Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
ahojte baby tak cez víkend nám idú robiť podlahu v byte, staru sme dnes rozobrali aj vstavanú skrinu tak máme vštky veci teraz v postielke naukladané 😒 a celý byt je rozbombardovaný 😠 ale v nedelu by to malo byť hotové, len kto to potom bude všetko upratovať??? ach jaj budúci týždeň bude tažký ☹ ale ked to budem mať hotové tak možem zacať chystať vecičky 🙂 aspon jedno pozitívum to má 😉
@anita12 nooo radšej sa nenaťahuj s tým, okná nie sú až tak dôležité, hoci si viem predstaviť ako ťa štvú, aj mňa štvú, tak radšej na ne nepozerám 😅 a síce tomu neverím, ale pre istotu neriskujem - tie babské reči o tom, že keď zdvíhaš moc ruky, tak sa malé môže omotať šnúrou... 😕
@wera.g sekcia preto lebo prvé bolo tak a aj kôli chrbtici a aj prriečnej polohe malej - stále je v polohe pod ľavým rebrom má nožičky a pod pravým hlavička 😢 Asi jej začnem svietiť baterkou aby sa skúsila pretočiť - sestrička sa smiala, že to ešte nepočula ale ja som to už pri malom počula a vraj to niekedy funguje aby sa drobec pretočil
@nelynka18 .....no ešte že sa nič nestalo Tebe ani babulku, to je teda smola, ja to tvrdím stále, že radšej ani nič nahlas nepochválim, lebo hneď sa to otočí, hlavne čo sa zdravia týka . Ja teraz ani nemám odvahu šoférovať, keď som tehu. Tak prajem nech to všetko zdarne vybavíte .
@jani74 teda je to pravda, že keď prvé ide sekciou, tak aj ďalšie? ale o tej baterke som počula aj ja, nič za to nedáš, skús, možno sa malá rozhodne nasledovať svetielko a sekcia nebude nutná 😉 ale čítala som, že sa vedia deťúrence aj deň pred pôrodom zvrtnúť, teda ešte nie je rozhodnuté 😉 držím päste, aby sa malá ešte rozhodla pretočiť 😉
@zuzkazv
@anita12 dik baby no presne zakon schvalnosti.... 😠 a som z toho taka nervozna i ked ten chlap bol po vykricani mily a muz na to tiez nic nepovedal,ze co uz tak si asi uvarim cajik na ukludnenie....
a volala som mojmu dr.,ze aky mam vytok a on povedal,ze pravdepodobne je to ta zatka a ze pomalicky zacala odtekat ale ze porod moze zacat aj za par tyzdnou,co bude asi moj pripad....ze mam byt v klude a keby sa zacnu bolesti alebo je ta zatka jasne cervena mam hned prist...a ze v utorok sa na to pozrieme..... no tak som zvedava 😨
@anita12 nooo, na poslednej kontrole už bol dole hlavičkou, ale doktorka povedala, že ešte nie je tam nejako zakliesnený, tak že sa môže prevaliť, ale tak dúfam je stále tak isto 😅 A koľko má váš? 🙂 Náš je riadny valibuk, teda ak tie merania sú presné, že o 3,5tt viac než by mal mať - doktorka sa smiala a povedala manželovi môjmu, aby mi už nedával jesť 😀
Ďakujeme moc, nám sa Tobias už dávno páčil, ako pôvodne som chcela Tomáš po taťuldovi, ale potom sme sa zhodli, že 2 Tomášov mať doma nie je nič moc, tak budeme mať Tobiho a Tomiho 🙂
A vy pre ktoré meno ste sa nakoniec rozhodli? 🙂
@wera.g ....náš mal včera 1665g a rozmery tiež tak na 32-33tt, takže tiež väčší 🙂 . No my to meno akosi stále zvažujeme, ale asi vyhráva Henrich-Heňo, mne sa aj Andrej a Adrián páči, ale zas ja som Andrea, tak tiež nechcem aby to bolo také podobné , ale veď už z tých 4 mien niečo vyberieme 🙂
@wera.g
@zuzkazv no som aj rada lebo pri prvom som nemala poslickov ani nic ani len par hodin pre porodom som necitila ziadnu zmenu,ani zatka,ani plodovka,ani krize ani len nechutenstvo do jedla.....tak snad v polovici septembra,dufam,ze zas nebudem prenasat lebo vyvolavacku uz nechcem....chcela by som konecne taky prirodzeny porod,ako kazda 😉 a zuzka z toho si nic nerob mozno ked sa drobec narodi tak vtedy ti cvakne a vyberies pre neho to naj.meno 🙂a mas aspon neaku predstavu?
@anita12 citam,ze sa neviete rozhodnut medzi menami....u nas bol na vyber dominik a jakub a vyhral dominik a preto lebo som si na nete precitala vyznam mien,skus si aj ty o tich menach precitat,mozno ti to pomoze 🙂 pri prvom sme sa rozhodovali medzi richardom a dominikom a kedze sa narodil v auguste ako lev(co je znamenie velmi silne,take kralovske)tak sme mu dali meno richard lebo to meno je tiez take vznesene a kralovske co som sa docitala....a uplne sa k nemu hodi 🙂 a teraz dominik bude znamenie vahy a to tiez spolu sedi 🙂
@anita12 tak potom tiež chlap ako hora 🙂 tak, tak, veď času ešte kopec a možno keď ho uvidíš keď sa narodí, tak budeš meno vedieť hneď bez váhania 🙂 my už si ale nevieme predstaviť, že by sa Tobi mal volať inak, oslovujeme ho menom už odkedy sme zistili že je to chlapček (od cca 14tt) 🙂
@zuzkazv a ani tip nemáte, pre dievčatko, pre chlapčeka? 🙂 a pohlavie nebolo vidieť, či ste sa chceli nechať prekvapiť? 🙂 Ale presne, hlavne nech je zdravé, a či bude chlapček, alebo dievčatko, na tom už nezáleží 🙂
@zuzkazv... aha, tak bude princeznička, lebo v profile som čítala, že pohlavie zatiaľ neviete, my by sme dali dievčatku meno 🙂 Simonka
@wera.g no jasne,ze mozes.....ja som dostala prvu,mne davali cipkovu,najskor mi dal prvu polovicku a ked nic,tak za pol hodinu mi dal druhu polovicku a ta zacala fungovat do 10 minut a to boli hned silne bolesti....bolo to sialene...proste nic ti neni a zrazu bum kazde 3-4 minuty kontrakcie az mi bolo do placu,proste som to necakala nikto ma nepripravil,ze to hned bude boliet....ked som lezala na lavom boku tak to tak nebolelo len mala sluzbu taka stara sestricka(stara skola) a ta mi tvrdila,ze tak lezat nemozem a stale ma hnala na nohy a pritom sa teraz vsade docitas,ze mozes lezat ako je tebe prijemne....no a po dvoch hodinach som si povedala dost a ze chcem epi 😠 tak mi ju anesteziolog pichol do pol hodiny a za takych 15 minut nic,tak mi zostalo dobre este sme si so sestrickami hovorili deake pribehy a tak a o 3hodiny aj nieco sa maly narodil 🙂
@anita12 no to si tak na to meno teraz zvyknete a ked sa maly narodi automaticky ho vyslovis 🙂

@zuzkazv to si hovorim aj ja.....ale to ze clovek ma s tym teraz roboty 😒 a to som asi 2 tyzdne doozadu spominala,ze aka som sikovna,ze ani maly skrabanec som za 4 roky nesposobila a bum to mam za to ze som sa pred muzom vystatovala 😠