icon

Pôrod v októbri 2011

silvia0201
21. jan 2011

Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))

jana0706
23. aug 2011

@nelynka18 no teda, tak bud radsej v klude, ved v tomto teple sa aj tak nic velmi neda robit, minimalne dva tyzdne este urcite vydrzis...a hlavne ze je babo v pohode
ja hlasim vyvesanie poslednej varky pradla (uz len plienky), sa pekne susia na slniecku...teraz idem dozehlit vecicky co sa prali vcera a mam to pomaly vsetko hotove...dokupim nocne kosele a stahovacie nohavicky do porodnice, potom uz len pockat na nejake veci co mame objednane a je vsetko komplet pripravene, sa tesiiiim 🙂

teda chyba nam este ten senzor na kontrolu dychu, ja s tym nie som bohvieako stotoznena, sa mi to ziarenie moc nepozdava, ale mm to chce urcite kupit, znamym to pred par rokmi vraj zachranilo dcerku ked prestala doma dychat a kamaratovej sestre minuly rok v porodnici zomrelo niekolkodnove babatko na kramaroch lebo ked ju vyhrievali kvoli tej novorodeneckej zltacke tak sa zacala dusit a nemali tam prave tu podlozku takze sestricka si to vsimla prilis neskoro a ako naschval im nefungoval prave ani resuscitator, proste uplna katastrofa, obdivujem ich ze to nejako psychicky zvladli a uplne sa z toho nezosypali, nastastie cakaju teraz dalsie dievcatko ale to prve im uz aj tak nikto nevrati 😠 bola to smola, ale aj tak si dajte radsej pozor na to v porodniciach...

nelynka18
23. aug 2011

@zuzkazv no povedz.....fakt kazde babo je ine a u mna to teda plati na 100% ani jedno tehu neni rovnake 🙂 pri riskovi som bola ooomnoho vacsia,tazsia,opuchnuta.....ziadny poslickovia,tvrdnutie vobec nic....a teraz zase uplne opacne....no na tyzden si davam pauzu....len aby som nakoniec neprenasala 😀
@jana0706 jasne uz lezim 😉 ved to maly je ok a z toho sa radujem len ked som to tam vsetko videla doktorov,sestricky,babetka,porodny stol a tu chodbu kde som pred 4 rokmi predychaval prve kontrakcie....no chytil ma strach 🙂 a vo vasej porodnici nepoziciavaju monitor dychu?v nasej hej...ked pojdeme z porodnice chcem sa na to opytat a ak bude volny jeden si poziciame....smutne,ze sa take nieco stane ☹ porodis zive,krasne dieta a domov si ho neodnesies ☹

natalii6
23. aug 2011

caute som taka 😠 az az dnes mi volali zo socialky ze si mam prist po vypocet materskej lebo ked som tam bola minuly tyzden tak tam este nemali papiere z prace 😠 a ta pani pri okienku nevedela najst tie moje papiere vyvolavala a vyvolavala ale nik jej nedvihal stale sa ma pytala debiliny a nakoniec to zabyla tym ze ved som im nedoniesla rodny lis,a aj ze aky ved dieta sa ma este narodit!!!!!!!!!!!!!! proste bordel ako na urade potom sa konecne dovolala tak mi doniesli ten papier a doma som zistila ze mi vypocitali 6,40000eura na den co ma totalne zaskocilo lebo ved to je o necelych 10eur viacej ako rodicak 😠 normalne mi je doplacu 😢 ako je to mozne ze dostanem menej ako ked som bola na prvej materskej? vtedy som dostavala 256 a ved hovorili ze sa zvysovala materska uz presne neviem ci z 55% na 60%..juj taka som napalena ze az..to mam ako chapat ze mi v praci dali teraz mensi zaklad ako ked som pracovala ci ako?

jana0706
23. aug 2011

@nelynka18 ja idem rodit do toho Hainburgu, tam zrejme nepoziciavaju...ale v Blave by som na tom asi nebola omnoho lepsie, tie tri porodnice maju co robit aby odrodili tie hufy rodiciek co sa im tam kopia po chodbach, pochybujem ze by nieco na domov poziciavali (asi su radi ak maju dost na oddeleni)...no ved nastastie sme velmi vela veci podedili, tak toto kupime nove...

jana86
23. aug 2011

@nelynka18 drzim palce,aby ste to aspon tie 2tyzdne vydrzali,aspon ze prietoky boli v poriadku.mna zase na prietokoch vystrasili ale teraz uz vraj su dobre.aj tak mi kazdy hovori,ze pojdem este v septembri lebo mala je aj dost velka a brucho mam nejako nizko tak uvidime.tak len vylozit nohy a oddychovat 😉

nelynka18
23. aug 2011

@jana0706 hm aha....to je potom ina vec....no my uvidime potom v porodnici 🙂
@jana86 ahoj,diky si myslim,ze vydrzime 😉 mne to tiez vsetci hovoria,ze to bude skor kvoli bruchu,mam ho hodne dolu....no len aby sme nakoniec neprenasali 😀 😀

zuzanamolnarova
23. aug 2011

@natalii6 Noo materskú vypočítavajú zo zárobku z predchádzajúceho roka, takže v tvojom prípade zo zárobku za rok 2010, alebo keď si bola len od tohto roka zamestnaná (menila si zamestnanie) tak od toho termínu čo si nastúpila do tejto práce. Máš na neho nárok ak v posledných dvoch rokoch pred pôrodom si bola nemocensky poistená najmenej 270 dní
.Koľko si mala hrubej mzdy za mesiac - lebo informatívne si to vieš aj ty vypočítať - 60% z tejto sumy na mesiac. No ja neviem, keď to počítam spätne výjde mi, že si mala hrubého na mesiac 234 eur. Pracovala si na kratší pracovný čas? lebo beď berem aj minimálnu mzdu, ktorá je 317,00 eur z čoho je materské cca 190,20 eur aj tak ti priznali hrozne málo ☹ za rok 2011 a za rok 2010 z minimálnej mzdy 307,7 eur je to 184,62 eur ☹

natalii6
23. aug 2011

@zuzanamolnarova ahoj tak ja som ztoho debil 😠 ja som naposledy pracovala v januari 2009 ,zamestnanie som nemenila a pracovala som normalne na 8h..a hrubu mzdu si uz nepamatam ale pozriem pasku..a co sa tyka tej podmienky ze pred porodom pracovat 2r tak som tolko pracovala ja idem z rodicovskeho prispevku na dalsiu matersku tak ci to ma nejaky vplyv 😠 a co sa tyka zarobku si pamatam ze mi este na paske prilepsili o 1000sk aby som mala lepsiu matersku..ako mne neide do hlavy ze dostanem tak malo kedze som cakala aspon tolko ako pri prvom tych 256 eur ale kedze sa tie percenta zvysovali tak aj viac 😠 ☹

natalii6
23. aug 2011

@nelynka18 ahoj citala som ze si pisala rano ze ste este v pyzame 😉 to v tom neznesitelnom teple ako znesies nieco na sebe? ja okrem mokrej plienky nemam na sebe nic a bez nej by som ani nezaspala 😀 ..a citam ze si bola u lekara to akoze by si mohla za 2 tyzdne uz aj rodit? a ake miery mal maly?

kenya83
23. aug 2011

@nelynka18 takže poradňa OK? Koľko Ti váži drobec? A prietoky boli OK, vieš aj koľko Ti namerali? označuje sa to RI: 🙂 Ja som bola na prietokoch v 30tt a mala som napísané RI: 0,5 😉 Do poradne idem v utorok 30.8. tak som zvedavá koľko maličký pribral, ale myslím, že ešte stále nie otočený dole hlavičkou, lebo kopká dosť dole pod bruškom 😒 tak uvidíme snáď si to rozmyslí a otočí sa 😉 😉 😉
Akurát dnes som poprala a vyvarila plienky, teraz sú už pekne povešané a sušia sa 😀

nelynka18
23. aug 2011

@natalii6 no pyzamo....take dlheee a roztahane tielko 😀 😀 my mame od rana ventilator pusteny a je to.... 😉 no akoze by som rodit mohla aj hned 😕 povedal,ze moc nalieha a nech nic nerobim,ze aby som aspon 2-3 tyzdne aspon este vydrzala a potom by to bolo ok.....tak idem drzat 🙂 no miery mi nepovedala lebo mala vela tehuliek,tak len,ze pupocnik ok a ze nevyzera byt ani maly ani velky...tak hadam akurat 😉

nelynka18
23. aug 2011

@kenya83 no ok len aby sme sa nerozdvojili.... 😨 😨 prietoky ok a hodnota ja to nemam RI ale A/B....2,32 a POVR.... 0,57 a nakonci za tym 3N a podpis od tej dr.tak si vyber 🙂 ja mam poradnu uz o 2 tyzdne 🙂 no drzim palce aby sa krpcek otocil 🙂

nelynka18
23. aug 2011

@kenya83 aaaa miery neviem bo mala toho vela,tak nas nemerala ☹

kenya83
23. aug 2011

@nelynka18 neboj určite ešte vydržíš aspoň 2tt 😉

nelynka18
23. aug 2011

@kenya83 no ja skor bojim toho porodu az teraz mi to tak docvaklo,ze vlastne ten porod je uz fakt za dverami 😒

zuzanamolnarova
23. aug 2011

@natalii6 keď ideš po rodičovskej na materskú mali by vypočítať materskú z pravdepodobného vymeriavaceho základu, to znamená to, že keby si robila teraz koľko by si teraz dostávala za svoju prácu a z toho by ti to mali vypočítať. Asi ti vypočítali minimum materskej t.j. 190,10 eur na mesiac. Jaaaj, tých 256 nedostaneš, nakoľko sa odvtedy menil zákon a ako som písala minimálna výška materského je 190,10 eur.

kenya83
23. aug 2011

@nelynka18 veru už to máme za pár a poviem Ti pravdu, že aj ja už začínam mať troška strachy 😒 Letí to riadne 🙂

bibi13
23. aug 2011

@jana86 ja mám ten fusak a podla mna super.. hlavne je uuplne teplučky..

@viviem ja som mala prvýkrát koliku min. rok cez leto, ked som kojila Alexa.. Ale to som aj vracala, bolo to zelene, fuj.. to mi dali Atb a potom to prešlo.. A teraz asi v 24tt ma to chytilo znova, vlastne asi týžden po tom čo mi zistili boleriozu.. Išla som na pohotovosť, lebo sa to už nedalo vydržať a tam mi urolog povedal, že to mám vydržať a keby to neprestalo bolieť, takmám prísť tam a že ma ocievkuju.. nedal mi nič na bolesť a ja som trpela ako svina, ale ten urolog proste na mna jebal.. asi som sa netvarila veľmi zmučene alebo fakt neviem.. by som mu niečo otrieskala o hlavu.. to som bola na pohotovosti v Ba a ked som odtial prišla za dve hodky som šla zase na pohotovosť ale tu u nas a tam bol uplne iný prístup.. snažili sa mi pomôcť a gynekolog mi dal nejaku injekciu a potom algifen neo..kupila som si čaj, vrbovku málokvetu, urologický vraj nemôžme a večer mi to trošku povolilo.. a min. týžden ma to chytilo zase, ale len na pár hodín.. ja pocitujem tiež, ked málo pijem. skus si kupiť pivo.. ja pijem bud radlera, alebo nealko staropramen a musím povedať, že ma to po tom prestava bolieť..

nelynka18
23. aug 2011

@kenya83 no ved kukam na to odpocivadlo ze 39dni a este doktorove slova,ze setrite sa aby ste sa nerozpadli,tak ako uz mi to docvaklo 🙂 doteraz som to brala tak a ze este casu dost ale dnes mi ritku stislo ked som bola na porodnici(kvoli tym prietokom).......ach jo nech uz mame po tom 🙂

jana0706
23. aug 2011

@nelynka18 no fakt sa to blizi, ale ty mas aspon vyhodu ze uz si to raz zazila 😉 ozaj, chodila si pred prvym porodom na nejaku pripravu ohladom dychania pri porode a ak si chodila tak si to aj dokazala pri porode pri dychani vyuzit? lebo ja som na to citala rozne nazory, ze zena potom aj tak dycha ako sa jej da a ze si v tych bolestiach na nejaku pripravu ani nespomenie, na druhej strane sesternica mi povedala ze ona to pri svojom porode uplne vyuzila...tak teraz neviem 😒

nelynka18
23. aug 2011

@jana0706 no ze by to bola vyhoda....radsej by som nevedela co ma caka 😒 vtedy som si nevedela predstavit ake bolesti ma cakaju a teraz ked ich uz poznam mam o to vacsi strach....vies co....zalezi hlavne od povahy ja som sralo,na mna to prislo a zabudla som uplne na vsetko,sice som nechodila na kurz ale bolo by mi to asi na prd 😀 teraz akurat viem,ze musim mysliet a nie oddavat sa tej bolesti....

nelustek
23. aug 2011

@nelynka18 no takze takto.. budes asi prva.. ak nebudes oddychovat,este ze si stihla to kupko,co? uz asi teraz nepojdes 😎 a nepovedal ti kolko vazi? ze kolko ti pribral

nelynka18
23. aug 2011

@nelustek no ako sa hovori "nehovore hop,kym nepreskocis"budem sa toho drzat aby som nakoniec nebola medzi poslednymi 😀 no v eru uz nepojdem....a aj cestu autom mi neodporuca 😒 takze ani za krstniatkom uz nemozem ☹ nie nepovedali lebo mali na prietokoch vela tehuliek,tak nestihala ale za 2 tyzdne idem zas na poradnu a dr.hovoril,ze potom mi povie 😨

misickab3
23. aug 2011

fíha, no vidím dievčatá, že sa čas kráti- už sa nebavíme o testoch na glukózu a neviem čo ešte, ale posledné usg, prietoky, poslíčkovia, a čochvíľa prídu prvé pôrody 🙂

Ja už som dnes zbalila veci do nemocky- teda väčšinu, ale samozrejme sú veci, čo dobalím tesne pred odchodom...mi to príde strašne zvláštne, že JA sa už balím do nemocnice... 😵 tak to rýchlo zbehlo...

A čo sa týka toho tepla- my máme v byte úplne že chladničku oproti tomu, čo je vonku- tu sa vždy tak dobre schladím 😉 takže ak máte niekto problém s teplom v byte, tak viete, kam máte prísť 😀
A našťastie zatiaľ klop,klop,klop sú moje starosti len ako sa uložiť v posteli a wc....sem tam blbá noc, ale paradoxne teraz spávam suprovo- len dúfam, že to nezakríknem 😀

nelustek
23. aug 2011

@nelynka18 a ako casto budes teraz chodit na poradne? niektore tu uz chodia kazde 2tyzdne.. ja budem chodit od 9.9. kazde tri tyzdne a na kazdej mi bude robit tie prietoky

noemik
23. aug 2011

@nelustek Mne odhadoval doktor, ze bude mat do 2700 gramov, preto sa pytam...

cutty
23. aug 2011

Ahojte baby 🙂 Teeda docitat vas mi dalo riadne zabrat 😀 Znova som tu dlho nebola lebo sme trosku prerabali a bolo kopec prace. Ale uz je to za nami konecne.
Tak asi som tu uz jedina co este nemam nic oprate a pozehlene. Ale kedze mam termin 22.10 tak by som to este mala stihnut. Aspon dufam. Do porodnice este tiez nie som zbalena a este si musim kupit nejake nocne kosele alebo pyzamo a vsetky hygienicke potreby 😠 No ale snad to postiham. Budem mat volnejsie ked zacne september a mala nastupi do skolky.
Poradnu mam o dva tyzdne tak sa uz tesim ake mame miery.
Bvili ste sa tu o kupaliskach tak mi sme boli pred dvoma tyzdnami a aj som sa kupala - som nevydrzala. A tento tyzden by sme chceli ist zasa. Ale mam tie tampony pre tehotne.

nelynka18
23. aug 2011

@nelustek no uz o 2 tyzdne mam poradnu,kvoli tomu ze je tak dolu 😒

jana0706
23. aug 2011

@nelynka18 no ale ak mas dobru skusenost s epi a das si znova tak to snad nebude take bolestive...
ja by som to prave chcela skusit bez epi, preto sa pytam na to dychanie, aby som tie kontrakcie nejako prezila...inak podla knihy co som citala aj toho co nam hovorili na tom pripravnom kurze (mam len taku dvojdnovku) by si praveze nemala mysliet "rozumom", ale samozrejme ani sa oddavat bolesti, vysvetlovali nam to tak ze by si sa mala v tej 1.dobe dostat do takeho stavu vedomia ako ked zaspavas alebo meditujes a sustredit sa len na porod a predychanie a uvolnenie tych bolesti (zmenou polohy, skakanim na fitlopte, spievanim, masazou s aromatickymi olejmi alebo co ti je prijemne), clovek by mal byt co najviac uvolneny lebo adrenalin a stres zastavi tvorbu prirodzenych endorfinov...len mi to pride cele ako fajn teoria, ale v praxi je to zase o niecom inom - a hlavne pre kazdu zenu ine 😉

natalii6
23. aug 2011

@zuzanamolnarova tak to som dopadla pekne naprd 😠 z takym niecim som neratala ani v zlom sne ☹ ale dakujem za vysvetlenie 😉