Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@nelynka18 dúfajme 🙂
@nelustek neverím, že sen niečo také spôsobí- radšej sa takým ani nestraš 😉 mne sa snívalo asi len to, že sme mali chlapca(to sa snívalo aj mojej mamke) a lekári mi povedali, že bude dievčatko, tak už neviem 😀 a druhý sen bol o kojení- úplne naživo ako keď sa naozaj pozeráš na svoj prsník a bábo na ňom, som videla ako papá....to asi ukazuje na to, ako veľmi sa bojím toho, aby som mohla a správne kojila... ☹
@nelustek ja sa snažím veriť, že to zvládneme všetky, že mliečka bude dosť a bábätká nám budú poslušne papať 🙂 ale tiež mám citlivé bradavky...a čo povieš na to masírovanie bradaviek 4 týždne pred pôrodom? Budeš si ich masírovať? A ešte sa neviem rozhodnúť, či si masírovať aj hrádzu, alebo nie...niekto vraví, že to pomáha, niekto zase, že tam hrozí infekcia...tak ja neviem 😖
@misickab3 o masirovani bradaviek som ti pravdu poviem ani nepocula ako sa to? A hradzu ako som to citala ako sa to robi tak by som to po prve nevedela a po druhe by som sa bala ze si ublizim.
Bola som v kupelni a mam otvorene okno v obyvacke a mala za mnou dobehla... mami ja som sa divala na nase auto a som sa aj vyklanala... byvame na 7 poschodi! 😠
@nelustek ach, tie decká- a ešte s akou radosťou sa dokážu pochváliť, keď nám sa pomaly zastaví srdce....
no...s tou hrádzou by mi asi musel pomôcť manžel, ale neviem, bojím sa infekcie, keby sa tam niečo zanieslo, alebo čo ja viem...a čo sa týka bradaviek, tak nám laktačná asistentka na prednáške hovorila o tom, že tiež už tie posledné 4 týždne je dobré si s trochou krému na bradavky, alebo v sprche, či s nejakým olejčekom točiť bradavky v smere hodinových ručičiek, kým sa to dá- aby to nebolelo príliš...a vraj len tak 2 minútky denne...
@nelustek mne az teraz 1krat.....no teda to bol ale skaredy sen,s tou svagrovou ☹ ty koso stre mali obrovske stastie....tie decka to je strasne....som hovorila,ze ked bol risko mensi tak mensie hluposti vystrajal ako teraz....teraz tiez skusa taketo kusky.....clovek aby mal oci aj na riti 😠 esteze mala pri sebe anjelika strazneho 🙂
Bré ránko 🙂 teda ja som zase zaspala asi o pol 3 a Matej ma zobudil o 7.10. Ledva som sa dovliekla do obchodu a tam na mňa vyblafli, že veď ty si už na zosypanie. Normálne ma ovalilo, že čo???To som len pár nocí nevyspatá vravím im 😀 Dnes som v noci lúštila krížovky 😀Nad ránom sa mi snívalo (čo už dlho nie ako nespávam), že som porodila dievčatko 2,080kg - to číslo som normálne videla...
Dnes sa mi zdá asi najhoršie teplo, že je. Malá sa v noci ani nepohla a aj teraz je okrem 1X tichučko až sa bojím...
Nebláznite s rodením - ja idem prvá - rátam, že za 1-2týždne určite - zajtra sa hadam dozviem.
@nelustek juj poriadne by som sa zľakla!
@misickab3 a mne včera lakt. poradk. zas vravela, že už nič s bradavkami - prsiami nerobiť aby sa už nespustilo mliečko. tak čo teraz?Ja sa bojím kojenia, lebo Matej mi chcel len jeden prsník - na druhom mám menšiu bradavku a že malej nebude stačiť mliečko.
ahojte bavili ste sa o kojeni...tak ja som musela v porodnici prikrmovat, nemala som mlieko a zavidela babam krorym tieklo po nohach 😀 a maly reval ako tur....ale bolo to len stresom z prostredia lebo akonahle som dosla domov a ukludnila sa uz to slo..aj ked len 3 mesiace..maly bol hlados a nestacilo mu...tak dufam ze tentokrat to bude lepsie lebo ten sunar je fakt dost drahy...
volala som na socialku...takze musim tam odniest ten papier od dokiho..este stale mi ho nedal lebo ich nemal na vypisanie a to nastupujem teraz 29.8 na matersku takze klasika na poslednu chvilu ako vzdy....potom mam pockat asi tyzden kym mi ju zamietnu...nemala som narok ani pri prvom ...dufala som ze staci to vyjadrenie sprred dvoch rokov....a stym na urad prace ziadat o zrusenie rodicovskeho na 1 dieta a zaavedenie rocicovskeho na malu....jaj tie papierovacky ...od kedy som doma mam pocit ze mi to akosi uplne vyfucalo z hlavy kedze muz sa stara o platenie vsetkych uctov...a hlavne som takmer vsetko pozabudala s pred dvoch rokov
@jani74 ja mam vraj oslabeny krcok, ze nie skrateny ale oslabeny, tak ta mozno aj predbehnem 😉 len teraz je dr. na dovolenke, tak musim pockat aspon kym sa vrati 😀
@dadusa26 ja som mala tiez s kojenim problem a malu som dokrmovala a tajne dufam ze to bude teraz lepsie
a tie papierovacky su veru naprd, ja som tak nabehla na urad prace a povedali mi na vratnici, ze to oddelenie sa pred dvoma mesiacmi prestahovalo inam 😝 tak som sa zbytocne prehnala
@jani74 vidim, ze sme na tom stale rovnako.....ja som skoro vobec nic nespala.....nic nevladzem!!!!!!....asi aj ten vek...hihi....kedy budes mat 37 rokov?
zacina ma chytat panika z toho tepla, v noci stale pocujem ako mi bije srdce.....uz par rokov sa liecim na vysoky tlak a prekonala som zapal srdcoveho svalu!!!!!....takze to dusno neuveritelna zataz na srdce a plus tehtenstvo!!!!....v noci som zacala mat neuveritelne bolesti brucha, normalne som sa naplasila, ze idem rodit....a to ma potom tak prehnalo!!!!!!
zacinam rozmyslat viac a viac nad porodom asi ako kazda......ja som chodila na zdravotnu skolu, odbor detska sestra a ked si spominam na tie porody co som videla a na novorodenecke oddelenie!!!!!! nikdy som v nemocnici nerobila a to co sme sa ucili, tak sa vsetko pomenilo!!!!!!
ked som cakala syna, tak som bola mlada 19-rocna baba, ktora sa nicoho nebala a teraz zo vsetkeho odpadavam a tak!!!!!!!
@nelynka18
@nelustek
@jani74 no, tak to už aby sme si vedeli vybrať, keď jedna laktačná povie tak a druhá inak....a áno, preto len 4 týždne pred, aby sa nespustil predčasne pôrod...neviem, počula som aj ja s tým uterákom po sprchovaní, ale toto sa tiež môže počas sprchovania...povedala mi, že to je dobré na to, aby si bradavky začali zvykať na ožužlávanie atď. tak neviem, čo je dobré... 😨
joj, a mám nervy....nakoniec až 5.9. mám poradňu....to bude 5 týždňov po poslednej...mi to príde už trochu veľa...neviem, či je to tým, že sa mi nič také zvláštne teraz nedeje, alebo prečo...ale ostatné tu píšete, že každé 3 týždne chodievate a ja takto ☹
pekny a zase horuci den prajme 😉 dnesna noc to bolo nieco hrozne 😠 kazdu chvilu som bola hore nevedela som si najst polohu a ako by toho bolo malo snivalo sa mi ze som vytopila cely byt a potom ze som stratila maleho a ked sa mi uz spalo lepsie som musle vstavat lebo som isla do poradne ☹ takze som zbyta ako kobyla 😀
poradna dopadla celkom dobre som tam ani dako dlho nebola ale to bolo tym ze som bola nastastie lebo nas tam bolo dost 😉 spravili mi taky rychli ultrazvuk pohmatala a dovidenia 😉 dalsia poradna v Stredu kedze je vo Stvrtok sviatok a este sa mam objednat na ultrazvuk..chceli sme ist dneska k vode ale som taka znicena ze po obede si radsej z maly zdriemnem 😀
k tym navstevam po porode....bolo ich dost v nemocnici...a aj mi to vadilo, lebo ako sa mi nalievali prsia strasne mi opuchli nohy a bola som nevyspata...lebo moj syn bol tusi jedine babo co plakalo den noc....jedine muz mi nevadil....po porode dosla mamina...to sme ale byvali este v 1 izbaku a muz na noc koli tomu chodil na hotel 😀 ...mama je sice uzasna, ale vlastne som bola rada ked odisla, strasne sa snazila byt mi oporou ale uz si toho sama moc nepametala, ved rodila pred 30 rokmi a to bolo vsetko ine...a spolupatricne vstavala so mnou na kazde kojenie co ma dost rusilo ked som videla tie jej tmave kruhy pod ocami....takze teraz som jednoducho oznamila ze ju zavolam ak ked budem mat pocit ze ju treba, lebo aj svokra tusim ma tendencie zobrat si dovolenku...a dufam ze sa mi podari udrzat navstevy aspon na 2 tyzdne kedze cela muzova rodina byva tot kusok....a kazdi bude chciet iba na 5 minut ako ich poznam
tak ja posledne chodím na kontroly každé 2 týždne, ale možno za to že mám teh.cukrovku, ináč dnes končíme v práci o 14,00 hod 🙂 , teplo je teplo,ale zase v kancli máme príjemne,určite lepšie ako doma a vonku ani nehovorím, ja som s bradavkami nič ani pred tým ani teraz nerobila,kojila som vyše 2 rokov, dúfam že aj teraz budem mať dosť mlieka ,ale tak dlho už kojiť hádam nebudem ,je to náročné a ešte ked som chodila do práce,
@jani74 aj môjmu malému sa nejako nechce vystrájať (ráno ho to väčšinou dosť baví, kým vstanem z postele), ale hovorím si, že to bude asi z toho tepla ☹
@misickab3 ja mám taký rozpis od môjho dr., že ako často sa chodí do poradne, ale zisťujem, že nejako sa to nedodržuje... napr. ja som mala poradňu 10.8. a najbližšiu mám 12.9. čo sa mi zdá veľký rozdiel v tomto štádiu tehu 😒
Ahoj dievcatka. Ja tu vela nepisem, ale citam vsetky vase prispevky. To masirovanie bradaviek - ako ste uz pisali - moze to vyvolat porod, lebo sa pri tom vyplavuje do tela tusim oxitocin (neviem, ake i/y). Ja som zo zaciatku mala malo mlieka - kolostrum az posledny 5.den v porodnici, ale pomohlo mi pit caje pre tehotne, potom taky napoj pre kojacie mamicky tusim Gravimilk z lekarne a teraz mam kupene aj homeopatika, tak uvidime. A kojila som nakonie 14 mes. Bradavky som mala tiez citlive a mensie, vytvorili sa mi ragady, aj zapal prsnika som mala, tak uz ked sa fakt nedalo koli tej bolesti kojit, jeden den som len odsavala a krmila Mateja z flase a prsia mastila Bepantenom. Inak - vyborna masticka na bradavky, ODPORUCAM. Lanolin a tie kalciovky su len slaby odvar. Fakt ten Bepanten zahoji dohryzene a popraskane bradavky. Teraz si ho budem mazat hned od zaciatku. Ale treba pred kojenim bradavky od masticky umyt. On sa vlastne pouziva aj na detske zadocky, ako tie rybacie masticky.Snad moje rady vam pomozu. A drzim vsetkym palce!!!!

@misickab3 no to sa stava aj mne ale aj ked lezim.....tak citim dolu taky tlak a bolia ma kosti a tiez to musim rozchodit....toto mam 1krat,no ale mozme len hadat ci to boli fakt poslickovia ci len maly ma na nieco tlaci....ale zas ked ma tlaci tak je to skor bolest ostra,bodava ako menstruacna....no nech to bolo co to bolo uz to preslo a snad sa to uz dnes neobjavi 🙂 🙂