ok,pevne v to verim....a na tie testy,ci vysetrenia si bola?

baby otazocka,komu odtiekla hlienova zatka v prvom tehu?ako vyzerala?mne asi pomaly odteka.....nasla som si teraz na nohavickach 2 krat hlien ciri trocha akoby mliecni a lepkavy....som to hladala na nete ze co to moze byt a asi ten hlien..... 😒

wera.g
19. aug 2011

@natalii6 takže tiež loveluješ? 🙂 len keď čítam, že maminky napíšu, že treba skúsiť a uvidím čo je pre mimi najlepšie, tak sa bojím, to ak zistím pri prvej vecičke, že malému nerobí dobre, budem všetko odznovu prať a žehliť v inom prášku? 😅

wera.g
19. aug 2011

@motylik08 joj to ma mrzí, že máš takéto nepríjemnosti ☹ držím moc moc palce, aby ste vydržali čo najdlhšie to pôjde, uvidíš určite to dobre dopadne 😉

motylik08
19. aug 2011

@nelynka18 ahoj Leni, no bola som v nemocke....dakujem snazim sa setrit .....ale krpec je proste nevyspitatelny..neviem co je nespokojny, ved v brusku mu je najlepsie.....som pripravena viac menej na vsetko.....v pondelok ma cakaju dalsie vysetrenia, tak len musim verit a dufat ze Patko este vydrzi v brusku, na to sono nepojdem, oblicka teda jedna aj druha vyzeraju uz v poriadku, ale teraz su dolezitejsie veci, ktore sa musia vcas podchytit, inak moze hrozit, ze dostane infekciu a moze mi zomriet.....bojim sa velmi aj toho skrateneho krcka.....2cm je tak malo :(......uvidime co mi este zivot prinesie.....

a ty co nove? si v poriadku? som citala co si pisala? dufam ze je vsetulinko v poriadku..... a ja o tej zatke ani len netusim.....takze ti ani neviem poradit..... 😒

wera.g
19. aug 2011

@bv_alexandra ja dám body, dupky, svetrík (taký hrubší), čiapočku, a máme taký teplučký overalík, tak pôjdeme asi v ňom 🙂 Ale tak všetko závisí od toho, aké bude počasie, začiatkom októbra by ešte nemuselo byť nejako moc zima 🙂

Ozaj baby, prosím vás, tí poslíčkovia, čo to vlastne je, ako ste to pociťovali/pociťujete?

motylik08
19. aug 2011

@wera.g no veru su to neprijemnosti, ale musim sa s tym uz stotoznit, pretoze uz u nas to moze byt len a len horsie.....no uvidime...ved ked mi zacne znovu odtekat maly bude musiet ist von, pretoze je to velmi nebezpecne, teraz jej tam ma dost, no nechame to na cas, co nam prinesie a s cim budeme musiet bojovat a dakujem pekne za podporu 😉

nelynka18
19. aug 2011

@motylik08 joj moja velmi ma to mrzi....ked mojej tete hrozil predcasny porod,lebo dva potratila tak lezala v takej polohe,ze panvu mala vypodlozenu malym vankusom....skus aj ty tak lezat jej to poradili doktori v prahe bo tam lezala 6 mesiacov a nakoniec jej to aj pomohlo bratranec sa narodil v 38tt.....a z coho moze dostat infekciu,z toho ze ti odisla voda?a ma jej tam dost?davajte si pozor....neboj pevne verim,ze bude ok....no ja tak asi mi ta zatka pomaly odteka ale porod moze vraj nastat aj po par tyzdnoch kedze ja ju nemam na hnedlu ani s krvou....pockam a uvidim ak mi to este raz vytecie pojdem do nemocky....a vecer ideme za tym chlapom,co sme sa tukli.....boze taketo zbytocne opletacky teraz 😒

wera.g
19. aug 2011

@motylik08 tak tak, hlavne treba veriť a dúfať, že drobček ešte chvíľku vydrží, určite bude všetko v poriadku, držím palce ! 😉 Sa na vás moc teší a preto sa pýta na svet, treba mu vysvetliť, že si má ešte bruško vychutnávať 🙂

anita12
19. aug 2011

@wera.g ..ja idem dnes popárať všetky visačky z vecičiek, ešte čakám, kým príde jeden balík s plienkami a súpravička a potom sa už do prania a žehlenia pustím aj ja 🙂 . Ja som nakoniec kúpila Persil Sensitive a aviváž Silan biely pre bábätká. Ale ešte poumývam okná postupne, po tých dažďoch sú teda nič moc .. 😒

misic
19. aug 2011

@nelynka18 och jaj ☹ ked sa dari... ale aspon ze sa Ti nic nestalo! Clovek si stale musi povedat, ze veci su veci, hlavne ked nejde o zivot a v nasom pripade o 2! Ale je to neprijemne a cloveka to isto aj hneva... ale aspon, ze ste obaja ok... 🙂

misic
19. aug 2011

@bv_alexandra ty mas velku slecnu tak ti verim, ze si nepamatas, ale ja mam 3 rocnu a tiez si uz na vela veci napamatam... 😅 tak asi sa treba spolahnut v mnohych veciach na materinsky instinkt 🙂 a hlavne babatko neprehrievat, ja som mnohokrat mala pocit, ze malej bude isto zima a potom chudatko bola spotena. Este aj teraz to niekedy neodhadnem... Dnes som si tiez nadavala, lebo malu som poslala do skolky v teplacikoch a dnes je taak teplo, chudatko asi ked boli vonku tak sa spotila... ale tricko mala, ale som jej mohla nejake kratasky pribalit. Som blba, fakt 😢

elenaakiko
19. aug 2011

@nelynka18 ahoj 🙂 mne zátka odtiekla v druhom tehu...ja som mala taký výtok väčší lepkavý s krvou. nebolo to čisto biele. ale mne odtiekla až 5 dní pred pôrodom

wera.g
19. aug 2011

@anita12 vidíš to, visačky môžem aj ja dať už dole 🙂 budeš používať aj aviváž? Ja asi nie, rozmýšľam nad tým persilom, alebo lovelou, to sa ešte rozhodnem, ale aviváž dávať nebudem, aby to malému nevadilo náhodou.. Umývaš okná? Uff, tak klobúk dole, to ja som to naposledy skúsila v júni, umyla som v obývačke a bolo mi tak strašne zle a pichalo ma v brušku, že som si to hneď rozmyslela.. Drahý mi znadal, či som normálna, a keď som prišla na druhý deň z práce, okná boli všetky poumývané - tak ma prekvapil, som nechápala 🙂 A teraz plánujem v septembri, ale zavolať si firmu, alebo niekoho ochotného, zaplatím to, ja sa na to necítim a drahého s tým otravovať nechcem 🙂

nelynka18
19. aug 2011

@misic ano to je hlavne,ze sme ok mohla sa stat aj horsie a tym sa utesujem.....ale mrzi ma to teraz aby clovek behal a mam dalsiu vec na vybavovanie 😒 behat po poistovni a po oprave a mne sa fakt nechce....tak co uz 😔

misic
19. aug 2011

@nelynka18 tak hlienova zatka je take cosi ako vacsia hrudka zrazenej krvi, asi take velke ako zatka zo sampusu, mozno trosku vacsie... mne ta zatka odisla tesne pred porodom v nemocke, ak mas daco mliecne, to nebude ono...

nelynka18
19. aug 2011

@elenaakiko ahoj teraz som si o tom citala na nete....a ze ked ma primes krvi porod by mal nastat za par hodin,dni a ked je ciri akoby mliecni tak aj za par tyzdnou ale ze netreba robit paniku.....tak uvidime co sa bude diat....ale asi to bude on a odteka pomaly 😕

nelynka18
19. aug 2011

@misic teraz som o tom pisala elenaakiko

anita12
19. aug 2011

@motylik08 ....veľmi držím palčeky, nech ste obaja v poriadku ...

anita12
19. aug 2011

@misic ...tak s týmto mám aj ja dilemu už odteraz, že asi budem bábo bambúšiť viac ako treba ... Ja som bývala vždy taká zimomravá, tak asi preto 🙂 , pritom viem, že zdravé otužovanie je lepšie. Ale verím, že sa to naučím a správne všetko odhadnem 😉

zuzkazv
19. aug 2011

@motylik08 ahoj moja drž sa nech malý vyrdží čo najdlhšie .. určite bude všetko vporiadku

jani74
19. aug 2011

Ahojte, hlásim sa po poradni, uff dr. sa ma pýtal, že kedy mám ten termín sekcie 😲 od šoku mi tak stvrdlo bruško na stole, že sme museli čakať so sonom. Zatiaľ ma len preobjednal o týždeň ale ak by ma viac a viac bolelo v boku tak idem ☹
Meranie nerobil, len prietoky, neviete čo je to RI v knižke?Teraz mám zase menej hodnotu oproti minule...
Idem si Vás prečitať...

zuzkazv
19. aug 2011

@nelynka18 no teda ešte že to bol len tukanec aj ked tie vybavovačky okolo 😖 hlavne že sa tebe a malému nič nestalo 😉

anita12
19. aug 2011

@wera.g ..ja som kúpila tú aviváž, ale ešte to zvážujem, použijem keď tak na naše veci. No tie okná skúsim tak opatrne, max. jedno za deň, keď tak to nechám, manžel mi samozrejme "prehovoril" do duše, len čo som to spomenula , naposledy mi pomohla sestra, lebo to som vtedy musela viac menej ležať na začiatku . Ešte to zvážim.

wera.g
19. aug 2011

@jani74 termín sekcie? a prečo plánovanú sekciu, nemôžeš klasicky rodiť? To ti verím, že si mala šok ☹